Nyheder

Yannis ønsker glædelig jul 🎄🎄🎄

Tjalfe 4.10.2012-9.11.2020

Tjalfe har været den blideste og sødeste hund, vi har haft. Han kunne charmere alle med sit dejlige hoved og udtryk. Men han kunne også være stædig, når der var noget, han absolut ville.
Vi har haft mange dejlige oplevelser med ham, og han har altid været let at rejse med.

Tjalfe  blev heldigvis far til en del børn og er nu også morfar til mange små.

Efter nogle ugers problemer med at bevæge sig frit blev han i weekenden dårligere og vi måtte tage den tunge beslutning at lade Dorthe dyrlæge aflive ham.
Tjalfe 8 år

Teenager

November 2020

Vores yngste mand herhjemme har nu nået 18 mdr. Han er en stor og stærk fyr og kan være udfordrende i hverdagen, da han udmærket er klar over, hvor stærk, han er!

Trods Corona restriktioner lykkedes det os i det tidlige efterår at få Yannis udstillet i Dansk Berner Sennenklub regi. En vigtig læring at holde ved lige, så han kan deltage i shows, når vi er ovre krisen og atter må mødes i hundeverdenen. Overraskende nok opførte han sig eksemplarisk og vi bevarer optimismen :)

Maroussia Yannis - 18 mdr.

Ny veteran

4. oktober 2020

En helt særlig dag fejres herhjemme. Tjalfe fylder 8 år og kan kalde sig veteran. Det er altid en milepæl i vores hundes liv og vi glædes over, han er her og har det fint, dog generer hans højre albue ham grundet slidgigt.

Han nyder gåturene og de almindelige rutiner herhjemme, men vil også stadig gerne på ture rundt i landet.

Hans største opgave er dog at forsøge at opdrage Yannis - en stor opgave 

Sommer

Juli 2020

Sommeren nydes i fulde drag og gerne med gæster i haven😀

De mange uger med nedlukning i forbindelse med corona epidemien har betydet, at det har været svært at socialisere Yannis til forskellige nye mennesker og andre hunde. Træning, udstilling o.l. har været aflyst og åbningen nu betyder, han er ellevild for at snakke med alt og alle....... 

Nu er der heldigvis åbnet for mere kontakt, så når vi kan komme til det, står det på leg og træning med andre hunde.

Og det er ikke størrelsen, der har betydning! Her har Yannis besøg af Nettes Norwich Terriers og Nugga har fundet ud af, at han, trods størrelsen, er sød og lækker.
Tête a tête i haven

1 år er gået

Juni 2020

Så er den lille Yannis vokset sig til en stor teenager med alt, hvad det medfører. Et held at vi har haft mange Berner hanner og ved, at nogle perioder er sværere end andre!
Tjalfe har lært at holde af Yannis og de nyder faktisk hinandens selskab men trives også, når de er på tur hver for sig.

Yannis nåede lige at få "rigtig" udstillingsdebut i juniorklassen i Fredericia og det gik fint med Excellent og 5. vinder.

Siden da kom Coronakrisen og lukkede for alle udstillinger foreløbig til september 2020.

Ny hund i huset

Juli 2019

Efter mange måneders venten har vi fået hvalp i huset igen. I slutningen af juni hentede vi Maroussia Yannis fra Finland. Han har som den første af vores hunde taget rejsen til Danmark med fly og klaret det i stiv pote.
Herhjemme har Tjalfe modtaget ham venligt og lidt bestemt, som det skal være.
Selvom de første uger er præget af for lidt søvn, renlighedstræning og opdragelse, er det sjovt at have hvalp igen og vi er i fuld gang med socialisering.

Som det ses er han en lille hjerteknuser - dog med skarpe tænder! 

Svensk Champion

Juli 2018

Så har vi også prøvet det med en af vore hunde!

Efter nogle ture til Sverige gennem de sidste par år, lykkedes det os d. 6. juli, at hale titlen hjem som Svensk Champion - eller rettere, det lykkedes for Tjalfe.
Vi er meget glade og stolte 😀

Sommeren byder på mange udstillinger i DK og vi hopper da også med til de fleste.

Ellers går tiden med at vente på et par hvalpekuld, da Tjalfe har haft et par parringer i foråret. Mere om det, når vi har lidt mere at fortælle.
En meget glad ejer behørigt pyntet

Udstilling i Aarhus

Maj 2018

Endelig var vi til udstilling i vores hjemby. Det er skønt, at man nogen gange kun skal køre få kilometer og alligevel få en god dag ud af det.

Og en god en af slagsen havde vi lørdag d. 26. maj til National udstilling. Tjalfe faldt i den grad i dommerens smag og da han- Tjalfe altså - var super oplagt, løb han sig til at blive Bedste hanhund.

Som om det ikke var nok blev Bedste tæve og senere Bedst i racen Kristianslyst´s Becca - datter af Otzo og Kjærs Mamma Mia.

Som en ekstra gave lykkedes det Tjalfes datter, Tjanna, at blive bedste juniortæve og fik juniorcertifikat. 

Oh, hvilken dag 🙂
Tjalfe og Becca står som udstillingens bedste han og tæve. Foto. Preben Mikkelsen

Forår på vej

April 2018

Efter en meget lang vinter er vi så småt begyndt at skimte foråret derude. Vi har vænnet os til en tilværelse uden vores karismatiske og dejlige Otzo.
Tjalfe befinder sig meget fint som single hund herhjemme - så er der dobbelt opmærksomhed at hente.

Vi har været i gang med årets første udstillinger i Danmark og et enkelt påskevisit i Sverige. Læs mere under "Shows Tjalfe".

Om en uge skal Tjalfe være morfar for første gang. Vipsennens Vinnie skal nedkomme med sit 1. kuld. De bliver spændende at se 3. generation!
Tjalfe 5½ år

Otzo 12.2.2009-23.10.2017

Da vi i påsken 2009 hentede "Lille O" i Finland hos Susanne forelskede vi os prompte i denne charmerende og selvstændige herre og gennem de sidste godt 8 ½ år har vi sammen haft mange herlige oplevelser.
Han vil leve videre gennem sine børn og børnebørn mange år endnu og vi er taknemlige for at opleve dette.
Efter få dages sygdom tog vi d. 23. oktober beslutningen om at lade Otzo sove ind med hans elskede dyrlæge Dorthe og Finn og jeg omkring ham.

Sommer og sol

Juli 2017

Første del af sommeren har været fyldt godt op af udstillinger både i Danmark og i Sverige. Begge hunde klarer sig fint, og jeg nyder hver gang, Otzo og jeg optræder i veteranringen. Otzo er stadig frisk og rørig, og så længe han er det, viser jeg ham stolt frem. Mere under "Shows"

På hvalpefronten håber vi på en masse små pytlinger i Arnborg. Atell (Amazing Tiklos Ever Lasting Love) og Tjalfe har indgået en alliance og vi håber på hvalpe i september måned.


Otzo bedste veteranhan i Tvååker, Sverige, juli 2017. Tæven er Berntiers Papina. Foto: Pernilla Svedjeby

Besøg hos Tjalfes hvalpe

Maj 2017

Endelig var det blevet tid til besøg hos Chantal og Tjalfes to smukke prinsesser.

De er nøjagtig så dejlige som vi havde forventet. Èn ligner mor og én ligner far og så har de fået nogle meget flotte navne: Hosianna of Easter og Hildur Born Queen. det passer meget fint til deres dramatiske første døgn, som fandt sted Påskedag.

Dejligt var det også at se mor Chantal, som trods dramatiske hændelser var helt sig selv og en fremragende mor for pigerne.

Vi glæder os til flere besøg og se prinsessernes  udvikling.

Finn inspicerer et af påskemiraklerne

Avlsklasse og flere børn

April 2017

Påskedag var der lagt op til en debut for Otzo og handler til National udstilling i Års. Fem af Otzos afkom havde tilmeldt sig udstillingen og det gav os en unik chance for at stille en avlsklasse efter Otzo. Det er sjældent muligheden opstår, da der skal bruges 4 afkom og de skal alle præmieres med Very Good eller Excellent.

Ikke desto mindre lykkedes det at stille med 2 piger og 2 drenge og både Otzo og jeg var meget stolte. Vi fik hæderspræmie og i store ring blev vi dagens 2. bedste avlsklasse.🙂

Samme morgen tikkede der en besked ind på mobilen, at Tjalfe var blevet far til 2 smukke piger sammen med Chantal (Amazing Tiklos Crush on You). Vi var glade indtil vi i løbet af dagen fik beskeder om komplikationer for Chantal efter kejsersnit og sterilisation. Chantal blev igen opereret og fik hjertestop under operationen. Efter lang tids genoplivning uden held, måtte Jens og dyrlægerne give op. Men miraklet skete og efter 15 min. uden hjertelyd begyndte Chantals hjerte igen spontant at slå. Og nu 1 uge efter har Chantal det fint efter omstændighederne og er en super mor for de 2 intetanende piger - billeder under "Tjalfes hvalpe"

Fra venstre: Otzo, Becca, Dagmar, Dexter og Ferdinand i store ring

Ny champion

Marts 2017

Vi vidste det jo godt - 2 certifikater ansporer til at tage land og rige rundt for at score det sidste til et championat.
Og til DBSK´s udstilling i Slagelse d. 18. marts lykkedes det! Tjalfe fik sit 3 cert. og kan nu kalde sig Dansk Champion. Oveni dette fik han en meget flot beskrivelse af dommer Elina Haapiniemi fra Finland, som var helt forelsket i hans hoved og udtryk. Det forstår vi godt - han kan charme sig gennem livet med det 

Nu venter vi spændt til det bliver påske. Der er nemlig hvalpe på vej efter Tjalfe og Chantal i Arnborg 🙂
Sekunderne efter Tjalfe og jeg med røde kinder og stolthed har løbet os til et championat

Veteran

Februar 2017

Vi har holdt fødselsdag for Otzo og han er nu 8 år. Det betyder, at han i udstillingsverdenen kan stille som veteran og det var præcis det han gjorde på vores 1. udstilling i 2017. Det var en kæmpe fornøjelse at løbe i ringen i Fredericia med en velfornøjet og livlig dreng, som var lige så frisk som en 2-årig.

Tjalfe har haft travlt med at besøge en ny kæreste, Chantal og vi håber sammen med Tine og Jens i Kennel Amazing Tiklo at det bliver til små påskehvalpe. 


Fødselsdagshunden Otzo

Juletid

Sommer i september

September 2016

Nogle travle uger med årets sidste udendørs udstillinger er overstået. Vi har både været på Bornholm, i Sverige og sidste i hovedstaden. Fælles for dem alle har været et herligt vejr og masser af godt selskab. At begge hunde så også har klaret sig flot. er jo kun et ekstra plus 🙂 - se mere under Shows.

Dansk Berner Sennen Klub har bestemt sig for at få fremstillet et stort banner, som kan anvendes, når klubben skal repræsenteres ved diverse  arrangementer og udskrev en lille fotokonkurrence for at få nogle gode billeder at vælge imellem. Aslaug Teislev indsendte et billede af Otzo og sørme om det ikke vandt. Resultatet kan ses af nedenunder. Dejligt at få sin hund foreviget på den måde.


De stolte ejere med banneret!

Sommerhvalpe

Juli 2016


En dejlig juli aften har vi haft  besøg af Otzos seneste kuld hvalpe med Coco. Heldigvis er alle på forhånd solgt, ellers havde det været svært ikke at gemme en i en skuffe, når resten kørte hjem.

Otzo er ikke begejstret for små, irriterende 7 uger gamle hvalpe, så der blev knurrende advaret, hver gang en nærmere sig. Det kunne jo have været sjovt med et samlet gruppebillede af forældre og hvalpe, men det var en for svær opgave 🤩

Hvalpene har fået navne og de hedder:

Kristianslyst´s Diva

Kristianslyst´s Dempsey

Kristianslyst´s Dario

Kristianslyst´s Dexter

Kristianslyst´s Don Hermann


Flere billeder i menuen t.v. under "Otzos hvalpe"


Alle samlet indenfor 2 kvm ;)

Forår

Maj 2016

Endelig kom foråret - ja, nogen siger, vi hoppede direkte til sommer 🙂

Der er kommet fuld gang i udstillingerne på græs og det er en dejlig tid, synes både hunde og mennesker. I slutningen af april drog vi alle til Int. show i Roskilde og havde hyggeligt selskab af Tine og Buddha i teltet. Samtidig var der masser af kendte mennesker ved bernerringen og Mona fik sin debut som kennelpige hos Kennel Kronblommas. Samtidig fik hun begge dage lov til at vise et par smukke damer i Store Ring med flotte resultater - Bedste opdrætsklasse nr. 1 og 3 på de 2 dage.

Drengenes resultater under "Shows"

Hvalpene efter Hope og Otzo er nu 10 uger og for længst kommet ud til deres nye familier. Vi ønsker dem al mulig held og lykke i årene fremover.

Nye hvalpe efter Kristianslyst´s Coco Chanel og Otzo er på vej i uge 23 - se mere på http://www.skanborg.hjemmeweb.dk


Tjalfe og Mona på strandtur ved Begtrup Vig sammen med Tine og Tibberne og Nette og Norwich´erne

Forår på vej

Marts 2016

Foråret nærmer sig og dermed mere ude- og hundeliv på græs. Vi glæder os til friske ture rundt omkring i landet til diverse udstillinger.

Otzo er blevet 7 år og "still going strong" på alle måder. I starten af året blev han morfar til et kuld hvalpe i Holland.

D. 8. marts blev Otzo igen far - denne gang til 8 livskraftige hvalpe fordelt på 4 piger og 4 drenge. Mor er Kjær´s Light of Hope, kaldet Loppe. Vi glæder os som altid til at nusse de små og følge dem på deres vej fremover.


Nytår 2016

2. januar 2016

Så har vi taget fat på et nyt år, og kan med glæde se tilbage på 2015 i vores hundeliv.

Både Otzo og Tjalfe er igen blevet fædre i årets løb, Otzo til 1 kuld og Tjalfe til 2 kuld. Det er en stor fornøjelse at følge alle hvalpene, og billeder fra deres hverdagsliv. Lige før jul blev Otzo desuden morfar, da hans datter. Plien, som bor i Holland, blev mor til 9 velskabte hvalpe.

Vi har deltaget i mange udstillinger i 2015, både i Danmark og Sverige, og for første gang tog vi turen til Bornholm i august måned. Der har været flotte resultater og gode resultater, men året blev startet så flot i gang, da Otzo blev Dansk Champion.

På årshitlisten i Dansk Berner Sennen Klub er Tjalfe placeret som nr. 10 og Otzo nr. 11.

Nu venter så et helt ubrugt år med alt, hvad det medfører. Vi glæder os og vi ses derude 🙂


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.07 | 14:22
Home har modtaget 1
Du kan lide denne side