Uge 2 fra 10.marts

Den 10. marts Marked Almoradi - Cuevas del Rodeo

Efter en lettere afstøvning af lejligheden, bad, og morgenmad går turen idag til markedet i 😲Almoradí en typisk spansk by, der ligger 12-15 km fra kysten. Byen har til hverdag sit normale dagligliv, der ikke er baseret på turister. Der holdes siesta fra kl. 14-17.
Hver lørdag er der markedsdag i Almoradí fra kl. 9-13. Markedet er på gaderne rundt om den charmerende kirke i centrum af byen.
Der er en stor plads foran kirken med specielt tilklippede træer.
I de omkringliggende gader, som stråler ud fra kirkepladsen er det meget populære marked. Til den ene side er gaderne fyldt med de boder, der har frisk frugt & grønt, blomster, friskbagt brød m.m.. Til den anden side er gaderne fyldt med boderne, der har tøj til alle aldre, sko, tasker, legetøj m.m..
Det er en fornøjelse at gå i alle gaderne, der i dagens anledning er gågader. Man kan helt sikkert finde nogle gode tilbud. Meget er eventyrligt billigt, jeg kan gå helt amok 😉og købe bluser til kun 3 euro stykket, men gjorde det ikke.
Jeg købte såmænd bare et FAKIR bademåtte (Flemmings STORE ønske) .
Undervejs blev jeg lidt småsulten og tørstig. Var hos Resraurante Basefri, C/Mayor og fik mig et par stykker tapas og en kop kaffeTapas kostede 1,50 euro pr stk. kaffen 1 euro. Jeg satte mig i solen og nød stemningen. En kvinde spillede på gaden på en hamonorgel medens en gamel mand løb tikkede rundt med en skål, Der var snak og børneleg på gaden så hyggeligt for en Dansk gammel kone. Pludselig for der 4 englændere op fra bordet ved siden af, de havde fået nokforlod bordet, tjeneren løb bagefter ned ad gaden med en øl i hånden. Englænderne kunne vist ikke tale sammen, synes der var for meget larm..... JOEE.. Vi har jo alle vore underlige måder at opføre os på😀 
Medens jeg sad og nød min mad, kom der en sød spansk dame og sin datter og satte sig ved mit bord, vi faldt i snak. Hun bor i Queseda og har en lille bitte lejlighed ved La Mata, som hun lejer ud. Hun bruger den selv for at stresse a i hverdagen med en handicappet datter. Og hun talte et engelsk jeg rigtig godt forstod😀 det er der ikke så mange der gør her😀 Om alt! ja! så har Amy arbejdet i Sweits og taler Tysk,Engelsk,Italiensk og Spansk.  Vi fik udvekslet adresser og jeg blev budt ned til hende...😀

Jeg forlod markedet og kørte en tur ud i det blå, nyder naturen med de mange blomstrende mandeltrær - mimoser der står så flot og blomstrer i grøftekanten - ser de store sociale forskelle, der er mellem de Spanske borgere - og en hver by med respekt for sig selv har en golfklub!!!!!!!! kan det virkeligt være sjovt at gå rundt og se på et hul i en græsplæne?????? 
Tænkte NEJ ..... men måske er det til næste år jeg tager pilgrimsvandringen Caminoen (El Camino betyder "vejen").  . En rejse, som der siges at sjælen guider, og krop, sind og ånd må samarbejde for at gennemføre pilgrimsturen. (man kan jo også ta`cyklen)
Caminoen er en pilgrimsrute på omkring 800 km., der starter i det sydlige Frankrig, fortsætter over Pyrenæerne, og går tværs over det nordlige Spanien. Det er en af de mest kendte pilgrimsvandringer.
"El Camino de Santiago", "El Camino France", "Jacobsruten", der er mange navne for den ældste og nok mest kendte pilgrimsrute.
Denne særlige pilgrimsrute er betrådt af kongelige, kristne, høj som lav. Selv Jesus, Den Hellige Frans af Assisi, Karl den Store og Pave Johannes XXIII, siges at have gået pilgrimsvandring på denne middelaldervej. Flere og flere går turen af spirituelle grunde, og det specielle ved denne rute er, at den ligger under Mælkevejen. Der er en særlig energipåvirkning i dette område, hvilket fører til at mange har usædvanlige spirituelle oplevelser i forbindelse med deres pilgrimsvandring. JOOOOEEE helt sikkert det skal prøves... engang.

Mit oprindelige mål idag var : Cuevas del Rodeo, Rojales (Grotterne i Rojales)
Grotteområdet virker indbydende og attraktivt. Hver gang man kommer rundt om et hjørne, er der en ny spændende, dekorativ grotte med hvidmalede vægge og blå dør eller en fantastisk flot udsigt. Vi var der i oktober 2011 og blev facineret af hvor fantastisk, der er i området med grotterne..... og fantastisk svært at finde mellem alle de små ensrettede gader.
🙃😎
Jeg kørte ind i Rojales ad Calle Francisco Serrano, til jeg nåede broen over floden Seguro. Fandt en parkeringsplads og gik tilbage til gangbroen over floden og over gaden og op ad La Paz Cecilla. Her går man til højre ad Calle Castillo, og et stykke nede til venstre ad Calle El Rodeo. Den fører lige op til grotterne, og herfra er der vejvisning. (Man kan også køre derop men gaderne er meget smalle og svært at finde en parkeringsplads). Følg skiltningen til skolen (Colegio), så kommer man op til dem. Nogle af grotterne er åbne hverdage fra kl. 09,00 til kl. 13,00 og igen fra kl. 16,00 til kl. 19,00. Der er fri adgang.
🙂I det område, vi i dag kender som Cuevas del Rodeo, hvor Rådhuset i Rojales i 1991 besluttede at støtte et projekt, der skulle fremme en plan til rehabilitering af de tilbageblevne grotters område.
De genoprettede dette underjordiske areal. Man ville på den ene side udvikle en ny bymæssig infrastruktur i det traditionelle område og på den anden side ville man lave et sted med stor kulturel værdi, natur og turisme. Et sted man kunne besøge.
Cuevas del Rodeo ligger på bjergskråningen bag landsbyen Rojales. Det er et ret stort område, hvor man går op og ned ad skråningen ad stier, veje og trapper. Langs stier og veje er vægge og kantsten malet hvide. Andre steder er der bygget kampestensvægge, hvor lav grøn beplantning vælder ned over væggen eller der vokser grønne planter op ad væggen. Imellem det grønne er plantet kaktus.
Det virker indbydende og attraktivt. Hver gang man kommer rundt om et hjørne, er der en ny spændende, dekorativ grotte med hvidmalede vægge og blå dør eller en fantastisk flot udsigt.
Her oppefra ser man ned over landsbyen, markerne, plantagerne og bjergene i baggrunden.
Det er et vidunderligt fredeligt område, hvor beboerne sidder på bænke og sludrer, og hvor hunde og katte døser i solen eller "snakker" med mennesker, der går forbi.
Nogle af de firbenede er meget kælne og indladende. Specielt kattene UFF... kan altså ikke li når de smyger sig om benene... Tænker!!!🤒 lopper..osv... Duer,Høns og haner spankulerer rundt og ser ud som om, de ejer det hele.
😀
Foran grotten nr.13 ligger en åben terrasse. Damen, svensker der inviterede mig ind og se hendes kunsværker, og sagde, der var dejligt køligt om sommeren og lunt om vinteren. Hun holder kreative kurser og kurser i daglig spansk....... ja !! jeg blev tilmeldt et kursus den 20... marts.......😀😀😀😀
😀
Den mest spændende og veludbyggede hus-grotte er Casa de las Conchas et helt slot. Ydermuren er dekoreret med muslingeskaller af forskellige slags og farver, og på toppen af muren og på små tårne er anbragt grønne planter i store krukker. Blåmuslinger bliver hovedsageligt brugt til dekoration og til billedudsmykning på væggen mellem de andre skaller. Ind i mellem er der mønstre med spejle og kakler. Der er bygget fantasifulde tårne og dekorationer på toppen af muren.
Dette fantastiske bygningsværk er terrasserne til deres hjem inde i grotten. Den nederste terrasse er helt dækket af vin, som vokser ind over terrassen. Det har taget 12 år at dekorere huset.

I Sala Mengolero har Josè Manuel Trives Filiu udstilling af sine malerier. Her er åbent hver dag kl. 09,00 til kl. 13,00 og igen fra kl. 16.00 til kl. 19,00.
Sidsr vi var her havde Johannes Bjoerner udstilling her:-)

Taller de Escultura y Piel var lukket

Taller de Ceramica y Alfareria har desværre lukket, den kunne jeg godt tænke mig at se, for i væggen foran grotten er indbygget en meget særpræget keramisk plade, der gør tilskueren nysgerrig.

I Taller de Escultura eller "baren" der er en behagelig luft og atmosfære inde i hulerne. Udenfor er bygget terrasser i forskellige niveauer med borde, stole og bænke, hvis man foretrækker at nyde sin drink udendørs. Midt på en af terrasserne vokser et figentræ. En vand koster 1 €.

Fra denne terrasse har man en pragtfuld udsigt over byen, landskabet og bjergene i baggrunden. Især om aftenen er det vidunderligt at sidde her og nyde solnedgangen. Eller modsat om morgenen betragte solens første stråler, der giver nogle fantastiske lys- og skyggevirkninger på bjergsiderne.

Taller de Pintura y Serigrafica er moderne malerier og brugsgenstande.

Taller de Madera er lukket.

Kunstnerne er ikke forpligtiget til at have deres grotter åbne, fordi de har arbejde. De kommer og går, som det passer dem. Den største chance for at se flest grotter åbne er om lørdagen, men ingen kan svare på, hvornår de har åbent.
Midt i det hele findes en "picnicrestaurant" med borde og bænke, hvor man kan slå sig ned med sin medbragte mad og drikkevarer.

Ønsker en gruppe at se grotterne, ringer man til information. Det er telefonnummer 966 714 160. Gruppen bliver vist rundt, men der er ingen garanti for, at grotterne er åbne. Grotterne ejes af kommunen, og kunstnerne ansøger om tildeling af en grotte.

Rådhuset har afstået grotteværkstederne til kunsthåndværkere og kunstnere, som i stedet for tilbyder kommunen nogle årlige aktiviteter i relation til deres erhverv. Det kan være aktiviteter på skoler, korte kurser i kunst og udstillinger.
Man ønsker at fremme samarbejdet og dialogen mellem skoler, samfund, miljø og kunstnere og kunsterhverv for at udbrede kendskabet til kunst. Det medvirker til at sprede kulturen og indblik i nye kunstformer.

Selvom der er lukket i de fleste grotter, er det et dejligt område at spadsere rundt i og nyde stemningen, udsigten og stilheden.

Historie:
I Vega Baja området var der ikke tradition for at bo i grotter som i f. eks. det sydlige Murcia eller i Andalusien, men i slutningen af det nittende århundrede begyndte man at benytte grotterne som beboelse på grund af nedgangstider.
Det var billigt, man skulle ikke købe materiale til at bygge med.De mennesker, der boede i grotterne, var ikke specielt fattige, men manglede penge. De arbejdede hovedsagelig ved landbruget og på markerne. De flyttede op i grotterne, fordi de her var i sikkerhed for regn og oversvømmelse, når floden Seguro gik over sine bredder.
I grotterne levede man som i andre spanske hjem på den tid. Vandet, man brugte i husholdningen, var regnvand, man samlede op i vandingskanaler og store bassiner. Hvis der blev mangel på vand, hentede man det fra floden.
Køkkenerne i grotterne lå enten i en grotte for sig selv eller i en grotte med aftrækskanal inde i selve hovedgrotten, der bestod af flere grotter i forbindelse med hinanden. I køkkenerne havde man et muret ildsted, hvor man lavede mad. I forbindelse med køkkenet lå spisestuen. Når man skulle vaske sig, hældte man vand op i et vandfad. På den tid var der ikke noget, der hed badeværelse. Toilettet var et das, der var gemt af vejen.😀Som i Danmark.
I slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne begyndte man at flytte fra grotterne som bolig. Tidligere var alle grotter beboede. I 1970'erne immigrerede mange spaniere til andre Europæiske lande for at arbejde og forlod deres hjem i grotterne, der nu stod tomme.
Men det var imidlertid ikke alle, der flyttede, så de tilbageblevne og den nye gruppe som flyttede ind i de forladte grotte gjorde dem mere beboelige ved at bygge huse uden på grotterne (køkken og bad) og dannede en ny typologi: Hus-grotter.
Nogle af grotterne blev brugt til materialer til vand, lys, veje og stier. I de forladte grotter legede byens børn og smed deres ting alle vegne, samt at andre brugte dem som affaldspladser, derfor var de efterhånden i en sørgelig forfatning.
Da folk vendte tilbage fra udlandet, bosatte de sig hovedsageligt i landsbyen og glemte deres grotter, mens andre byggede huse uden på grotterne. Der er grotter i hele det bakkede område bag byen, men de fleste er gemt bag større eller mindre huse.
😀
NOK om det ...stadig fantastisk.... fandt hjem var lige en tur inden om mercando.... for at købe lidt brød.. ville ud og spise ...for det der komfur som ikke forstår sig på mig..... er stadig uvildig til at lave mad på.
HOLD da op ... komfuret tændte idag😀 og nu da det er varm så må jeg hellere holde det igang😉 fik lavet noget mad .... ikke noget særligt bare grøntsager og en dåse tun i tomat. havde købt en Spansk desert til hygge med kaffe..
Aftenen gik med at opdatere billeder en snak på skype og Godnat ole..... mange oplevelser på blot èn dag nåede dog ikke tagterrassen....ikke stresse ikke stresse... knus fra mig til dig for at du har læst hele mit lange foretagsomme hilsen🙂


Cuevas del Rodeo, Rojales (Grotterne i Rojales) udsigten over byen.

Den 11.marts - Lejligheden

Det er søndag og solen er hejst til sit højeste😀 Lækker morgenmad, - skype, -wordfeud og mange planer for dagen........ men......men.......
Der er for lækker her...😀. og tagterrassen og liggestolen skal jo ik forsømmes....
Så dagen blev en af dem......😉 med en super god bog Tre kvinder -to verdener -en historie nemlig "Niceville" af Kathryn Stockett så min verden har handlet om USA. 60ernes Missisippi. Den nye racelov er netop blevet indført. Adskillelsen mellem sorte og hvide er pludselig ikke længere lovlig. Ku Klux Klan hærger, og sorte lever i skræk og rædsel.
En skøn bog som er svært at lade ligge, sad midt i bogen til aften ude på altanen og nød en sangria - havde helt tid og sted.
........ tænkte også på al den uvenskab og ondskab, der tilstadighed er mellem mennesker.
 Hvorfor ???? .... måske skal man være lige så gammel, som jeg og have tilsvarende erfaringer!! for at vide, at de år.... vi har fået givet ikke varer evigt...... men måske allerede stopper i morgen. 
Hvis det skulle ske for mig, så håber jeg, at jeg har fået tilgivelse af de, jeg har gjort fortræd.😘
Ja..😮 der har været mange filosofiske tanker i dag........ Hvorfor var det lige ham min Tipoldefar  Jens Jacobsen rejste/emigrede til USA som 60 årig.....😀 Skal man gøre det samme ? blot til spanien!!!
Har spillet en del Wordfeud idag ... tak til jer, der gider spille med mig.. mit navn er Rendebaek - hvis du skulle få lyst at tage en dyst.
Hilste lige på Flemming til aften på skype.... hyggeligt
Ja og så var der jo Lykke på DR. og hun blev gift. Jeg bliver så glad i skralden når jeg ser hende..... Så dejligt at Bjarne har fået lavet inet i lejligheden...😀 Jeg
kan se danske nyheder... film... og følge med i hvad der sker i det store udland.
Og fjernsynet virker også der er spanske udsendelser der også viser det brænder i skovene omkring Valencia. Det har vist været den tøreste vinter siden 1946 i spanien.
Tror det er sengetid.... i morgen glæder jeg mig til spinning men Bernie der danser på cyklen og at hente Joan i Alicante lufthavn, vi skal have nogle hyggelige dage sammen..... Godnat sov godt😉Den 12. marts Spinning - Joan kommer

En varm og herlig morgenstun. Det er Bastians 2 års fødselsdag...😘 sådan en dag vil jeg jo gerne have været hjemme og kunne kramme ham. Må nøjes med sms. Kunne ikke få telefonen til at virke .
Det er dagen, hvor jeg får besøg fra Danmark, Joan kommet i 4 dage det bliver hygggeligt.
Dagen blev brugt til at handle lidt ind i Lidl, manglede noget vand og så skal der jo også være lidt i køleskabet...... JA... til morgenmad ...... problemet med at finde ud af det, er vist for mig ganske umuligt, nemmere var det😀 dengang man kun skulle dreje på en knappe😀
Eftermiddagen på tagterrassen og snakke lidt skype . Flemming ville hjælpe Joan godt med flyet i aften.
Jeg skulle ned og spinne med skønne Bernie på Howards i spejlsalen...
ud og have noget at spise.. spiste på kinesisk.... lækkert et srørre fiskebord findes vist ikke, og så blev maden stegt medens jeg så på det.... Frisk og lækkert ... 10 euro meddrikkevarer og det hele.
Hjem og skype ... for at se om flyet holder tiden.
Flemming havde fundet nogle, som ville hjælpe Joan på flyet og finde mig i Alicante.
NÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ.. ja hvad kan man vente... 😠Tror Ryan air skal have lavet sin flyveplan om til Alicante. 1 times forsinkelse vist et problem, som er på hver fredags ture... og samme historie som bruges hver gang .... forsinket fra Polen.
Jeg kørte fra Rojales, så jeg var sikker på, at kunne nå det forsinkede fly.
Hyggede mig lidt med de mange danskerer, der stod og ventede på venner - børn og børnebørn.
Kl. 00.30 kom Joan ud af porten frisk og frejdig, sammen med en af de medrejsende som Flemming havde mødt i Billund. Det var da rigtig sødt af dem de havde snakket og hygget i flyet.
HOVVV... (til dig der engang skal ud og rejse) Tag ikke hårshampo - deo - og andet af den slags med i flyet .....Tolderne snupper det.
Joan havde i anledningen været ude og købe nyt af alt ... OG så snuppede de det fra hende... Ærgerligt...Ærgerligt..
Vi kørte til lejligheden fik en god rejemad og et glas Cava..... på hovedet i seng kl. var blevet 3.00

Den 13. marts -Engelsk marked-kinabutik-

Endnu en dejlig morgenstund med sol og varmen kom krybende ind gennem de åbne vinduer.
Vi hyggede denne morgen med et godt morgenbord.... uden mælk og havregryn.
Vi planlagde hvad der skulle ske i løbet af dagen.
Fik rydet lidt op og så en tur på det engelske marked som ligger på Guardemar vejen. Det var hyggeligt at gå rundt der .... markedet ligner til forveksling røde kors genbrugsmarked. Fandt ikke noget der var specielt sjovt der.
Vi kørte ind i Lidl Joan havde brug for en deo istedet for den som tolderne tog fra hende.
Klokken var blevet mange så hjem og smøre et par håndmadder at tage med på terrassen. Solbade i et par timer sååå kaldte tandlægen på mig, idag skulle jeg have taget aftryk og fik sat en midlertidig tand op.
Han er mega sød den tandlæge... har humor...  er meget omsorgsfuld og effektiv, så er det næsten en fornøjelse at gå til tandlæge.
Efter en time forlod jeg huset og kørte hjem igen.
Joan var klar tl en tur i det blå... vi havde vist også fået nok sol for dagen... havde ligget og badet i 30 grader med høj sol.
Vi gik en tur rundt om golfbanen ... halvvejs stoppede vi ved en bar og fik et glas koldt hvidvin og nød solen og varmen. En tur på ca. 3 km.
Vi havde aftalt en tur ud i den kæmpe store Kinabutik - gik lidt rundt og funderede over de milioner af ting der er i den store bygning.
Derfra kørte vi en tur ud til Almoradi for at finde et rigtigt spansk spisehus - og det fandt vi. Vi blev vist til et bord - bestilt  uden helt at være kla over hvormeget og hvad vi bestilte...
Der blev serveret 1/2 flaske rødvin og vand / brød og tunsalat som startet / Lækker cremet tomatsuppe/ stegt kylling m. skinke, spejlæg og promfritter/ og dessert Timirasu.. OG PRISEN FOR ALT DET ER 9 EURO = ca.70 kroner
Vi blev så mætte og sløve at det var tid at trække hjemad.
Kl. var 21.30 og vi blev enige om at gå i seng og være friske til strabasserne i morgen... Godnat sov godt.... krammer herfra

Den 14. marts

Oppe kl. 7.45 en ny fantastisk dag venter forude. Morgenkaffen ja!! den vigtigste af alle måltider blev indtaget, medens solen varmede lejligheden op igen efter en kølig nat. Det er så dejligt at mærke solens kraft, når vinduerne åbnes strømmer der varme ind.
Vi fik vasket op og pakket sammen til strandtur og gå turen, som vi havde aftalt. -
Ja så opstår jo spørgsmålet?? hvilket fodtøj!!!
VI HAR JO INGEN SKO.....og tasker!!
Vi kørte en tur ned til Queseda ...hævede penge, skal jo til.... vaskede bilen og ikke mindst benzin ÅÅÅÅ........ nej disel på bilen godt at Dichmann har skrevet og påsat DISEL inde i låget....... ja! så blev jeg også klogere den dag....  😲
Vi kørte til Torrevieja ..... en tur til indkøbscentret fik købt vand til turen. spiste frokost en flutes lignende ting med salat og skinke - cola - og chips.
Videre derfra og til San Pedro Del Pinatar/Las salinas.
Dens oprindelse går tilbage til den ældre stenalder, selvom bopladserne, hvor de fleste rester, man har fundet, er fra Romernes og Arabernes tid. Romerne satte stor pris på området, fordi de udviklede en vigtig saltindustri.
Byen San Pedro fik sit navn i begyndelsen af det syttende århundrede, hvor fiskerne byggede et lille tempel, som de tilegnede deres apostel San Pedro. Ved byen voksede et udstrakt skovområde bestående af pinje træer, som på daværende tidspunkt hed "El Pinatar". Derfor blev byen opkaldt efter stedet, hvor den lå og kom til at hedde San Pedro del Pinatar.

San Pedro del Pinatar dækker et areal på 22 km² og er beliggende ved Mar Menor, som er den største naturlig saltsø i verdenen og et af de mest værdsatte turiststeder ved Middelhavet.😘

Dens oprindelse går tilbage til den ældre stenalder, selvom bopladserne, hvor de fleste rester, man har fundet, er fra Romernes og Arabernes tid. Romerne satte stor pris på området, fordi de udviklede en vigtig saltindustri. Der var også meget søfarts trafik, hvor de formodentlig har haft en kolonisation med industri. Det har kunnet lade sig gøre, da der var åbent ud til Middelhavet.

Romerne tilbragte deres fritid her. Fra den tid af historien har man fundet rester af romerske villaer, mønter osv. De regerede over den Iberiske halvø, som de kaldte Hispania i mere end 600 år fra 218 før Kristi og til 409 efter Kristi.

Det smukke landskab, som vi i dag kender som Parque Regional y Salinas de San Pedro, blev dannet af romerne, da de udnyttede området til saltproduktion. Det er Spaniens vigtigste marskland og et paradis for fugle. Her finder man flamingoer, der hviler på træk til Afrika.

Andre fugle, man kan se, er måger, ugler, fiskehejre, sølvmåger, hvide ænder, hønsefugle klyder, terner, storke, skarv m.m. I virkeligheden er der mere end 100 fuglearter, som bygger reder og hviler i sandbankerne og -klitterne. Fra udsigtstårnet kan man i ro og mag betragte fuglelivet.

Parken er et skrøbeligt og sart økosystem, og man skal være meget forsigtig og kun gå på de anførte steder, ikke gå ud i klitterne eller vegetationen og ikke forstyrre fuglene, men bruge kikkert. Hunde skal føres i snor. Ruten er let at gå, og et besøg tager ca. to timer. Parken blev erklæret Regional Park i 1985.

Kong Alfonso den XI (14. århundrede) elskede at jagte i fyrreskoven, hvor der bl.a. levede vildsvin. Havnebyen var i middelalderen hovedstad i kongedømmet Murcia. Fra havnebyen udskibede man frugt og fik i stedet hvede fra Sicilien.

For at komme til Parque Regional y Salinas de San Pedro kører man til venstre i rundkørslen, når man kommer til San Pedro, lige ud i den første rundkørsel, derefter til venstre i næste mod havnen. 😀Ja!!! og man må godt køre flere gange rundt i rundkørslen for at finde rette vej😀

Vejen bugter sig gennem parken, hvor der er hav, kanaler og sandbanker på begge sider. Den fører ud til havnen, som er et meget lukket område. På højre side ser man saltminerne med saltbunkerne, der er lige så lukkede for uvedkommende. OGGGG... dog man kan gå bag om restaurationen og se de høje bjerge af salt.( se fotoalbummet)🤩

Kør tilbage til parkeringspladsen og gå gennem Parque Regional. Her er bygget gangbroer og spadserer stier, som man skal holde sig på, står der på skiltene. Man kan gå eller cykle rundt i parken, der er et utrolig smukt og interessant areal med saltflader, salt marsk, områder med rør, strande, sandbanker, fyrretræer, lunde, træ klynger, buske osv. Hele området er på 900 hektarer, og det tager et par timer at komme rundt.

Langs parken mod Middelhavet er der vidtstrakte strande, hvor man kan tage en dukkert bla. Playa del Mojon.
Vi kørte til San Javier og gik en tur ud af Strand stien kikkede på Flamingoerne og den gamle mølle og en tur hen ad stranden og fandt et leje i sandet:-))
Fik os lidt sol på maveskindet........ nogle timer, der var dejligt varmt og skønt at ligge der og blive omfavnet af solens varme
Da vi havde fået nok af solen og vi havde aftalt en tur i naturparken omkring saltøen ved Torrevieja kørte vi videre mod søen. Den ligger smukt omringet af to saltsøer med naturparker, som med deres micro klima har en økologisk og gavnlig virkning på helbredet.😀😀😀 (Skal jo have sendt Joan hjem igen brun, sund,rask og lækker)......HI..Hi.... 

Området omkring Torrevieja er af verdens sundheds organisationen WHO udnævnt til et at verdens sundeste områder pga. sit unikke mikro klima. Det unikke klima bevirker at mange mennesker med Psoriasis, gigt og lungesygdomme rejser til Costa Blanca kysten da klimaet her har en gavnlig virkning på helbredet.

Saltsøerne har den effekt på klimaet at den megen salt udtørrer luften således at luftfugtigheden er meget behagelig modsat det sydlige Spanien, hvor varmen føles ulidelig om sommeren. Sommeren er derfor meget behagelig med sine 27-30 grader samtidig med at de høje bjerge umiddelbart uden for byen giver læ og sikrer at vinteren er behagelig. Temperaturen i denne del af Spanien ligger om vinteren gennemsnitligt 3 grader over temperaturen i det sydlige Spanien og det gør samtidig området til Europas varmeste område om vinteren.

Naturreservatet med saltsøerne der strækker sig over et område på 3700 hektar er et fuglereservat , hvor fuglene mellemlander på deres vej til og fra Afrika. Der er set mere end 50 forskellige fugle, og her er konstant 500 flamingoer i søen. Her er sat flere observations huse op langs søen, og de er bestemt et besøg værd. Der er vandre og cykelruter rundt om søerne og i området. 
Vi parkerede bilen neden for den store parkeringsplads og gik en tur ned til søen  en lille kanin sprang foran os på marken... sjov beplantning der er der og utroligt, der kan gro noget i det salte område. 
Vi gik ned  til marsken og satte os ind i en af observationshusene😎 der er bygget rundt om søen og nød stilheden - freden - og fuglelivet. ud fra hvor vi sad var der en lille ø som var besat af skarven.
 I 1829 blev Torrevieja jævnet med jorden af et jordskælv og senere igen bygget op. Den ligger nu smukt omringet af de to saltsøer med naturparker, som med deres micro klima har en økologisk og gavnlig virkning på helbredet og bliver anbefalet af læger over hele verdenen.
Vi kørte hjem og gjorde os færdige til aftensmaden....... Det der kumfur vil altså ikke igang ...... så vi kørte til Guardemar og fandt et lækkert spisested ned til middelhavet. Vi fik kylling - salat med tun - og ingen remulade til promfrits.... Hi..Hi.. sennep og mayonaise/ketsjup... var man kunne få...
sluttede af med en kop kaffe og chokolade.
En hyggelig dag var gået og vi fandt hjem i vor seng.

Rundkørslen til stranden:-))

Den 15. marts

Torsdag idag er det det lokale marked der tæller... Rojales marked et marked med det hele og billigt alt muligt.
Morgenmaden blev indtaget og så ellers afsted..... ned i byen.
Her gik vi mellem alle boderne gennem grøntsagerne .... og nød stemningen.
Vi kikkede sko - tøj - smykker - og undertøj😀 ... UHA....som tiden dog gik pludselig var det blevet frokosttid... og vi havde jo en aftale der hed Guardemar strand og thaimassage..😀
Så hjemad det gik og ned til Guardemar, synes dog det så lidt underligt ud,  da vi kørte gennem byen ligesom støv der trak gennem gaderne. Mon de havde væltet et hus??? eller brudt andet støv fremkaldende ned.
Da vi kom ned til P-pladsen ved standen, var det som der var en mur, så vi ikke kunne se havet blot 30 meter fremme. og køligt var der trods solen forsøgte at titte igennem. Det var Havgus.....🤨
Havgusen ligger som en mur ud for kysten på den nordøstlige side af spanien.Det var et imponerende syn, der mødte indbyggerne i den spanske by, Guardemar da den 'mur' af tåge trillede ind over kysten og ødelagde en ellers flot solskinsdag.
Varm luft over koldt hav gav tåge🤨
Mens størstedelen af Spanien lå hen i strålende solskin med over 25 grader og dermed en regulær sommerdag, så sendte en svag vind mellem nord og vest en ubehagelig kold tåge ind over den spanske nordkyst og Biscaya-bugten.
Den varme og ret fugtige luft over det endnu relativt kolde hav gav anledning til dannelsen af tåge eller havgus, som i den svage vind drev ind over kystområderne.
😀Vi kørte tilbage til lejligheden der skinnede solen fra høj himmel og temperaturen var 26 grader.... smækkede os på liggestolene og nød resten af dagen der.
Jeg smuttede en tur ned at Spinne hos Bernie ve Harward`s hjem i bad uha... hvor man dog har stresssssss...... 😉
OG så ud at spise ..Joan vil gerne have en god bøf, beanaise og promfrits... svært at finde i spanien....
Men på Asian work kan man få lige alt det kød man har lyst til... så det blev der vi nød vores sidste aftensmad sammen.
Efter maden tog vi hjem og på hovedet i seng efter endnu en solrig dejlig dag.😘

Overskrift 1

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Inga L. | Svar 16.03.2012 13:55

Hej . Glæder mig til snart at læse nyt fra dig ). HUSK LIGE ØNSKER ØNSKER når du slapper af i det dejlige vejr kunne det måske lade sig gøre ? ) Knus

dyveke | Svar 14.03.2012 15:13

lyder til at i rigtig hygger ,glæder mig til at læse mere fra dig søde Knuz og hils Joan. og tillykke med barnebarnet

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.07 | 21:01

Har du en adresse til Mudderbad i San Pedro del Pinatar?
Vi er meget nysgerrige på det :)

...
16.03 | 13:55

Hej . Glæder mig til snart at læse nyt fra dig ). HUSK LIGE ØNSKER ØNSKER når du slapper af i det dejlige vejr kunne det måske lade sig gøre ? ) Knus

...
14.03 | 18:43

Hej , Hvor er det skønt at læse din dagbog , du får da rigtig oplevet noget . Hvis du finder Poul Pava servietter må du gerne tænke på mig . Knus Inga .

...
14.03 | 15:13

lyder til at i rigtig hygger ,glæder mig til at læse mere fra dig søde Knuz og hils Joan. og tillykke med barnebarnet

...
Du kan lide denne side