Turen på den 4. dag i Rom

                                                      4. dag

Efter vores lange ture de første tre dage af romerbesøget, tror jeg, det vil være godt med en dag, hvor man kan slappe lidt af og slentre rundt på Marsmarken og gense en hel del af de steder, man allerede måske har set.

Hvad med f. eks. at sidde et par timer på Piazza della Rotunda ved Pantheon eller på Piazza Navona uden anden hensigt end at nyde stedet, indsuge atmosfæren og kigge på folkelivet?

Jeg tror virkelig, at sådan en afslapningsdag sådan cirka midtvejs på ens rejse dels vil virke vederkvægende for ens bentøj, men også give én anledning og lejlighed at fordøje nogle af de mange indtryk, man har fået de første tre dage.

Hvis man imidlertid hører til de meget aktive, der vil se noget nyt på 4.dagen også, så vil jeg foreslå, at man står relativt tidligt op og tager på Vatikanmuseet.

Det er nemlig vigtigt, at man kommer tidligt her, fordi der senere på dagen altid er lange køer af turister, der også skal ind på museet.

Det er jo et meget, meget pragtfuldt museum, men det kræver, at man har rigtig god tid til at se de skønne kunstsamlinger, både malerkunst og skulpturer fra bl.a. antikken - og så naturligvis ikke mindst Det Sixtinske Kapelmed Michelangelos fantastiske freskomalerier. I alt rummer vatikanmuseerne over 60.000 uvurderlige kunstværker fordelt i over 1400 sale.

Den letteste vej til Vatikanmuseet er at tage op til Peterskirken f.eks. ad den vej, vi gik den første dag.

Når man når til Piazza San Pietro, går man op til højre gennem kolonaden og ud på Via di Porta Angelica.

Den løber langs med muren ind til Vatikanet, og fortsætter ud i Viale B di Michelangelo. Muren og vejen drejer mod venstre, men snart når vi - også på vores venstre hånd - til Viale Vaticano. Lidt henne ad denne ligger indgangen til Vatikanmuseet.

Ja, det er en ret lang spadseretur, men det, der venter én, er meget smukt og meget interessant.