Værksted

Reklamer anno 1899

Dette er mit arbejdende værksted.

Det er som regel her, at fortællingerne tager deres begyndelse.

Da jeg ikke arbejder specielt systematisk, kan der godt være flere ting i Rodekassen. Der kan også være ting som jeg ikke lige har fundet ud af, hvor skal være.

Jeg arbejder hele tiden på et eller andet - men det kan være, at jeg sidder og nørkler med det i et worddokument - det kan også være, at jeg sidder og scanner ind, eller sidder og laver collager.

Reklame anno 1940

Jeg er blevet lidt grebet af Google Maps, så man kan se hvor i landet folk har boet, og hvordan de gennem årene er rykket lidt mod syd eller mod øst. Jeg vil prøve at lave en med vores aner i lige linje. Det er nok også en god beskæftigelse nu jeg er blevet færdig med "Gården i Vittrup" - lige og få tænkt på, hvad jeg så skal i gang med af større projekter.

 

Jeg vil nu alligevel fortælle hvordan jeg laver en google map.

Først og fremmest skal du have en Gmail. Det er der ikke noget problem i, det er ganske gratis, og den har den fordel, at den kan sende en del flere billeder end en normal mail.

Når du så er kommet ind på din Gmail, står der i øverste række Maps, her trykker du.

Du trykker på "Mine steder" og trykker opret kort.

Her er det så vigtigt, at du trykker, at det ikke skal være et offentligt kort.

Når du har tilføjet en beskrivelse ( som du kan ændre), så trykker du på den blå nål, der er på selve kortet. Du kan ændre den blå nål til andre symboler, og du kan trække den rundt, så placeringen bliver så rigtig som mulig - eller at du om et år eller 2 finder ud af noget nyt. Du skriver din tekst - og trykker på en ny nål når du når til næste person.

Til sidst kan du gemme det hele.

 

Kunsten består så i, at få det på f.eks sin hjemmeside, hvilket ikke bare lige er sådan. Det kan være, der findes nemmere måder, men den måde jeg gør det på:

Når jeg er færdig med kortet, trykker jeg på "samarbejder" og sender kortet til min egen gmail adresse, derefter går jeg ind i den mailen, jeg netop har modtaget, og kopiere den til denne her hjemmeside.

Nu er det vigtigt at huske, at du kan redigere - også noget du ikke har planlagt at redigere, når du har din gmail åben, mens kortet er låst når du ikke er inde på din gmail. På den måde kan du altså gøre dit private kort - offentligt hvis de vel og mærke går ind på din hjemmeside.

Vil du genfinde dit kort, og redigere det, skal du gå ind i Maps og mine steder, og dine kort skulle gerne dukke op.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.04 | 17:58

Ved man noget om skolen i Simonsen ved Lunken. Den brændte vist i 1920.

...
21.03 | 18:56

Sjovt at læse om Døvlinggården. Vi er efterkommere af slægten (fra Mads’ datter Ane Birthe Madsen), og har som de eneste i DK, tror jeg, Døvling som mellemnavn.

...
25.02 | 04:55

Erik begravet i Svenstrup, Per boede i Sæby. Agnes NørreSundby. Lis i Århus, begravet i Sulsted. Den sidste Leif? ved jeg ikke hvor boede- døde nok ca 1980.

...
25.02 | 04:51

Hej Finn
Tænker du på Einar Krogh fra Tylstrup ? I givet fald er de alle gået bort. Min onkel Erik var den sidste der var tilbage og det er snart 2 år siden.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE