Lav en blog

Tips for a great blog

4 nemme tips, der kan hjælpe dig med at skrive en indtagende, succesfuld blog

Måske har du allerede en god ide til, hvad din blog skal handle om. Om måske er du allerede i gang med at tage de første skridt ind i blogging universet. Uanset hvad, vil disse fire tips hurtigt hjælpe dig på vej til at skrive en fantastisk blog! Har du ikke en blog? Opret én gennem få simple trin!1. Find dit fokus

Lightbulb - find your blog's focus

“Hvorfor skriver jeg en blog?”. Stil dig selv dette spørgsmål inden du begynder at skrive. At finde det perfekte fokus for din blog kan være en stor hjælp for både dig og dine læsere. At stille dette spørgsmål i stedet for at spørge ”Hvad vil jeg gerne skrive om?” betyder, at du leder efter motivationen i stedet for emnet for din blog. Er din blog en personlig dagbog? Skal den præsentere din hobby? Er bloggen er supplement til din SimpleSite hjemmeside, eller skal det være selve hjemmesidens bankende hjerte? Du kan også lave en blog, der handler om at dele viden og udtrykke dine holdninger. Uanset hvad du beslutter dig for, så skriv om noget, du føler dig passioneret omkring. Det vil skinne igennem i dine blogindslag og gøre indholdet mere indtagende for dine læsere.

2. Overskrifter der fanger øjet

Newspaper - come up with catching headlines

Overskriften er det første dine læsere vil blive opmærksomme på, når de ser dine blogindslag. Hvis du har flere indslag på dine SimpleSite blog, vil det være overskrifterne, dine læsere skimmer hen over, når de beslutter sig for, hvilket indslag de vil klikke på og læse – hvis de overhovedet klikker på dem! Sørg for at gøre dine overskrifter uimodståelige, så dine læsere føler sig draget mod at klikke på dem. Appeller til deres nysgerrighed! For at opnår denne effekt anbefaler vi, at du holder dine overskrifter korte og præcise. Positive adjektiver, som f.eks. ”Fedt”, ”Fantastisk” ”Fortryllende” gør dine overskrifter mere fængende (ekstra tip: Søge efter succesfulde blogs på Google og lad dig inspirere af deres korte, fængende overskrifter).

3. Opdater ofte

Keyboard - update your blog regularly

Hvis du opdaterer dine indslag ofte, vil din blog give dine læsere en langt mere dynamisk oplevelse. SimpleSite bloggen gør det meget nemt hurtigt at dele alle former for nyt indhold på bloggen. Udover tekst, kan du også tilføje billeder, videoer, citater, digte og links. Det gør det mere interessant og bloggen mere attraktiv for dine besøgende. Endeligt anbefaler vi, at du holder dine tekster korte for at gøre dem mere letlæselige, og at du sørger for at præsentere tekstens hovedpointer tidligt i indslagene (de vil lede efter dem!). På den måde vil det blive langt mere overskueligt for dig at opdatere din blog jævnligt.


4. Indtag dine læsere

Tablet - engage with your readers

Det er nemt at vurdere aktiviteten på din blog ud fra kommentarerne. SimpleSite hjemmesider tilbyder muligheden for, at dine besøgende kan kommentere på dine blogindslag. Udnyt det! Det kan være nyttigt at modtage feedback på dit arbejde (hvad virker, hvad gør ikke). Start en dialog med dine læsere - måske kan de endda give dig ideer og inspiration til nye blogindslag, ting de sandsynligvis vil have lyst til at læse om på din blog! At skabe sådan engagement mellem forfatter og læser kan hjælpe til at holde en blog kørende og fange nye læsere. Tip: Du kan bruge SimpleSites e-mailfunktion til nemt at sende en e-mail ud til alle på din e-mailliste, hver gang du har skrevet et nyt blogindslag! Bare log ind på din hjemmeside og find ”Send dit link” – funktionen i servicebaren på højre side af dit kontrolpanel.

Er du klar til at samle cyber-blyanten op og begynde at skrive? Du kan få din egen SimpleSite blog ved kun få kliks. Tid til at skrive!