Nyheder

3 år og far igen

5. oktober 2015


I går fejrede vi Tjalfes 3 års fødselsdag. Han blev forkælet med okseben og lange lufteture. Det er altid sjovt at tænke tilbage på, hvordan vi for 3 år siden spændte skrev til Sverige i håbet om, at der var en sød hanhvalp, som kunne tage rejsen til Danmark. Og det var der heldigvis - dejlige, glade og charmerende Tjalfe.


I går gik vi også og ventede på nyheder, for der var 3 "pakker" på vej fra Egtved. Det trak dog lidt ud, og først her til morgen ankom Xola og Tjalfes hvalpe - 2 tæver og 1 han.

Vi glæder os naturligvis til første besøg og til at følge dem fremover.


Xola kommer fra Kennel Vipsennen: http://www.123hjemmeside.dk/vipsennen/

Tjalfe 3 år

Otzos nyeste

Juli 2015


Endelig har vi været på besøg hos Otzos 3 dejlige hvalpe hos Østersø-Pedersens Elegance Edina. Hvalpene er blevet 6½ uge og det er første gang, vi har set dem. De er naturligvis skønne og frække, og vi fik et par dejlige timer i selskab med hvalpe, voksne hunde og den to-benede familie. Flere billeder under Otzos Hvalpe.


Midt på måneden gik turen atter til Sverige, nærmere bestemt Tvååker til hundeudstilling. Ambitionerne var dæmpede, da vi ikke vidste, hvad dommerne kunne lide og fordi begge drenge havde valgt at smide vinterpelsen og ikke fået erstattet med ny fin pels. Men turen skulle gennemføres, for der skulle hygges med Tine og et par tipper, og Nette var med som selskabsdame og hyggespreder.

Udstillingen var hyggelig som vanligt, vejret godt og vi kunne da bestemt være resultaterne bekendt. Otzo var et "mulehår" fra at blive Svensk Champion, men måtte nøjes med reservecert. Flot og alligevel lidt øv

Flora og Folmer

Tjalfes weekend

28. juni

Overskriften hentyder til, at Tjalfe havde en forrygende weekend på dobbeltudstillingen i Vejen d.20. - 21. juni. Lørdag vandt han Åben klasse og blev 3. bedste han. Det udløste den unge herres første certifikat, så stemningen var god. Det holdt sig til næste dag, hvor han dog måtte "nøjes" med at blive 4. bedste han og fik et reservecert. Men alt i alt en flot præstation 🙂

Otzo klarede sig udmærket i en meget stærk Championklasse og blev hhv. nr. 4 og 5 i klassen.

I denne weekend har der været "Træf Tjalfe" dag hos hans og Josephines hvalpe. De er nu næsten 8 uger og skal flytte til nye hjem i den kommende uge. Tjalfe synes nu ikke, de var særligt interessante - det var mere spændende med Lines katte

Med fælles hjælp lykkedes det forsamlingen at få taget det obligatoriske hvalpebillede på bænken. Se under "Tjalfes hvalpe" i menuen til venstre.

Vejen lørdag - jeg krammer certifikatet og Tjalfe ser stolt ud :)

Diverse opdateringer

9. juni 2015

Det går for stærkt lige nu og det er svært at få alle de daglige nyheder med hundene skrevet. Men nu skal der forsøges at samle op 🤨

De små hvalpe efter Tjalfe er efterhånden blevet 5 uger og tiden nærmer sig, hvor de nye ejere skal overtage et nyt lille væsen. Det er en glæde, at kunne følge alle fremover.

I påsken var det Otzos tur til et nyt dame-bekendtskab og det resulterede i, at der d. 2. juni blev født 3 hvalpe - 2 piger og en dreng - hos Kennel Østersø-Pedersens. Mor til hvalpene er Østersø Pedersens Elegance Edina, hendes første kuld. Se mere under Otzos hvalpe i menuen til venstre.

I dag fik vi så den glædelig meddelelse, at Otzos datter, Beauty Emma er blevet røntgenfotograferet og er kommet ud med resultatet: HD A, ED 0, OCD Fri - super flot!

Den årlige klubudstilling i Hasmark blev afviklet i weekenden. Drengenes resultater var på det jævne, men 2 af Otzos døtre klarede sig fornemt. Lørdag blev Dagmar (Pa-Di Sinclairs Mercedes) 2. bedste tæve og fik sit 1. cert. og Kristianslyst´s Becca blev 3. v. i åben klasse. Om søndagen byttede de placeringer, og Becca fil sit 1. cert. En flot præstation af både hunde og ejere - STORT TILLYKKE.


Otzos trillinger - 3 dage gamle

Nye små liv

Maj 2015


Blev vækket i morges af den dejligste besked. Josephine fik ved midnatstid lavet kejsersnit og forløst med 6 dejlige hvalpe - 5 piger og 1 dreng. Alle har det godt og Tjalfe er meget stolt af de små.

Se mere under Tjalfes hvalpe

3 af pigerne hygger med elefanten

Forår i luften

April 2015

Månederne går og heldigvis er der forår at spore i luften. Drengene og jeg er enige om, at der har været for lidt sne i år, derfor føles det som en meget lang vinter 🤭


Med foråret følger også godt nyt på hvalpefronten. Tjalfe har parret Kjær´s Josephine i starten af marts og drægtighedsscanning har vist, at hun venter hvalpe i starten af maj. Mere følger når hvalpene er født.

Tjalfe helt upåvirket af hvalpesnak - og af støvsugeren ;)

2015

Januar 2015

Hvilken start på udstillingsåret 2015!!

Årets første DBSK klubudstilling finder altid sted i Nyborg i uge 3 og da det er en både god og hyggelig oplevelse, havde vi i år også booket hotel og tilmeldt begge hunde både lørdag og søndag. Det er også på denne udstilling at forrige års hitlistevindere bliver fejret med boblevand og kage og fine rosetter og præmier. Da Både Otzo og Tjalfe var flot placeret som henholdsvis nr. 14 og nr. 10 på listen over hanner, synes vi naturligvis det skulle fejres sammen med alle de andre "hundetosser".

Men der skulle altså også udstilles med kompetente dommere og med nyt elektronisk system til kritikker af hundene. Vi gav udstillingsudvalget en hånd med aftenen før udstillingen og vi har dyb respekt for det engagement og slæb som udvalgets medlemmer ligger for dagen. Det er et kæmpe arbejde!

Og så til resultaterne fra de 2 udstillingsdage - har knap fået armene ned 😀

Otzo vandt åben klasse begge dage med CK og reservercertifikat lørdag og søndag fik han det "rigtige" certifikat - nr. 3 i rækken og kan nu kalde sig Dansk Champion. En dejlig følelse at stå med.

"Lille" Tjalfe gjorde det også ganske fint, da han blev nr. 2 i åben klasse begge dage. En sjov oplevelse at stå med nr. 1 og nr. 2 hund i samme klasse 🤩

Weekenden´s overdådige høst af rosetter til de 2 drenge

Godt nytår

Nytår

December 2014

Så er det atter juletid og nytåret skydes snart ind. Det har - igen - været et dejligt hundeliv det sidste år med masser af oplevelser både ude og hjemme.

Begge drenge har fået hvalpe i årets løb - Otzo har fået Pilegårdens Beauty Emma, som snart er et år. Og Tjalfe blev i slutningen af maj far til sit første kuld - 2 dejlige hvalpe hos Berner-Emmas. Det er en stor fornøjelse at se de små hvalpe og heldigvis også følge med, når de bliver større. Det gælder også for de efterhånden voksne hvalpe, som Otzo har. Vi håber på flere små vidundere i 2015.

Udstillingsåret er slut og vi kan se tilbage på mange flotte resultater og nogle på det jævne. 🤭

Samlet status blev, at Tjalfe sluttede som en flot nr. 10 og Otzo som nr. 14 på årets hitliste i DBSK - det er meget godt gået af de 2 drenge.

Nu glæder vi os til det nye år starter med forhåbentlig lige så gode oplevelser som det forgangne år.

Show i Herning

1. - 2. november 2014

Årets sidste internationale udstilling i DK er netop færdig og vi har - som vanligt - deltaget i 2 intensive udstillingsdage i Messecentret i Herning. Også i år var der pakket med mennesker og hunde, både i Berner Sennen ringen og i resten af udstillingsområdet. Det vrimler med danske og udenlandske udstillere og det kan være svært at sno sig gennem hundebure, stole, trimmeborde o.s.v. Men det er en del af charmen :)

Både Tjalfe og Otzo stiller nu op i åben klasse, så Finn havde sørget for, at vi fik "handlet" Otzo af Helle Sinclair - så slap han selv! Jeg var i ringen med Tjalfe, som netop er fyldt 2 år og er en af de yngste blandt velvoksne hanhunde.
Vi lagde ud med en forrygende lørdag, hvor Tjalfe overraskende blev placeret som 4. vinder i klassen Men størst var det dog, at Otzo vandt klassen og efterfølgende fik certifikatet. Nu mangler han "blot" ét for at kunne kalde sig Dansk Champion.
Tak til Helle for hendes fremragende indsats med ham i ringen.

Søndag blev en af de jævne dage med Excellent til begge uden placeringer.
Et flot foto af Otzo fra dette efterår - taget af Tine Kloster.

Fødselsdag

4. oktober 2014

Tiden flyver - det må endnu engang siges at være sandt! I dag har vi fejret "lille" Tjalfes 2 års fødselsdag. Morgenen startede med en tur helt alene med "mor", hvorefter der blev dækket op i hundeforeningens klubhus med rundstykker, wienerbrød og levende lys. Masser af gæster - mest to-benede - men også et par af de gode fire-benede venner :)
Derefter måtte Tjalfe igennem en længere foto-session, så der blev slappet af, da vi endelig kom hjem.

I sidste weekend var begge drenge til avlsbeskrivelse i Odense. Dansk Berner Sennen Klub havde for første gang arrangeret, at man kunne få sin hund avlsbeskrevet af 3 dommere fra forskellige lande. Hundene blev gennemgået fra snude til halespids, bevægelser blev bedømt ved løb og gang og der blev lavet en lille mentaltest. Avlsbeskrivelser på de 18 tilmeldte hunde udkommer senere som et katalog. Både Tjalfe og Otzo kom fra beskrivelsen med besked om, at de var gode repræsentanter for racen og kunne fortsætte i avlen. 
Fødselaren slapper af i hundeklubben

Familie

September 2014

Nu er det vist tid til lidt nyheder fra Højbjerg. Tiden flyver af sted og vi har alle 4 nydt en dejlig sommerferie, bl.a. med det årlige besøg i Lønstrup. Sensommeren har været fyldt op i kalenderen, og vi har været på 3 udstillinger - se under shows.

Næste weekend skal begge drenge deltage i Berner-klubbens første avlsbeskrivelse. Det bliver spændende at være med og se, hvordan 3 dommere bedømmer hundene i både eksteriør og mentalitet.

Vi hører heldigvis af og til nyt fra Tjalfes familie - denne gang er der nye billeder af Tjalfes søster - kan I se ligheden? - og Tjalfes dejlige mama Jolanta.
Søster Z Donna Mencia og mor Kronblommas Jolanta - sept. 2014 Foto: Lotta Schander

Sommertid

Juli 2014

Den danske sommer viser sig fra sin bedste side for vi mennesker, men det er ikke så let for dem med meget pels. Ferien er ikke startet endnu, men en lille tur til Sverige til udstilling er det blevet til - resultater under "Shows".

Tjalfes første hvalpe med Carla, Mille og Milou, er nu blevet 7 uger, og vi har haft den store fornøjelse at besøge dem på Als. Det er et par dejlige, livlige og harmoniske hvalpe og vi håber at kunne følge dem i deres opvækst.
Se flere billeder under "Tjalfes hvalpe".

Klubudstilling

Juni 2014

Årets klubudstilling i Hasmark blev afviklet d. 14. - 15. juni og som altid var det en dejlig oplevelse, hvor mennesker og hunde hyggede sig og - som altid - med dejligt dansk sommervejr.
Vi havde lejet hytten allerede fra torsdag, så det blev en lille campingferie. Se mere under Shows.

Fem af Otzos døtre i forskellige aldre mødte op de 2 dage, og det var et dejligt gensyn. Vi glæder os allerede til næste år! 
3 af Otzos døtre med ejere: Pa-Di Sinclairs Mercedes (Dagmar) omgivet af søstrene Kristianslyst´s Becca og Kristianslyst´s Balou

M og M's

Juni 2014

Disse 2 pytlinger kom til verden fredag d. 30.5. hos Kennel Berner Emmas i Sønderjylland. Det er Tjalfes første hvalpe - en dreng og en pige og mor til de to vidundere er Berner Emmas Cleo Child of Denzel.
Vi glæder os til at følge dem fremover og ser dem forhåbentligt med jævne mellemrum 
Foto: Berner Emmas

Med tøserne på tur ....

Maj 2014

Årets første udstilling på frisk, grønt og duftende græs i Roskilde er lige overstået. Vi havde alle 4 satset på familietur med hygge og show for begge hunde. Men sådan skulle det ikke være i år. Finn har været ramt af en langvarig infektion og Otzo valgte at blive hjemme og passe ham, mens Tjalfe og Mona drog af sted. Heldigvis skulle også Tine til samme udstilling med Thimphu, så tøserne slog sig sammen og dampede afsted i Touran´en - godt læsset med udstillingsudstyr, tøj til al slags vejr, lækkerier og masser af colaer. Der var bestilt værelser på vandrehjemmet ved lystbådehavnen i Roskilde, så der var dømt hårdt arbejde og afslapning ind imellem.

Tjalfe var i den grad præget af våren og amoriner i luften, så lørdag var han stort set umulig at trænge ind til. Men da han har kastet sin kærlighed på Helle efter hun har hjulpet til ved parring, ja, så var det nærliggende at spørge, om hun ville vise ham frem søndag - det ville hun og det gik super. Resultater under "Shows".

Tjalfe er her dybt optaget af Tines lækre Tapas anretning :)

Babyboom

April 2014

Det er nu bekræftet - Tjalfes affære med Tikka har båret frugt og de venter hvalpe i uge 18-19. Det er som altid spændende og jeg tror, vi er ligeså spændte som kennelmor Helle og glæder os til at se de små, når tid er.

Otzos enlige hvalp med Bina, Pilegårdens Beauty Emma er blevet 9 uger og kom til sin nye familie i går. Vi har desværre ikke nået at nusse med Emma, men håber at se og røre hende i Hasmark i juni. Men hun ser helt aldeles dejlig ud og er vist en selvstændig pige.

- og så var vi en tur i Fjellerup i sidste weekend, hvor Otzo parrede Frigg - Pa-Di Sinclair´s Invisible Touch. Frigg har ikke tidligere været gravid, så vi håber meget, at Helle og Peter denne gang har heldet med sig.

Pyha, det er meget hvalpesnak, men vi glæder os meget over, at vores 2 drenge har kvaliteter, der kan bruges i avlsarbejdet med racetypiske og sunde Berner Sennenhunde.
Beauty Emma efter afrejse-badet - 9 uger. Foto: Maya Wulffsberg

Forår i luften

1. marts 2014

Foråret er kommet med lærkesang og lunere vinde. Det varsler både lysere tider, men også masser af amoriner i luften - også hos hundene

Tjalfe er på de første forårsdage blevet parret med Pa-Di Sinclairs Jazmin Chanodottir - "Tikka" og hvis alt går som planlagt forventes hvalpe efter dem i uge 18. Det er Tjalfes første parring og selvom han kun er 17 mdr. er det gået fantastisk! Så vi må nok se i øjnene, at den lille knægt nu er blevet voksen - i al fald på nogle områder!

Vi har haft lidt bekymringer om, hvordan det vil gå med 2 avlshunde på matriklen, men alt er forløbet fredeligt, og Otzo er stadig førerhunden herhjemme
Tjalfe og Tikka overvåges under parringen af Helle og Finn

Årets start

28. januar 2014
Bernerkrogens Bina og Otzo er blevet forældre til en lille prinsesse på 650 g. Se mere under "Otzos hvalpe".


Januar 2014

Det nye år blev startet op med gode nyheder. Tjalfe er blevet testet for Degenerativ myelopati (DM) og er fri = N/N. Testen vinder langsomt frem i berner  kredse og er anvendelig, når der skal planlægges parringer.
Lige efter nytår fik vi den glædelige nyhed, at Otzo skal være far til hvalpe hos Bina på Pilegården. Nu venter vi spændt på fødslen, som er i slutningen af måneden.
Det nye udstillingsår er skudt i gang med den traditionelle Berner udstilling i Nyborg. Vi tog på et hotel med hundene og det blev til 2 gode udstillingsdage og festlig uddeling af præmier til alle hitliste-hunde i DBSK. Resultater under "Shows".
Dag 1 i Nyborg. Tjalfe blev en flot nr. 2 i juniorklassen. Foto: Britta Staugaard Mortensen

Godt nytår!

Glædelig jul

Udstillingsåret 2013

1. december 2013

Efter et begivenhedsrigt år med shows i Danmark, Sverige og Tyskland er der nu dømt vinterpause de næste par måneder. Berner Sennenklubbens årlige hitliste er opgjort og vi kan konstatere, at Otzo for andet år i træk er blandt de 10 bedste - i år blev det til en 10. plads.
Tjalfe formåede ved udstillinger i efteråret i juniorklassen at placere sig som en flot nr. 17. - meget godt gået af en junior på 13 mdr. og den suverænt yngste han på den samlede hitliste.

Vi ser frem til udstillingsåret 2014 og til at være sammen med alle de dedikerede og hyggelige mennesker og de dejlige hunde som alle udstillinger heldigvis er fyldt med.
Så spænes der i haven .....

Puppies og sundhed

18. oktober 2013

Næsten dagligt modtager vi billeder og videoer fra Holland af Otzo og Flügels store og fine kuld hvalpe. Det er sjovt at følge med i deres vækst, så er det næsten som at være der selv!
Hvalpene er nu 12 dage og har fået øjne.

En anden stor begivenhed i denne uge har været, at Tjalfe er blevet røntgenfotograferet på hofter, albuer og skuldre og resultatet fra DKK er kommet. Tjalfe er fri både for og bag med bedømmelsen HD: A/B - ED: 0/0 - OCD: Ej påvist. Se mere under menuen "Sundhed - Tjalfe".
Alle 10 vidundere

Fødselsdag

7. oktober 2013: Seneste nyt

Flügel fødte i går 10 sunde hvalpe og 1 dødfødt hvalp. Se mere i menuen til venstre under "Otzos hvalpe"


Oktober 2013

Så har vi fejret 1-års fødselsdag! Søde, "lille" Tjalfe fyldte 1 år d. 4. oktober. Hold da op, hvor tiden er gået hurtigt, siden vi hentede ham hos Lotta. Det er en stor fornøjelse at have ham i huset, og ham og Otzo er de bedste venner.
I Holland hos Jannes og Anja og herhjemme er der i øjeblikket spænding, da vi forventer hvalpe efter Otzos romance med Flügel i august måned. Forventet fødsel d. 8. oktober. Læs mere om Flügel på: http://bri-joshome.nl/BernerSennen.html
Fødselaren Tjalfe

Sommerferie ved havet

August 2013

Så har familien introduceret Tjalfe til det store Vesterhav. Den obligatoriske ferie i Lønstrup er netop overstået og vi har som vanligt hygget os med ture ved strand og klit, spist masser af friskfanget fisk og - ikke uvæsentligt - nydt det fantastiske dejlige sommervejr. Som sædvanligt er kameraet fyldt med billeder af smukke solnedgange, men et par strandbilleder af drengene er det også blevet til. Tjalfe var noget tøvende overfor det kæmpe ocean, men ved Otzos hjælp blev det mindre farligt, ja, ligefrem sjovt - se mere under "Begge hunde i aktion"-
Her er begge hunde under kontrol i dejlig morgenstund :-)

Europa rundt?

Juli 2013

En herlig ferieuge kombineret med udstillinger er netop afsluttet. Vi tog i den mørke vinter en frisk beslutning om at tage til udstillinger i Harzen og i Sverige indenfor samme uge. Det har været sjovt og begivenhedsrigt, men også temmelig strabadserende for både fire- og to-benede. 
Oplevelser har der været masser af, både i udstillingsringene og i de mere afslappende stunder. Begge hunde klarede sig udmærket - se under "Shows". Nu har vi lovet os selv - og hundene - at der skal dovnes de næste mange uger. Og dog, Tjalfe trænger i høj grad til ringtræning, så vi må på sommerskolen i ÅHF!
Terrassen i vores lækre hus i Quedlinburg, Harzen. Udstillingslivet er også godt for os.

Klubudstilling Hasmark

Juni 2013

Hvilken herlig sommerweekend vi lige har overstået i Hasmark på Fyn! Den årlige klubudstilling i DBSK var flyttet fra Østfyn til Nordfyn i dejlige omgivelser på Hasmark Strandcamping. Begge hunde skulle udstilles både lørdag og søndag, så der har været travlhed med vask, børstning o.s.v. op til.

Begge dage bød på flotte resultater. Lørdag blev Tjalfe udstillingens bedste hvalp og søndag blev Otzo 3. bedste han og fik sit første certifikat. Det var glade og stolte hundeejere, der vendte hjem søndag aften. se mere under "Shows".
Dommer Hedd Richards med pokalen, den stolte ejer med Otzo ved siden af.

Weekend i Roskilde

Maj 2013

Vi har haft et par herlige dage i udstillingens tegn i Roskilde. Tine med Zimphu, Otzo og Tjalfe med de tobenede drog til Sjælland med hurtigfærgen fredag og indlogerede os på vandrehjemmet i Roskilde, smukt beliggende ved lystbådehavnen. Både lørdag og søndag skulle hundene udstilles, så det var tidligt op og afsted til Dyrskuepladsen. "Fritiden" fik vi brugt til turen langs fjorden, lækkert mad og is på molen. Det var nogle trætte hunde og mennesker der vendte næsen hjem mod Aarhus søndag eftermiddag.

Resultater fra udstillingerne:

Tjalfe - Bedste hanhvalp lørdag, Bedste hvalp søndag
Otzo - 2. vinder med CK åben han lørdag, 1. vinder med CK åben klasse søndag.

Vi er så glade og stolte 😀
Stemningsbillede på molen i Roskilde Lystbådehavn

Udstillingsnyt

Marts 2013

Så har vi været til sidste udstilling, hvor Tjalfe kunne tilmeldes babyklasse. Den foregik i bernerklubbens regi i Viby S. og dommer var Birgitte Schjøth. Og babyklassen blev afsluttet med manér, nemlig som Bedste Baby 😀

Otzo var naturligvis også i ringen og fik et flot resultat - Excellent med CK og 3. v. i åben hanklasse.

Nu venter snart det grønne græs i stedet for hallerne, og det glæder vi os til.

Se opdateringer under "Shows" og lidt hyggebilleder under "Begge hunde i aktion".
Svært at få en hvalp til at lade de blafrende rosetter ligge!

Fødselsdag!

12.februar 2013

I dag fylder verdens dejligste "storebror", Otzo, 4 år. Tiden løber bare så stærkt, og vi husker tydeligt den dag for 4 år siden, hvor vi fik besked om, at smukke Halina havde født 8 hvalpe, hvoraf én skulle til Danmark. Det blev altså Otzo. Han har været en livlig dreng, men har i den sidste tid også klart udstrålet voksenhed. Og så har han vist, at han er alletiders "storebror" for Tjalfe.

De sidste par uger har budt på 3 udstillinger for begge hunde - se under "Shows". Tjalfe har fået en fin debut og tager virakken helt cool.
Otzo og Tjalfe nyder sol og sne.

Legekammerat

Januar 2013

Tjalfe har fået en legekammerat! Når søstre og brødre er spredt i Sverige, Finland og England er det svært at  finde ligesindede at lege med. Selvom Otzo gør et godt stykke arbejde med leg og opdragelse, er det guld værd at lege med en jævnaldrende i samme størrelse.
Helt tilfældigt er vi kommet i kontakt med Line og Jens, som har Bjørn (Amazing Tiklo´s Dumbledore). han er 6 dage yngre end Tjalfe, og har også savnet en ligesindet.
Det første møde forløb over stok og sten og der blev leget igennem, så begge gik helt i gulvet efterfølgende.

Bjørn (liggende) og Tjalfe i en kort pause!

Glædelig jul

Sne og december

9. december 2012

Så er den første uge gået efter Tjalfe indtog vores hjerter og vores hjem. Han er en meget tillidsfuld, glad og blid kille, og det er gået fint med ham og Otzo. Vi vil nyde ham i den nuværende størrelse, da vi ved, det går hurtigt op i vægt og længere ben. 🤩

Udstillingsåret 2012 er afsluttet og Otzo endte med at blive nr. 9 på hitlisten af Bernerhanner i DK - det må siges at være fremgang, sidste år blev han nr. 31!
Otzo og Tjalfe i vinterens første snestorm

Nyt medlem i familien

1. december 2012

Et par hektiske uger har det været. I sidste uge var vi på besøg hos Lotta i Sverige for at kigge på det skønneste kuld hvalpe. Og ikke mindst at forberede os på, at skulle have en af hvalpene til Danmark.
Og i går kom den lille guldklump til Højbjerg efter en dagsrejse med bil og færge. Han hedder Tjofselinas Z Derio, men vi kalder ham Tjalfe.
Når tiden er til det, vil han figurere på hjemmesiden. Foreløbig er der lidt billeder i galleriet.

Otzo, tja, han er tilpas voksen-reserveret-agtig, men er noget interesseret i den lille.

Læs mere om Tjofselina på http://www.bernerboss.dinstudio.se/empty_24.html

Lotta kysser Tjalfe farvel og god rejse

Efterår

November 2012

Sidste nyt vedr. Xola er, at hun desværre har aborteret. Vi håber, hun hurtigt er ovenpå igen.


Oktober 2012

Længe siden, vi har fået opdateret nyheder. Men intet nyt er godt nyt 🙃

Det har været et travlt efterår med udstillinger, og siden Bøsøre har der været yderligere 3 udstillinger. Otzo formår at holde sig i Top 10 blandt de bedste Bernerhanner i 2012. Lad os se, om det holder til nytår!

I september havde Otzo et par forelskede dage med Vipsennen Xola og i skrivende stund tyder alt på, at der er hvalpe på vej i uge 47. 

Vi har været heldige at være til et par hvalpetræf i oktober, hvor vi har hilst på en stor del af Otzos hvalpe fra de 2 første kuld. Se mere i menuen Otzos hvalpe/puppies.
Farmand Otzo leger vild og stor med sønnerne Bosco og Samson

Bøsøre 2012

September 2012

Så er den årlige klubudstilling i Berner Sennenklubben overstået - og hvilken weekend! Finn og jeg fik afprøvet campinglivet (p.g.a. uheldige omstændigheder) og det i sig selv er en oplevelse, når man er ny på området 🙃
Og ikke mindst udstillede vi Otzo - det er der ikke så meget nyt i - men det gik simpelthen forrygende. Hans resultater blev:

Lørdag - Excellent m/ CK og vinder af åben klasse han. Desuden 2. bedste hanhund på udstillingen og reservecertifikat.

Søndag - Excellent m/ CK og vinder af åben klasse han. Desuden 3. bedste hanhund på udstillingen og reservecertifikat.

Svært at få armene ned igen 😀

To af Otzos døtre, Dagmar og Becca blev udstillet begge dage. Det blev til 2 x 2 Særdeles lovende og Becca blev 2. vinder lørdag. Flot Britta og Charlotte!

Bøsøre søndag - en stolt hundeejer

Hvalpetest og besøg af Otzlinger

Juli 2012

Så kom dagen, hvor B-kuldet efter Mia og Otzo skulle hvaletestes. De seks små blev udsat for ekstra udfordringer, da de først blev kørt her til Højbjerg, og efterfølgende mødte nye mennesker bl.a. Tine, som udførte testen.  Herefter skulle de alle kigges efter i sømmene, da de nu skulle endelig fordeles til de nye hvalpeejere. Så der var kaldt forstærkning fra Kennel Aslaugs og Kennel Pa-Di Sinclairs som kunne rådgive Skanborgs!
Otzo var stadig noget skeptisk, og ventede vist bare på, at Saab`en skulle vende hjemad igen med de små i bagagen.

"Farmor" og "farfar" synes til gengæld alle er dejlige og smukke, og vi ønsker de nye ejere tillykke med hver deres lille hvalp. Vi håber, I får mange gode oplevelser med dem.

Nye billeder under "Otzos hvalpe"
Far Otzo og rød pige - Becca - i en stille stund.

På besøg hos B-kuldet

Juli 2012

Vi har alle været på besøg hos Mia og Otzos hvalpe, som nu er 6 uger og fulde af krudt. Næsten alle hvalpekøbere kom også trods ferietid, så det var en hyggelig eftermiddag. D.v.s. Otzo var ikke imponeret, ville hellere løbe ud over markerne!

Se flere billeder under menupunktet: "Otzos hvalpe"
Lilla og rød tæve slås

Racehundemeeting Schloss Meisdorf

Juli 2012

Familien har været et smut i Harzen - ja, det var på tide, det sidste besøg var i 1963! Denne gang var det for at udstille Otzo på et slot - Schloss Meisdorf - i den østligste del af Harzen. En lang tur, men det kunne fint kombineres med et par ekstra fridage.

Det har været rigtig hyggeligt med tysk "gemütlichheit" og fine resultater for Otzo.

Lørdag: Vorzüglich, 4. vinder
Søndag: Vorzüglich, 2. vinder, reservecert.
Otzo klar i ringen en lummervarm søndag i Harzen

Ballerup International udstilling

Juni 2012

En herlig udstillingsweekend er just overstået. En masse hyggelig hundesnak, flotte hunde, stort set glade hundeejere - også efter bedømmelserne! 🙃

Dejlig at se Dagmar, Otzos ene datter, som nu er 3 mdr. Hun er lækker og har et herligt temperament. Elsker alle, hunde og mennesker, hvilket i den grad minder om Otzo. Spændende at se hende vokse op.

Resultaterne for Otzo var rigtig flotte: Lørdag Excellent, 2. vinder med CK, søndag Excellent, 3. vinder med CK. 
Foto: Gitte Suhr

Nye Otzlinger

1. juni 2012

Sent fredag aften startede Mia (Kjærs Mamma Mia) med presseveer og efter 3 timers perfekt fødselsforløb var seks dejlige Bernerhvalpe kommet til verden - 3 hanner og 3 tæver. De vejer mellem 500 og 630 g, så altså pænt store.
Så der er glæde hos Familien Skanborg i Kennel Kristianslyst og her hos "farfar" og "farmor"!

I kan se mere under menuen "Otzos hvalpe" eller kigge ind på Charlotte og Kristians hjemmeside http://www.skanborg.hjemmeweb.dk
B-kuldet - 5 dage gamle. Foto: Skanborgs

Pinse og sommer

26. maj 2012

I dag har vi været til DKK´s nationale udstilling i Ålborg. Det var en varm oplevelse, men heldigvis var der noget vind, så der trængte luft ind i teltet til to- og firebenede.

Det var hyggeligt med en lidt mindre udstilling, men samtidig mærkeligt, at der var en anden udstilling i gang på Fyn samme dag. Vi glæder os til vi igen er samlet i Ballerup!

Det gik fint for Otzo - Excellent og 2. vinder i åben klasse.

Resten af pinsen skal nydes i godt selskab med familie og venner.

Den russiske dommer var gavmild med råd og vejledning!

M-kuldet på visit

Maj 2012

I dag har de 3 prinsesser været på besøg hos Otzo her i Højbjerg. Det gik fint, selvom de små var lidt forskrækkede over den store far, som ville lege/løbe lidt for vildt. Men de klarede det rigtig fint, og det var en sjov eftermiddag. Nu er de 7 uger og skal snart ud til deres nye familier. Vi ønsker jer alle held og lykke med hvalpene og håber at se jer rundt om i landet.

Weekenden blev holdt i Roskilde til DKK´s  internationale udstilling. Otzo klarede sig fint begge dage - se under "Shows".

Nu venter vi spændte på næste kuld "Otzlinger" som er på vej hos Skanborgs eller nærmere hos Kjær´s Mamma Mia.

 
Far, "farmor" og "farfar" med prinsesserne

Nye billeder af prinsesserne!

April 2012

Se under menuen: "Otzos hvalpe" - der er billeder af de 3 dejlige piger - knap 5 uger gamle.
Fra prinsesser til strandsild!

Påskenyt

9. april 2012

Så blev de små prinsesser endelig vist frem!
De er nu tre uger og er begyndt at stavre rundt i hvalpekassen trods deres tykke maver. Tikka er en fantastisk mor, er opmærksom på de tre har det godt, rydder op i hvalpekassen og er i det hele taget stolt af sin nye status.
De var også hyggeligt at hilse på 2 af de familier, der hver skal have en prinsesse.

Vi glæder os til besøg her hos far Otzo om nogle uger - spændende at se, hvordan han reagerer.

Der er nye billeder under "Otzos hvalpe".

I sidste weekend lykkedes det Mia (Kjær´s Mamma Mia) og Otzo at have 2 vellykkede parringer. Nu venter vi spændte på nyt fra Skanborgs om nogle uger, om der er juni-hvalpe på vej.
De tre små piger poserer for fotografen.

Prinsesser

22. marts 2012

Her er de så, de første hvalpe efter Otzo!
Natten til tirsdag fødte Tikka tre store piger. Fødslen gik fint og både mor og prinsesserne har det godt.

Og Otzo - tjah han er som han plejer 🙂

Vi glæder os til at se hvalpene "live"!

Følg med i hvalpenes udvikling under fanen: Otzos hvalpe eller se mere på: 
http://pa-di.dk/pa/ 

Næste projekt herhjemme bliver besøg af Mia. Hun er netop kommet i løbetid igen, og vi får se, om Otzos nye erfaringer gør det lettere for de to at parre.
De 3 prinsesser! Foto: Helle Sinclair

Marts nyt

Marts 2012

Ja egentligt ikke fordi der er så meget nyt. Vi har haft et par rolige weekender, så LP træningen i ÅHF har kunnet prioriteres. Det kan mærkes, når der fokuseres, men om det betyder LP prøve i april er vi mere i tvivl om.

Ellers venter vi spændt på nyt fra Helle (Pa-Di Sinclairs kennel). Tikka er højgravid og der forventes hvalpe omkring d. 20. marts. Håber på mange "Otzlinger"!

---- og foresten - den fynske romance med Egely´s Anna Bell har også båret frugt. Bell er gravid 🙂
Det er også træning - altså træning på bord for små og store. Fra venstre er det Navaho og på bordet Otzo, Thondup, Thubten, Tashi og Thimpu.

Otzo 3 år

12. februar 2012

Der sker så meget omkring Lille O i øjeblikket, så hermed en lille opdatering. For det første er han nu 3 år og det er ikke til at forstå, at der er gået så lang tid siden vi spændte fik besked fra Finland, at der var kommet 8 dejlige hvalpe ud af romancen mellem Halina og Askan. Godt vi tog den lange tur efter ham 🙂

På Otzos fødselsdag skulle den årlige udstilling i Fredericia også afvikles. Det gjorde dog ikke dommeren blød i knæene, at han var fødselar - et Very Good blev det til.

Det der fylder mest herhjemme er dog de tre vellykkede parringer Otzo har været halvdelen af i januar og februar. Det er et nyt spændende kapitel i hans (og vores) liv. Følg med under den nye side "Otzos hvalpe/puppies" i menuen til venstre.


3 års fødselsdag i Fredericia. Foto: Gitte Suhr

Parring

Januar 2012

Så kom de spændende dage, hvor Otzo skulle stå sin prøve som avlshan! Havde besøg af Tikka - Pa-Di Sinclairs Jazmin Chanodóttir - d. 17. og 18. januar og det var vist det helt rigtige tidspunkt! I hvert fald blev det til 2 gange parringsleg afsluttet af fin parring. Begge hunde er "debutanter", men de klarede det meget fint uden de to-benedes hjælp.

Nu venter vi alle spændte. Og så står den næste dame klar i slutningen af måneden, Pa-Di Sinclairs Babette.

Læs mere om Tikka og Babette her: http://pa-di.dk
Tikka nærmest springer på Otzo

Vinterhygge

Januar 2012

Der er ikke gang i lydighedstræningen for alvor i ÅHF før til februar. Det forhindrer dog ikke et par ihærdige Bernerejere og Tine med Tibetanerne i at mødes søndag formiddag. Indrømmet - det bliver ikke til så meget træning, men hundene har det sjovt og vi mennesker hygger os. I dag måtte et par af hundene posere for fotografen, trods det våde og snavsede look.
Fra venstre er det Otzo, Thondup og Navaho!

Glædelig jul og godt nytår!

Udstilling i Kassel

December 2011

Da Otzos far, Askan vom Rummelsbach, er født i Kassel, havde opdrætteren lokket os til dobbeltudstilling i Kassel midt i julemåneden. En lang køretur, men oplevelser får vi altid med os. Det belv til 2 x Vorzüglich og en kamp om 4. pladsen den første dag, som vi desværre tabte. Desværre, fordi det var nogle flotte rosetter, der blev uddelt til gruppevinderne 😀

Nu er der dømt udstillingspause, mens jul og nytår skal fejres med venner og familie.
Otzo i ringen hos dommer Petra Schultheiss

November

November 2011

Så er det vist på sin plads med lidt opdatering. Efteråret har været travl, både med udstillinger og andre gøremål. Ja, faktisk så travl, at min målsætning: at gå op med Lille O i klasse 1 til juleafslutningen  må droppes  Vi er bare ikke klar til det! Så søde Navaho, lov mig, at du ikke får over 150 p, så vi kan være på hold sammen næste år?!

Bortset fra et enkelt Very Good har der været stabilitet på udstillingsområdet i efteråret - 7 x Excellent, et par af dem med CK. Nu er der en enkelt udstilling tilbage i Tyskland og så holder vi juleferie.

Desværre blev det ikke til hvalpe i denne omgang med Mia. De er begge debutanter og får nyt forsøg i næste løbetid. I mellemtiden håber vi på, at Otzo får mere erfaring!
Mon Mia og Kristians Saab snart kommer igen?

Sensommer

September 2011

Spændingen er på sit højeste herhjemme. Vi går i øjeblikket og venter på, at Otzo skal parre Kjær´s Mamma Mia. Hun er kommet i løbetid, og Otzo er bare så klar til hendes besøg!

Vi har haft en udstillingsmæssig rigtig god periode i sensommeren. Siden den succesrige tur til Bremen, er det blevet til 4 x Excellent, de to af gangene med CK. Se mere under "Shows".
Septemberbillede

Udstilling i Bremen

30.+31. juli

Så har Otzo fået sin debut på de "bonede" gulve i udlandet - nærmere bestemt på udstilling i Messe Bremen. Vi havde alle tre indlogeret os i et hyggeligt appartment-hotel ned til floden Weser. Og bortset fra en lidt stejl trappe op til værelset, så faldt Otzo hurtigt til og hyggede sig med os.
Der var udstilling i 2 dage og begge dage var der 3 danske Bernere med i åben klasse hanner. Vi viste os godt frem, og fik da også gode resultater med hjem, selvom vi ikke var imponerede over dommeren den første dag! 

Resultater lørdag:
Berner-Emmas Balou Called Marley: Very Good, 2. v.
Amodoro´s Grandioso (Seppe): Very Good, 3. v.
Maroussia Otzo King of Forest: Very Good, 4. v.
Dommer Jochen Eberhardt

Resultater søndag:
Maroussia Otzo King of Forest: Excellent, 2. v., res. VDH CH
Amodoro´s Grandioso (Seppe): Excellent, 3. v.
Berner-Emmas Balou Called Marley: Excellent, 4. v.
Dommer Horst Hollensteiner

Så står Lille O klar i ring 37

Bernere og grill

Juli 2011

Årets hyggeligste sommerdag for Otzo er atter overstået. Der har været besøg af bernervenner fra nord og syd. 5 Bernerdamer - nogle søde og indladende, andre mere sippede eller ligeglade med Lille O´s charme - gjorde sit indtog lørdag eftermiddag. I år var Nutella favoritten, men hun gjorde også sit til, at Otzo skulle se hende. Den ellers foretrukne favorit, Mia, måtte nøjes med lidt spænen rundt på græsset, og var ellers rykket ned på en 2. plads.

Nå, men en dejlig tradition er det at se mennekser og Bernere i højsommeren og få en god gang hundesnak og alt muligt andet over et par glas vin.

Fire dejlige piger, Aslaugs Nutella, Sennettas Rebecca, Kjærs Mama Mia og Aslaugs Ophelia hygger om Lille O. Aslaugs Laura var vist inde hos mor!

Klubudstilling Bøsøre

Maj 2011

Hele familien er tilbage fra den årlige tur til Bøsøre, hvor DBSK´s klubudstilling blev afholdt. En dejlig weekend med Berner-vejr ( altså køligt og blæsende).

Otzo var naturligvis hovedårsagen til udflugten. Selvom han er inde i en periode med langsom udvikling, så kommer der mere og mere hanhund over ham. Men det var lidt svært at hamle op med alle 34 hanner i åben klasse 😎

En anden af weekendens højdepunkter var Mona som dommer i barn og hund - en oplevelse at dømme 10 ihærdige børn i alderen 3-9 år med en stor Berner i den anden ende af snoren. De klarede det flot og vi blev en oplevelse rigere!
Dommerdebut i Barn og Hund

Vinter, sne og træning

Februar 2011

Træningssæsonen i Århus Hundeførerforening er godt i gang trods sne igen, igen. Det er værst for de små hunde, og så er det ret svært at stå fast, når Lille O skal holdes væk fra tæver og andre sjove ting. 
Også udstillingsåret 2011 er godt i gang. Det har været en start på det jævne. I kan se mere under Shows.

Og så er Otzo blevet 2 år. Tænk, nu er han snart voksen - eller burde være det!
Der er måske små tegn på, at han er mere moden, men der er masser af krudt i ham, og det skal jo brændes af
Navaho, Manoush, Tashi og Otzo i positur efter søndagstræningen i ÅHF

Godt nytår!

31. december

Efter en herlig miniferie i Gråsten med masser af sne er vi klar til at fejre nytår i hundenes ånd. Det betyder hygge med god mad og musik, gardiner rullet for og mennesker omkring dem. Otzo ænser ikke skyderiet, men vi skal passe på Thubten, som synes nytår er stærkt opreklameret, og håber nytårsmorgen kommer hurtigst muligt.

Alle hunde og venner ønskes et rigtig godt nytår. Vi håber at se jer i forskellige sammenhænge i 2011.
Det ser helt norsk ud, men det er et snedækket Marina Fiskenæs, hvor Otzo poserer udenfor nr. 26

Glædelig jul

December 2010

Så nærmer julen sig, og vi ønsker alle hundevenner en glædelig jul og et godt nytår. Julen skal tilbringes sammen med familie og venner, og nytårsaften skal vi have et brag af en nytårsaften med besøg af de 3 tibetanerveninder, Thimpu, Thubten og Tashi sammen med Tine, og Manoush sammen med Nette.
Vi ser frem til 2011 med masser af hundesjov, og lidt alvor.
Jubii - hvid jul igen i år..........

Sæsonafslutning shows 2010

November 2010

Har i dag været på årets sidste udstilling i Strib. En altid hyggelig dag med masser af Bernere, glade ejere og årets første julefrokost. Otzo klarede sig fint i mellemklassen og det var en veltilrettelagt dag.
Når vi skuer tilbage på udstillingsåret 2010 har det været en blandet fornøjelse. Året startede ikke ret godt - Otzo var stadig ung og under udvikling, og det er han for så vidt stadig. Men nu ligner han mere og mere en stor Berner han, og det er blevet lettere at styre ham i ringen. Efterårets udstillinger har hver gang betydet, at "Lille O" er blevet placeret mellem de 4 bedste i mellemklassen. Summen af de mange resultater kan ses, når årets hitliste i Berner Sennen klubben bliver offentliggjort.
Nu holder vi en lang juleferie og slapper af fra hundeshows og LP træning.  
I ringen i Strib - Otzo fik Very Good og blev 4. vinder i mellemklassen

Sensommer

September 2010

Efter sommerferien er alle kommet i gang. De tobenede på arbejde for fuld skrue og Otzo på diverse hundefronter. Vi er startet efterårstræningen i ÅHF og efter den første lovende start, har der været rynkede bryn, mest hos Mona. Lille O er noget af en vildbasse til LP og det kræver sin mand (= kvinde) at bevare motivation og kræfter. Men vi holder fast......😉
Udstillingerne i Vejen og Køge er vel overstået, og det blev til en 3. plads og to 4. pladser - en udmærket start i mellemklassen.
Og så er Otzo blevet avlsgodkendt i Berner Sennenklubben. En dejlig fornemmelse, eftersom det er en del år siden, vi sidst havde en avlsgodkendt Berner, nemlig Bersennas Buster.
Vindere i mellemklassen i Køge søndag. Otzo blev nr. 4

Feriestemning

August 2010

Så er vi atter hjemme i Østjylland efter en uges ferie i Lønstrup. Vi har nydt sommeren, havet og de lange ture ved stranden. Der er blevet snorket igennem på terrassen, når de tobenede har hygget sig med bøger m.m. Vi har også været på besøg hos Tina og Lars på Strandcampingpladsen i Fureby. Der blev krammet og givet godbidder - de mangler vist helt vildt en Berner, og heldigvis er der snart en lille ny fra kennel Kjærs på vej.
De næste uger skal vi stadig holde ferie med forskellige indslag af hundemæssig karakter - start på LP træning 🤒, afslutning på sommerens ringtræning i ÅHF, udstilling i Vejen o.s.v.
Her nyder Lille O sommeren ved havet med den sidste nye Scarpetta roman!

Sommer

3. juli 2010

Så er det tid til lidt nyt fra vores hundeverden. Den sidste måned har været travl. Vi havde traditionen tro tilmeldt den årlige klubudstilling i Bøsøre og havde et par hyggelige dage med masser af hundefolk. D. 13. juni var der skue i Kreds 6 - en træningsdag op til World Dog Show i Herning. Så skulle der også sluttes af på lydighedsholdet, men Otzo venter lidt med at afprøve LP klasse 1 til efteråret - der er for meget at pudse af!
Sidste søndag var der så den store verdensudstilling - og det var stort. Mange mennesker, mange hunde og ialt 276 Bernere var tilmeldt. Vi var ikke så mange danskere i feltet, men vi forsøgte at gøre det bedst muligt. Og det var da en oplevelse at løbe ind på det røde tæppe og give den det bedste vi har lært i ringen. Og Lille O, ja der var mange dejlige damer og det er vigtigt lige nu😎 
Det skal dog siges, at han klarede sig fint i ringen og vi var tilfredse med et Very Good.
I onsdags var det så den store foto-session. Ikke fine fotos, men røntgenundersøgelse af Otzos skuldre, albuer og hofter. I skrivende stund har vi resultat på skuldre og albuer, og det er godt: AD 0, OCD: Ikke påvist. Så venter vi spændt på HD-resultat.

PS! Resultat kommet d. 5. juli - HD: A/B
Kreds 6 skue i Århus. Dommer Kim Vigsø er ved at modtage et slik!

Bernershow i Århus

16. maj 2010

Vi var til det årlige Bernerskue i Århus i går. Godt nok havde Jyllandskredsens bestyrelse annuleret diverse arrangementer, indtil den nye bestyrelse kommer i gang, men Bernerpladsen i Hinnerup havde taget over på Bernershowet, og det blev som altid en hyggelig dag.
Otzo stillede op i juniorklassen sammen med 4 andre "lømler". Han blev 2. vinder efter Christian og Felix.
Aslaug havde udover tre hunde taget barnebarnet, Luna på 6 år, med, og hun viste talentet til at blive en rigtig god handler. Hun var i ringen i 3 klasser + Barn & Hund, og endda i silende regn. Godt gået, Luna.
Otzo viser sine bevægelser for den norske dommer.

Mentalbeskrivelse

Søndag d. 18. april 2010

I går var Otzo i Odense for at gennemgå DKK´s mentalbeskrivelse. Det blev en rigtig god oplevelse - lidt overraskende - det viste sig nemlig, at Otzo er meget god til at klare udfordringer og overraskelser og er hurtig til at stresse af efterfølgende. Han virkede meget sikker, var bl.a. helt upåvirket af skud. Og så var han naturligvis let at sætte i gang med leg og jagt, og havde meget let til kontakt med fremmede mennesker. Det sidste havde vi godt turdet sætte penge på inden vi drog afsted!
Efter lidt tid kommer resultatet på hundeweb.dk, men er du interesseret i at se testbeskrivelsen, kan vi maile den.

I dag sender vi en tanke til elskede Margaux, som kunne være fyldt 7 år.
Hvad pokker er det for noget...

11. april 2010

I morgen bliver Otzo 14 mdr. og lige nu  vokser han en hel del. Det er nøjagtig et år siden, vi hentede ham i Finland og vi følger hans søskende på hjemmesider i den udstrækning, vi kan. To af hans søstre er HD og AA fotograferede og begge er fri  i både hofter og albuer.
Otzo er begyndt at svømme hos Johanna i Østjysk Hundecenter, eller d.v.s. at det bliver til en del kamp og plaskeri og våde mennesker, men når protesterne ebber ud, tages da nogle svømmetag. Vi ville gerne have bragt et billede fra svømmehallen, men der er nok at gøre med at holde ham i vandet for to voksne!
På lørdag skal Otzo mentalbeskrives, spændende hvordan det går 😉 Der kommer nyt på hjemmesiden om testen efter på lørdag.

I anledning af de 14 måneder og årsdagen for at vi fik "Lille O" til Højbjerg, er der nye billeder i galleriet.
Otzo 14 mdr.

16. februar 2010

Jubiiiii – Otzo har haft 1 års fødselsdag d. 12. februar og med det følger forhåbningen om, at han er ved at være voksen. Det er der dog ikke noget der tyder på – der er fuld knald på, og hørelsen er meget selektiv. Men han er en meget kærlig og charmerende hund, så han er ikke svær at elske.

I weekenden var vi til udstilling i Nyborg og begge dommere lagde ikke skjul på, at der skulle noget udvikling til, før han kan være med i juniorklassen.

Se resultater under Shows. 🤒

Vi kan så meget passende bruge tiden på at komme til lydighedstræning i ÅHF

 

Kære alle hundevenner

En rigtig glædelig jul ønskes her fra.

Tak for et dejligt hundeår med masser af glade og sjove stunder. Årets højdepunkt har absolut været oplevelsen med at hente Otzo til Danmark, den lange køretur til og fra Lempäälää, de dejlige mennesker vi mødte i Finland og de mange oplevelser med en aktiv lille hvalp i huset. Det har naturligvis også sat sit præg på den sidste måned, at vi ikke har Margaux mere. Vi savner ham hver dag, men livet går trods alt videre.

Vi håber at møde jer i 2010 på træningspladser og til udstillinger og andre hundearrangementer.

Otzo, Finn & Mona
Finn og Otzo på morgentur i det dejlige snevejr.

November 2009

Margaux er her ikke mere - han blev 6½ år.
I mandags d. 16. november måtte vi tage den svære køretur til Dorte dyrlæge for at få Margaux aflivet. Han havde fået konstateret kræft i blærehalskirtlen. Heldigvis nåede han ikke at blive svag og afkræftet. Han var stadig den flotte og stolte Berner og ikke mindst så kunne gode venner og rare mennesker stadig få hans hale til at vifte glad. Så sent som forrige weekend klarede han den dobbelte udstilling i Herning med flotte resultater.
Herhjemme var han stadig førerhunden og Lille O afholdt sig fra at forsøge på at ændre på den tilstand.

Vi vil mindes mange sjove og gode stunder med Margaux og naturligvis vil vi lade oplevelser og billeder forblive på hjemmesiden. I vil fremover fortsat kunne følge med i hundelivet her i huset, nu mere med Otzo i hovedrollen. Men Margaux - ham glemmer vi aldrig 🙂
Margaux - juni 2009 - altid glad og altid med på oplevelser.

27. september 2009

Har haft et par travle hundeweekender. I sidste uge var vi alle 4 i Brøndby til int. udstilling. Efter en dejlig, lidt varm, nat på Svogerslev Kro, drog vi afsted til udstillingen søndag morgen. Alle vennerne havde været der allerede lørdag, men Mona skulle have en instruktørdag i ÅHF puttet ind. Nå, men jeg skulle forsøge at forsvare mit Københavnsmesterskab fra sidste år. Det gik ikke - en norsk champion løb med titlen i år. Lille O stillede i hvalpeklassen og blev bedste hanhvalp.
I går var der så efterårskonkurrence i ÅHF. Jeg stillede ikke op, d.v.s. Mona så det fornuftige i, at jeg ikke skulle igennem klasse 2 øvelserne, når jeg ikke er vildt tæningsfikseret i øjeblikket
Otzo skulle til eksamen på hvalpeholdet og jeg ved ikke, hvad Finn gjorde, men godt må det have været, for de løb med 1. pladsen. 62 point ud af 65 mulige, så der blev klappet!
Lille O som 1. vinder. Manoush og Nette blev nr. 2 og Carlson og Berit blev nr. 3.

September 2009
Den sidste weekend i august var hele familien en tur i det fynske land. Den årlige DBSK klubudstilling blev som vanligt afholdt i Bøsøre og vi havde lejet os ind i et sommerhus ved Tårup Strand. Vi hyggede (de andre gjorde det også med Lille O 🤒) og så skulle vi jo holdes "fit for fight" til 2 dages udstilling. Vi var garderet til tænderne med varmt tøj, tæpper og håndklæder, for vejrguderne havde sagt regn, torden og blæst. Det blev nu ikke så slemt og vi havde det godt i teltet. Søndag kiggede Aslaug og Ophelia forbi udstillingen med en kage!! (Aslaug havde bagt, vist nok ikke en hverdagsbegivenhed, så alle skulle inviteres ind på en smagsprøve.)
Bernerklubben havde hentet et par amerikanske dommere til landet, og hvalpene blev dømt af 2 danske dommere. Hvordan det gik? Jo, jeg fik "Very Good" lørdag og "Excellent" søndag, men blev sorteret fra inden finalerne. Lille O blev begge dage udtaget til finalerne og blev 3. bedste hanhvalp lørdag og bedste hanhvalp søndag. Så der var tilfredshed i bilen hjem🙂.
Otzo på podiet som 3. vinder lørdag

August 2009
Så er en af mine sidste bastioner faldet! Lille O har været med de tobenede og jeg i Lønstrup på en uges sommerferie. Der var som altid dejligt med masser af gode lufteture og hvile ud på terrassen. I år måtte vi altså trækkes med Otzo og han fik tilmed is sammen med mig på aftenturen ved stranden i Lønstrup. Nå, men det gik egentligt O.K. Vi havde en tysk Berner som genbo og engang imellem måtte vi jo lige give lyd fra os. Skal ellers nyde resten af ferien herhjemme med et par småture og så skal vi selvfølgelig til Jyllandskredsens skue på lørdag i Hinnerup.

Afslapning på terrassen!

Søndag d. 12. juli 2009
Pyh, der hviles ud i dag ovenpå vores bedste sommertradition, nemlig besøg af Bernerpigerne fra både Middelfart og Formyre. I år havde Aslaug slæbt endnu en hvalp i Skodaen med det forpligtende navn, Ophelia. Smuk er hun da også, men jeg synes, vi har hvalp nok herhjemme. Gudskelov tog hun med tilbage til Middelfart! Ellers havde jeg nok at gøre med at spille op, i år især til Gorkij. De andre piger er også O.K. og vi 8 Bernere fyldte godt op på lufteturen ved søen.
Så da der endelig blev ro efter midnat, fik både Lille O og jeg hurtigt lagt os. I dag bliver Lille O 5 mdr. Han er stor nu, men hjernen følger ikke rigtig med. Han har meget at lære endnu 😎
Ofelia bag grillen holder øje med, hvad rigtige mænd gør!

Lørdag d. 20. juni 2009
Så har jeg været sendt på arbejde i det fynske! Mona kalder det, at hun skal teste hvalpe, men jeg forstår ikke, hvorfor der skal gøres så meget ud af det!
Jeg kan da hurtigt "skue hunden på hårene". Alle hvalpe skal opføre sig ordentligt og forstå hvem der bestemmer. Men uha, de små pytlinger skulle slæbes ind i ukendt område og udsættes for små udfordringer, hvorefter der skulle skrives flere sider om dem. Hvad jeg synes? - de var små, hang i rumpen af mig og jeg ville gøre alt for, at vi ikke skulle få en med hjem i bilen. Og lille O, ja han synes de var søde og sjove, og så kunne han spille med de muskler, han ikke har og være den store - hmm
Nå, men der var lyspunkter: Nutella, sød og lækker som altid, kram fra Anna og Aslaug og is ved bordet!
Lille O hygger sig med en pytling.

30. maj 2009

Så har hele familien atter været på udflugt. Denne gang havde de tobenede tilmeldt både mig og Lille O til skue i Sydjyllandskredsen. Pinsesolen dansede fra morgenstunden og jeg var glad for, at teltet kunne give noget skygge, også selvom jeg kommer lidt tæt på den lille! Det blev en rigtig dejlig dag, for der var mange forbi for at snakke og Nutella var der! Det gik da helt op i bånd, pokaler og foderpræmier, så bilen var fyldt godt op. Men det var ikke noget at regne i forhold til Aslaug og pigerne som overlastede Skodaen til Middelfart. Årsagen? Jo, Aslaug vandt klasse 2 med Nutella, Nutella brillerede med at blive bedste tæve i åben klasse, Loulou blev bedste veteran og endte med at blive BIM - hvad siger I så? Og os, jo Lille O blev bedste baby, jeg blev bedste (og eneste!) champion og 2. bedste han på skuet.
Ved siden at dette oplevede vi Aslaug som en meget pædagogisk dommer i Barn og Hund konkurrencen. Ja, i sandhed en herlig dag........🙂

16. + 17. maj 2009

Så har hele familien været på tur til Sjælland. Der var dobbelt udstilling i Berner Sennen klubben i Køge, og vi måtte tidligt op lørdag og afsted over Fyn og Sjælland. Vi havde fart på, for et regnvejr truede med at gøre alting ubehageligt vådt, inden vi fik teltet op. Det var "Lille O´s" debut som showdog, og alle var betaget af den lille uldtot, som - ja, det indrømmer jeg - blev til "Store O" i ringen. Overraskende opførte han sig pænt, både i teltet og på kroen, hvor vi overnattede.
Hvordan gik det? Tjah, jeg var ikke helt de svenske dommeres livret, selvom jeg gjorde, hvad jeg kunne. Og Lille O - han fik en masse lyserøde bånd og kunne kalde sig bedste baby om lørdagen. han kan jo bare vente til det bliver rigtig svært!
Lidt stolt af den lyserøde roset......

26. april 2009

Hverdagen er så småt ved at indfinde sig igen. Ingen har hentet "Lille O", så på en måde må jeg lære at leve med ham. Han kan være møgirriterende, men nogle gange sover vi et par timer sammen på terrassen - bare han ikke kommer for tæt på

Har været oppe til LP 2 i dag for første gang. Det gik ikke godt, siger nogle, men helt ærligt, jeg har andre ting at se til: hvalp i huset, løbetidstæver o.l. Vi klappede i poterne for Freja og Shawano, som (endeligt!) bestod klasse 1 og nu skal træne med mig.

14. april 2009

Jeg har fået vendt op og ned på min tilværelse siden Skærtorsdag. Alt startede ellers godt. Jeg var på et par tiltrængte feriedage hos fam. Boutrup i sommerhuset på Mols og hyggede mig med Tibertaner-tøserne. Blev som sædvanligt glad, da Mona dukkede op og puttede mig bag i Touranen. Men oh skræk og ve - da jeg vendte tilbage til Højbjerg, havde der sneget sig en lille uldtot ind i haven og han er ikke hentet af nogen endnu. De siger, han kommer fra de store finske skove - deraf navnet Maroussia Otzo King of Forest. Jeg er nu ligeglad med hvad han hedder og hvor han kommer fra, han skal bare lære at opføre sig som en høflig Berner, og bliver han her, kommer det til at tage tid! Jeg har været nødt til at følges med ham på en del af mine gåture, han sidder i samme bur som mig i bilen og der kommer besøgende som beundrer ham og tager opmærksomheden fra mig. Selv Tine synes, han er skøn - men jeg er stadig hendes yndlingsberner 😎 Mona synes, han skal have sit eget fotoalbum på min side, så I kan kigge under "Otzo".

Her ser I "dyret"

30. december 2008

Så er det tid til årets sidste hilsen, inden jeg tager fat på 2009!
Finn, Mona og jeg har haft en hyggelig jul med familien og pænt med ekstra godbidder. Mellem jul og nytår har vi været på miniferie på Rømø - en super hunde-ø med masser af vandreruter, hvor der kunne snuses og løbes. Der var også flere hundeskove, men der var vist lidt for mange tyske schæfere sluppet løs til at de 2-benede ville lade mig drøne rundt der. 😲
Nytåret fejrer vi sammen med Nette og Tine og tibetanertøserne - det skal nok blive festligt.
Hvad så med året 2008? Tja, det har ikke været så ringe endda. Masser af hyggelige stunder med andre 4-benede, selvom ÅHF har måttet undvære mig en del p.g.a. af en vis kvindes åh, så meget arbejde. Men jeg kommer igen i 2009! Udstillingsmæssigt er det gået fint med stjernestunder og mere jævne præstationer. Blev samlet nr. 9 på årets hitliste over Berner-hanner, fik mit 2. CACIB og mit 1. klubcert, og så selvfølgelig titlen som Københavnsvinder.
De mere triste ting i årets løb har været, at min gode ven, "morfar Bundgaard" døde i september - jeg savner hans godbidder, også dem der faldt under bordet. Og så at min ældste , 4-benede veninde, Rudi, døde i november måned. Jeg kigger stadig efter hende, når Nette dukker op i Madsbjergparken.

Rigtig godt nytår til jer alle - vi ses i 2009.
Her står jeg en kold morgen på Høstbjerg på Rømø.

3. november 2008

Endelig fik jeg Mona til at klikke ind og skrive lidt nyheder - det er ikke det letteste!
Mit liv går roligt med at holde styr på hundene i kvarteret, at komme til lidt LP-træning og få årets sidste udstillinger afviklet. Sidst var vi en tur i Års, denne gang sammen med Ekstra - en feminin, velfriseret pudel - og hendes mennesker, Gurli og Thorvald fra ÅHF. Det var det sædvanlige menageri i hallen, en masse mennesker og hunde, et glat nålefiltgulv og for lidt snak med vennerne. Aften og nat tilbragte vi på St. Binderup Kro - et herligt sted med store værelser og gode muligheder for lufteture. Lørdag aften blev vi (hundene) godt nok proppet i bilerne, mens de to-benede hyggede sig med wienerschnitzler og rødvin. Søndag kom Tine heldigvis også, selvom vi ikke fik snakket det store sammen. Men så var vi i skoven i tirsdags sammen med tibetaner-tøserne.
I går var et af årets højdepunkter. Jeg var til Bernertræf i Formyre og denne gang var jeg ene hane i kurven, så jeg kunne boltre mig i damer - d.v.s. boltre og boltre...? Vi vil ikke det samme, jeg forstår dem ikke helt!
Her er vi alle fra Bernertræf d. 2. 11. Charlotte med Gorkij & Rebecca, Aslaug med Loulou, Nutella og Laura, Finn med mig og bagved Anette, Nina, Kim, Freddy og Christian.

August 2008

Inden jeg har fået set mig omkring er sommeren næsten slut. Det har været rigtigt Berner-vejr, især i august måned, så jeg har rigtig nydt livet. Var med de to-benede i Lønstrup, og det var som sædvanligt super og i år fik vi også besøg af Nette og Rudi. Efter Vesterhavet gik turen til Christiansfeld eller nærmere bestemt Sandersvig Camping. Trods ferie skulle jeg absolut på dobbeltudstilling. Det gik rigtig godt, sagde Mona. Jeg løb bedre en nogensinde og fik mit 1. klubcertifikat i berner-klubben - skal bare have 3 mere for at blive klubchampion.
Og så til det bedste - har været alene i en lille uge med Tine. Hun forstår at hygge om mig, lege ruskeleg og give lækre godbidder! Finn og Mona påstår de har haft en super-tur til Venedig, men helt ærligt - de har garanteret savnet mig vildt 😀
Her snuser Finn og jeg arealet af ved Mårup Kirke, inden den bliver flyttet - det er vist helt historisk!

30.06.08

Så har hele husstanden været en tur i hovedstaden, nærmere bestemt Køge, Svogerslev og Brøndby. Endnu en weekendtur i udstillingens tegn - en hyggelig dag med byger i Køge, hvor Bernerklubben holdt udstilling i lørdags. Alle venner og uvenner var mødt op og heldigvis en masse søde hvalpe, som kiggede forbi mig i teltet. Mona og Finn rimeligt tilfredse, da jeg fik bedømmelsen Excellent. Efter en rolig aften og nat på Svogerslev Kro - bortset fra Jannes blowing af Magnus et par værelser længere henne - tidligt op og på den igen til DKK´s internationale udstilling i Brøndby. Vejret var mere til mennesker og hunde og jeg var i mit es, selvom det var dag 2 i "udstillings-mode". Jeg måtte ind og ud af ringen mange gange, men det var åbenbart rigtig godt, for til sidst stod jeg alene i ringen med en slovensk babe af italiensk afstamning - sikke en steg! Og Mona og Finn smilede over hele femøren og dommeren smilede og alle vennerne gav knus. De kalder mig Københavnsvinder 2008  .......og jeg er fra Århus!
Den smækre slovener kunne jeg dog ikke slå, så jeg blev BIM - bedst i modsat køn.
Tak til Janne og Karsten for altid at huske kamera.......

14. juni 2008

Har været på besøg hos et nyt familiemedlem hos Brita i Viby. Han hedder Baloo og er en golden retrieverhvalp på 12 uger. Han er meget glad, for han bor sammen med Marie og Frederik, som kan lære ham mange hundekunstner og som han kan sove i arm med, når han bliver træt.
Baloo var vist lidt imponeret, da jeg troppede op i haven, men der gik ikke lang tid, før han sprang rundt på mig. Nu får vi se, hvad han tør gøre, når han bliver større! Han er da meget sød, men jeg var nu lidt glad for at komme hjem til mig selv igen. 
Både Frederik og Baloo synes jeg er vildt dejlig.......

26. maj 2008

Så er vi hjemme igen fra den årlige klubudstilling i Bøsøre. Det har været et par herlige dage i det fynske. Jeg har nydt livet med sommerhushygge, gode Bernervenner og selvfølgelig også de lidt alvorlige (for Mona!) ture i ringen. Det var ellers rigtig festligt arrangeret med "store ring" med høj musik, præsentation af vindere i klasserne og pokaler og rosetter. Jeg kom på podiet lørdag som 2. bedste Champion. Søndag slap jeg hurtigere, da dommeren mente jeg var "very good" og ikke "Excellent". Så kunne jeg koncentrere mig om helt andre og vigtigere aktiviteter i mit nye telt med aircondition. 😎
Loulou, Laura og Nutella lod sig lokke ind i skyggen i mit nye telt af et par godbidder!

28. april 2008

Overskriften henviser til, at Mona og jeg har haft en uge på egen hånd, mens Finn har nydt livet i Barcelona. Ja, hvor meget han har nydt at være uden mig er nok begrænset 😎

Nå, men Mona og jeg har i den grad været på farten - jeg tror hun skulle kompensere for et par lange arbejdsdage, for i weekenden var jeg på besøg hos Nette og Rudi i kolonihaven i Skæring sammen med Karen og Kirsten. Det var kanon - der blev hygget og gået ture ved stranden. Søndag havde hundeklubben arrangeret uofficielle lydighedsprøver, og jeg slap for at skulle op, da træningsindsatsen på det sidste har været lav. Kusine Freja var oppe i klasse 1 og hende og Rikke var ikke helt enige om niveauet for udførelse af øvelserne! Også opkomlingen Shawano troede, at en klasse 1 er barnemad. Men han er blevet klogere.......!
Mens Shawano sundede sig oven på præstationen, så Mona og jeg mit snit til at låne hans øse - dog kun for at få et foto i kassen.

18. april 2008

Tidligt ude i dag fordi 1)  det er blevet bemærket, at jeg (Mona) ikke har fået skrevet noget nyt længe og 2) jeg har fødselsdag i dag, yeah............!
Finn og Mona droppede dynerne tidligt trods helligdagen og kørte mig til stranden ved Varna, hvor jeg fik en super morgentur. Mødte en masse dejlige hunde, der også havde fået deres mennesker ud i det smukke vejr. Finn og Mona snakkede en del med en anden Berner-ejer, som nu har en smuk pige på 2 år, Bianca og som har haft en søster til Finn og Monas tidligere hund, Buster.
Også tillykke til bror Oliver - mon også han er startet dagen godt?
Nu står den på havearbejde resten af dagen - jeg slumrer nok lidt i forårssolen. I morgen skal jeg besøge Rudi i hendes og Nettes kolonihavehus. Vist nok noget med en hæk, ser skal plantes, så vi hunde kan løbe frit omkring i haven. Sejt!

Jeg har slet ikke ladet høre fra mig i år - vist almindelig slaphed. Både Mona og jeg har holdt fri fra både lydighedstræning og udstillinger siden november. Dog har vi (læs: Mona) et mindre problem, idet hun vist mener, at jeg ikke har opført mig eksemplarisk i udstillingsringen på de sidste par udstillinger i 2007. Så jeg er blevet slæbt med til ringtræning i kreds 6 siden nytår, så jeg kunne møde nye hunde på ukendt område og lære at begå mig! Det skulle så stå sin prøve i den forgangne weekend, hvor vi har været til udstilling i Odense. Og jeg gjorde, som fruen forventede - lod hende føre mig i ringen eller få fornemmelsen af det 🙃
Det var samtidig debut for os med de nye udstillingsregler og jeg fik begge dage tildelt et "Very Good" - ikke det bedste, men Mona var tilfreds efter omstændighederne. Nu venter vi med flere udstillinger til det bliver forår og vi kan komme ud på græsbanerne.
Er lidt ked af det i aften, for vi har lige fået at vide, at min dejlige mor, Bersennas Toya, blev aflivet i torsdags. Hun blev godt 11 år - en sej dame!

Kære alle venner

En rigtig glædelig jul skal lyde til jer alle her fra Højbjerg.
Det har været noget af et år, jeg har været igennem, og jeg er bare så superglad for alle de sjove oplevelser, jeg har haft med mange af jer, både hunde og mennesker. Årets oplevelse for mig - hmm - den er svær, men spørger jeg Finn og Mona har det været titlen som Dansk Champion. Jeg ved nu ikke rigtig om det er det bedste, men det har i det mindste givet en masse knus og hilsner til mig.
Vi er næsten ved at tage hul på juleferien, som skal nydes i familiens skød og med en afstikker til Vesterhavet. Nytåret skal fejres på Bernermanér, d.v.s. lang eftermiddagstur, god mad, lidt råhygge med Rudi og Nette, og sove længe. Nytårsfortsætter? Det tænker jeg lige over........😉
Jeg håber at se rigtig mange af jer på træningspladsen, udstillinger og under mere private former i 2008.

 

Søndag d. 14. oktober 2007

Nu står skoven i sin flotteste efterårsdragt og jeg har bare ikke fået fortalt noget nyt i flere måneder. Det går faktisk meget godt! Jeg har været til et par udstillinger - se under udstillingsnyt - jeg har fået Mona overbevist om, at lydighedstræning kan klares i kortere seancer og jeg skal holde efterårsferie et par dage med Mona derhjemme. Hendes sidste nye påfund er at få mig trænet til at hoppe op på et nyindkøbt trimmebord - en genstand, jeg anser for unødvendig! Jeg har selvfølgelig set mine konkurrenter på udstillinger hænge deroppe under loftet, men det var jo deres problem.
Nå, men efter et par stive forsøg, hvor jeg lod som om, jeg var skrækslagen, tog hun klikker og godbidder frem. Peace of cake - jeg sprang let og elegant op flere gange og fik klik og guf, så var hun tilfreds. Jeg kan også sagtens hoppe ned, så der er en udvej, når hun tager kam og børster frem
Resten af efteråret byder på et par udstillinger og årets Bernertur til Formyre. Det ligger heldigvis på samme dag som LP i Brørup, så jeg må desværre melde fra i klasse 2 i år
 

Søndag d. 5. august 2007
Så er jeg vendt fra en uges sommerferie ved Vesterhavet. Det har været super som sædvanligt. Jeg er blevet luftet meget og i lang tid af gangen og jeg må indrømme, at jeg har været lidt mør om aftenen. Vi synes alle tre, at Vesterhavet i år har været lidt for koldt til svømmeture, men jeg forsøgte dog (uden opfordring) at redde et par damer fra bølgerne - det faldt ikke i specielt god jord. Jeg håbede på at løbe på Rudi ved Tornby Strand, men hun var som sunket i jorden eller sandet! Måske hun har siddet hjemme foran TV for at få et glimt af Mikkel, som nu kan kalde sig verdensmester i håndbold - og ham kender jeg 🙂
I går vendte Finn og Mona hjem fra hvalpetest hos Tine. Nyheder her fra er, at der er en af hvalpene som skal blive hos Boutrups, så nu regner jeg snart med at få en lille ny veninde, som vil tilbede mig - hun hedder vist Tashi.
Ferien er egentlig slut for mig i morgen aften - træningen starter igen i ÅHF. Men kusine Freja har kaldt til ålegilde i Horsens, så det må jeg prioritere. 😎

Mandag d. 16. juli 2007
Åh, sikke en dag jeg oplevede i går! Vores sommertradition med besøg at Bernervenner fra syd og nord er et af årets højdepunkter. Jeg havde som vanligt inviteret pigerene fra Formyre - Gorkij som jeg kender godt og naboens Cleo får også altid lov til at være med. Og så i år var der kommet endnu en dame til, Rebecca, som var sød og egentlig også ganske venlig. Så var der naturligvis pigerne fra Middelfart - Loulou og Laura som vanligt snerpede og bestemte, men heldigvis var Nutella med og var bare endnu mere lækker end hun plejer - vist noget med en nylig afsluttet løbetid
Jeg løb, peb, stønnede og prøvede mange scoretricks hele eftermiddagen og aftenen, men hun var cool. Trods alt godt, at Anna hentede Aslaug og piger sidst på aftenen - jeg kunne ikke have klaret det natten over. Har sovet, sovet og sovet hele dagen i dag og drømt søde drømme. Glæder mig usigeligt til næste sommer - bare vent, jeg skal nok huske invitationen og skulle der være mere end 6 piger, klarer jeg også det!
Her er Gorkij og Nutella i vild leg på plænen - jeg måtte ikke være med!

Mandag d. 4. juni 2007

Er lidt træt i dag, men synes alligevel jeg vil fortælle om min årlige udflugt til Fyn til klubudstilling i Bøsøre. I år havde Finn og Mona været hunde-heldige og få fat i en lækker lejlighed i et gammelt bondehus med fynsk idyl i baghaven. Huset er renoveret i Bernerstil, d.v.s. stor terrasse, kølige klinkegulve og brede gangarealer, så en ordentlig hanhund kan komme rundt. Det var nu alligevel lidt mærkeligt, for der var flere lejligheder i huset og der boede mange dejlige Berner-damer og et par drenge, som også var kommet med på udflugt. Nå, men efter at have holdt vagt ved døren først på natten, faldt jeg til ro og nød weekendopholdet. Dagene gik naturligvis også med udstilling af en masse dejlige Bernere, og jeg havde fået telt op til at tage sol, vind og evt. regn og kunne kigge ud på de forbipasserende. Fik mig også lidt snak med tøserne fra Aslaug i Middelfart, d.v.s. Nutella er som sædvanlig den mest lydhøre - de andre to kan åbenbart stå for mine scoretricks. Og så brummede min far og jeg af hinanden, for ligesom at trække linierne op. Han havde fået en lillebror fra Belgien som var rigtig sød.
Udstillingen gik efter sigende fint for mit vedkommende. Vi har hård konkurrence i Championklassen, men opnåede trods alt en 4. og en 5. plads i klassen.

Lørdag d. 28. april & søndag d. 29. april 2007

Har nu haft min debut på udstilling i Championklassen. Lørdag var jeg til international udstilling i Hillerød, hvor jeg fik meget ros (af Finn & Mona!) fordi jeg virkelig opførte mig som en champion på græsset. Det gik rigtig fint - jeg blev nr. 2 i Championklassen og blev 2. bedste hanhund i racen.
Vi skulle rigtig hygge os herefter på Sørup Herregård på Sjælland, og det var da også megt godt, hvis ikke lige det var for et (igen) varmt værelse og larm meget af natten. Så søndag var hverken Mona eller jeg på toppen, og da vi absolut skulle stuves i en sportshal trods super-forårsvejr, kunne jeg lige så godt lave lidt larm i gaden. Ingen ros fra hverken dommer eller den anden ende af snoren, en placering som 4. bedste champion og uden CK.
Jeg siger bare, at Bernere er til grønt græs som i Alperne - ikke kunststofløbere klistret på et glat hal-gulv. I skulle prøve det 🤒
De nye "drenge" i klassen vandt i Hillerød. Her er det Magnus som nr. 1 og jeg som nr. 2 i vinderklassen.

Lørdag d. 21.april 2007

Så bestod jeg endelig officielt lydighedsprøve klasse I - det lettede presset! Mona og jeg har været i DCH i Støvring i dag uden den sædvanlige støttegruppe fra ÅHF. Vi - eller nærmere Mona savnede rundstykkerne og det gode selskab, men mente vist, at jeg bedre kunne koncentrere mig om det egentlige, uden vennerne. Indtil næseprøven var jeg vist ret god, men jeg fatter altså ikke, hvorfor jeg skal tage den intetsigende træpind i munden, tygge den igennem, savle godt på den og bringe den tilbage til Mona. Så jeg lod den ligge i græsset, så kunne dommeren selv rydde op. Nå, men 159½ point er godkendt og jeg blev 5. vinder. 🙃
Jeg skal forresten huske at sige tak til alle jer, der har sendt hilsner efter jeg blev Dansk Champion - det var kanon.

Søndag d. 8. april 2007

Nu må det vist være på tide at få skrevet lidt nyt på siden. Ikke fordi, jeg har haft meget travlt, men hende med password til hjemmesiden render fra det ene til det andet.
Jeg har haft ferie med mine mennesker i snart 2 uger og det er bare skøøønt. Lange ture ved hav og skov, sove længe om morgenen og gæster til påskefrokost - det er et dejligt liv. Måtte så lige ændre vanen i morges og trække i røjserne i det kølige regnvejr for at sætte kurs mod Ribe, hvor der var påskeudstilling. Ja, altså ikke nogen traditionel kunstner-påskeudstilling - mere over i hundekunster! Kreds 4 afholdt national udstilling og jeg var i den grad opsat på sjov og ballade i det friske vestjyske vejr og med duften af græs og lækre damer. Der skulle vist mange kræfter til, for at holde mig koncenteret om at tage mig godt ud, men med sved på panden lykkedes det Mona at tøjle kådheden. Nå, ja - det gik for så vidt meget godt. Fik i dag mit tredie certifikat og kan nu kalde mig Dansk Champion. Det kan nok være nogen var rundt på gulvet!

Straks efter succes´en blev det næste mål sat - nu skal den LP 1 hjem senere på måneden - vi får se..............😉
Her står jeg - igen - pænt. Ingen havde jo kameraet med til Ribe, så dette måtte tages haven i Højbjerg.

19. februar 2007

Er godt nok næsten for træt til at skrive nyheder efter en lang weekend i Sønderjylland og på Fyn. Jeg blev purret op temmelig tidligt lørdag morgen - ja, på en lørdag  - og blev efter en hurtig luftetur placeret i bilen, som var pakket med bur, stole, weekendkuffert o.s.v. Udstillingssæsonen startede og da vi skulle afsted både lørdag og søndag, blev det til et kroophold i det fynske. Det er da O.K. med socialt samvær på et lille dobbeltværelse, især når der bliver givet masser af kram og guffer! Jeg skal bare lige have snakket med krofatter om tæpper kontra kølige fliser. Et praktisk tæppe er ikke Berner livret, så mine 2 forkølede mennesker måtte ligge med åbent vindue i den kolde februarnat, så jeg ikke stønnede hele natten.

Men alt kunne lade sig gøre, vist nok p.g.a.at lørdagen bød på en blankpudset pokal og et snolde stykke hvidt papir. De kalder det et certifikat og de er vist eftertragtede i de kredse. Nu har jeg to af dem og er sikker på mange ture rundt i DK for at hente det sidste stykke hvide papir. (Det er noget med at jeg kan blive Champion.) Den bedste præmie, en pose hundemad, gav mine mennesker storsindet væk til Aslaug-tanterne i Middelfart.
Søndag var det atter i ringen og her hentede jeg en 3. plads i klassen og fik et lilla bånd, som Mona er glad for. Ekstra guffer igen! Nu må der godt gå et par uger før jeg igen skal spille flot fyr.
Her står jeg med Mona, pokal og foderpræmie lige før vi fik det eftertragtede certifikat.

7. januar 2007

Så er jeg kommet godt ind i det nye år. Jeg havde besøg af Freja og Rulle nytårsaften og det er et par livlige "damer", så da årsskiftet kom, lå vi alle flade. Hvem sagde skyderi?
I går var jeg på et af årets højdepunkter, nemlig fællestur rundt om Årslev Engsø. 11 mennesker og 12 hunde troppede op ved Byleddet i Brabrand, foran os lå 2 timers løben, leg og snusen, mens menneskene fik snakket nytårsfortsætter m.m. Det var fedt!   
Bagefter kørte vi alle til "Hund & Helse", hvor hundene kunne hvile ud i bilerne og de tobenede spise sig mætte i brød, ost og kage.Betina & Bischof, Joan & Kimi, Tommy & Ricko og i baggrunden Mette & Coco

18. december

Jeg nyder i øjeblikket min lange juleferie fra udstillinger og træning og glæder mig især til juledagene, hvor jeg forhåbentlig bliver luftet på lange ture i omegnen af Århus. Og så venter jeg bare på at Danmark bliver dækket af en masse koldt, blødt og sjovt sne.

Jeg vil gerne ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt og roligt hundenytår.

Lørdag d. 25. + søndag d. 26. november

Hvilken weekend! Har været purret tidligt ud af fjerene begge dage. Lørdag var det den årlige juleudstilling i Berner Sennenklubben i Strib og vi drog afsted fra Højbjerg i den tidlige morgenstund. Med 162 tilmeldte Bernere var der udsigt til en meget lang dag, inden vi nåede åben klasse. Men mine mennesker siger, at så sent som kl. 17.30 har vi vist aldrig været i ringen. Jeg fik heldigvis en 1. pr. med en flot beskrivelse, men desværre rakte det ikke til placering i klassen.
Vi var sent hjemme og jeg fik lov til at sove lidt længere søndag, hvor Finn kørte mig i ÅHF til uofficielle LP. Mona havde allerede været i gang med hvalpeholdet et par timer, så vi fik lige gået en snusetur, hvorefter jeg gik i ringen med visse forventninger over hovedet og noget fra sidste weekend, der skulle bevises. Heldigvis fik vi i dag 156½ p. og bestod hermed kl. 1 (uofficielt) og vandt klassen. Så der blev givet ekstra guffer og knus. Nu er jeg også blevet lovet juleferie i et stykke tid.

Søndag d. 19. november

Har været til LP i Brørup hele dagen sammen med Tine og Thubten og støttegruppen fra ÅHF. Jeg har været lagt på is det sidste døgn, fordi Mona har en teori om, at hvis jeg er tilpas sulten efter accept og ros, vil jeg i højere grad gøre det, jeg skal gøre i ringen, og bedre end til træning de sidste par uger.

Nå, men jeg gjorde mit bedste og så var det lige præcist IKKE nok - fik 149 point i klasse 1 og skulle have haft over 150 point eller mere - surt show. Thubten var oppe i LP 1 for første gang og bestod sammen med Tine - det var flot, men også lidt for "dukseagtigt". Ikke et ord om misundelse her fra.........!

Bagefter fik vi trods alt tyggepinde og tørret lever, og jeg er "inde i varmen" igen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.07 | 14:22
Home har modtaget 1
Du kan lide denne side