__________________________Fulgjyr_______________________
Velkommen

Denne side er skabt af leg. Leg med håndværk og nysgerrighed om gamle processer og teknikker som er blevet udkonkurreret af maskiner og masseproduktion. Det er det ikke forfinet teknik eller resultatet af 40 års erfaring. Fordi - det kan man ikke bruge til noget når man står helt blank med et råt skind eller har lyst til at prøve smedning for første gang.

Bare rolig

Alle mine guides er krydret med erfaringer og fif. I kommentarsporet kan man få yderligere svar. Man er velkommen til at skrive hvis man stadig er på bar bund. 


Søg og find

I venstre side er der faner med inspiration ud i fortrinsvis vikingerelaterede ting. Der er osse links til andre sider og grupper der leger viking og håndværk.

Fandt du ikke det du søgte?

Skriv til mig hvis der mangler noget der er relevant på siden. Det kan f.eks. være guider, opskrifter eller lignende.Om os..

- Fulgjyr -

Vikingegruppe fra Bjerre herred
Opstartet som vikingegruppe i August 2004 

At sætte sig ind i vikingetiden ned i mindste detalje er et belærende studie både for store og små.

Info
Hjemmeside opstartet: April 2006

Sidst opdateret:  
            01-01-2021

"Brand af Brand brænder til brændt den er, ild tændes af ild. Mand for Mand er ved Mælet kundbar, dum bliver den der tier."

Eksperimenter

Vi har efterhånden haft fingrene i alle grene af håndværket fra Perioden - Nu gælder det at forædle håndværket, og fordybe sig.. Vikingetiden er dyb!

-Bronzering af jern-
-Mjødfremstilling-
-Smedning-
-Jernfremstilling-
-Støbning-
-Træbearbejdning-
-Fremstilling af smykker-
-Læder/skind arbejde-
-Bueskydning-
-Garving af skind-
-Lerovne-

-Lim-

-Grubehuse-

Hjemmesidens indhold og formål

Mit formål med at lave denne side, har fra start været, at vise alt hvad vi går og laver frem, og formidle lidt om hvad nutidens vikinger går og laver. Rigtig mange kender ikke den verden der er indenfor det moderne vikingemiljø, og det håber jeg at denne side og de mange andre jeg linker til, kan være med til at belyse.
 
Idéer til siden og spørgsmål er meget velkomne, så bare fyr den af. Desuden er du meget velkommen til at hilse på i gæstebogen. 

Nyeste kommentarer

04.05 | 15:17

Hjælpende person
Vi er et privat agentur, og vi hjælper de fattige eller dem, der har brug for hjælp til at gennemføre deres projekter, og også mennesker i nød,

...
23.04 | 16:43

Det har jeg aldrig brugt. Det har været top autentisk (fra hoften)

Mvh

...
23.04 | 15:17

et skud i tågen er ved bedre end ingenting. På forhånd tak, Vh David

...
23.04 | 15:16

Jeg vil derfor spørge om du har en gammel måling liggende som jeg kan bruge til at sjusse mig frem? Jeg er klar over at målingen ikke bliver præcis, men

...