Reklamens magi

Det er fortrinsvis mænd der samler på emaljeskilte, og enkelte starter tidligt..

Fra hverdagsreklamer til kostelige samlerobjekter

Emaljeskilte er blevet en passion for mange samlere - både i Danmark og i udlandet. Herhjemme startede de første samlere med at indsamle emaljeskilte i 1960'erne. Dengang hang der stadig masser af skilte på deres oprindelige placering. For små penge kunne man så lokke en lille købmand til at sælge sit emaljeskilt, og ovenikøbet kunne man selv få æren af at skrue det ned fra butiksfacaden.

Man kan dog sagtens finde skilte til en billig penge - blot man ikke er så kritisk med stand eller emne. Således er eksempelvis forsikringsskilte normalt ikke særligt dyre. Emaljeskilte i dårlig stand kan også erhverves ganske rimeligt.

Nogle samlere tager alt hvad de overhovedet kan få fat på, mens andre er mere selektive og kritiske. De fleste samlere af emaljeskilte har dog det til fælles, at de har skiltene hængende på væggen og dagligt glæder sig over deres spraglede budskaber.

Der er ingen tvivl om at interessen for emaljeskilte er kommet for at blive. Af og til sælges virkelig flotte og sjældne skilte til skyhøje summer, og de har efterhånden opnået status som anerkendte designobjekter og eminente tidsbilleder.Stuevæg hos en passioneret samler.