Ribe vikingesmedelaug REGIN blev med støtte fra Ribe Vikingecen

Ribe vikingesmedelaug REGIN blev med støtte fra Ribe Vikingecenter, stiftet i oktober 2002.


Laugets medlemmer er en blanding af professionelle smede og glade amatører. Vi har vores base på Ribe Vikingecenter.


Vi startede helt fra bunden, idet de fleste ikke havde værktøj og en del havde ikke prøvet at smede før.

De første to år afholdt vi 20 weekend kurser, hvor hvert medlem fremstillede eget udstyr, esse, blæsebælg, værktøjskiste værktøj og vikinge beklædning.


Formålet med smedelauget er at få kunnen, indsigt og viden om vikingetidens smedning.

Denne viden ønsker vi at formidle til så mange som muligt. Derfor deltager laugets medlemmer gerne i formidlingen på Ribe Vikingecenter og på vikingetræf over hele Norden.


Smedelauget ønsker at skabe et fælles Nordisk samarbejde og højne standarden af alle vikingesmede, derfor inviterer smedelauget én gang om året til NORDISK VIKINGESMEDETRÆF. Her hyrer vi kendte dygtige smede til at undervise de 35 inviterede smede fra hele Norden.


For at have fælles mål med vores smedning har smedelauget vedtaget at rekonstruere kendte fund. Også fordi rekonstruktion kræver nøje studium og fordybelse af hver genstand.

Første valg faldt på det berømte Mästermyrfund fra Gotland. Det har været meget spændende og lærerigt, vi har alle fået stor respekt for den eller de smede der i vikingetiden har fremstillet indholdet i Mästermyrkisten.Oldermand for REGIN

Poul


Nyeste kommentarer

22.11 | 09:56

Hej - Jeg har en blæsebælg, aldrig brugt. Den er lavet af Thomas Nørgård der har fundet modellen på Island. Vil nogen ha den, gratis?

...
26.08 | 15:11

Ok det prøver vi, mange tak for hjælpen Mvh Jacob og jacob

...
26.08 | 12:39

Hej Kim tak for svar, vi kommer fra Langå

...
24.08 | 19:29

Hvor kommer i fra?

...