Dansk 7

Dansk 7

7:

Jul og Nytår 2009 gik stille af sig, med lidt familiebesøg og gaver. Meget fredeligt og her ikke mindst Nytåret hvor vi nøjedes med at se alle de flotte Nytårspuf på himlen, de andre skød af alt imens vi nød en Cola og katten Pjuske gemte sig i klædeskabet på grund af larmen.

Januar og Februar 2010 gik uden de store armbevægelser, indtil begyndelsen af Marts, hvor vi steg ombord i Singapore Airlines, med kurs mod Singapore. Nu er vi efterhånden blevet ret kræsne med, hvilket flyselskab vi skal ud at rejse med, da der efterhånden er kommet så mange ukendte flyselskaber med et tvivlsomt ry og rygte.

Men lige netop Singapore Airlines er kåret som verdens sikreste og har også en statestik der underbygger det.  Ligeledes er servicen ombord i topklasse og selvom man "kun" sitter på cowboyrækkerne, føler man det er 1. klasse, da sæderne er brede og benpladsen er ikke bare god, men rigtig god. Stewardesser og Stewarder suser ustandselig rundt og lyder Dit mindste vink. Alle måltiderne er upåklagelige og ikke mindst er der  flere menuer at vælge imellem, ligesom de kolde drikkevarer kommer til Dig i en stadig strøm efter ønske.

Vi lander tidlig om morgenen i Singapore Lufthavn og ser frem til at få vores værelse på hotellet. Men her går det galt på grund af rejsebureauet Toptours.  Her har man sat prisen, eller rettere den laveste pris højest på ønskesedlen.  For der er IKKE noget værelse til gæster fra Toptour, fordi man først har booket værelset til efter middag. MEGET, MEGET DUMT TOPTOUR !!

Her står vi så i receptionen på hotellet og er mildest talt lidt negative på Toptour i Helsingør.  Naive som vi er, har vi taget det som en selvfølge at der var et værelse klar til os. Det var der til alle andre ankommende til hotellet, alt imens alle gæsterne fra Toptour stod og ligne uartige skolebørn, hamrende trætte efter at have været vågne i over et døgn og med 12 timers flyvning siddende i kroppen.

Det er da fuldstændig vanvittigt af Toptour, at prioitere en lav pris for at sælge rejserne.  Helt iorden hvis nogen vil spare og få ødelagt det første døgn, MEN her skulle Toptour i det mindste have givet deres kunder et valg, mellem en sparetur og så muligheden for at reservere et klart hotelværelse ved ankomsten.  Det nyttede jo ikke at brokke sig til hotelpersonalet, de kunne jo ikke gøre for det. Og der var ingen guider fra Toptour, bortset fra at man kunne ringe til een i Bangkok. Og hvad skulle det så hjælpe, når man står her og koger i Singapore ??

Så vi erobrede et par sæder på sofaerne i receptionen og slappede lidt af.  Det hjælp nu lige fedt med al støjen omkring os.  Men lige pludselig ser vi et par kendte ansigter komme hen ad gulvet.

Det er sandelig søde Lise-Lotte og Magnus (Jan) kommer vandrene !  Vi kender dem hjemmefra og ikke mindst jeg selv, der har kendt dem fra midt i 1960erne, hvor jeg var i lære som mekaniker sammen med Magnus i Lyngby Motor. Vi får en hurtig snak og aftaler at tage et måltid mad sammen. De er på samme tur, blot er de kommet en dag tidligere end os, så vi kommer til at støde sammen et par gange under turen.

Singapore er en flot by, meget ren og ordnet i alt. Vi futter rundt og ser en masse og hygger nogle dage, inden rejsen går videre mod næste mål, byen Kuching som er hovedstaden i Malaysisk Borneo.  Hertil flyver vi med Silkair, som er på højde med Singapore Airlines i sikkerhed og service, så endnu engang nyder vi turen over havet, inden vi lander i Kuching International Airport. Alt fungerer og hurtigt finder vi transporten der fragter os til hotellet hvor vi skal være nogle dage.

Perfekt landing i Kuching og hurtig gennem told med mere og ud til den ventende transport til hotellet.  Nu skal jeg ikke komme nærmere ind på turen her, men læs i Mappen "Borneo og Singapore" om turen.  Jeg har valgt at fortælle om den i billeder og teksterne til dem.  GOD REJSE !

Vel hjemme fra rejsen er det hverdag igen og man skal jo igen opfylde sine pligter som arbejdsløs. Ikke nogen dans på roser, men en "tilværelse" fyldt med pligter som jobsøgning, hvilket vel også er helt iorden.  Selvfølgelig skal man søge job, men det virker noget formålsløst som snart 60-årig, at skulle overbevise mulige arbejdsgivere om at jobsøgningen er reel.  På dette tidspunkt har jeg vel søgt job 120 til 130 steder siden jobbet røg på Rewair i Nakskov, på grund af en ikke særlig kompetent driftleder der brugte fyringer af lyst. Og ud af alle disse ansøgninger har jeg kun fået 2 svar.  Resten af stederne har valgt at tavshed er det bedste svar.

Møderne på Arbejdsformidling og i 3F fagforeningen føles også som rent tidsspilde, da der ikke lægges skjul på at møderne bliver holdt, fordi man disse steder skal opfylde nogle krav i lovgivningen. Begge steder er man klar over at der ingen job er og ikke mindst fordi alderen jo trykker hos mig. Men pyt, jeg er efterhånden indstillet på at gå på efterløn når jeg når de 60 år her til den 7. August. Ganske fin ordning jeg er glad for at jeg meldte mig til da den blev "opfundet" i tidernes morgen.

Så det er da bare om at få hygget mens man venter.  Vejret er jo super så det giver da ingen problemer.  Lisa får også en strålende idé, om at hun kunne tænke sig at komme på en pigetur til Tyrkiet, med hendes veninde Sødelena fra København.  Det er da bare helt iorden og de 2 piger rejser til Marmaris i Tyrkiet den 19. Juni, hvor jeg så passer de hjemlige ting i den uge.  Lisa og Lena får en kanongod tur og Du kan læse om den i Mappen "Lisa i Tyrkiet" hvor der også er billeder i undermappen. 

Ellers et ret roligt forår og forsommer.  Jeg havde regnet med at skulle ud at køre på Harleyen, nu hvor min skulder efterhånden er kommet i orden, efter tiden i Rewair hvor skæve og hårde arbejdsstillinger på det nærmeste har trukket skulderene af led. Men guder vil det anderledes, nu hvor jeg opdager at min Harley Panhead, jeg købte af Frank i "Mc Parts"  i Søborg, ikke er særlig køreklar. Den er eller sat extraordinært godt i stand, med stortset nye dele overalt. Men så opdager jeg at tandremmen mellem motor og gearkasse ikke passer, men nærmest er blevet voldtaget på da de har istandsat cyklen. Ihvertfald har den såkaldte mekaniker overhovedet ikke respekt for sit arbejde og har arbejdet med hovedet under armen.  Sørgeligt at nogen vil være bekendt at aflevere så dårligt arbejde.

Nå, men sådan er det og det giver mig grå hår i hovedet bare at finde nogle stumper der kan bruges. Jeg skal bruge et remhjul (tandhjul) med kun een tand mindre for at løse opgaven. Men ingen forhandler i Danmark hverken har eller kan skaffe det og tilsyneladende findes det heller ikke på nettet. MEN så spørger jeg min gamle ven Peter, der bor i McQuire, Wisconsin i USA om han har mulighed for at skaffe en sådant tandhjul.

No problem!  Peter går ned til den lokale Harley forhandler og et par dage senere har han fået leveret det.  Peter vil gerne sende det til mig, men tilliden til postvæsenet ligger på en meget lille plads hos mig, så jeg vil hellere vente 3 uger ekstra, til Peter flytter hjem til Danmark igen. Så tager han tandhjulet med til mig. Tak skal Du have for hjælpen Peter!

ENDELIG !!  På med det nye tandhjul og efter lidt konstruktive ændriger af koblingshuset og lidt tryllerier, sidder tandremmen korrekt og cyklen starter og kører som en drøm. Faktisk skulle jeg kun lige en tur omkring Horslunde for at teste, men det blev til 50 kilometer før jeg var tilbage i Utterskev. Hold da op!  Jeg var som et lille barn og så med det samme landevejene foran mig, med hjulene rullende igen.

Sommeren 2010 tikker afsted så vi kan sige tillykke til min Lisa den 19. Juli med de 48.  Og pludselig er det så den 7. August og den gamle her bliver 60.  Fint nok, så er det jo efterlønstid da jobbene ikke ligefrem hænger på træerne nu man tilhører det nok så fint og ofte omtalte "Grå guld" på  det Danske arbejdsmarked.  Det med "Guldet" er da vist lidt opreklameret og virker kun hvis man har et fast job i forvejen. Jeg kunne have fortsat som ledig et par år endnu, da jeg håbede på job til det sidste.  Men måden man bliver "jagtet"  på af både "Jobnet" og A-kassen, med formålsløse møder og bliver presset til ligegyldige kurser (f.eks samme kursus 2 gange efter hinanden) gør at Efterlønnen blev et mål i sig selv for at slippe for arbejdsløsheds systemet, istedet for at man føler sig som en uartig skoledreng der ikke gør som læreren siger. 

Og det er mere end svært i min alder at finde job, selvom lysten til at fortsætte til 65 og intensionerne er reelle, men samme intensioner bliver hurtigt til illusioner.  Men når det så er sagt, så forstår jeg nu godt arbejdsgiverne, at de ikke rigtig tør binde an med at skulle oplære en 59-årig, der måske smutter kort tid efter på efterløn selvom man siger noget andet.   Men sådan er det, basta !

Og efterløn det bliver og fint nok.  Men det er nu lidt svært bare at gå dér og gå, men mon ikke jeg kan lære det efter en tid ?  Men der er nu ingen grund til at kede sig af den grund.  Min dejlige Lisa døjer med knæene og har fået det højre opereret på "Hamlet", men det har bestemt ikke været nogen ubetinget succes.  Der er stadig den samme smerte samme sted og der er blevet tilføjet nogle nye. Plus, så er det venstre knæ blevet overbelastet på grund af operationen af det højre, så det begynder også at lave besvær nu.

Har på fornemmelsen at læger måske har hørebesvær og ikke hører hvad patienten siger.  Da vi var inde på "Hamlet" så lægen kunne se på Lisas knæ efter operationen, virkede lægen lidt overrasket.  Gør det også ondt dér ??  OGSÅ!!  Jaaaa, det er dér det har gjort ondt hele tiden og det er blevet sagt hele tiden.  Så man tænker lidt over hvad der i det hele taget er blevet opereret.

OK, noget er der sket, for Lisa falder ikke mere som før, hvor højre knæ uden varsel knækkede over og hun dryssede hen ad gulvet, uden at udvise speciel grasiøs adfærd samtidig mens hun ruller afsted.  Så lidt er det rettet op, men smerterne er næsten værre end før og knæene skal scannes for at se nærmere på hvad der er galt. Hvis man da kan se det ?


Nå, men det hele skal jo ikke være sørgeligt med arbejdsløshed og sygdom. Så jeg vil lige springe lidt tilbage, til det tidlige forår hvor Dronning Lisa og jeg kørte en tur til Fyn, nærmere betegnet på Hvedholm Slot udenfor Faaborg.

Dejlig sted hvor oplevelsen er i højsædet, med dejlig værelse og en skøn have at vandre rundt i, på samme måde som selve Slottet kan udforskes gennem alle gangene med det flotte gamle møbler samt flotte guldindrammede billeder på væggen så hele ånden på stedet bragte os tilbage til tiden før os.

Om aftenen er oplevelsen selvsagt den 5-retters meny der blev serveret af tjenere i det stiveste puds.  Lækker veltillavet mad med først en skøn Chaplis og bagefter en dejlig Amarone vin til hovedretterne.  Desserten nød vi til en blød Portvin af de bedste.  En oplevelse til maverne som vi nød i 3-enhalv time til sagte musik, for ikke at tale om tjeneren der også sørgede for at indtrykkene blev fulde på denne aften.

Godt mætte trissede vi lidt rundt på Slottet, inden der var lidt Godnatservering med lidt lækker kage med mere til halsen.  Det blev sent og vi gik på vores værelse og lagde os for natten i himmelsengen. En dejlig dag, med oplevelser på de bonede gulve.

Om morgenen var der et overdådigt morgenbord i spisesalen, hvor vi kunne mæske os i alt hvad hjertet kunne begære af morgenmads "ting" til maverne.  En dejlig weekend på Hvedholm Slot, vi allerede tænkte på at gøre om en dag.

Resten af foråret og sommeren gik ret fredeligt, ikke mindst da vi satte en 5000-Liters svømmepøl op i haven, hvor vi dyppede næsten hver dag og bare nød tilværelsen det bedste vi kunne.  Det skulle dælemig være hel forbudt at have pligter og andre ting der absolut skal gøres udover at spise, drikke og slappe af.  Er der nogen der har noget at indvende ?

Maj, Juni og Juli går uden de store forandringer og jeg når da også Efterlønsalderen som tidligere nævnt og er ret tilfreds med det.  Samme tid runder jeg jo også de 60 og dagen bliver nydt på Hvedholm Slot igen, sammen med min Lisa og mine gamle venner Hanne, Knut, Brigitte og Nana, der gør dagen helt speciel for mig med deres selskab. Vi har jo kendt hinanden længe, helt tilbage fra starten af 1970erne fra tiden ved Vejlesø i Holte, så vi kender hinanden på fodslaget.

Det blev igen en dejlig weekend på Hvedholm Slot som jeg vil huske længe, ikke mindst fordi selskabet med skønne venner betyder meget for mig og er noget der gør tingene værd at opleve.  Igen var det en uforglemmelig oplevelse at gæste Hvedholm Slot, men den skønne mad og bare nyde livet i Slotshaven med servering af mundgodt i haven en solfyldt 7. August, 60 år efter jeg gjorde mit indtog i verden.

Tænker også lige på et andet Slotsophold vi var på.  Nogle af vore dejlige venner havde spenderet et Gavekort til Osto, til et bureau der også havde Slotsophold på "menuen".  Så vi supplerede gavekortet og bookede ind på "Sauntehus Slotshotel", fuld af forventninger med vores 2 ophold på Hvedholm Slot i tankerne.

Det blev godt nok noget af en kold spand vand i hovedet.  Først måtte vi vente længe på at Receptionisten dukkede op. Næe-nej, ikke en nydelig påklædt som på Hvedholm, men sjusket i krøllede cowboybukser med mere, ligesom vedkommendes lille datter susede rundt og larmede. Ligeså kune vi finde datterens legetøj flydende rundt omkring på Slottet. Det synes jeg ikke hører hjemme her, når man har betalt en ganske pæn sum penge for opholdet, bør man også kunne forvente at Slots-illusionen man har ikke bliver punkteret på den måde.

Vores værelse var upåklageligt, med balkon ud til haven. Men senere da vi gik ned i spisesalen, punkterede illusionen igen. Der var åbenbart kun 2 mennesker, til at få tingene til at fungere. En absolut dygtig kok og så en der skulle fungere både i køkkenet i opvasken og samtidig være tjener.  Så vores 5-retters menu med Chaplis- og Merlotvine, blev serveret af en person i køkkentøj med et viskestykke over armen istedet for en ulastelig tjerner i passende tøj som på Hvedholm.

Jeg ved ikke om jeg er sart, men når man betaler for noget det skulle være i toppen, hvis man skal tro brochuren, så bør man også kunne forvente at det bliver indfriet. Maden var et Slotsophold, men resten af opholdet og specielt betjening og service var et 3.klasses kroophold.  Selvfølgelig er det vel Lacsæson, men så skal man heller ikke opkræve Højsæsons priser, når man ikke vil levere varen.  Simpelthen for dårligt !

Eller også er Sauntehus Slotshotel bare ikke bedre og så vil jeg da kraftigt fraråde andre at tage på ophold der. Det vil være totalt spild af penge. Prøv Hvedholm Slot eller andre steder.

Men tilbage, eller rettere frem igen, til Oktober 2010 og den virkelige verden.  Lisa døjer stadig med knæene, specielt det højre efter operationen på "Hamlet".  Men vi hører fra andre der har gennemgået det samme, at der nemt kan gå et år før man virkelig mærker forbedringer efter en sådan operation, hvor der renses rigtig godt ud i og omkring knæleddet for slidgigt der har sat sine spor.

Ellers går dagene hjemme, hvis vi da ikke kører lidt ud i det blå og kigger på livet omkring os. Om ikke andet, så for ikke at gå i stå og bare se på huset.  Forøvrigt har vores hus nu været tilsalg siden Januar, men krisen har jo godt fat så det er ikke nemt at sælge huse, når der er godt 65.000 tilsalg og vel kun omkring 4-5000 købere.

Desværre bad vi EDC i Nakskov om at sælge huset, men der er ikke mange aktiviteter fra deres side, ihvertfald ikke set med vore øjne.  Så vi beslutter at "købe os fri" af salgsaftalen hos EDC, hvilket i dagens Danmark kostede 12600,- men vi tror at pengene er givet godt ud, for vi tvivler på at de er aktive nok, så vi tager ud til Estate-mægleren i Nakskov og giver ham opgaven istedet og det hedder jo "solgt eller gratis".  Så "frikøbet" er nok givet ret godt ud, lige bortset fra at vi nok skulle have set os bedre for, inden vi satte hytten tilsalg.

Vi skriver nu Midtnovember og sommeren er gået på hæld, selvom vejret da er ret fint for årstiden.  Håber på at se nogle stjerneskud i denne tid, hvor stjernebilledet Løven sender omkring 100 "skud" afsted henover himlen til os i timen.  Normalt er der jo kun 3-4 stjerneskud i timen som man sjædent ser, så vi håber på lidt show i denne tid.

Ærgeligt !   Her Lørdag den 4. December skulle jeg have været til Julebord i den Svenske Harleyklub som jeg deltager hvert år i "Grottbyn" lidt nord for Höör.  Men vejrguderne ville noget andet og sendte sne i store mængder ned over landet, så ihverfald mængderne her fik mig til at aflyse. Mailede med flere af mine Svenske venner, der fortalte at situationen i Sverige ligner Danmark. Så fornuftigvis bliver jeg hjemme hos Dronning Lisa og nyder varmen her istedet.

Jul og nytår er stille og rolige uden de helt store udskejelser og der sker ikke noget, før vi 31. Marts får hulmursisoleret huset. Har faktisk troet (på grund af forkerte sælgeroplysninger) at hytten var hulmursisoleret, men da jeg blev nysgerrig en dag og borede hul i muren, var hulrummet rungende tomt for isoleringsmateriale.

Så vi fandt "TagXperten" ved Flemming Teut og fik ham og hans folk til at fylde hulmurene med papirgranulat. Det var da utroligt!  Forskellen kunne mærkes omgående, for den kulde der før var ved væggene (tænkte ikke nærmere over det) var forsvundet og huset er nu lunt overalt UDEN særlig varme på apparaterne.  Lidt vildt.  Og anslået kommer vores totale varmeudgift nemt ned mod de 9000 Kr. årligt, måske mindre. Men det vil tiden vise.  Supergod investering, som kommer køberen af vores hus tilgode.

I Marts fik vi også den fortrinlige idé at forkæle os selv med et Kroophold, med ankomst ved kaffetid på Bromølle Kro nær Jyderup ved Åmose Å ( Se i mappen "Link fra overalt" ), hvor vi blev modtaget af en superflink Kromutter, Betinna Bresnov, som gav os nøgle med velkomst.  Ned på værelset, der bare var superrent og hyggeligt med dobbeltseng, fjernsyn, altan og gratis internetadgang.  Så over of kigge på kaffebordet og nyde et lækkert stykke kaloriebombe der gled frydefyldt ned i halsen.  Herefter gik vi lidt rundt udenfor kort tid, men så begyndte det at regne så vi futtede på værelset igen. Med det vejr var der ikke noget mere fornuftigt end at tænde for de medbragte computere og læse lidt post og hygge sammen.

Da maverne begyndte at snakke, gik vi over på restauranten og fik anvist et godt bord.  Sød och imødekommende tjener(inne) i ulasteligt sort tøj och superkort farvematchene krøllet hår. Her synes jeg jo at tjeneren er ansvarlig for den halve oplevelse af tiden man bruger i restauranten.  Og jeg må sige at "Krøltop" havde en fænomenal evne till at være der hver eneste gang vi havde brug for hende og ellers lade os passe os selv og nyde maden og hinanden.  Først fik vi en lille lækker "Appetitter" (spørg mig ikke hvad det var) der forberedte halsen til de næste tre lækre retter mad.  Puha, der var også nok af mad så ingen gik sultne fra bordet. Godt mætte gik vi på værelset igen og "nød" regnen der silede ned udenfor.

Det blev jo selvklart til lidt fjernsyn indtil vi krøb under dynen og lod natten overtage os.  Fin morgenstund til at indtage morgenmaden i, inden vi satte næsen hjemefter med snak om den lækre mad vi fik her på Bromølle Kro, hvor vi var enige om at skulle besøge igen når vi blev lækkersultne.

April var ikke ligefrem fyldt med oplevelser, med undtagelse af at vore naboer Lotte og Palle holdt en gevaldig Sølvbryllupsfest hvor intet manglede, som altid når de holder "komsammen". Masser af dejlig mad samt musik og dans til langt ud på natten. Så får man sgu kam til sit hår.

Kom Maj Du søde milde!  Dejligt vejr råder og hvad kan man forlange mere?  10. Maj er jeg indbudt til møde, hvor journalisten Jørgen Laurvig vil samle os 7 der var med til det stiftende møde 23. September 1976, hvor Harley-Davidson Club Denmark blev grundlagt. Mødet blev holdt i Skælskør hos Jan Kock og her gav vi alle vores besyv med om hvordan vi huskede at klubben blev grundlagt.  Alle disse historier og meninger skulle Jørgen bruge ved skrivningen af en bog om tilblivelse af klubben og hvordan den har udviklet sig gennem årene.  Den gode Jørgen får nu travlt, hvis bogen skal udkomme 23. September i år på klubbens 35-års fødselsdag. Vi kan kun ønske held og lykke med arbejdet og se frem til bogen udkommer.

Det var så den 10. Maj som min Lisa og jeg egentlig skulle have hygget væk med lidt god mad her på vores 22-års dag.  MenMen, dem får vi jo mange af fremover så vi må tage revance for i år.

Hold da op, hvor der er årsdage for tiden.  Vi var også indvitteret til Dittes 25-års Jubilæum.  25 år i SAS, Københavns Lufthavn, er immervæk mange år på samme arbejdsplads.  Masser af mad og drikke til de festglade mennesker, som altid når der holdes fest hos Ditte og René på Amager, hvor huset står på den anden ende.

Så nu må vi lige slappe lidt af og vi tager på Bromølle Kro igen den 22. Maj, så vi igen kan nyde opholdet på kroen som vi lige har udnævnt til vores "fristed" hvor vi lader os forkæle med dejligt værelse og igen med en madoplevelse udover det vanlige. Igen var vi heldige at have "vores" smilende "Krøltop" til at servere sammen med en mandlig kollega.  Det er da utroligt som 2-enhalv time ved middagsbordet forsvinder lynhurtigt, når der bare ikke er noget at klage over.

6, 7, 8. Maj 2011 er der jo Gullabotræf i Sverige som altid. Det er den Svenske Harley-Davidson klub, der hvert år den anden weekend i Maj, holder dette træf som jeg trofast møder op til. Altid hyggeligt, hvor de 50-60 deltagere er gengangere og så kommer der hvert år 10-20 nye der lige skal se hvad det går ud på. En masse snak samt musik og dans hvis ikke maverne bliver fyldt med lækker grillmad. I år er der dog ekstra stort rykind med over 80 deltagere og det ser ud til at grænsen er ved at være nået i antal, når man tænker på faciliteterne der er begrænset til en lokal boldklub.  Se billeder i "Fra min Harleyverden"

17. Juni 2011 starter jeg Harleyen op og kører til træf i Raftarp, Snogeholm, hvor Distrikt B i Den Svenske Harleyklub holder "Grisefest".  Turen giver en del regn, men mit nye Harleyregntøj holder ret tæt, selvom der nok siver lidt af de store mængder vand ind på maverne. Turen er på knap 300 kilometer, men heldigvis stopper regnen en halv time før træfpladsen, så jeg er tørret lidt inden jeg lander på pladsen.

Det er altid hyggeligt at komme allerede om Fredagen, hvor der altid er "førfest" med grillmad, musik og dans til de lyse timer. Der var tilmeldt 85, men der kom kun ca 60 på grund af det dårlige vejr, så der var rigeligt mad til os, i de 2 lækre stegegrise med tilbehør, som kokken gik igang med at tilberede til Lørdag aften. Igen en festlig aften i den Svenske klub, hvor jeg efterhånden har været medlem i 33 år og har fået mange dejlige venner, ikke mindst kom også Rosemarie og Leo, som jeg har kendt siden de glade Landskronadage, sidst i 19-halvfjerserne.  Forresten ikke særlig klogt at folk tilmelder sig til træffet og så ikke kommer, da der jo bliver indkøbt madvarer med mere til alle der tilmelder sig.  

Det er sådanne svigt fra deltagere der lukker træffene, da økonomien ikke kan bære udgifterne hvis de tilmeldte ikke dukker op. Men vi håber at Distriktformand Dan og hans hjælpere,  får det til at løbe rundt så træffet ikke kommer til at lukke på grund af svigtende fremmøde. Alt fungerer til træffet og som vanligt er jeg "på Cola" hele Lørdagen, så jeg kan køre promillefri hjem Søndag morgen når jeg vågner.  Igen lidt regn, men ellers ret fint vejr på hjemturen til Lolland på Panheaden og min dejlige Lisa der venter med lidt morgenmad.

Så jeg vil sige tak til Dan og hans hjælpere for et rigtig fin arrangement, fyldt med hygge og rart samvær i det Svenske. For en gangs skyld har jeg husket kameraet, så jeg får taget lidt billeder der kan ses sidst i mappen "Min Harleyverden".

Her Fredag d. 8. Juli futtede jeg til "Enuddeträffen", et Harleytræf på Øland i Sverige.  Bare et super træf, med mange fine mennesker til at hygge med. Mødte en masse gamle Svenske venner, blandt andre Rosemarie og Leo, Katarina og Anders Stein, Lars-Uno og Rose-Marie, Barbro og Jan, Siv og Lasse, Carin og Claes, Jonni og frue, Lars fra Bornholm med sønnen plus mange andre jeg desværre ikke kan huske navnene på. Håber jeg er tilgivet. Huskede at købe lidt røgvarer hos Carina og Bosse i røgeriet i Brømsebro (
www.blomlofsrokeri.se/   gem linket hvis Du kommer på de kanter).  Bare super varer som vanligt, vi kan sidde og nyde de næste par uger herhjemme. Der er billeder fra Enuddeträffen i mappen "Min Harleyverden".

Her den 16-17 Juli 2011 futtede vores dejlige naboer Lotte og Palle afsted mod Bromølle Kro ( Se ind på:  
www.bromoelle-kro.dk ) , som min Lisa og jeg har gæstet flere gange før med overnatning og dejlig mad.  Først kørte vi omkring Kalundborg for at tage gågaden nærmere i øjesyn og pause lidt på en fortovscafe og få lidt væde til halsen.  Og så afsted mod Kroen og få vores værelser.

I et Bromølleophold er det lidt godt til ganen om eftermiddagen og et overdådigt aftensmåltid, som vi sad og nød i 3 timer, med dejlige vine og koldt vand, afsluttende med kransekager og kaffe/te, inden vi gik på værelserne medbringende et fadfuldt drikkevarer til at nyde sammen på terrassen.  Igen var vi heldige at have vores "egen" tjener Anne til at kræse for os.  Anne var som hver gang super effektiv og sørgede for os som var vi hendes børn der skulle kræses for, dejligt. En rigtig dejlig dag omgivet af dejlige venner. Søndag morgen nød vi et overdådigt morgenbord sammen,  inden vi kørte hjem.

31. Juli 2011 og lige hjemkommet fra "Fyns Harley Meeting" ved Marslev på Kertemindevejen 38.  Jeg kørte afsted Fredag og havde fundet Kertemindevej på Google, men da jeg stod på adressen var det absolut intet træf. Dybt underligt og jeg var live ved at køre hjemad igen, da en ældre mand kom ud til mig på vejen og spurgte om han kunne hjælpe.  Det var heldigt, for han fortalte at der var 2 Kertemindevej, men med hver deres postnumre.  Han fortalte mig vejen til Kertemindevejen i Marslev og sandelig ikke om jeg fandt træffet. Jeg sludrede med arrangørerne om "fænomenet" og de vil til næste år præcicere bedre at det er Kertemindevejen træffet holdes på. Det er jo ikke alle der har GPS på cyklen, men bare har landkortet inde i hovedet, så man skal lige holde styr på vej og vejen når man søger.

Men pyt, for det var et rigtig godt og velarrangeret træf de havde sat på på Fyn.  Alt fungerede og der var ingen mangel på vådt eller tørt.  Stort humør og gamle som nye venner. Jeg hyggede en del med Ib og Bo, Harleytvillingerne der har været med fra starten af klubben ligesom Ulla og Sigurd (se Ullas hjemmeside i Linkpartner mappen)  jeg også nød samværet med, ligesom altid smilende Flemming Thaysen også dukkede op og ikke mindst Morten og Janne der har slået folderne i mange år i Harleyregi. Og Jimmy fra Thy fik jeg da vist sunket en god spand øl med så vi fik sagt mange kloge ord. Uha,  jeg kunne blive ved med at nævne mange, men hukommelsen er lidt slidt efterhånden, så navnene er gledet ud i tågerne men venskaber består stærkt også når det kun er ansigterne vi husker.

Et dejligt træf, med eneste minus at brandvejene blev lukket af telte da det kneb med pladsen til de mange der dukkede op til træffet. Men det gik jo alligevel og der var først "brand" i den, da jeg opdagede at mit baghjul havde tabt luften, så jeg måtte op og låne kompressoren og pumpe hjulet.  Jeg besluttede så først på aftenen Lørdag, at jeg ville køre hjem og tage færgen Spodsbjerg-Tårs, så jeg kunne ordne hjulet hjemme i Utterslev på Lolland, da jeg ikke har noget værktøj i min Amagergarage hvor cyklen normalt står.  Men vel hjemme med næstenfladt hjul og tæt ved madgryderne er det tid til at slappe af og hygge med min Lisa igen.

August 2011 tages i brug og min 61-års dag bliver holdt på Gentofte Hotel, hvor Lisa og jeg tager en hyggeaften på restauranten med overnatning. Frokosten henter vi på et lokalt pizzaria til spisning på hotelværelset.  Aftensmaden går vi let hen over, da kokken åbenbart ikke kunne finde ud af at indkøbe de mest basale ting til de 3 mulige retter menukortet bestod af.  Faktisk bestilte vi 2 forretter istedet for menuen, for at sammensætte vores egen menu, men også her var der mangler på tallerkenerne. Så aldrig mere Gentofte Hotel, det er ganske enkelt for primitivt i køkkenhenseende.

Vupti og så var det september og vi tog en overnatter på "Debbies Bed & Breakfast" lidt uden for Kalundborg, undervejs til frokost hos Ulla og Sigurd jeg har kendt helt fra starten af Harley-Davidson Club Denmark i 1976.  Så det var faktisk på tide at aflægge dem et besøg.  De bor herligt her og vi nød samværet både over maden, strandvandring og "opdateringen" af alle årene vi har kendt hinanden. Som altid herligt at være sammen med gode gamle venner og tage et trip tilbage i fortiden. Herlig dag vi vil huske længe og ikke mindst at kigge på Ullas arbejder som maler, hvor hun gennem årene har "gjort" mange flotte billeder, som kan findes på linket i min "Linkpartner" mappe hvis Du er nysgerig.

23. September 2011.  Tænk engang, i dag er det nøjagtig 35 år siden Pelle, Ib, Peter, Jan, Jørgen, Knut, Brigitte og jeg selv, selvfølgelig med kontakt til andre i Danmark, blandt andre Flemming Thaysen på Fyn, var samlet og grundlagde Harley-Davidson Club Denmark (Se i mappen "Dansk 2").

Det skulle naturligvis fejres på behørig vis og 35-Års Jubilæet blev afholdt på Fyn i Marslev i Fynsdistriktets store klublokaler, med fest til ud på de små timer. Jeg fik at vide der dagen igennem kom knap 400 til arrangementet, så det blev stort. Samtidig udkom en flot bog,  forfattet af journalisten Jørgen Laurvig der selv er Harleykører, om klubbens historie gennem årene. Bogen er blevet et digert værk, superflot opsat med rigtig mange billeder og fortællinger om hvad der er sket gennem årene, fra den spæde start hvor vi blot ville samle de få Harleyejere der var i Danmark og til nu hvor klubben har udviklet sig til en stor organisation.

Undervejs derover mødte jeg Peter Hansen på færgen, så vi fik naturligvis en god sludder om fænomenet vi satte igang i 1976.  Vi landede på mødet tidligt og fik hilst på rigtig mange efterhånden som de ankom senere på eftermiddagen. Senere blev vi samlet i festlokalet hvor Jørgen Laurvig bød velkommen på scenen og bød os fra klubbens start, op på scenen til almindelig beskuelse og fotografering (Se billeder i mappen "Fra min Harleyverden").

En stor dag for os alle og der blev hilst på rigtig mange nære venner fra tiden før og op til nu.  En rigtig festlig dag med dejligt gensyn med nye og gamle venner fra Harleyverdenen.  Dengang vi grundlagde klubben, havde ingen af os fantasi nok til at forestille os klubben blive så stor som den er i dag.  Men vi skal tænke på, at det ikke kun var os få fra dengang der har skabt det hele og vi skal huske på ikke at forherlige os selv,  for vi lagde kun den første sten. Senere har hvert eneste nyt medlem lagt hver deres egen sten i skabelsen og vi har ikke kunnet undvære et eneste medlem, for at klubben skulle kunne vokse sig til det den er blevet i dag. Alle og een har hver især sat deres egen personlighed på det hele, så ikke et eneste medlem har kunnet undværes gennem årene for at klubben er blevet til hvad den er i dag.       

Videre det går med et sløvt efterår.  Harleyen bliver sat i garagen startnovember, når varmen ikke lige luner den gamle mands fingre mere. Af med nummerpladen og tænke lidt på service så den bliver klar til næste sæson på vejene.

3. December kører jeg til Grottbyn i Sverige hvor jeg glæder mig til gensyn med mange Svenske Harleyvenner til den årlige Julefrokost. Det er hvert år en fest med lækker mad samt musik og dans til langt ud på natten. Som altid en aften i festlig lag med snak om årets træf og sammenkomster, ligesom vi snakker om næste års træfs.

Året sluttede nok lidt trist, da Lisas Mormor blev træt af dage og afgik fredeligt ved døden 30. December efter næsten 90 år på Jorden. Fred være med hende.

Ligeså døde Pjuske samme dag, efter lang tid med smerter i led og knogler, da hun led af fremskreden leddegigt, der ofte gjorde at hun bedømte sine spring forkert og i nogle tilfælde landede hel forkert. Ligeså gjorde smerterne i kroppen hende noget vrissen, hvis man kom til at røre de forkerte steder. Derfor var vi også noget nervøse for, hvis et lille barn begyndte at kæle hende forkert og Pjuske så ville angribe barnet i "selvforsvar". En Norsk Skovkat har jo nogle ret store og skarpe klør, så der kunne ske stor skade. Derfor besluttede vi at aflive Pjuske, inden andre måske ville skade hende fordi de troede hun ville angribe dem, når hun hvæser istedet for at spinde når hun blev kælet. Fred være med Pjuske der hvor katte nu drager hen hinsides.

Nytåret holdt Lisa og jeg for os selv i Utterslev, med lidt lækker mad og hygge. Ved midnat gik vi ud og så på den smule fyrværkeri der var heromkring.

3. Januar kører vi til Amager for at overtage vores ny lejlighed, vi skal sætte istand og flytte ind i når den er klar.  Og så må vi håbe der kommer en køber til vores hus, der både må benyttes som helårshus og sommerhus. Det bliver spændende at flytte tilbage til Amager efter 10 supergode år her i Utterslev på Lolland, hvor vi har delt vejen med rigtig gode naboer og genboer. Måske en stor beslutning at flytte tilbage til København, men vi føler det er rette tid og vi ser frem til gensynet med storbyen.


Heldigvis er lejligheden ret pæn med afhøvlede gulve, så der er kun maling af vægge og paneler der mangler OG så lige køkkenet, der ligner noget der var løgn og har stået i mindst 50 år uden nogen form for vedligeholdelse og sømmet sammen med nogen gevaldige lange spir og skruer der var totalt rustet fast i murværket. Men det gik og vupti, så kom vores dejlige venner Ditte og René med traileren og hentede al affaldet til skrotpladsen. Stort tak til Jer for hjælpen!

Så der er kun at gå igang med nedrivningen, udmåling og planlægning af nyt køkken, hovedsalig fra IKEA, som har mange rigtig gode ting til formålet. Tjuhej hvor det går og en ny bredere, ikke standard bordplade bestilles specielt hos Bauhaus. Vente, vente 3-4 uger fordi den skal specielfremstilles. Det kunne vi leve med, HVIS Bauhaus da bare havde husket at give ordren videre til leverandøren. Sikke mange i Bauhaus der ikke lige havde med det at gøre, men gav skylden videre. Men til sidst tog een ansvar og fik ordren afsted og vi fik faktisk den ny bordplade efter kun 2 uger. Hjem og skære, tilpasse og montere resten i det nye køkken og nyde det, bare super.

Dejligt vi nu er kommet på plads og nu venter vi bare på den kommer en køber til vores hus på Lolland, så vi kan få det hele på plads og få et "normalt" liv. Men vi er helt klar over, at boligmarkedet er gået helt i stå fordi de forskellige financieringsselskaber efterhånden har sat indkomstkravene så urealistisk høje, så almindelige mennesker med gennemsnitsindkomster ikke har råd til at købe hus. Min mening er at kravene er sat så højt, for at undgå at låne penge ud til de meget lave renter der hersker på markedet i dag. det kan simpelthen ikke svare sig at låne penge ud.

Sommeren 2012 står for døren og mon ikke der bliver nogle spændende oplevelser i tiden der kommer?

Første weekend i Maj bliver det og kursen bliver sat imod Gullaboträffen i Østsverige, hvor jeg som vanligt dukker op til årets første Harleytræf om Fredagen blandt de første deltagere. Hollænderne er som altid på pladsen og jeg får en god snak med min gamle ven Gerard, men da min navnehusker ikke er glandt de bedste mere, vil jeg hellere sige ingen nævnt, ingen glemt, men alligevel varmt gensyn med mange kendte ansigter hvor hyggen er i højsædet. Men som vanligt går snakken og der deles lidt drikkevarer til snakketøjet.

Dejligt vejr, men den skyfrie himmel giver også kulde så det er om at finde hen til den åbne ild og finde lidt varme. Snakken går om alt og problemer findes ikke eller også bliver de gemt af vejen.  Jeg kan ikke rigtig huske hvornår jeg kom første gang her på Gullaboträffen, men vi bliver enige om det nok er de sidste 14-15 år jeg har været fast deltager her. Men ellers er det 19. gang træffet afholdes og man har besluttet at næste år, altså det 20. træf, skal være sidste gang, for at stoppe mens det er på toppen, da man er bange for at det måske skal dø pga. svigtende interesse.

Det skete for "Barnakällaträffen" for nogle år siden, da vi kun var 12 der dukkede op til træffet, mod normalt 60-70. Grunden var at der var nyarrangeret et andet Harleytræf andetsteds i Sverige samme weekend og det trak åbenbart mere end Barnakälla. Ærgeligt, for det var lige et træf for mig, ikke for mange deltagere og de fleste var gengangere. Men sådan er det jo, når noget nyt dukker op.

Her i Gullabo var jeg som vanligt eneste og derfor længstkørende Dansker og fik som sådan også en stor pose røgede laks, fra "Blomlöffs Rökeri" med hjem til en hyggespisning eller to. Det er som vanligt Carina (tilflyttet Dansker) og Bosse der uddeler priserne til de udvalgte deltagere og stort tak for det kære venner.

Stor festivitas Fredag som altid og en lidt mere rolig Lørdag, ihvertfald for mit vedkommende, da jeg altid sætter kursen mod Danmark enten sent Lørdag aften eller Søndag morgen når jeg vågner. Hjemme på Amager igen og så står den på laks i store mængder hos Lisa og jeg. Dejligt at komme på Gullaboträffen og det bliver nok med noget vemod at komme til det sidste til næste år, hvis det bliver besluttet fra arrangørerne. MenMen, så må man jo ud at finde et andet Harley "arrangement" eller træf til at starte sæsonen på.

Og så afsted til Midsommertræffet i Juni ved Enudden på Öland i Sverige. Ankom Fredag og fandt hurtigt vennerne så snakken kom igang, ligesom der vel blev nydt et par kolde "drik" under solen der varmede godt. Hilste på rigtig mange gamle venner og der var også een Dansker mere, nemlig Lars fra Bornholm der næsten altid dukker op på de Svenske træf. 

Det var mit første "Enuddeträff" så jeg måtte jo også vandre rundt i området hvor der var både skov, mark og eng. Dejligt sted hvor naboerne ikke blev forstyrret og det kom rigtig mange så det blev hurtig feststemning. Havde nogle problemer med at finde frem,  for vejen var ikke specielt godt beskrevet og de lokale lignede et stort spørgsmål når man spurgte om vej, men efter at have kørt nok 50 kilometer rundt omkring, dumpede jeg ind på pladsen. Man skal kun køre forkert een gang, så går hele stifindingen i vasken.

Fint træf der kan anbefales, ikke mindst med brliggenheden lige ved Kalmarsund så husk badetøjet der kan dyppes i det lave vand ved træfpladsen.

Så kom Juli hvor Lisa rundede det skarpe hjørne og det blev fejret med nære venner og familie på en rigtig fin restaurant, "Den lykkelige Familie" på Englandsvej på Amager. Et sted med et godt køkken som kan anbefales. Dejlig eftermiddag i hyggens tegn så Lisamin kom godt videre i livet, frisk på at tage det næste halve århundrede sammen med mig. Er jeg ikke heldig, ikke mindst her i startaugust hvor jeg rundede de 62 år og nød dagen med min dejlige Lisa.

Sløvt efterår uden det store oplevelser, men tiden slæber sig mod Julen og Nytåret hvor der forhåbentlig sker noget positivt i Lisas sag med kommune og Jobcenter der har mere end svært at godkende slidgigt og andre ledproblemer, på trods af flere hospitaler og klinikkers diagnose. Men vi arbejder på sagen og håber på fremgang i det nye år, med de nye love på området, men man har nu sine tvivl.

Her i dag den 24. December 2012 futter vi afsted mod Hotel Radisson hvor vi har fået os et værelse på 21. etage, med en aldeles pragtfuld udsigt over de meste af København for vore fødder. Vi glæder os til at blive vartet lidt op her hvor året går på hæld mod 2013 og vi får da også serveret 4 superlækre retter mad, som vi nyder i småbidder over 3-enhalv time skyllet ned med Coca-Cola plus Danskvand og lidt altid velsmagende Chaplis vin. Det var planen at gå på Casino denne aften, men som eneste gang i løbet af året er samme Casino lukket netop Juleaften. Men det betød nu intet, for vi storhyggede på værelset med fjernsyn og peanuts.

30. December 2012:

Den 30. December kørte vi til Lolland for at fejre Nytåret i vores hus, ikke mindst også for lige at holde øje med det på årets sidste aften, hvor det brændes meget krudt og mange raketter af, så det ville være rart at holde øje. Også 4 dejlige dage inden vi satte kursen mod Amager igen og hverdagen hjemme.


Dejlig stille Nytårsaften med lidt god mad. Heldigvis har vi ikke fjernsynskanaler i huset, så vi hyggede med musik og en videofilm og ved årsskiftet gik vi ud på vejen og nød de mange raketter på himlen og den ene var flottere end den anden. En rigtig hyggelig Nytårsaften min Lisa og jeg nød sammen. Faktisk herligt ikke at storfeste for en gangs skyld.

Januar, Februar, Marts og det meste af April gik uden de store armbevægelser og festivitas, men vel bare med hjemlig hygge og fra tid til anden samvær med dejlige og nære venner man aldrig bliver trætte af, ikke at forglemme familien hvor vi havde børnebørnene Mathilde, Caroline og Malthe på besøg og overnatning på skift hos os på Amager. Ganske enkelt rigtig rart at have børnene på besøg til at hygge med Bedste (Lisa) og Farfar.  Vi er superheldige at have nogle velopdragne børnebørn der har lyttet efter Mor og Far hjemme, så vi kan være stolte af dem og aldrig er bange for hvad andre synes om dem... bare de bedste.

 
30. April 2013:

Er klar med Harleyen, til at sætte kurs mod "Gullaboträffen" i Sverige her Fredag d. 3. Maj.  Der er 20 Års Jubilæum i år så mon ikke der sker lidt ekstra i den anledning?

Afsted det går Fredag 3. Maj om morgenen. Målet er Gullaboträffen i Sverige, så i mange år har været min "startskud" på Harleysæsonen. En lille frisk tur på 300 kilometer, men dog noget længere på tilturen end hjemturen. Jeg må sem vanligt lige omkring Brömsebro i Østsverige og besøge Carina og Bosse Blomlöf der har "Blomlöfs Rökeri" på Rökerivägen i Brömsebro, 37045 Fågelmara, hvis Du kommer på de kanter. De har et Cafeteria, så skal Du have stillet sulten er det bare at kigge ind og hils gerne Carina og Bosse fra mig.

Jeg var heldig også at møde Gerard fra Holland, som jeg har kendt i mange år. Normalt kommer hele det Hollandske "hold" Harleykørere her på Røgeriet, på vej til Gullaboträffet, men vi er nok landet lidt tidligt eller måske sent, hvad ved jeg. Efter at have spist godt, kører vi sammen til Gullabo hvor der allerede ar kommet mange, modsat de andre år hvor jeg næsten altid er kommet først. Her finder vi resten af Hollænderne og det bliver er varmt gensyn, ligesom med de mange Svenskere der allerede er dukket op på træfpladsen.

Det bliver starten på en som altid dejlig weekend med mange gamle Harleyvenner fra nær og fjern. Jeg bliver som hvergang den eneste Dansker, lige bortset fra Carina og Eva der er Danskere, men har boet i Sverige i mange år, såå...

Storhygge i dejlig solskin hvor snakken går om året der er gået om sommeren der venter. Altid dejligt at mødes og starte sæsonen her i Gullabo, hvor nok 90% er gengangere fra tidligere år, som også nyder denne lille plet på Jord med Harleyerne som samlingspunkt. Det er jo 20-Års Jubilæumstræf denne gang, hvor de hidtigere træfarrangører har valgt at takke af efter at have trukket læsset i nu 20 år og gjort det hel super. Jeg kan ikke huske præcis hvor mange år jeg er kommet her på Gullabotræffet, men lidt hovedregning og ellers dårlig hukommelse kommer frem til noget i retning af 15-17 år, så mon ikke jeg regnes for fast inventar heromkring.

Fredag eftermiddag og aften står som altid i festens tegn hvor en masse gensyn lige gøres og et par øl så festen begynder at tage form allerede tidligt på dagen. Der lander rigtig mange i år, allerede Fredag, måske fordi rygtet siger der bliver det sidste Gullabotræf. Men heldigvis har nogle andre taget handsken op og vil prøve at arrangere fremtidige træf her og vi ønsker Dem al mulig god vind med at få det op at stå.

Lørdag plejer jeg at køre til Gullabo, da der er et større bymarked dér samme weekend, men jeg fik vist rigeligt at drikke Fredag, så jeg bliver klogeligt på Træfpladsen hvis der stadig skulle være for meget i blodet, der er ingen grund til at gøre noget dumt.  Men det er nu også vældig hyggeligt her på pladsen, hvor snakken går livligt og en masse minder og historier bliver del her på sæsonens første Harleytræf.

Om eftermiddagen er der de vanlige konkurrencer hvor vindere og tabere senere får præmier for deltagelsen og den medfølgende hæder. Om aftenen er der disket mad op i lange baner, med lækre røgvarer fra Carina og Bosse plus diverse stegt kød, salater og brød, kortsag alt hvad hjertet kan begære, i anledning af det er 20-Års Jubilæumstræffet her i Gullabo. Jeg selv holder også mit lille eget Jubilæum, her hvor jeg har været medlem i Harley-Davidson Club Sweden i 35 år i år, det er ski'da meget godt.

Alt i alt er herligt træf som hvergang. Masser af fest med levende musik Lørdag aften og varme ved bålet inden jeg finder "sengen" og får en god søvn, inden det går hjemad de Svenske landeveje med kurs mod Amager igen, hvor min dejlige Lisa venter med varmen. Rigtig fin weekend hvor det hele gik op i en højere enhed så sommeren er startet perfekt.

Fik pludselig et seriøst problem, da Harleyen ikke ville starte og det viste sig at krumtappen ganske enkelt var "faldet skilt ad" under opstart, bare "klik" og så var den aksel der går ud af motoren gået løs fra resten af krumtappen.

Inden jeg opdagede hvor stor fejlen var nød jeg godt af hjælpen fra mine nære venner Knut og Samuel "Nana", der mødte op med tasken fuld af værktøj samme dag og vi gik igang sammen, da diagnosen var en dårlig starter som vi sagtens kunne ordne, men så opdagede vi hvordan det stod til og det ville blive en noget større omgang på "operationsbordet" end ventet.

Jubiii, så ventede der udtagning af motoren og total adskillelse. Jeg måtte lige sluge den et par dage men tog så ud og gik igang.  Ikke de store problemer i det, bortset fra at motoren jo ikke er en letvægter og så var garagen på kun 6 kvm jo ikke alverden til en så omfattende reparation.

Men ud kom motoren og jeg skilte den af, så jeg kunne komme "ud i byen" til mine gamle venner og kolleger på busværkstedet på Columbusvej i Gladsaxe.  Her skilte jeg krumtappen totalt og med det "store værktøj" fik jeg samlet den igen med fastsvejst aksel i udgangssiden. Måske ikke den korrekte løsning med fastsvejsning, men nu går den aldrig løs mere. Opretningen ordnede jeg simpelt med en retteskinne, på mærker sat inden adskillelse og det virker altid... simpelhed fremfor avanceret teknik.

Ud i garagen, samle, montere motor og nu kører cyklen rigtig godt. Puha, hvad jeg først troede ville koste en formue, gik hen og blev ordnet for nogle hundrede kroner. Sommeren reddet...

Så blev det alligevel til en del kilometer på vejene, da vejret oven i købet var venlig stemt og gav en stor del soltimer til at nyde vejene og vinden i.  Harleyén går rigtig fint og måske jeg kan finde lidt kapital, så jeg måske kan lakere cyklen op her til vinter så den kommer til at se anstændig ud til sommeren 2014.

Julen ret fredelig med Niels og Kim, Lisas brødre, på besøg Juleaften så det var rigtig hyggeligt.  Dagene omkring Nytåret brugte vi i huset i Utterslev, ligesom vi var et smut inde ved naboen og skåle Nytåret ind med Champagne og kransekager.

Godt nok et sløvt forår, uden det store armsving.  Men temperaturen udenfor stiger og HDen får lige nyt dæk og slange, plus olieskift så den er klar til 1. April når der er forsikringsdækning på og vejene kan slides igen. Lisa og jeg glæder os til at komme ud på vejene på Harleyen, ikke mindst fordi Lisa sidder langt bedre på den end i bilen, der ikke er god ved hendes ryg.

10. Maj 2014...  En hel speciel dag.

Min Lisamin og jeg var en tur i Lund (Sverige) med overnatning på Hotel "Djenkis Khan". Et super hyggeligt hotel med god mad. Vi gik et par gange ind til Lund centrum og hyggede lidt med hinanden i den travle by.

Det var de første 25 år sammen med min Lisa og så kan vi jo lige så godt tage hul på de næste 25 år sammen. Tak for Din måde at være på Skat, det hele havde ikke været det samme uden Dig. Vi to hygger nu helt specielt på vores egen måde.

Tak for Dig  😀

13

10. Maj 2014...  En hel speciel dag.
 
Min Lisamin og jeg var en tur i Lund (Sverige) med overnatning på Hotel "Djenkis Khan". Et super hyggeligt hotel med god mad. Vi gik et par gange ind til Lund centrum og hyggede lidt med hinanden i den travle by.
 
Det var de første 25 år sammen med min Lisa og så kan vi jo lige så godt tage hul på de næste 25 år sammen. Tak for Din måde at være på Skat, det hele havde ikke været det samme uden Dig. Vi to hygger nu helt specielt på vores egen måde.
 
Tak for Dig  😀
 
 
 
Fredag 8. Maj 2015

Fredag d. 8 Maj kørte mit mellemste (12 år) barnebarn Caroline og jeg afsted til Harleytræf i Sverige, nærmere bestemt i Gullabo. Så afsted det gik, først over Øresundsbroen og som aftalt at mødes med Ulla og Sigurd på deres Harley, lige på den første parkering efter broen.
Afsted ad E-22 hele vejen over østpå til Brömsebro, hvor mine gamle venner Carina og Bosse ejer og driver et stort Røgeri, hvor vi blev budt på en dejlig frokost. Godt mætte kørte vi videre til Bergkvara ...og derfra ind i landet gennem Torsås og videre mod Gullaboträffen, der afholdes hvert år på "Brörkângen" (Birkeengen), der ejes af en lokal fodboldklub.
Som altid (18.gang jeg deltager) et dejlig træf, hvor 3 ud af 4 er gengangere, så der er hvert år en masse "opdateringer" og kloge ord at dele.

Jeg er sikker på Caroline fik en masse nye venner, for rigtig mange ville hilse på og byde velkommen. Og samtidig kom Caroline og jeg endnu tættere på hinanden, med alt det vi oplevede sammen... Tror I lige den gamle her har nydt samværet en dejlig lang weekend?
Efter første overnatning, kørte Ulla, Sigurd, Caroline og jeg til bymarked i selve Gullabo (ligger 5-6 kilometer fra HD träffpladsen), hvor vi gik lidt rundt, inden vi kørte til Torsås og købte lidt frokost og hyggede sammen på en bænk i byen.. Som altid var der lidt konkurrencer om Lørdagen og om aftenen godt med musik og snak til festen. Fik også en varm snak med mange gamle Harleyvenner fra nær og fjern. Desværre forulykkede én af Hollænderne på Harleyen og kom ret slemt til skade, men han blev kørt med ambulance til sygehuset i Kalmar og skulle være ved godt mod... Vi sender ham de bedste tanker med ønsker om en fortsat god Harleysommer, når han og cyklen er groet pænt sammen igen.

Af én eller anden grund, er der næsten hvert år til træffet, koldere end koldt og det svigtede heller ikke i år... Ulla og Sigurd var barske og sov i telt, mens jeg havde reddet et par indendørs pladser til Caroline og jeg... vi to ville lige há lidt luksus, ævbæv...
Søndag morgen skutter man sig og kigger på de rimfrost dækkede Harleyer, men oldsagen (altså Harleyen) startede villigt og om formiddagen gik det hjemad, med et par hyggestop undervejs til et par løgnhistorier.

Vel hjemme efter en samlet tur på ca 650 kilometer, blev vi modtaget af Lisa og Mathilde (mit ældste barnebarn), der havde haft et par dage sammen til shopping og mere end heldigt, kom Malthe (mit yngste bb) sammen med Mor Stine og Far David, der bød på dejlig frokost i Dalle Valle i Amagercentret...


En superdejlig weekend, der afsluttes med Lisa og jeg aftenhygger resten af Søndagen den 10. Maj, her på Dagen hvor vi har været sammen i 26 år...
Osto altid 
Há en god sommer Alle sammen...

-

Sommeren 2015 går med lidt kørsel på Harleyen og ellers intet specielt spændende, da min Lisa fortsat er sygemeldt og har sin kamp med Kommunen om hvad fremtiden skal indeholde.

Den 7. August blev jeg Folkepensionist og det er jo noget hel nyt at blive "forfremmet" til den status, så det skal man jo lige vænne sig til.  Men det går da hel fint,  hen over efteråret og vinteren, der ikke bliver hverken hvid eller kold, men nærmest efterår hele tiden og nu i 2016 er foråret på vej, så mon ikke vi når sommeren uden at opleve sne.?

 

24. Marts  2016

Det blev en stille tid siden sidst, men nu begynder forårssolen at melde at sommeren 2016 står for døren, herligt.!!

Jeg har været i garagen og starte Harley'en op... startede omgående og meldte klar til landevejene. Har intet gjort ved den siden den blev slukket i November sidste år og der bliver heller intet gjort nu, den spinder jo behageligt. Glæder mig til at rulle igen.

 

Torsdag d. 30. Juni 2016

En lidt uvirkelig dag, fordi jeg ikke har været på arbejdsmarkedet, siden starten af 2010 hvor krisen på arbejdsmarkedet for alvor slog igennem. Både min dejlige kone Lisa og jeg blev med eet opsagt i firmaet hvor vi arbejdede. Og det var ikke kun os, men hen mod 100 ansatte i firmaet mistede deres job, fordi krisen for alvor satte ind og det hele gik i stå.

Min tidligere tanke var jo at fortsætte på arbejdsmarkedet, indtil jeg fyldte i hvert fald 65, fordi min dejlige hustru Lisa er 12 år yngre, så det vel ingen idé var i at jeg bare gik derhjemme og lavede ingenting. Men skæbnen ville det anderledes, så efter opsigelse og ledighed, gik jeg på Efterløn da jeg fyldte 60 år i August 2010.

Anderledes dårligt gik det for min dejlige kone Lisa, der havde begyndende smerter i hele kroppen, efter et slidsomt liv på arbejdsmarkedet beskæftiget med rengøring, herunder 22 år i SAS primært i flyrengøringen der er et meget opslidende job. Det satte sine præg og slid i kroppen og Lisa fik konstateret Fibromyalgi, hvilket er betegnelsen for stærke smerter i hele kroppen, en tilstand alverdens læger endnu ikke har kunnet helbrede, men kun dæmpe midlertidig med meget stærk smertestillende medicin og udførelse af daglige øvelser for at holde kroppen i gang.

Men tilbage til Torsdag d. 30. Juni 2016, hvor jeg fra Kastrup Lufthavn sætter kursen mod Thule Airbase i det nordvestlige Grønland. Jeg har før arbejdet i Grønland, i årene 1987-88-89 hvor jeg var ligelig fordelt på både Thule Airbase og i Søndre Strømfjord, eller rettere Sondrestrom Airbase, som stedet hed dengang US Airforce også var på stedet.

Afsted med Air Greenland hvor turen gik ind over indlandsisen, hvor der foruroligende nok kunne ses enorme områder med smeltevands søer.. een af de største tog omkring 10 minutter at overflyve, hvilket må give en størrelse på omkring 120 kilometer, der i sig selv betyder en kæmpe afsmeltning af indlandsisen, bare her.  Og da det er så tidligt som Juni måned, skal det ikke megen fantasi til at forestille sig hvor meget der smelter resten af sommeren og det må afgjort være på grund af klimaforandringer. Det er IKKE godt...

Nu bruger man kun det rette Grønlandske navn Kangerlussuaq om byen, hvor Air Greenland flyet skulle fragte mig hen. Det var meningen, at turen kort efter skulle fortsætte nordpå mod Thule Airbase, med et Dash 8 fly, men der var melding om dårlig vejr på Thule, så afgangen blev udsat i hvert fald én dag, altså Fredag d. 1. Juli 2016.

Jeg havde haft er stille håb om dette ville ske, så jeg kunne få et gensyn med Kangerlussuaq, hvor jeg arbejdede i 1988-89 under Greenland Contractors, efter at have arbejdet i 1987-88 på Thule Airbase i samme firma. Mit job var dengang ”tung” mekaniker hvor jeg hovedsalig reparerede alt det tunge materiel, som dozere, gravemaskiner, læssemaskiner og bugsérbåde.

Nå, men nu var jeg her og gik straks rundt og tog det hele i øjesyn for at se hvordan det stod til ed det hele, siden jeg forlod stedet i efteråret 1989.. Faktisk var det ikke til at kende igen, for alt var totalt nedslidt og havde stået tomt og ubrugt i flere år. Min tur gik fra hotellet ved lufthavnen, hvor jeg skulle overnatte, over på den anden side, der dengang blev kaldt for ”den millitære side” da det var dér USAirforce reciderede, med værksteder og boliger, ligesom klubber, dininghall samt blandt andet ”Roklubben” lå på den anden side, ovre bag hvad jeg kaldte ”Kragefjeldet”, da dér altid var masser af de store sorte fugle omkring bjergknolden. Med hensyn til Roklubben, var der blandt andet et fint spisested ud mod ”Lake Fergusson”, hvor vi jævnligt tog ud og spiste tilbage i tiderne hvor jeg arbejdede på Greenland Contractors værksted her.

Nå... Tilbage til Hotel Kangerlussuaq og mit værelse dér. Fik lige bekræftet flyafgangen dagen efter så alt skulle være iorden, da vejrudsigten var fin for den følgende dag.

Det holdt også og vi lettede planmæssigt med kurs nordpå i den Dash-8 der skulle flyve direkte til Thule Airbase, en tur på godt 3 timer op langs vestkysten af Grønland, med overflyvning af den smykke kyststrækning og de sjældne byer undervejs, med udsigt til den vældige indlandsis, inden vi ankommer til Pituffik, Thule Airbase.

Vel ankommet til Thule Airbase, bliver jeg indkvarteret i Barak 334, værelse nr.10, som vender bagud, væk fra vejen. Rigtig fint, her er mere stille uden støj fra biler, selvom de er sjældne.

Min ny arbejdsgiver indenfor GC bliver P&G, Pavament and Grounds, hvor der bliver al muligt arbejde på veje, grusgrave, skilte, huse, ja nævn det, så er det her det laves.

Jeg startede med at reparere en stenknuser, der skal have nye knuserkæber, men er gået i stå da der mangler reservedele som ikke lige er til at skaffe. Så har jeg kørt gummiged ude på ”Larsens Plads” som er basens stenbrud. DET var godtnok hårdt for ryggen at bumle rundt dér i 12 timer daglig, så den stod på smertestillende medicin, selvom jeg er meget imod det.

Så i stedet kørte jeg rundt på hele basen og vasker trafikskilte fordi der til stadighed kommer en masse vejstøv på så de er ulæselige. Ligeledes spuler jeg containere jeg møder på min vej, så de ser præsentable ud. Det skal jo også gøres. Det har foreløbig taget nogle dage og fortsætter lidt endnu, ikke mindst fordi de bliver lige så hurtig svinet til igen.

Den 7. August 2016... Ja, så blev jeg 66 og det strømmede ind med lykønskninger på Facebook og jeg fik et brev fra min Lisa, med en skøn opsætning som en lille bog med forsiden der har titlen ”Fra Amager til Thule”. Hæftet er fyldt med gode ønsker for nu og fremtiden for vores fortsatte liv sammen. Sad lige og kneb en tåre da jeg læste det.

Nå, men det gik dårligere med ryggen, så jeg måtte på hospitalet igen og fik ordineret mere medicin og ro, så jeg måtte blive hjemme i barakken for at spare ryggen, ligesom jeg gik over i ”Basegym” og trænede ryggens bevægelighed så stivheden kunne fortage sig, dog uden den store virkning.

Det endte ud i at jeg fik en samtale med min chef, der sammen med hans chef var kommet til at det bedste ville være, at arbejdsforholdet måtte slutte.

 

Sommeren 2018..

Afsted det gik til Harleytræf...

Afgang på Harleyen Fredag 4.Maj til Gullaboträffen i Sverige, som jeg plejer den første weekend i Maj... Lidt specielt fordi det både er træffets 25 Års Jubilæum og samtidig det sidste træf af slagsen, sørgeligt...

Men afsted det gik over Øresundsbroen og tværs over Sverige, først til Brömsebro for at spise frokost, som Carina og Bosse bød på i deres restaurant og røgeri, ”Bromlöfs Rökeri”. Dejlig frokost med tilhørende hyggesnak som altid.

Derfra videre til Harley træffet der ligger lidt udenfor Gullabo. Som vanligt har jeg booked indendørs overnatning og skal bare ind og blæse luftmadrassen op, inden jeg kan komme ud og storsnakke med de mange gamle og nye venner på pladsen. Som altid kommer også ”holdet” fra Holland jeg har kendt i mange år i Harleyverdenen, ligesom de mange Svenskere jeg har lært at kende, gennem mit 40 års medlemskab i Harley-Davidson Club Sweden. Masser af snak, fest og hygge som altid både Fredag og Lørdag, hvor også Lørdagen gik med besøg på det store Marked der holdes i Gullabo hvert år.

Men også sørgeligt i år, da det blev sidste gang netop dette træf blev afholdt, et træf jeg har deltaget i 23 gange og på den måde lært et utal af dejlige mennesker at kende gennem årene. Men alt har jo en ende og jeg kam kun se tilbage på netop Gullabo træffet som mit favorit Harley træf der fik en stor plads i hjertet, ikke mindst fordi så mange faste deltagere har været med gennem årene og blevet nære venner, så man bare snakker videre fra den ene gang til den anden, tak gamle Harleyvenner...

Hjemad Søndag i eet stræk på 5 timers kørsel, kun afbrudt en enkelt gang for at tanke op. Dejlig tur i solen der gav godt med farve i ansigtet som om jeg har været sydpå en uge.

Så er sommeren startet .

Sommeren 2019...

Hjemme igen...
SÅ ruller vi lige tiden tilbage til Fredag morgen, 23.August, hvor jeg 🤠 startede op på turen til Hadsund i Nordjylland og Harleytræffet som Distrikt Nord i Harley-Davidson Club Denmark afholdte i den forløbne weekend.. Der er nu noget specielt bare at buldre ud over prærien og nyde vinden og viberationerne fra cyklen og vejen, mens kilometerne bliver spist til musik fra motoren, der bare spinder så det er en lyst, bommelum..
Har kørt Harley nu i halvtreds år og bliver aldrig træt af det, kun Guderne ved hvorfor... Kan ikke rigtig forestille mig et liv uden, omend jeg nok ikke kører så meget som i de yngre dage hvor det foregik i næsten døgndrift.
De små 400 km tog 5 timer, i tørt vejr (jubii) og gik fint med et par tankstop undervejs, hvor benene lige blev rettet ud. Ankom til træffet på Fruerlundvej ved 15-tiden og så skulle teltet rejses, fint nok. Mødte mange gamle og nye venner, blandt andre Ulla og Sigurd, Shorty fra Esbjerg, Bo, Ib og og og... så de kloge ord blev byttet i hobetal, samt en øl eller to blev nedsvælget i ren hygge. Om aftenen var der fest og musik i lange baner, så ingen gik til ro af bare kedsomhed..
Det var en ret stor campingplads med rigelig plads til de mange deltagere hvor hyggen i vid udstrækning havde førsteplads, ligesom der blev vandret rundt og kigget Harleyer i alle afskygninger på pladsen, bare gevaldigt.. Det er altid overhyggeligt at møde ligesindede til Harleytræffene, hvor end de afholdes, med kloge ord og feststemte venner i massevis 😎
Hjemturen gik i høj SOL og kan man forlange mere.. Så de første 240 kilometer gik i eet hug før jeg fandt en tankstation der havde gyldne dråber til de sidste 150 km hjem til Lisamin  ❤  , der sørgede for krams og lidt krummer til ganen vi kunne hygge med... DET er Vito bare rigtig go'e til  ❤ 
Ude er godt, men det er hjemme sammen er bedst for Osto  ❤

28. September 2019

Ville ellers have kørt til Roskilde, til "GRAND OPENING" hvor "CAPS København", Harley-Davidson importøren i Danmark,  afholder i dag hvor de rykker ind i de nye store lokaler på Vestre Hedevej 24.. Hvor Harley importen og værksted skal holde til fremover.
Har istedet besluttet at holde snotnæsen hjemme og spare omgivelserne for mit hosten og galpen... Nå, det er sikker klogt nok, så ikke jeg får smittet andre... SÅ må jeg bare komme ned og se det hele en anden god dag.... DET skulle ellers blive STORT, for der er allerede forudtilmeldt godt 1300 deltagere, så der kommer pres på.

Hørte senere at det var virkelig stort i alt, med gæster overalt for at inspicere de nye lokaliteter hos importøren..  Sjovt at tænke 50 år tilbage, hvor imporøren hed Aksel W. Hansen også kaldet "Røver-Aksel" der havde importen i en kælder under hans hus i Søborg, nord for København.  På det tidspunkt havde jeg kørt Harley-Davidson i 3 år, men købte så en ny Harley Sportster XLCH af Aksel.. Kort tid efter købte min ven Knut, på det tidspunkt bedre kendt under navnet "Valnød", den anden at to ens nye Sportstere, som Aksel havde stående...

5. Oktober 2019

Dejlig vejr med høj sol i dag, så det var en lyst at køre afsted på Harleyen i sensommeren,, til ÅBENT HUS og SWAPMEET (brugte reservedele) samt gratis mad og drikke i Søborg ved MC-PARTS, en Harley forhandler der hedder Frank og værksted som Franks søn Pede driver.. Et sted hvos jeg ofte kører forbi, for at få en god snak og hygge.. Og selvfølgelig køber jeg stortset alle mine reservedel hos Frank når jeg mangler, men det er heldigvis sjældent.

Det var en super Lørdag med mange gamle venner så der kunne deles nye løgnhistorier og gamle oplevelser.. Herligt at møde vennerne, her på falderebet til vinteren...

Torsdag 12.Marts 2020    

SÅ er det dømt Corona krise i Danmark.. Ihvertfald er min dejlige kone Lisa, blevet ringet op fra jobbet, Byggeri København, og bedt blive hjemme i mindst 2 uger.  En underlig "tilstand" vi aldrig har oplevet før, men vi prøver at indrette os bedst muligt.  Det eneste vi går udenfor døren, er på nødvendig indkøb af mad og drikkevarer.  Og et par mindre gåture for at få lidt luft, men vi passer på ikke at blande os med andre mennesker.

 

Seneste opdatering   12. Marts 2020


Fortsættes i Dansk 8 ..........
 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.05 | 14:55

Hej Jenskarl... Ikke efter hvad jeg kan huske. Eli var Superintendent, Torben Kristensen var nr. 2 og Erik Lisner var Crewchief som jeg var på havneværkstedet

...
17.05 | 10:11

var der en på værkstedet som skrev workorder ud ved navn BENT var han der da du var der

...
23.04 | 17:33

Har sendt Dig en Email Allan

...
22.04 | 19:00

Sven- til Du og Lisa..Far din storebror gik bort 18/7-20 efter lang tids lungebetændelse,mor herefter18/11 -20 pga kræft i 12år...savner Jer Allan Hansen

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE