Hvalpene 7 uger

Åh de søde små - hvor er ugerne fløjet afsted og de er blevet frækkere og frækkere og sjovere og sjovere  De skal en hel masse i denne uge: sidste ormekur, gåture med snor og halsbånd, endnu flere bilture, en tur på stranden og se og mærke vandet, en tur til dyrlægen og vaccineres, en tur i dyrehandelen, på besøg hos sød og venlig labrador - ja jeg kunne blive ved..... 

Hvalpene 6 uger

Hvalpene er inde i en rivende udvikling og de er simpelthen så nysgerrige og skal være med til alt. De har nu prøvet at køre bil et par gange og det er gået rigtig godt - de lå bare lige så stille i hundeburet i bilen sammen med deres mor og tante Fanta. De har hilst på vores boxer som var lidt stor og "farlig" og har været ude i en 5000m2 have hvor de rigtigt kunne boltre sig, og det var noget de nød 😋

Hvalpene 5 uger

I denne uge skulle hvalpene fordeles til deres nye ejere og jeg syntes vi fandt nogle rigtig gode match😎 Hvalpene er nu for alvor meget mobile og har været udenfor en hel dag i det dejlige vejr 

4 uger

Hvalpene er inde i en rivende udvikling! I denne uge er de rigtig kommet op at stå og gå rundt og undersøge alting. De går ud af kurven for at tisse og have afføring, som de også nu selv kan, uden mors hjælp. De kommer ind i stuen s meget som muligt og deres hvalpegård er nu udvidet så de kan løbe rundt og lege. De er nemlig også begyndt at tygge i hinanden og så småt lege med legetøj og hinanden - det er bare så sødt ❤De er ved at få hjørnetænder, så om ikke så længe kommer det til at gøre ondt når de smager på ens fingre 🙂

Fanta har fået lov at komme ind til hvalpene mange gange og hun er meget interesseret og elsker at ligge og putte med dem, og også lege med dem - hun bliver den perfekte legetante! Mille har også fået lov at hilse på dem - men hun er ikke så interesseret, så når de er i stuen går hun på badeværelset 🙃 Hun er ved at være en sær voksen dame! Vi kan jo heller ikke få nok af hvalpene herhjemme, og vi vil helst ligge tæt med dem hele tiden - min datter især i hvalpekassen!

Hvalpene 3 uger

Harry 3 uger

Der er sket rigtig meget i denne uge: Ørerne har åbnet sig, hvalpene er kommet op på benene og går så småt ud af kassen og tisser og de har i denne uge fået deres første ormekur  - det var ikke en succes🤒

De har fået udvidet hvalpekassen, så de nu har en lille hvalpegård at gå ud i og den bliver igen udvidet i takt med at hvalpene vokser!

De er også begyndt at lege og bide i hinanden, og sige masser af lyde  - såsom at knurre og gø, det er bare så sødt <3 

I denne uge har Nova også tilladt Fanta at komme ind og hygge lidt med hvalpene. Fanta var jo med ved hende mors sidste kuld: G-kuldet og var den bedste storesøster, så håber på at hun må få lov at være den bedste legetante. Hun nød det i hvert fald meget og er lige så forsigtig og blid ved hvalpene - lod dem endda sutte på hendes patter!

Hvalpene 2 uger

Hvalpene er nu 2 uger gamle og vejer 800 -850 g. De er nogle store velnærede basser og Nova er simpelthen den dygtigste mor❤ Hvalpene åbnede deres øjne på 10 dagen og de ser bare så fine ud nu og ligner " rigtige" hunde!

Nova holder dem fine rene og passer godt på dem, så det er ikke meget vi hører til dem endnu. De har fået klippet negle for første gang, det var ikke sjovt at blive holdt så fast, men det var heldigvis hurtigt overstået.

Hvalpene er begyndt at kravle mere rundt i kassen, og er på vej til at komme op på benene at gå!

Hvalpene 1 uge

Hold nu op den 1. uge er gået hurtigt! Nova er simpelthen den mest fantastiske mor og passer og plejer hvalpene som om hun aldrig har gjort andet❤ Hvalpene er meget velnærede og jeg hører intet til dem, ingen piv fordi de ikke kan finde patten og ingen slåskampe om patterne, så det er skønt med ro i kassen. Nova er en meget rolig mor, og det eneste jeg må med hvalpene er at veje dem og så sidde helt oppe i kassen hvis jeg skal nusse dem.

De har alle fordoblet deres vægt her den første uge og er nogle rigtige fedlinger😀

Han1 (Hugo): 512 g

Han 2 (Henry): 494 g.

Han3 (Harry): 490 g.

Tæven (Hannah): 550 g.

Det er noge meget stærke hvalpe, og jeg forventer mig meget af dem i fremtiden!

 

Hvalpene er her

Nova havde temperatur fald d. 1.april om aftenen  - dette betyder at fødslen er nært forestående. Hun var lidt urolig i løbet af natten og op af formiddagen gik hun i fødsel. Alt gik stille og roligt lige efter bogen: Nova gravede lidt rede, havde lidt veer og ellers ville hun bare være tæt op af mig i min seng🙂 Vandblæren gik lige så fint stille og roligt og lige bagefter kunne jeg mærke en hvalp der var på vej. Nova pressede så fint og hurtigt kunne jeg se noget der var på vej ud. Det var 2 små poter jeg kunne se - så det var en baglæns fødsel. Nova pressede og pressede men hvalpen rokkede sig ikke ud af stedet. Hurtigt stod det klart at vi måtte have dyrlæge hjælp for at få den hvap ud - dens hoved sad fast og snart ville det være for sent at få den levende ud. Jeg skyndte mig afsted til dyrlægen som prøvede at få hvalpen ud, men også forgæves. Nova pressede og pressede - hun var så dygtig hele vejen igennem. Dyrlægen måtte desværre også give op og vi kunne ikke redde den første hvalp. Men de næste skulle ud så hurtigt som muligt og vi blev enige om at der skulle laves et kejsersnit. Det gik rigtig fint og resten af hvalpene 1 pige og 3 drenge va heldigvis i live og meget livskraftige ❤ Alle hvalpene vejede mellem 250 og 260 g. så det er er nogle store krabater. Det viste sig at den første hvalp der kom med benene først, sad fast med hovedet og måtte skæres ud, den havde kilet sig fast og det ville have været umuligt at føde den, da den havde et meget stort hoved og også var noget større end de andre hvalpe.

Nova var selvfølgelig noget groggy, men allerede et par timer efter operationen var Nova den fødte mor og passede sine hvalpe med stor omhu og omsorg!

Hvalpenes fødselsvægt:

 

Han 1: 250 g.

Han 2: 260 g.

Han3: 250 g.

Tæven: 250 g.

Nova 8 uger drægtig

Nu er vi gået ind i den sidste uge af drægtigheden og Nova har taget 2,5 kg på. Det er pænt meget i forhold til hendes 7,5 kg. Hun er stadig meget adræt og kan sagtens hoppe op i både sofa og seng, men hun passer heldigvis på maven, så nu står hun pænt og venter til man løfter hende op. Hun plejer normalt at lege meget med Fanta, men nu leger de max i 1 minut og så stopper Nova for at passe på de små - det synes jeg er ret flot, når det er første gang hun er drægtig🙂

Nova er blevet introduceret til fødekassen, men den er ikke god nok til prinsessen, hun værdiger den knap et blik, så jeg tror hun har besluttet sig for at føde i sengen. Heldigvis har jeg skaffet en gammel madras jeg vil ligge i min seng, hvis det bliver sådan. Hun er her de sidste dage blevet meget vagtsom, så der bliver knurret og gøet en del af de forbipasserende, og selvfølgelig er de andre med på den, så der er et værre spetakel!

Vi glæder os rigtig meget til fødslen, nu kan tiden kun gå for langsomt!

Nova scannet

Nu er Nova blevet scanet og der er mindt 5! ( men muligvis er der 1-2 flere som bare ligger og gemmer sig) Med super flot hjertelyd🙂 Nu kan vi rigtig begynde at glæde os!

Nova 2 uger drægtig

Der er nu gået 2 uger siden Nova blev parret og der er endnu ikke til at se eller bemærke det store. Hun vil gerne være meget tæt på sin familie, men det vil hun jo altid - men måske lidt mere end hun plejer!

Hun bliver scannet d. 28. februar, så det glæder vi os meget til❤

Rubinio

Vi har parret Rieckholms Elora-Nova med Rubinio Vigor Gemini.

De havde 2 rigtig gode parringer og Rubinio er en super skøn han med et dejligt temperament. Nova var simpelthen så dygtig, man skulle tro hun havde prøvet det før 🙂

 

Vi glæder os rigtig meget til at hvalpene kommer om 9 uger!