Udsigt fra Palazzo dei Conservatori ned over Piazza Campidoglio, Marcus Aurelius rytterstatue og Palazzo Nuova

Udsigt mod vest fra Piazza Campidoglio. De to dioskurer, Castor og Pollux ses fra ryggen ved nedgangen til trappen.

Udsigt mod vest over Piazza Campidoglio. Til venstre Palazzo dei Conservatori og til højre Palazzo Nuova. Midt i billedet Marcus Aurelius rytterstatue bagfra,

Piazza Campidoglio med Marcus Aurelius' rytterstatue og Piazza Nuova. Paladset blev ligesom de øvrige tegnet af Michelangelo. Men dette palads blev først færdigbygget i 1655.

Bagsiden af Vittorio Emanuelle-monumentet, Aracoelitrappen og Santa Maria in Aracoeli. I forgrunden den ene de to ægyptiske sfinxer i granit ved foden af Cordonata

Busten af ”Junius Brutus”. Indlægningen af elfenben og glas gør øjnene på dette portræt fra 3. århundrede f. Kr. meget levende. (Capitolinske museum)

Den Capitolinske Ulvinde, der er en bronceskulptur fra begyndelsen af det 5. århundrede f. Kr af Roms vartegn. (Capitolinske museum)

Udsigt over Rom mod nord fra terrassen på Palazzo Nuova

Udsigt over Rom mod nord fra terrassen på Palazzo Nuova.

Fra Palazzo Nuova: Den originale bronzerytterstatue af Marcus Aurelius fra det 2. århundrede.

Uden for Palazzo Senatorio med den antikke flodgud Tiber.

Fra Palazzo Nuova: ”Den døende galler”, krigeren, der er såret og styrtet til jorden. Skulpturen er fra Pergamon i Lilleasien fra den 3. århundrede.

Udsigt fra Palazzo Nuova ned mod Marcellusteatret og templet for Apollon

Fra Palazzo Nuova: Filosoffernes Hal med en rig blanding af portrætter af græske politikere, videnskabsmænd og litterære skikkelser, 79 i alt. Her kejser Augustus og Livia.

Fra Palazzo dei Censervatori: Den Capitolinske Venus er en marmor-skulptur fra det 2. århundrede e. Kr., der står i et lille værelse for sig selv.

Fra Palazzo dei Censervatori: Romersk senator

Fra Palazzo dei Censervatori : Kolossalstatuen, der står i gården, er Konstantin den Store, der består af hans 2,60 meter høje hoved plus nogle kæmpe legemsdele.

Kolossalstatuens højre hånd og Karens.

Kolossalstatuens venstre fod.

Kolossalstatuens venstre fod.

Kolossalstatuens hoved. Vejer 9 tons.

Den sydlige ende af Palazzo Senatorio. Det ses tydeligt, hvordan det er bygget oven på en antik byg-ning fra 70 f. Kr.,Tabularium, der var det antikke Roms statsarkiv

Palazzo Senatorio med rytterstatuen i forgrunden.

Trappen, Cordonata, op til Piazza del Campidoglio med Castor og Pollux og med Palazzo Nuova til venstre og Palazzo dei Conservatori til højre.


Her var i antikken Roms akropolis med det store Jupitertempel og Junotemplet. Vore dages Capitolium med Piazza Campidoglio omkranset af de smukke renæssancepaladser er måske det smukkeste sted i Rom.