Personligt domæne

Vælg det perfekte domænenavn til din hjemmeside

Hjælp til at vælge det perfekte domænenavn til din hjemmeside


Et domænenavn supplerer din 123hjemmeside hjemmeside godt. Den bliver både mere personlig og original, og det bliver nemmere for dig og dine besøgende at huske din hjemmesides unikke adresse.

Når du bestiller et nyt domæne, er der dog et par ting, du bør være opmærksom på. Herunder finder du nyttig information om personlige domæner og hvilke ting, du bør være opmærksom på når du bestiller et personligt domænenavn til din 123hjemmeside.

Har du ikke en hjemmeside endnu? Opret én på få minutter!

Hvad er et domæne?

Et domænenavn er din hjemmesides navn i adressebaren, som vises til dine besøgende. F.eks: www.din-hjemmeside.dk. Det er også det vi kalder et personligt domæne.

Hvis du ikke har bestilt dit eget personlige domæne til din 123hjemmeside, vil din hjemmeside ligge på et subdomæne, som inkluderer 123hjemmesides domæne. F.eks.: www.din-hjemmeside.123hjemmeside.dk.

Fordele ved at have eget domæne

Der er flere fordele ved at have sit eget domæne:

1) Det bliver nemmere for dine besøgende at huske din webaddresse.

2) Chancerne for at få din hjemmeside vist i søgemaskinernes søgeresultater øges markant.

3) Din hjemmeside kommer til at se mere profesionel ud.

4) Dit varemærke bliver styrket og beskyttet, og

5) Du kan få din egen personlige e-mailadresse dit-navn@din-hjemmeside.dk takket være 123hjemmesides kreative e-mailadresse opsætning.

Sådan vælger du det bedste domænenavn

Dit domænenavn bør være det samme som dit varemærkes navn eller reflektere formålet med din hejmmeside. Det er vigtigt at vælge et navn, der er nemt at huske. Det bør være unikt nok til ikke at blive forvekslet med andre varemærker eller hjemmesider. Men stadig logisk nok til at indikere, hvad folk kan forvente af din hjemmeside.

Du kan læse mere om, hvordan du vælger det rigtige domæne på vores blog: 6 ting du bør have i mente for at vælge det bedste domænenavn til din hjemmeside

Du kan bestille et domænenavn, der er anderledes end dit 123hjemmeside brugernavn

Det er muligt at bestille et andet domænenavn end det, du bruger som dit 123hjemmeside brugernavn. For at gøre dette skal du gå til siden, hvor du bestiller dit domænenavn. Klik på det foreslåede brugernavn og indtast dit foretrukne domænenavn i stedet.

Du kan prøve at indtaste forskellige kombinationer af domænenavne for at se hvilke, der er ledige. Når du har fundet et domænenavn, du kan lide, klikker du på blot på ”Køb dette navn” og fortsætter til betaling. Bemærk venligst: domæner skelner ikke mellem store og små bogstaver, så det er ikke muligt at have et domæne med store bogstaver. Det er heller ikke muligt at inkludere mellemrum eller specielle tegn, når du registrerer et domæne.

Er dit domænenavn allerede taget?

Hvis dit ndomænenavn allerede er taget, så prøv at tilføje et ord, der giver mening i forhold til indholdet på din hjemmeside, eller den service/de produkter du tilbyder.

F.eks.: Hvis du har en bar, der hedder Havana, kan du kalde dit domænenavn havanabar.dk eller barhavana.dk, i stedet for havana.dk.

Alternativt kan du overveje at købe det samme navn med et andet top-domæne (.com/.net/.org/.info./.biz/.nu/.dk). F.eks. havana.nu eller havanabar.nu.

Domænenavne er permanente

Når først du har bestilt dit domænenavn, vil du ikke længere være være i stand til at ændre det. Du vil få det præcis samme domænenavn, som du har tastet ind ved bestilling, så husk at dobbelttjekke for stave- eller tastefejl før du køber. Vi tjekker ikke for fejl i domænenavnet, så hvis du gerne vil ændre det senere er du nødt til at købe et helt nyt domæne.

Hvis du gerne vil ændre dit domænenavn, så kontakt venligst vores kundeservice på kundeservice@123hjemmeside.dk. De vil med glæde hjælpe dig med bestilling af et nyt domæne.

Overfør dit eksisterende domæne til 123hjemmeside

Du er velkommen til at overføre dit eksisterende domæne fra en anden udbyder over til din 123hjemmeside hjemmeside. Overførslen i sig selv er gratis. Bemærk dog at hvis du på nuværende tidspunkt har et basis-abonnement, og du beslutter dig for at overføre et domæne til os, vil dit abonnement blive opgraderet til PRO.

Kontakt venligst kundeservice på kundeservice@123hjemmeside.dk, hvis du ønsker at overføre dit eksiterende domæne til 123hjemmeside.

Korrekt indtastning af telefonnummer ved bestilling af domæne

Når du bestiller et domæne, vil du blive bedt om at indtaste dit telefonnummer i det såkaldte E164a format. Dette betyder at dit telefonummer skal skrives med den internationale tastekode først, uden nul, mellemrum eller plus.

For eksempel er den internationale tastekode for Danmark 45. Så et dansk telefonnummer ville se således ud i E164a-formatet: 4598765432 (hvor 98765432 er den del af nummeret, der bruges i Danmark).

Hvis du bliver vist to felter til udfyldelse af telefonnummer, skriv da venligst den internationale tastekode i første felt og dit nationale telefonnummer i andet felt, som vist i eksemplet nedenunder.

Telefonnummer

Bemærk venligst at telefonnummeret ikke kan indeholde mere end 12 tal i alt, inklusiv landekoden.