Mindesiden
Overskrift 1
Kazoos Bomknallert
Sort/hvid/gylden satin crested efter Mis Fittness og Lynet Mc Queen. Egentlig havde jeg ønsket mig en hun i Fittie og Lynets sidste kuld. Det blev til tre hanner, hvor den ene desværre døde. Jeg har ikke brug for de to drenge, men jeg nænner heller ikke at sælge dem, for de er så søde, og efter fantastiske forældre.

Bom blev ern stor og meget smuk kastrat, som vandt dobbelt BIS 1 på den eneste udstilling han var med på. Da han fik kalkmangel på vejen hjem, og var lige ved at dø, turde jeg ikke udstille ham mere. Han gik med sin mor og søde Stella, til han en dag lå død, 3 år gammel.
Olympias Ursus
Chokolade tan satin, som jeg får hjem fra Claus i august. Dette tilbud var kærkomment, da jeg manglede en ubeslægtet han. Det er godt at bringe racedyr ind i avlen en gang imellem, hvis man gerne vil have en mørk chokoladefarve på kæledyrene, og ham her har tillige en god krop, så jeg glæder mig til at få ham hjem.

Ursus er faldet godt til. Han har fået sit første kuld smukke unger med Kiwi, og han har været på sin første udstilling, hvor han blev bis 2 i kæledyr.

Han har også fået kuld med Alberte, og har nu i længere tid gået med Ida, som dog har svært ved at blive drægtig.

Ursus nåede at blive far til nogle helt fantastiske kæledyr, før jeg desværre mistede ham, knap 4 år gammel.
DKskdCH DMkdj-16 Kazoos Kiwi
Smuk hun efter Fersken og Odus. Kiwi blev danmarksmester junior 2016. Hun har en lækker krop, og en pels der er helt oppe at ringe. Den minder om Cocios, og det er den bedste pels jeg har mærket på et marsvin. Nu har hun fem unger, og er af samme grund blevet meget tynd, for hun er en rigtig god mor.
Kiwi har selv vundet både bis junior og bis 1, og hendes datter Ananas blev næst mest vindende kæledyr i 2017, efter Alberte.

DMkd-12 BOYkd1-15 sk-15 DKskdCH DMkdj-15 Kazoos Odus

Ja hans navn forsvinder i titler

Chokolade/hvid/creme dreng.

Odus er helt speciel. Han er efter Tyttebær Maja og Albus. Tytte er lidt af et unikum. Jeg har flere unger efter hende, som er rigtig fine, men de ligner deres fædre. Jeg manglede en der lignede Tytte. Det gør Odus, og så er han enebarn,og derfor en dejlig velnæret og lækker håndfuld.

Odus blev Danmarksmester junior i april. Jeg synes selv han er fantastisk, og glæder mig til at vise ham frem i efteråret.

Odus blev BIS 2 i kæledyr ved Nordisk Mesterskab 2015. Kun overgået af halvsøster Miamaja

Odus har gennem efteråret vundet bis og bis 2 flere gange, og det har gjort ham til årets kæledyr, samt Best of Year i DMK's kæledyrspointjagt. Jeg er meget stolt af ham, og nu pensioneres han allerede som 1-årig fra udstilling, for han har fortjent det efter sine fine resultater.

Odus er blevet far til sit første kuld, og jeg venter 1-2 kuld mere efter ham.

Odus går nu med sin søn Hagrid.

Han blev sørme Danmarksmester 2016

Jeg er fuld af kærlighed til dennee store, lækre og velafbalancerede han, som bare elsker at popcorne sammen med sin nu voksne søn Hagrid. På et tidspunkt vil jeg gerne have ham i avl igen, og ikke mindst Hagrid, men som det er nu, så skiller jeg dem ikke ad. 

Odus er nu kastrat, og har overtaget Cocios kone Emilie, da Cocio ikke kunne mere. De to har det skønt sammen.


DKkdCH Kazoos Harry Potter
Creme/hvid/sort han efter Ida og Hagrid. Pelsen er fantastisk blød. En meget lovende han.

Harry er det mest tamme marsvin vi har haft. Børnene elsker ham, og han er blevet en meget god erstatning for Cocio, som var Andreas' gamle og højt elskede marsvin. Harry er meget madglad, spiser ærteflager fra hånden i en uendelighed, og kysser Andreas på hagen.

Desværre kom vi hjem fra en weekend i Lalandia til en meget syg Harry. Jeg puttede ham straks i en kasse, for at tage til vagtdyrlægen, men før jeg startede bilen, hørte jeg ham krampe rundt nede i kassen. Da jeg åbnede, var han død. Jeg ved ikke hvad årsagen var, men jeg har mistanke om noget med hjertet.
DKCH DKskdCH Kazoos Hip Hop
Smukkeste Hip Hop efter Be My Valentine og Odus.
Han blev både superchamp i kæledyr, samt champ i racedyr, og far til en del smukke unger, hvoraf jeg har Mewtwo, Viola, Porsche og Norbert.
Desværre døde han pludseligt, kun tre år gammel. Christina, som er dyrlægestuderende, fik ham til obduktion, primært for at lære. Hun mente der var tegn på, at han måske havde spist noget giftigt. Måske fra det friske grønne jeg har plukket til dem.
DKkdCH Bellevics Chokolade Musse
chokolade/gylden/hvid hun, som jeg fik overtalt Benedicte til at sælge mig.
Hun har vundet både bis 1 og bis 4.
Hendes første kuld bestod af fire store, døde unger, så nu prøver vi igen med en anden han.
Musse døde desværre to dage efter hun fødte sit 2. kuld, hvor der kun var én overlevende unge. Det er næsten ikke til at bære at miste så sød og smuk en hun. Jeg er meget taknemmelig for, at hendes smukke datter overlevede.
DKskdCH Kazoos Emilie
Chokolade/hvid satin crested. Efter Miriam og Lynet. Andreas' marsvin. Hun er mor til Clea og mormor til fantastiske Hagrid
DKskdCH Kazoos Beautybox

Chokolade/buff/hvid pige efter Miriam og Jack. Hun er så smuk.

Mor til Kazoos Fersken

Beauty blev 6,5 år, og vi nød at se på hende hver eneste dag


DKkdCH Kazoos Fersken
Chokolade/hvid/buff hun efter Beautybo og Lynet. Hun er en bombastisk og fantastisk lille pige, som beggevores drenge er helt vilde med at sidde med. Fersken blev BIS 3 til NM i 2015. Hun er mor til Kiwi
BOYkd1-13 sk-13 DKskdCH Kazoos Cocio
Cocio har været til salg, lige siden han var ganske lille. Da han havde gået med en lidt ældre hanunge i nogle måneder, og de ikke blev solgt, fik jeg dem begge kastreret. Cocio har udviklet sig rigtig godt. Han har sin mor Klokkeblomsts kropsfacon og pels, så selvom han var den mindste af hannerne i sit kuld, så tror jeg alligevel han ender med at blive den bedste. Han bliver nok her som dameselskab, og jeg kan så bare være glad for, at ingen har haft lyst til at købe ham. I øjeblikket er det Miriam, der ellers ikke kunne lide hverken den han hun har fået unger med, eller den kastrat jeg efterfølgende forsøgte at sætte hende sammen med, og så hendes unge Beautybox. De er begge meget glade for Cocio. 
Cocio er blevet helt fantastisk. Den lækreste krop og kropsfacon, muskuløs nakke og super pels. Han er som snydt ud af næsen på sin mor Klokkeblomst. Han vandt bis 1 søndag d. 20 januar med Eva som dommer, og det betyder rigtig meget for mig, da jeg har stor respekt for Eva og hendes måde at dømme på:)
Siden er Cocio blevet bis 2 under Malene Morsing, bis 1 under Cristina Vildershøj, og bis 1 igen under Eva Helgren. Christina gav ham 100- i point. Så højt har jeg aldrig set et kæledyr blive bedømt, men han er i mine øjne også noget af det tætteste man kommer på det perfekte kæledyr.
Ja sidenhen er det blevet til flere bisplaceringer, og Cocio har vundet årets pointjagter meget overlegent, med kæmpe spring ned tl nr. 2.
Andreas fik ham som sin egen, da han var mellem et halvt og et år gammel, og han har været et helt igennem fantastisk kæledyr for ham. Han har trøstet, når Andreas var ked af det, og de vandt en masse præmier sammen, som Andreas ikke nænner at pille ned. Andreas holdt selv Cocio da han blev aflivet. De to var gode venner
DKskdCH Bluebells Supernova
Som baby sagde jeg nej tak til hende, men da Bluebells opdræt fik hende retur som ungdyr, kunne jeg ikke lade være med at slå til. Hun er efter Kazoos Punker Panda, som er en fantastisk han, og hun har en lige så fantastisk krop, og er meget meget smuk.
Kazoos Sørøver Sofie
Sofie har klap for øjet, og derfor skulle hun jo have heddet Sørøver Sally, men da jeg har en Sally i forvejen, blev det til Sørøver Sofie.
Forældrene er Jack og Silje. Hun er et meget sødt og Charmerende marsvin, og Christoffer er meget kær i hende.
Nu danner Sofie par med Bjørnen Bjørn. De to er fasttømrede som ægtepar, og sover tæt i huset det meste af tiden.
Sofie er mor til Jacob, og dermed efterhånden farmor og oldemor til en del marsvin

DKkdCH Kazoos Anemone

Anemone var med til udstilling i slutningen af maj, hvor hun blev tre gange bis junior. Det var hende der kom med, fordi hun var bedre end Sally. Nu tror jeg hun er blevet overhalet, men Anemone har stadig den mest fantastiske kropsform, som minder meget om Klokkeblomsts. Klokke er også hendes farmor. Anemone har ikke været med på udstilling i efteråret. Først havde hun en hak i måsen, sandsynligvis fordi en af de andre syntes hun var for fræk. Så fik hun blærebetændelse, og efterfølgende har jeg haft barberet det gule misfarvede hår af, og hun har derfor ikke kunnet komme med. Nu skal hun snart i avl. Måske bruger jeg Patchwork.

Anemone og Patch fik den skønneste sort/hvide hununge Tine Pingvin, som senere er blevet mor til to kuld. Golde Eye fra det første og Hedwig fra det andet


Ruth der siger Dut
Ruth er lidt et mysterium. Jeg tror hun er handicappet på en eller anden måde, for hun står mærkeligt højt på benene. Hun er utrolig sød, og jeg har givet hende chancen indtil videre. Hvis der opstår tegn på, at hun ikke har det godt, så må vi sige farvel.

Dut klarede den ikke. Hun kunne ikke lide at man rørte ved hende, og hun sjattissede når man havde hende oppe. Jeg vurderede at hun havde ondt, og fik hende aflivet.

DKskdCH Kazoos Oliver

Oliver er efter Odder og Lollipop, og en utrolig smuk lille han med fast og muskuløs krop. Han har også fået en nuser hajfinne på ryggen. Han skal parre et par af mine satinbærerhunner sidst i 2015 og først i 2016. Indtil da går han sammen med Odus. De to holder hinanden fit, ved at løbe meget stærkt rundt og popcorne i buret. 

Oliver har skulle have unger, men hunnen var for skrap til ham, som er en venlig han. Jeg håber det lykkes at få unger efter ham på et tidspunkt.

Han manglede lige et enkelt supercert, så jeg tog ham med på udstilling i februar, og sørme om ikke han også blev BIS 1, grundet sin muskuløse og veltrænede krop.

Oliver har gået meget længe med Alma. Snart et år tror jeg. Hun bliver ikke drægtig, men det gør ikke noget, for begge trives fantastisk. Oliver synes hun har så lækkert hår, at han klipper hendes semilange hår i en fin etagefrisure over hele kroppen

BOYkd5-13 DKskdCH Kazoos Bjørnen Bjørn
Bjørn er en lille overraskelse. Jeg troede hans mor var steril, da hun ikke blev drægtig, og efterfølgende havde underlivsbetændelse gentagne gange. Hun har gået som selskab til min gamle han Romeo, der heller ikke længere er særlig fertil, siden februar, kun afbrudt da Romeo var syg, og da vi var på sommerferie. Pludselig har de fået en enkelt baby sammen. 
Bjørn har sin fars søde øjne og hans farver.
Bjørn har fået sin første kæreste, og der kommer et par stykker mere i løbet af efteråret. Asta snyder ham vist. Jeg tror hun gemmer sig, og smutter væk, så nu har jeg fjernet det ene hus, så de kun har en hængekøje. Bjørn er blevet en meget stor, fin dreng, som jeg håber vil lave nogle flotte trefarvede til mig.
Bjørn er godt på vej til 3 år, og jeg havde opgivet at få unger efter ham, da han har gået med flere, hvor det ikke er lykkedes. Derfor har han virket som kastrat, sammen med hunner som godt kunne tåle at blive drægtige. D. 19/7 sad der dog pludselig en fin hanunge efter Julerose. Han havde nået at parre hende igen, så nu er han far til Både Lille Bjørn og Fluffy. 
Længe har Bjørn gået sammen med Sørøver Sofie. Hun bliver ikke drægtig, og det er fint. De to elsker hinanden, og sover altid sammen i det alt for lille hus.
sk-13 BOYkd3-12 DKCK DKskdCH Kazoos Bella
Chokolade/gylden/hvid satinhun efter Guldhorn og Drømmekage. Bella er i mine øjne det smukkeste marsvin der findes, og har det bedst tænkelige temperament. Ikke underligt, at hun er Christoffers yndlingsmarsvin. Hun er meget nysgerrig og meget kælen.
Efter at Bella havde et kanon udstillingsår i 2012 i kæledyr, hvor hun blev 3. mest vindende kæledyr, begyndte vi at udstille hende i racedyr. Hun har fået cert 11 ud af 14 gange af 14 forskellige dommere, og det er blevet til to gange big 1, to gange big 2 og to gange bedste satin. Desværre er hun begyndt at få fatty eye her sidst på sæsonen, og det trækker lidt ned. Til gengæld er dommerne benovede over hendes fantastiske krop og kondition.
Bella er blevet årets satin racedyr i 2013, og har alene dyr hevet titlen som årets satinopdrætter hjem til os, stærkt forfulgt af Eva fra Flames. Jeg er så stolt af og glad for hende. Nu pensioneres Bella fra udstilling. En hun som Bella burde få en masse unger, men jeg elsker hende for højt, og det var alt for nervepirrende for os alle sammen, da hun var drægtig, så hun skal bare nydes.
Kazoos Punker Chick
Sort/gylden/hvid satin med sjove pelsfejl. Hun ser ud som om hun har en gylden sol på ryggen. Vi er helt vilde med hende, og hun ligner sin farmor Melody rigtig meget. Altså bortset fra frisuren, som hun har fra Melodys mor Tutti Frutti.
Caroline har ønsket sig et marsvin med hvirvler, og hun er yderst tilfreds med denne lille nuttegøj.
Punker er et rigtig nusert marsvin, som elsker når der er unger i buret, som hun kan putte med, og både Eddie og Prima har hun siddet og varmet, da de var syge, før jeg fik dem aflivet. Hun er virkelig et dejligt dyr på alle måder, og er lige blevet mormor til Emilys unger.
DKkdCH Kazoos Guldhorn
Hun er den første chokolade/gylden/hvide satin jeg har lavet, og er bare helt perfekt, og sådan en mine gæster altid får øje på.
Forældrene er Glamour Girl og Romeo.
Smukke Guldhorn blev bis 4 til DM 2011. Efter hun havde fået unger, var hun alt for bange, når hun var med på udstilling. Hun skal derfor ikke med mere. Guldhorn er mor til Bella, som blev tredje mest vindende kæledyr i 2012, og som nu har to certer i racedyr. Hun har gået sammen med Drømmekage i snart et år, uden at være blevet drægtig. Det er rigtig ærgerligt, men de nyder hinandens selskab.
Gulerodens Zalsa
Zalsa skulle have lavet trefarvede med chokoladebaseret agouti. Hun er et sødt marsvin at kæle med, men hun kan ikke enes med andre hunmarsvin. Derfor bliver hun ikke sat i avl. Hun bor sammen med kastraten Carnival på Christoffers værelse, for Christoffer elsker hende meget højt.
Lysels Jasmin

Choko/creme/hvid satinbærer efter Lysels Illusion og Lysels Smaragd. Hun er helt vidunderlig, med sit nuttede lille fjæs, og så kysser og mutter hun til den store guldmedalje. Hun er Christoffers marsvin, og han er helt vild med hende.
Hun har fået et smukt kuld med Eddie, men de to smukke hununger viste sig desværre at fejle noget neurologisk, som gjorde, at de vævede, og ikke voksede som de skulle. Jeg har taget hende ud af avl, og udstilles kan hun ikke længere, da hun har en talgknude på hoften. Så hun er hyggemut.

Jasmin måtte aflives kort før hun blev 6 år. Hun er meget savnet

DKskdCH Lysels Glamour Girl

Jeg har beholdt tre top lækre dyr efter Glamour, så nu bliver hun pensioneret, udstillet, og kælet en hel masse, for det holder hun meget af. Glamour er lige blevet best in show på Team Jensens udstilling. Det er jeg rigtig glad for, for hun er i mine øjne det ideelle kæledyr. Mild, blød og sød, og med en fantastisk kondition for et satindyr i hendes alder.
Alle de børn, børnebørn og oldebørn jeg har efter Glamour Girl har fantastisk meget personlighed og nysgerrighed. Jeg er så glad for denne familie.
Glamour er alderspræsidenten herhjemme, selvom hun er satin. Nogen gange tror jeg hun er død, fordi hun sover hårdt, men det er nok bare hørelsen der ikke er, hvad den har været. Ellers ligner hun sig selv, og hendes krop viser ikke tegn på at være gammel overhovedet. Hun styrer også buret med fast pote, selvom hun er tipoldemoren til den yngste i gruppen, og de alle er nogle skrubber.

Så holdt den gamle pige desværre ikke længere. Hun fik pludselig store ødemer under halsen og hele bugen. Der må have været noget galt med kredsløbet, og så var det tid til at sige farvel.

Kazoos Julerose

Hvid/gylden/sort semilanghåret satin efter Tyttebær Maja og Patchwork. Meget meget smuk og yndig lille pige.

Julerose fik et kuld som ung, hvor jeg ikke beholdt fra. Egentlig var hun gået på pension, men så syntes jeg egentlig hun var så lækker, at jeg godt kunne tænke mig en unge efter hende. Første forsøg gav en enkelt hanunge, som jeg ikke kunne beholde, men som gør glæde hos en anden opdrætter. Derefter fik hun uventet en unge med Bjørnen Bjørn, som ellers ikke kunne få unger. Han nåede at parre hende igen, og ud af det kom lille skønne Fluffy. Begge bliver boende her, men nu skal Julerose heller ikke i nærheden af en han igen

DKkdCH Kazoos Silje

Creme/hvid/chokolade efter Juliet og Albus. Meget smuk, og med en rigtig lækker pels

Jeg har tit tænkt at jeg burde have fået en unge mere efter Silje, for hun har den mest fantastiske pels. Hun er mor til Sørøver Sally, og mormor til Jacob, så måske han kan give nogle af hendes gode gener videre.

Uno
Uno havde jeg ikke forestillet mig skulle blive her. Han er efter Romeo og Lysels Trunte. Camilla solgte Trunte, på det tidspunkt hvor hun blev skilt, og skulle af med nogen af dyrene. Senere ville hendes nye ejer gerne af med hende igen, så Trunte kom her forbi til en parring med Romeo, inden kun kom retur til Camilla. Uno var en af ungerne. Lars kaldteham Strangely Brown, fordi jeg fortalte, at han ikke kunne være sort/hvid, men genetisk var nødt til at have noget gyldent et sted. Han blev solgt sammen med en han fra mit opdræt, til en familie, som efter tre år ikke kunne have dem mere.  Begge blev kastrerede, og Uno skulle ligesom Snøfte have været solgt. Uno har dog vist sig at være en fantastisk kastrat, som kan dæmpe selv de strideste hunner, så de kan gå sammen.
Han kan ikke få stamtavle, da Camilla ikke kan bruge sit gamle opdrætternavn, som hun havde da han blev født, mere, så jeg fortsætter med at kalde ham Uno, som de kaldte ham i hans familie. Det er også meget lettere at sige.
Kazoos Nicolai
Chokolade/gylden/hvid.
Nicolai havde en fin størrelse, da han blev født, men nåede at tabe sig en hel del, før jeg opdagede at han ikke voksede. Han måtte håndopmades, og jeg tror han var blevet trådt på ved fødslen, siden så stor og fin en unge ikke tog fra og begyndte at dige som de andre. Efter meget besvær og mange vågne nætter, lykkedes det at få ham selv til at tage over. Nicolai er nu kommet med størrelsesmæssigt, men jeg har valgt at få ham kastreret, og han går nu og passer hunner.
Nicolai er en kæmpe basse. Han bor sammen med Christoffers marsvin Zalsa, som ikke kan lide andre hunner.
DKskdCH Kazoos Jack Sparrow
Sort/hvid/buff satinhan efter Wilma og Diablo. Jack er meget smuk og et meget sødt kælemarsvin. Han har fået de smukkeste to piger med Miriam, hvor den ene er Beautybox, som jeg selv har beholdt, og den anden er flyttet til min veninde Camilla. Jack har fået endnu et kuld med Miriam, to kuld med Silje, og har været hos Sofie og lave unger der. Hermione blav ikke drægtig med ham, men det gjorde Alma, så nu får han snart Hermione tilbage igen. Hvis ikke hun bliver drægtig, har han bare godt selskab af hende.
Hermione er pludselig efter meget lang tid drægtig, så Jack er blevet kastreret, så han kan blive sammen med hende og ungerne. Desværre døde Hermione efter fødslen, grundet en udskudt livmoder. Jack har fået en ny familie, som består af Anemone og hendes datter Tine Pingvin.
DKskdCH Kazoos Finn Mc Missile
Gylden/chokolade/hvid satinbærerhan efter Klokkeblomst og Albus. Finn har det hele, og har et par lækre døtre med Bella, en med Tytte. Da jeg ikke har flere hunner til Finn, har jeg valgt at få ham kastreret, så han kan hygge sig med hunner. Det var en rigtig god beslutning, for han hygger sig max sammen med sin gruppe på tre hunner.
DKskdCH Kazoos Tine Pingvin
Sort/hvid satin. Efter Anemone og Patchwork. Tine er helt speciel, og har nok den stærkeste krop i opdrættet. Hun er mor til Golden Eye, Hedwig og Rita.
DKskdCH Kazoos Alma
Alma er efter Tyttebær Maja og Finn. Hun er blevet større og smukkere end på billedet, og grizzlyhårene er forsvundet. Alma har været med på udstilling en gang. Hun er et meget sødt kælemarsvin, men hun har ikke psyken til at tage med rundt på udstilling. Hun bliver alt for trist, og det nænner jeg ikke. Hun har også været noget underkuet af sin mor og storesøster, og endte med at komme i klemme mellem dem, da Tytte havde været parret, og skulle tilbage i gruppen. Alma fik bank, selvom hun ingenting gjorde, og har gået lidt alene for at få ro. Derefter har hun fået selskab af en lille hununge Sørøver Sofie, og det fungerer godt.

Det er nu længe siden. Alma fik et kuld på fem med Jack, hvor kun en enkelt overlevede. Siden er hun ikke blevet drægtig, og har længe dannet par med Oliver. De har det godt, og hun er sådan en stor, blød og sød hun.
Kazoos Emily

Sort/hvid/gylden pige efter Punker og Romeo. Hun er en fin lille feminin pige med det skønneste temperament. Emily blev af afvist i indtjek på sin første udstilling, grundet mistanke om en byld under hagen. Siden har hun ikke været med, men det tror jeg hun snart skal, for hun har en super krop, og er pt et af mine lækreste dyr. Hun har lige fået et lækkert kuld med Albus, hvor jeg beholdt Lollipop, som er mor til min unghan Oliver.

Hun har stadig den mystiske lille knude, så hun kommer ikke på udstilling, men hendes kvalitet er i top. Specielt er hendes pels rigtig lækker, og så er hun super sød.

Emily er pensioneret, og hygger dagen lang sammen med burkammerat Silje.

Emily er her ikke mere.

DKCH DKskdCH Kazoos Lynet Mc Queen
Sort/gylden/hvid satinhan efter Klokkeblomst og Albus. Jeg skulle slet ikke beholde nogen han fra det kuld, men Lynet er så smuk, og har den lækreste tætte og bløde pels. Han bor på Carolines værelse, og er far til Emilie, Fersken og Be My Valentine. Nu har han Trias som selskab, men det er planen, at han skal have et par hunner igen på et tidspunkt, så jeg kan få gavn af hans gode trefarvede gener.
Efter et smukt kuld efter ham og Yuli, og at han har gjort Miss Fitness drægtig igen, har jeg valgt at få ham kastreret. Jeg har ikke flere hunner til ham, og han kan have længe igen. Nu kan han hygge sig i en hungruppe resten af sine dage. Lynet har faktisk aldrig været så fin som han er nu. Det tog tid før han blev helt sig selv efter kastrationen, men han er meget mere rolig, og har fået mere sul på kroppen. Han elsker sine to kærester. Miss Fittness, som har været en strid mokke overfor andre hunner, selvom der var en kastrat, er helt anderledes harmonisk sammen med Lynet, selvom han er meget mindre krads.
Hans barnebarn Hip Hop går ham i bedene, og har lige fået cert og BIG på sin første udstilling i racedyr.
Lynet skal også flyttes til mindesiden, for han er her desværre ikke mere.
DKskdCH Kazoos Albus
Han er længe ventet, og jeg er SÅ glad for ham. Choko/hvid/buff satin efter Ballerina og Magnum Gold. Ham skal jeg bruge i avl.
Vi er ret vilde med Harry Potter her hjemme, så jeg havde bestem, at næste gang jeg fik en han, som skulle blive her, skulle han opkaldes efter Albus Dombledore, fordi Albus er et sødt navn, og selvfølgelig fordi Dombledore er en helt.
Albus har fået nogle fine kuld med Juliet, Klokkeblomst og Bamseline, Wilma og Emily
Albus er bare sød og dejlig. Jeg har et par hunner til ham igen i sensommeren og efteråret.

Det er vist længe siden jeg har skrevet om Albus. I mellemtiden er han blevet 5 år, og still going strong. Han er far til mange rigtig fine dyr, som har vundet en masse. Flere af mine venner, som opdrætter kæledyr har haft hunner gående hos ham. Det gælder Saturns, Amadeus, LUX, Nicas og Elverfolket. Det er en god løsning, så han ikke skulle blive gammel alene, men nu går han med sin yngste søn Emil, som han har det godt med. Albus blev aflivet i foråret, kort tid efter han fyldte 6 år. Han er meget savnet.
Kazoos Clea
Skøn satinhun efter Emilie og Odder. Andreas valgte hende af et kuld på fire, og er meget glad for hende.
Clea blev mor til smukke Hagrid, men efter få måneder døde hun desværre medens vi var på ferie.
Kazoos Luna Lovegood

Luna måtte desværre aflives. Hun fik en stor byld, som vi ikke kunne få bugt med. Sandsynligvis fordi det var en tandbyld.

Jeg er rigtig ked af det, for Luna mindede i udtryk og væremåde om sin mormor Bamseline, som er et af de sødeste og mest specielle marsvin vi har haft.

Luna måtte aflives kun 9 måneder gammel, grundet en tandbyld

Kazoos Be My Valentine

Chokolad/gylden/hvid crested satinhun efter DKskdCH Kazoos Miss Fittness og DKCH DKskdCH Kazoos Lynet Mc Queen.

Meget yndit enebarn med en fødselsvægt på 150 gram.

DKskdCH Kazoos Lollipop
Lækker lille satinhun i mine yndlingsfarver. Forældrene er Emily og Albus.
DKskdCH Kazoos Frøken Sally
Hvid/chokolade/gylden satin efter Finn MC Missile og Bella.
Sally er helt fantastisk på alle måder. Hun udvikler sig så godt, og er et rigtig sødt og socialt marsvin.
Hvis jeg kan få skovlen under hende, ved at opdage når hun er i brunst, og sætte hende sammen med Odder, så vil jeg meget gerne have et kuld til efter hende. Hun er bare en hystade, som ikke kan lide andre end dem hun hænger ud med til hverdag.
Nu er Odder her desværre ikke længere, så jeg har en lille plan om at Odus skal parre Sally. Jeg skal bare lige se hvordan han klarer damerne, før jeg tør sætte Sally ned til ham, for hun kræver en mand med hår på brystet.
Sally døde desværre medens vi var på sommerferie i 2016
Kazoos Asta
Hvid/Chokolade/Creme satinhun
Mor er Wilma og far er Albus. Andreas har navngiver hende, og det er hans marsvin. Asta er yndig og meget smuk, men også lidt fræk.
Asta blev aldrig drægtig med Bjørn, og nu er hun for gammel til at være førstegangsfødende, og dermed pensionist.
Sammen med Cocio, er Asta Andreas' yndlingsmarsvin. Hun hopper selv ud til ham, når han åbner lågen i buret.
Asta måtte aflives, da jeg ikke kunne vende hende, femte gang hun fik kalkmangel.
BOYkd1-11 DKskdCH Kazoos Tyttebær Maja
Hvid/buff pige efter DKskdCH DKbdCH Kazoos Angel og DKskdCH Lysels Carnival.
Hun har fået det bedste fra både far og mor, og er en lækker og charmerende pige, som vi beholder, på trods af, at hun ikke har de farver jeg går efter. Hun har til gengæld så meget andet, og er blevet bis junior tre gange, bis 2 til DM, bis 3 i Fredericia og bis 8 til NM. Jeg håber hun kan holde faconen, som den muskuløse mursten hun er, og ikke bliver for fed eller slasket efter hun har fået kuld. Hun har lige fået de lækreste unger med Patchwork. 
Tytte har vundet dmk's pointjagt for kæledyr 2011 jubiiiii!
Hun har i 2012 vundet bis 4 og to gange bis 2. Nu bliver hun ikke udstillet mere, men jeg håber på et kuld unger mere efter hende. Jeg har fire fine unger efter Tytte. De er alle utrolig lækre. Tytte er stadig en af mine favoritter. Stor og bred og lækker.
(Skal flyttes til pensionister)
Tytte døde desværre 5 år gammel af lungebetændelse.
DKskdCH Kazoos Drømmekage

Hvad kommer der ud af Brown Sugar, når hun har en kage i ovnen? En drømmekage selvfølgelig. Drømmekage er super charmerende og kælen.
Han er sort/hvid/gylden satinbærer og chokoladebærer. Far er DKkdCH Kazoos First Edition. Drømmekage har en nuser lille hajfinde på ryggen, som kommer fra hans Oldemor Tutti Frutti, som var hvirvelforvirring.
Kagen er blevet et kompakt muskelbundt, og blev hurtigt superchamp. Han er blevet far til et enkelt kuld unger, som han har fået sammen med Guldhorn. Derfra har jeg beholdt smukke Bella, som blev tredje mest vindende kæledyr i 2012, lige er blevet årets satin 2013, og har hevet titlen som årets satinopdrætter hjem til os.
Han har gået sammen med Guldhorn i næsten et år, uden hun er blevet drægtig, og Krystal kunne han heller ikke gøre drægtig, så jeg tvivler desværre på, at jeg får flere unger efter ham. Jeg tror han er for flink. Måske prøver jeg med en ung og knapt så dominerende hun på et tidspunkt, men han er faktisk ved at virke lidt gammel.

Guldhorn og Drømmekage er blevet sammen. Guldhorn bliver ikke drægtig, og nu er de et meget fasttømret ældre ægtepar, der elsker at ligge og putte sammen. 

Kagen blev 5,5 år. Så kunne han ikke mere, blev tynd og drak alt for meget vand, så han fik fred.

NpCH BOYkd5-12 NMkdj-12 DKskdCH LUX Odder

Jeg er rigtig rigtig glad for, at Sofie har valgt mig som den nye ejer af Odder, og jeg har det ligesom dengang jeg fik tilbudt Romeo, at det kun kan gå for langsomt med at få ham hjem.
Odder er lemonagouti/creme/hvid satinbærer, efter LUX Sokrates og Kazoos Egern. Med Odder kommer der lidt nyt blod, samtidig med, at han også har to af mine yndlingsdyr som bedsteforældre. De to er her ikke mere, så jeg føler, at jeg får lidt af dem tilbage gennem Odder.
Det er ikke hver dag man er så heldig. Tusind tak til Sofie og Steph.
Odder kommer lige på det rette tidspunkt, hvor jeg har nogle fine satinhunner, som godt kan bruge en han. Bjørn kan desværre ikke finde ud af det, flere af mine hanner er temmelig gamle og/eller ikke fertile, og de fleste i familie med mine unge hunner.
Den første han skal parre er Sørøver Sofie. Derefter Lollipop, Sally, Emilie og Tine, så han bliver ikke ensom.

Jeg mistede desværre Odder, da han blev syg medens jeg var på sommerferie. Jeg nåede ikke til dyrlægen, før han lå død i buret. Det gør ondt, for han var en ener.

DKskdCH Kazoos Miriam

Rigtig lækker, stor og blød pige efter Magnum gold og Glamour Girl.
Miriam har fået to meget lækre unger med Jack.
Andreas valgte Miriam, da hans første marsvin Kazoo døde. Det gjorde han fordi hun er blød og sød, snakker en hel masse, og gider at spise guffere fra hans hånd. Hun elsker fleecesengen, som hun putter sig i, når hun er oppe. Hun går rundt om sig selv som en hund, for at lægger sig på den helt rigtige måde i sengen, og er helt salig.

Vi mistede desværre Miriam medens vi var på sommerferie. Hun er meget savnet, især af Anreas. Hun var noget særligt.

DKskdCH Kazoos Tiger Lily

Denne smukke pige efter Diamant og Racoon, var uden sammenligning den lækreste unge der er født her, lige indtil hun selv fødte to piger, der er lige så lækre.  Hun er sort/hvid/creme satinbærer, og ligner en sort hollænder, hvis det ikke var for det lille cremeskæg på den ene overlæbe.
Tiger Lily havde allerede 5,5 måneder gammel to champcerter, og efter sit kuld var hun på en dobbeltudstilling i juni, hvor hun blev bis 2 begge dage. Desværre har jeg ikke haft mulighed for at udstille hende siden pga problemer med blæren og fordi hun er blevet for stor. Hun var ellers mit absolut bedste udstillingsdyr. Heldigvis har hendes døtre Bamseline og Klokkeblomst vist sig at være fantastiske. Klokkeblomst blev nordisk mester i kæledyr 2012, og begge har adskillige bis placeringer. De har fået en lillebror for nylig. Jeg troede ellers Tiger Lily var steril, efter gentagne underlivsbetændelser, så hun har længe gået som selskab til Romeo, som grundet sin alder heller ikke er særlig fertil. Pludselig skete der det lille mirakel, at de fik en enkelt unge. Han hedder Bjørnen Bjørn.

Tiger Lily døde næsten fem år gammel af en omgang lugebetændelse, som vi ikke kunne få bugt med. Hun er meget savnet.

Agerskovs Super Carla
Choko/gylden/hvid pige, med fine farvefelter. Jeg skrev til Anni, allerede da jeg så, at hun havde sat forældrene sammen. Carla blev sat tidligt til han pga. sin størrelse, og fik fire smukke hanner med Diablo. Jeg gentog parringen, og denne gang blev det tre piger og en dreng. Drengen passer perfekt ind i mine planer, men har haft en hård start på livet, så nu må vi se om han bliver avlshan eller kastrat og hyggedyr.
Carla er blevet for stor til avl, og jeg har hendes kuldsøster Wilma, som både er satinbærer, og har en bedre kropsfacon
DKkdCH Kazoos Hermione Granger
Hermione er efter Bamseline og Albus, og er bare alt for kær, med sine søde øjne og den lækre bløde pels.
DKskdCH Kazoos Patchwork
Sort/gylden/hvid satin efter Glamour og Romeo. Patchwork er super smuk, og har det bedst tænkelige temperament. Han har fået et kuld gude smukke unger med Tyttebær Maja. Siden har han gået med Tytte igen, som ikke blev drægtig, og derefter været onkel for Bjørn. Han blev sat sammen med min sterile hun Tiger Lily, og Anemone, som jeg håbede blev drægtig. Det gjorde hun, med en enkelt unge, Tine Pingvin. Jeg opdagede det for sent til, at jeg kunne sætte Anemone i en anden gruppe, så Patch måtte tages fra. Han skal snart tilbage til Tiger Lily igen, for jeg nænner ikke han skal gå alene, og en fræk hanunge, som senere bliver en uregerlig teenager, skal han ikke plages af på sine gamle dage.
Patch var sovet ind, da jeg kom hjem d. 24. Februar. Han var gammel at se på, men havde det godt med min gamle sterile hun Tiger Lily.
Kazoos Nicolai
Chokolade/gylden/hvid.
Nicolai havde en fin størrelse, da han blev født, men nåede at tabe sig en hel del, før jeg opdagede at han ikke voksede. Han måtte håndopmades, og jeg tror han var blevet trådt på ved fødslen, siden så stor og fin en unge ikke tog fra og begyndte at dige som de andre. Efter meget besvær og mange vågne nætter, lykkedes det at få ham selv til at tage over. Nicolai er nu kommet med størrelsesmæssigt, men jeg har valgt at få ham kastreret, og han går nu og passer hunner.
Nicolai er en kæmpe basse. Han bor sammen med Christoffers marsvin Zalsa, som ikke kan lide andre hunner.
Kappels Jens Vinterdæk

Hvid/lemonagouti/creme han
Mor: Kappels Søde Citron
Far: Finn Mc Missile
Jens blev født her, men er nu hjemme hos Anna og Signe, som ejer hans mor, indtil han er gammel nok til at flytte tilbage til os.

Efter mange overvejelser, blev Jens aflivet. Jeg tror der var noget galt med hans stofskifte, for selvom han var sulten hele tiden, og blev forkælet med ekstra god mad, så voksede han ikke fra han var to måneder gammel, og blev stadig tyndere. Han blev syg i juli måned, af årsager, som ikke kunne findes, kom på højkant, men derfra gik ned nedad igen. Ærgerligt, for han var en sød og sjov fyr, med sit eget lille kluk kluk, når han blev kælet, og en meget høj og vedvarende stemme, når han ville have mad.

Kazoos Soft Liquorice
Lakridsen er eneste overlevende unge fra Lynet og Beautybox' kuld . En rigtig blød, sort og lækker lakrids. Ham har jeg forventninger til, for jeg synes han udvikler sig godt, har den helt rigtige facon, og en lækker tæt pels, som bliver endnu bedre, når han smider det sidste babypels.

Desværre måtte han aflives, da han fik en kæmpe knude under hagen. Enten var det kræft, eller også en byld, der sad så godt rundt om kæbe og luftrør, at den ikke kunne fjernes. Jeg er meget ked af det, for Lakridsen var et super skønt dyr, og jeg havde glædet mig til at få unger efter ham.
DKkdCH Kazoos Kandis
Chokolade satinpige med nogle få hvide hår i cresten, og et par gyldne hår på kinden. Hun er dejlig mørk og veltypet, og med super temperament. Forældrene er Sugar og Diablo.
Kandis blev bis junior 2 til DM 2011. Hun har fået to smukke unger med Romeo. Hun har en fantastisk blød pels og en virkelig god kondition.
Kandis blev desværre pludselig syg og holdt op med at spise. Camilla opdagede det da hun passede dem, medens vi var i Lalandia. Hun tog Kandis med hjem, men trods kærlig pleje, klarede hun den ikke.
DKkdCH DMkd-09 Romeo von Wulff
Sort/gylden/hvid crested satinbærer
Romeo har jeg fået af søde Nete. Hun har mange dyr efter ham, og vidste jeg kunne bruge ham i min kæledyrsavl. Det er jeg meget taknemmelig for, og da jeg fik tilbuddet, kunne det ikke gå stærkt nok med at få ham hentet. Jeg så ham første gang til en udstilling i Dragør, hvor jeg spurgte Christina, hvad han hed, så jeg kunne stemme på ham som DKK's favorit. Romeo har så meget personlighed, og så er han utrolig lækker, smuk og ikke mindst danmarksmester i kæledyr 2009. Han bærer chokolade og satin, og har fået nogle fantastiske kuld. Heraf Klokkeblomst,som er nordisk mester i kæledyr 2012, mest vindende kæledyr 2012 og Danmarksmester 2013.
Romeo er seks år nu, og et gammelt marsvin. De sidste par år har det være Tiger Lily, som næsten er steril, og får en enkelt unge sådan ca hvert halve år, der har været hans kone. Han får også jævnligt besøg af en hun mere, og trods hans alder, er han fyr og flamme, når han ser en hun der er tæt på at være i brunst.
Romeo blev 6 år og tre måneder. En dag var han stille sovet ind i buret, hvor han gik med sine to piger Tiger Lily og Anemone. Jeg vil aldrig glemme ham.
Lysels Ballerina
En fiiiin pige, som jeg blev vildt forelsket i, få timer efter hun var født.
Ballerina er hvid/gylden/sort satin efter DKkdCH Lysels Racoon og Lysels Primadonna. Hun er niece til Melody, som hun ligner rigtig meget. Ballerina har dejlig blød pels, og er temmelig stor af en satin at være. Hun har sammen med Magnum Gold lavet smukke Albus, som var lige præcis den satindreng med chokolade, som jeg har ventet på et godt stykke tid. Hun bliver ikke parret igen, da jeg mangler en god trefarvet satinbærerhan til hende, og har mange andre strenge at spille på. Jeg nåede ikke at udstille Ballerina som ung, og nu er hun blevet for tyk, så hun får bare lov at gå og være smuk, kæk og fræk.

Ballerina blev tabte sig, og drak til sidst utrolige mængder vand. Nyrene kunne ikke mere:(
Perle
Perle boede her kun i nogle få måneder, efter hun flyttede tilbage til os. Faren i familien kunne ikke tåle marsvinene mere, så Perle og Mini kom retur efter 2,5 år. Perle var et rigtig dejligt dyr efter Magnum Gold og Glamour Gitl. Søster til Miriam. Men hun peb når hun tissede, selvom hun ikke havde blærebetændelse, og det var alt for hjerteskærende at høre på.
Agerskovs Wilma
Wilma gik fra foderet, da hun blev fik en ny burkammerat. Jeg opdagde det åbenbart for sent, for jeg kunne ikke få hende til at spise igen, trods critical care, vand med vitaminer og druesukker osv. Jeg tror hun fik ketose, for hun var blevet temmelig overvægtig, og derfor ekstra følsom i en situation uden mad. Wilma var noget så smuk, blid og blød.
DKskdCH Kazoos First Edition

Eddie er en meget smuk og charmerende Gylden/hvid satin. Far er DKkdCH DKbdCH Lysels Kazoo, Creme/Hvid satinbærer, og mor er DKskdCH Lysels Melody hvid/gylden/sort satin. Han er vores første baby. Vi så fødslen, og han var den første der kom ud, heraf navnet. Eddie er pensioneret fra udstilling, efter han blev superchamp i kæledyr i oktober 2010. Jeg har to fine unger efter ham og Sugar. Nu er han blevet kastreret, så han kan nyde de sidste år af sin tilværelse i selskab med hunner, og det er det hele værd at iagttage.

Hvad kan jeg sig? Min første hjemmefødte marsvinebaby har forladt mig:(

DMkd-13 BOYkd1-12 NordMkd-12 DKskdCH Kazoos Klokkeblomst.
Navnet kommer af, at hendes mor hedder Tiger Lily, og at begge navne kommer fra Peter Pan historien.
Hun var en kæmpe baby på 150g, har en meget smuk farvefordeling og store smukke øjne. Klokke er muskuløs og lækker, og grundet hendes sorte pletter rundt om ørene, ser hun på afstand ud som om hun sidder og hører musik med ørebøffer på.
Klokkeblomst har fået tre smukke unger. Alle med chokolade, og en i satin. Dermed ved jeg at hun er satinbærer og chokoladebærer, hvilket ikke var givet på forhånd. Klokke er på toppen lige nu. Har vundet bis 1 tre gange dette efterår. Den ene gang var til nordisk mesterskab, så hun er nordisk mester i kæledyr. Hun er præcis som jeg synes et kæledyr skal være. Hun bliver snart parret med Albus igen.
Efter et kuld på to smukke drenge, hvoraf vi har beholdt Lynet Mc Queen, tog jeg Klokke med til DM. Sørme om ikke hun vandt, så nu er hun også Danmarksmester 2013. Hendes kondition er stadig i top, men jeg tror ikke hun skal udstilles mere nu. Hun bliver snart parret med Albus igen. Jeg håber på en super pige efter hende.
Jeg mistede Klokkeblomst i forbindelse med drægtighed. Der skete noget med hendes bækken, så hun ikke kunne gå.
Jeg ved slet ikke hvad jeg skal skrive. Mit fantastiske masvin Klokkeblomst er her ikke mere. Klokke var ikke alene sød og smuk, hun vandt både nordisk mesterskab 2012, danmarksmesterskabet2013, samt blev mest vindende kæledyr i 2012. Hun efterlader et stort tomrum, men heldigvis også tre sønner. Jeg vil aldrig glemme min Klokkeblomst<3
Lysels Primadonna
Prima var blevet en gammel pige, og måtte desværre aflives.
Jeg har hendes datter Ballerina, og hendes søn Albus, som er far til en del unger, så hun lever videre herhjemme som oldemor.
Kazoos Nanna
Nanna blev kun et par uger gammel. Den største og fineste unge på 174 gram. Men hun kunne ikke finde ud af at die, og efter hun havde fået killingemælk og grød i to uger, lå hun pludselig død. Der må have været noget galt med hende. Jeg var ellers så glad, fordi hun var efter Tiger Lily og Romeo, og noget så smuk og sød.
DKkdCH Flames Brown Sugar
Sugar tabte sig, men jeg satte det i forbindelse med, at hun mistede sin burkammerat gennem lang tid Angel, og samtidig blev sat i en ny gruppe. Pludselig blev hun dog syg, og det viste sig, at hendes ene nyre var ca 10 gange så stor som den anden. Stakkels lille pus. Hun fik selvfølgelig fred.
DKskdCH DKbdCH Kazoos Angel
Angel blev gammel i en forholdsvis tidlig alder, og måtte desværre aflives kort tid efter hun fyldte 4 år. Man ser ofte, at deres system bare stille og roligt lukker ned over nogle måneder, og de begynder at tabe sig langsomt, fordi de ikke rigtig optager næringen fra føden mere.
BOYkd4-12 DKskdCH Kazoos Bamseline
DKskdCH Kazoos Magnum Gold
DKskdCH Lysels Carnival
DKkdCH Kazoos Krystal
Krystal mistede jeg højdrægtig. Hun var så blød og sød, og er meget savnet:(

DKskdCH Kazoos Juliet
Juliet er meget savnet. Hun døde højdrægtig d. 1 december.
Juliet havde sin fars smukke øjne, og var i det hele taget et af de smukkeste dyr jeg har haft. Sov sødt lille skat.
DKkdCH DMkdj-12 Kazoos Tyttebær Mini
Mini er meget savnet. Hun var helt speciel, og meget meget smuk:(
DKkdCH Lysels Ray og Light
Ray var det lækreste satindyr jeg har ejet. Samidig var hun kælen og muttende, men også nervøs. Derfor blev hun kun udstillet nogle få gange. Hun var lige ved at dø af skræk. Ray fik to store kuld på ialt 11 unger, hvoraf kun fire overlevede. Hun blev derfor pensioneret. Jeg har kun smukke Juliet efter hende, men håber på nogle børnebørn, der ligner Ray.
Rays nervøsitet kostede hende til sidst livet. Hun kunne ikke tåle at blive flyttet i feriepasning i tremmebur, når hun var vant til skabsbur, hvor der kun er åbent til en side. Hende og Diamant døde medens jeg var på sommerferie. Jeg er meget ked af, at det skulle gå sådan. Sov sødt Raymusen.
DKkdCH Lysels Diamant
Diamant var mit yndlingsmarsvin. Hun var så kælen, lagde sin kind ind til min, og sagde sine søde små lyde. Samtidig var hun meget smuk, med sin meget mørke satin chokoladefarve. Hendes børn, børnebørn og oldebørn klarer sig super godt på udstillingerne. Hendes søde væsen har hun givet videre.


Diamant er mor til Tiger Lily, Chess, Carnival og Krystal, bedstemor til Tyttebær Maja, Bamseline, Klokkeblomst og Magnum Gold, og oldemor til Tyttebær Mini, som alle hører til mine absolut bedste udstillingsdyr.

Diamant var af den nervøse type, som ikke tålte forandringer. Da vi i år tog på ferie til Kreta, og hun skulle ud og passes, gik hun fra foder og vand, og det klarer et marsvin ikke ret længe. Hvil i fred min smukke dejlige Diamant.
DKkdCH DKbdCH Lysels Kazoo
Kazoo var det dyr jeg opkaldte mit opdræt efter. Han var en af de mest kælne, og Andreas' marsvin. Andreas elskede at sidde med ham, fordi Kazoo både snakkede, kyssede og spiste alle de godbider Andreas havde til ham. Hver gang han var blevet kælet, fik han et kys af Andreas, før han blev sat tilbage i buret. Han var også det første marsvin Andreas lærte at sige navnet på, og det første han lærte at skelne fra de andre.
Kazoo er meget savnet af hele familien.

Først troede jeg Kazoos havde fået blærebetændelse, fordi han var våd og ulækker af tis for neden i den ene side. Så opdagede jeg, at det var fordi han havde fået en bule på den anden side af tissemanden, som trykkede og fik ham til at tisse skævt, og dermed ramme sin pels. Den havde form og størrelse som en testikel, og havde han været nykastreret, havde jeg mistænkt dyrlægen for at have glemt den ene. Han har dog været kastrat i over to år, og aldrig haft en bule der, så han måtte undersøges hos dyrlægen.
Det viste sig at være en tumor, så Kazoo blev lagt til at sove. Man kan ikke se på et marsvin, om det har det skidt, før det er rigtig sygt. Den dag vil komme, når man har et marsvin med kræft, og ville jeg ikke udsætte ham for.

DKkdCH DKbdCH SK09 Kasper
Kasper er en historie for sig. Caroline reddede ham fra sin fritidsklub, hvor han var meget tæt på at dø af sult, tørst, kulde, skørbug mm. Han vejede 7 måneder gammel 431g, og havde ingen fortænder. Han blev en stor lækker kastrat på 1450g. Ikke mindre end et mirakel, for han var så forkommen, at det var meget tæt at han blev aflivet. Kasper blev årets i børnedyr i 2009, med otte BIS-placeringer. Han fik også en bis1 og en bis3 i kæledyr, inde han blev pensioneret. Kasper har været en fantastisk kastrat, til at holde styr på vores største gruppe hunner. Det sidste lille års tid har han boet i ro og mag på Christoffers værelse, sammen med Zalsa, som ikke enes særlig godt med andre hunner.
Vi savner Kasper meget. Han havde en stor personlighed.
Kasper døde af lungebetændelse, knap 4,5 år gammel.
DKbdCH Lysels Cafe Latte
Latte havde en kræftsvulst bag det ene forben, som voksede hurtigt. Jeg valgte aflivning før hun blev mærket af det. Marsvin giver ikke udtryk for, at de har det skidt, før de er virkelig dårlige, så det er ikke værdigt at lade dem gå med en sygdom man ved de dør af, og vente med aflivning til de har stærke smerter.
Hun blev 5 år og næsten 9 måneder.
Sov sødt Caffemus -vores første varsvin. Vi savner dig, med din store personlighed og dejlige bløde pels. 
Lysels Ophelia
Ophelia var vores første satin, og blev på trods af, at hun er fra en satin-satin parring fire år og ni måneder. Men så kunne hendes krop desværre heller ikke mere. Hun er meget savnet, og især af Christoffer, som kælede med hende hver eneste dag, og børstede hende med babybørsten, så han syntes hun lignede et fint prinsessemarsvin.
DKkdCH Lysels Topaz
Smukke smukke Topaz døde af  lungebetændelse, selvom hun var i behandling. Sov sødt søde bløde muttepige.
DKkdCH Lysels Chess
Smukke Chess blev delvist lammet i højre side, i forbindelse med fødslen af sit andet kuld. Vi gjorde hvad vi kunne Chess og jeg, men der var ingen bedring, og dyrlægen kunne heller ikke gøre mere.
Det er meget trist, for Chess havde det sødeste væsen, som hun også viste på dommerbordet. Fire udstillinger blev det til. Først bis junior. Så en lang pause grundet drægtighed, og så tre udstillinger, hvor hun var i bis alle gange, og blev bis 2 på den sidste. Vi har heldigvis hendes søn Magnum Gold, som er en stor rar og godmodig dreng, med samme bløde pels som sin mor.
DKkdCH Lysels Amaryllis

Rylle er choko/creme/hvid satinbærer, og det er en stor glæde for mig, at hun må komme på pension her. Camilla havde vist godt lagt mærke til, at jeg kommenterede hende hver gang jeg var med i muttestalden. Rylle stod altid og så smuk ud for næsen af mig, og jeg tror det var med vilje. Ydermere er hun niece til min elskede Bronté og mor til min dejlige dreng Kazoo. Jeg betænkte mig ikke længe, da jeg fik tilbudt Rylle og burveninden Smaragd. På billedet er hun ret ung. Nu er der mere matrone over hende, og hun har klaret sig rigtig godt på sine første udstillinger og blev meget hurtigt champ. Nu er jeg spændt på, om hun kan klare sig i champklassen, hvor hun er sammen med de andre damer på over 2 år. Det er tit den aller hårdeste klasse, og Rylle er jo over tre år, så vi får se. Jeg synes i hvert fald hun har formatet til at blive superchamp. Caroline udstillede hende i børnedyrenes specialudstilling, hvor hun vandt pokalen for "smukkeste mut". Rylle er født d. 6. december 2006.

Sov sødt smukke.

DKsbdCH Lysels Bronté
Bronté er gylden agouti/gylden/hvid, og på alle måder en vidunderlig pige. Far er Kastaniens Sixpence gylden agouti/gylden/hvid satinbærer og mor er Aurora Gylden agouti/gylden/hvid. Vi købte hende som etårig sammen med datteren Cafe Latte. På det tidspunkt havde hun fået to kuld hos Camilla, som til vores held ikke ville avle agoutier mere. Bronté er så dejlig at have med på udstilling, for selv de gange hun ikke har fået præmier med hjem, er der mange der har beundret hende og kommet med kommentarer om hvor smuk hun er, og det gør mig selvfølgelig meget glad. Bronté har de smukkeste øjne, det blideste temperament, den blødeste pels, og er stadig glad og livlig på trods af sin høje alder. I den nye marsvinestandard er der billede af hende under veteraner, og i jubilæumsbogen er hun på den side, hvor Maria skriver om kæledyr. Hun er født d 5. september 2004.
Bronte er det eneste marsvin jeg kan kæle med stemmen. Tager jeg hende op, og sætter hende på bordet, så begynder hun at mutte, hvis jeg snakker til hende. Hun lukker også øjnene i nydelse, når jeg stryger hende over hovedet og ørerne. Hun er bare så skøn.

Bronté blev årets veteran i 2009.
Sov sødt min skat.
DKskdCH Lysels Melody
Det er næsten ikke til at forstå, at Melody ikke er her mere. Det gik så hurtigt, og kom så uventet. Kun to dage efter, at hun var blevet mormor for første gang.
Melody var den første hun, der fik unger her, hun var den første jeg vandt pokaler med, og hun var min første superchamp. Hun var ubeskrivelig smuk, og på sin sidste udstilling, fik hun 30 point i kondition, hvilket er det højeste man kan få. Jeg var så glad for hende, og så stolt af hende, og vil savne hende meget.
Slangerups Tutti Frutti
Farvel min lille søde, bløde pige med babyfjæs og strithår. Tutti har altid været et lille pus, men da hun tabte sig, begyndte at skrige på mad hele tiden, og spiste Melodys pøller i stedet for sine egne, blev jeg klar over, at der var noget galt med hendes fordøjelse. Jeg valgte at give hende fred, inden hun blev rigtig dårlig, og det at hun mistede sin status som overhun i buret, var ligeledes et tegn på svaghed, som viste mig, at nu var det tid. 
Smaragd
Smaragd fik desværre blæresten. Jeg overvejede at få hende opereret, da hun på trods af sine fire år var en stor robust pige, men besluttede alligevel at få hende aflivet, da det kan være en hård omgang for et marsvin i så høj en alder, at skulle igennem en operation. Sov sødt dejlige trunte.
Overskrift Lysels Quick Step
Quick var ´fra Brontés første kuld, og havde det smukkeste fjæs. Hun måtte desværre aflives 4 år gammel, da hun havde fået blæresten. Jeg savner hende meget.
Smukke Quick
DKbdCH Lysels Laban
Bambam var en dejlig, smuk og glad satindreng. Jeg fik ham som etårig, hvor han blev kastreret, fordi han skulle holde Ophelia, som blev drillet af de andre piger, med selskab. Hans udstillingskarriere var meget kort, men han nåede alligevel at få tre certer og to supercerter, før han pludselig begyndte at skrante. Dyrlægen mente han havde dårligt hjerte.
DKbdCH Lysels Laban. Næsten Hollænder satin.
Lysels Hekla
Hekla havde det dejligste kyssefjæs. Caroline plejede at sige, at den gyldne snip på næsen var kommet fordi hun havde fået så mange kys, at farven var slidt af. Hun delte også selv mange kys ud, men hun havde desværre en hjertefejl, og blev kun to år.