"Island"
Et utroligt smukt land,ren natur ,vandet er kristal klart,kæmpe store vandfald, overalt, høje gletsjer, krater og lava, her passer naturen sig selv (stort set).
hvad vi oplevede på vores besøg : Alting og INGENTING !
                              på Islansk : "Öræfi"

          
Billedet her , ligner mest et lille mini hus,de ses overaldt på Island , det er bage-ovne, her bager man sit rugbrød , over dampen fra det kogende vand i de små geyiser huller,
her bager det i - jeg kan ikke huske hvor mange timer ?,
vi smagte på brødet , den er lidt sødlig , men meget smagfuld og god -hummm.( ses på video filmen).Når vi nævner ingenting , er der et kæmpe stort område i Island , mange kilometer , med kun lava , område hvor ingen mennesker eller dyr kan leve ,
eller gro, området hedder : INGENTING.
 Vi ankommer til "Keflavik" d 6/7, midt på eftermiddagen , i et skyfald af regn, og får at vide at der er storm på vej den nærmeste dag , vi tar det med godt humør , og regntøjet frem.
De første dage på turen besøger vi "Tingvallasletten, der er berømt både af historiske geologiske grunde. Her blev ALTINGET stiftet i år 930 .På dette sted ser man bedre end alle andre steder resultatet af driften i
kontinentalpladerne - Island vokser hvert år med 2 - 3 cm, og det giver revner og sprækker i lavan.
dag to går til de varme kilder ved "Geysir" her blæser det desværre, som i ser på videoen høj storm , så derfor blir "Strokkur"'s vandsøjle ikke hvad den ellers skulde været i i bedre vejr , Strokkur her har kogende vand ,som sender med få minutter's mellemrum op, en damp og vandsøjle på op til 25 - 30 meter.
 Nu må vi også tage mund beskyttelse på , det stormer meget og asken fra det seneste udbrud , flyver stadigvæk omkring.
Vi kommer til "GULLFOSS"  det gyldne vandfald , skinner solen , ser man en smuk regnbue i det bælgende vandtåge, men det får vi ikke at se denne gang , vejret er ikke dertil. Vi kører igennem et ganske fladt område , (vejret er blevet lidt bedre) her gives udsigt til "HEKLA" og VESTMANNAØERNE.
Videre komme vi til vandfaldet Sejlalandsfoss. Vi har heldet med os - hvis i kikker på video'en : ses i højre side på fallet en rigtig fin regnbue !.
gletsjen "VATNAJØKULL" den har samme størrelse som sjælland og falster
et fladt område med sort sand .
Vi kommer til lagunen "JØKULSARLON" , og sejler ud ,med en slags - Bil-Båd , ud imellem alle isbjerge .
flere video'er  og billeder fra turen - er på vej.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.07 | 13:56

India er vakker, har vært der to ganger i 2001 giftet jeg meg der i Chandigarh, jeg hqar vært på de fleste steder i india, i 1999 0g 2001.

...
28.12 | 12:54

Hejsa Minna.
Tusinde tak for dit julekort har lige været rundt en tur på din hjemmeside
hvor er den altså flot
Knuzz Ketty

...
18.10 | 19:12

Hej Minna, Hvor er det nogle flotte billeder, i må have et rigtig godt kamera, når i kan tage så store og flotte billeder, Tak for synet. God ferie.
Knus Annema

...
18.01 | 18:55

Hej Minna og hej Kurt - tak for sidst og mange tak for kigget! Knus, Heidi

...
Du kan lide denne side