DE FRÆKKE

Firmaer skal belønnes for at tænke samfundsansvarligt ved at lægge firmaer uden for storbyerne. Samtidig belønnes bilister mv. for at have kortest muligt til arbejde (omvendt kørselsfradrag).
Gevindst: Største gevindst er miljøet og den menneskellige faktor (familie og børn). Mindre stress og irritation over at hænge i kø til og fra arbejde kan konverteres til længere arbejdstid og til bedre tid til at være noget for sine børn. Større nærvær i lokalområder giver øget ansvarlighed både for voksne og for børn. Dyre anlægsarbejder til infrastruktur, miljøforanstaltninger, støjafskærmninger, mindre sygefravær og mindre belastning af sundhedsvæsnet kan være af gevindsterne. Andre igen kan være mindre gene af beboere omkring indfaldsveje, togstationer osv.

Tab kan selvfølgelig blive færre indtægter fra afgifter på brændstof, biler og parkeringforseelser, og så fra virksomheder selvfølgelig. Men mon ikke der er rigelig opvejning fra de positive sider.
Der skal nok flyttes lidt rundt på nogle "kasser".

I 2008 viste undersøgelse, at vi danskere kører 43 mill. kilometer for at komme på arbejde, og så skal vi også hjem igen! Det tal er nok ikke blevet mindre!

Hvad er det værste der kan ske? Påstand vi mister købekraft/reallønsnedgang på 2-5%
Hvad er det bedste, der kan ske? Påstand: Vi bibeholder vores levestandard (forbedres måske endda), og vi forbedrer vores betalingsbalance ved at forøge vores konkurrence i forhold til udlandet, samt at vi beholder en del danske arbejdspladser på dansk jord.

Jeg hørte, at Folketinget har besluttet at der skal ske en lønreduktion på 5% fra næste år. Vel at mærke efter, at selvsamme Folketing lige har givet sig en lønforhøjelse!
Og det forlyder, at Folketingsmedlemmer her i Danmark har en af de bedste pensionsordninger i hele Europa. Til sammenligning skulle en lønmodtager for at opnå samme livspension indbetale op mon 500.000 kr. på sin pensionsopsparing - ÅRLIGT!

Nyeste kommentarer

19.05 | 19:06

Hej Mette.
Tænker du på at slå en gymnastisk vejrmølle? Eller tænker du på at der skal ske forandring i dit liv?
Hilsen Klaus

...
19.05 | 11:39

hej hedder mette jeg vil grne lare at sla vejmoller hvordan goer jeg det

...
10.04 | 10:55

Enig. Skab folkelig opbakning omkring at venlighed, hjælpsomhed, retskaffenhed og mådehold er de centrale dyder.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm

...
10.04 | 10:48

I en hård krisetid er det godt at vi kan samles om kampen mod mobning. Ville gerne skrive meget mere.
Venlig hilsen
Nina Mørkholm

...