Praktiske oplysninger


Garderoberum
Hvert barn har et rum til overtøj, skiftetøj m. m. Hjælp jeres barn med at holde orden på rummet hver dag. dvs. hæng regnetøj/flyverdragt/termotøj klar så det er nemmere at tage på. Husk at tjekke om alt tøjet er der, inden i kører på arbejde. I bedes skrive navn i overtøj og støvler. Støvler, hjemmesko m.m. skal sættes op på hylden, når I tager hjem, så der kan blive gjort rent. Rummene skal tømmes hver fredag af hensyn til rengøringen. Hvert barn har en kasse til alm. skiftetøj, som skal benyttes, da det er nemmere for børnene selv at finde det heri fremfor i diverse tasker.
Der er en kasse med glemt tøj/el. tøj i garderoben hos Radiserne.


Regntøj og skiftetøj
Børnene skal altid have regntøj og gummistøvler med. Af hensyn til børnenes sikkerhed må der ikke være snore i f.eks. hætter. (Sæt i stedet elastik i). Vi er ude hver dag i al slags vejr, og derfor skal børnene have tøj med, der passer til årstiden og kan tåle at blive brugt. Når I køber nyt regntøj og skitøj, er det en god idé at tjekke, om buksebenene kan gå uden på støvlerne. Det kan spare en del våde strømper. HUSK NAVN I TØJ OG SKO. 


Madpakker
Børnehavebørnene spiser deres medbragte madpakker kl. ca. 11.00. Vi henstiller til at maden er sund og består primært af rugbrød og lidt grønt. Små lækkerier som eks. mælkesnitte, drikke youghurt og kager ser vi helst ikke, da børnene ikke har behov for dette i hverdagen. De får vand til maden og skal derfor have deres egen drikkedunke med.

Eftermiddagsmad
Ca. kl. 13,45 får vi eftermidagsmad i børnehaven og kl. 14.45 hos Svalerne. Det er brød og frugt, som børnene selv medbringer. Vi ser helst at eftermiddagsmaden kun består af brød og frugt - og ikke små lækkerier så som mælkesnitter, drikke youghurt og kage, da børnene ikke har brug for dette i hverdfagen. Det er en stor hjælp, hvis I hjemmefra har skåret frugten ud og pakket det ind, så børnene selv kan åbne for det. På den måde er det mere indbydende for børnene, og de får spist mere. Hvis jeres barn skal være her længe, er det en god ide at give det lidt ekstra mad med til sidst på eftermiddagen.

Legetøj
Den første torsdag i hver måned er der legetøjsdag i børnehaven. Nogle gange er der bestemte temaer, f.eks. "Bamser" eller "Bøger". Børnene må have legetøj med i rimeligt omfang og på eget ansvar. De skal selv kunne holde styr på, at det ikke bliver væk. Legetøjet skal kunne ”tåle” at være i børnehave, og børnene skal være indforstået med, at låne det ud til de andre børn.
Vi ønsker ikke våben, da dette giver for vild og voldsom leg der ofte ender i konflikter. Udklædningstøj, prinsessekroner, dametasker, bamser, fløjter mv. er også legetøj og kan derfor kun medbringes den første fredag i måneden. Sovebørn må gerne medbringe 1 bamse til at sove med.

Fritidshjems-børnene må gerne have eget legetøj med, når I synes det er o.k. På børnemøderne er de selv med til at aftale hvordan og hvorledes.
 
 


Udeleg

Børnehavebørnene leger sommetider ude, uden at der er en voksen på legepladsen (max 6 børn).

Kørsel med børn

Hvis vi skal på tur med børnene, tager vi så vidt muligt bussen. Hvis personalet kører med børnene, er alle i seler, og de mindste sidder på selepuder.