Kirker og Sogne i Vendsyssel

De fleste af os kommer kun i kirken, når vi er inviteret til barnedåb, konfirmation, bryllup - eller der er begravelse hos en af dem vi har kære. Nogle har også en tradition med at gå i kirke til jul, og at høre juleevangeliet er lige så meget tradition som anden, mandelgaven og juletræet.

De fleste af os er medlem af foreningen, men vi bestemmer heldigvis selv, hvor meget vi bruger den - og egentlig også hvad vi bruger den til.

Jeg kommer der til barnedåb, konfirmation, bryllup og begravlser - et par gange har jeg været der i anledning af julen, men jeg holder af at gå rundt på kirkegårdene, gå ind i kirken, hvis den er åben. Jeg holder af, at gå rundt og tænke på, at her blev mine forfædre døbt, konfirmeret, viet eller begravet. Intet er stationært her i verden - men kirkerne er tæt på.

 

Foruden den smukke og meget stemningsfulde kavalkade af kirker i Vendsyssel du kan se her Kirker i Vendsyssel , er det min plan, at jeg vil supplere med flere kirkebilleder i mit Picasaalbum, i det jeg har så mange billeder, som også kan tåle, at blive vist  - nedenfor kan du se om jeg har fået lagt den enkelte kirke ind.

Du kan se på mit google map se hvilke kirker jeg har fotograferet og lagt billeder ind af ved at trykke på linket her:

https://mapsengine.google.com/map/edit?gmp=mpp&mid=zp0kpUfud1AQ.kTGlJx9xt5gU

 

Hvis du vil ind og finde noget familie i kirkebøgerne, er det vigtigt du ved noget om hvad sogn det skete i.

Hvis du ved, at din tipoldemor blev begravet på Vennebjerg kirkegård, og du kan finde dødsfaldet i kirkebogen, så vil der også stå her, hvor hun er født og hvem hun er datter af.

Hvis du tror, at du ved, at din oldefar var født i Bindslev sogn, men ikke kan finde ham, så kan det være, at han først kom til sognet som lille - så kan du lede efter konfirmationen - og her vil så stå hvad sogn han er født i.

Du kan være heldig, og finde oplysninger om dine oldeforældres bryllupsdato - når du finder din mormors lillebrors fødsel. Endvidere giver fødsel og dåb gode oplysninger om faddere - hvor de boede og hvem de var blevet gift med.

Min tip4oldemor Birgitte blev døbt sammen med sin tvillingesøster i 1751 i Alstrup sogn - da hun døde 1830 stod hun opført som Birthe... ja, nemt skal det ikke være

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

winnie | Svar 15.12.2013 14:21

Hej igen Ann. jeg mener selvfølgelig Sulsted. Niels Peter Christiansen og Petrine Jensen, - jeg har deres vielse og de 2 børn de fik der. Torpet Kjær. Bopæl?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.08 | 18:25

Mine forældre var nærmeste nabo til Karl og Ane Marie på Gl. Skolevej. En af mine brødre var bedsteven med Jens Anker. Jeg husker meget om dem......

...
29.08 | 16:46

Er der nogen der kan huske, at der lå et gartneri på hovedgaden i Sulsted i 40erne og måske ind i 50erne
Ejeren hed Harald Lillebæk Dam og hustruen Margrete Dam

...
22.07 | 18:03

Kan nogen huske, at der lå et gartneri på hovedgaden i Sulsted sidst i 40 erne og måske ind i 50 erne.
Ejeren hed Harald Dam og hustruen Grtte Dam.

...
02.07 | 11:22

Altså, hvor gør du det godt. Meget, meget spændende læsning! Jeg holder 2 foredrag om Steen St. Blicher, og har fundet nyt. www.poulmarcus.dk

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE