Store kyper til stof

Vajd-urin kype, 50 liter.
Vajdfarvet garn. Jo flere dyp jo mørkere bliver garnet.

Der er kilder på at man har kunnet farve i store murede beholdere som kunne opvarmes bl.a. i Pompeii og York, men man har også kunnet anbringe krukken med vajd-urin kypen i møddingen med frisk gødning som har haft en temperatur på ca. 35 grader.

Da jeg ikke har adgang til den slags metoder har jeg fundet min egen uautentiske måde at farve stof på, men det der er i beholderen er en vajd/urin kype som er autentisk.

Man må helst ikke må røre rundt i kypen som man gør ved al anden plantefarvning af stofstykker, derfor er det vigtigt at kypen er så stor at stoffet kan flyde nogenlunde frit. Jeg har fremstillet en stor varmekasse af en hyndeboks beklædt indvendigt med 5 cm isoleringsplade. Som varmekilde bruger jeg en 60w pære i en lille lampe i kassen. Temperaturen er konstant på ca. 35 grader.

Når jeg farver stofstykker klipper jeg det først efter mønstret og farver stykkerne enkeltvis. Til en kjole bliver for- og bagstykke farvet hver for sig, ærmerne farves sammen og kilerne farves sammen.

Til en selekjole bruges ca. 1,5 m og det kan godt farves i et stykke.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 13:00

hvornår afholdes kursus i blåfarvning?

Jeg har dyrket, høstet og tørret vaid her i sommer, men er i tvivl om jeg overhovedet skulle have tørret den inden brug?

...
04.11 | 07:57

Kan jeg købe en mørk : gul, brun rød og grøn i en tykkelse der kan syes dragt med. Mit indkøbte hørgarn passer ikke i plabtefarveregi?

...
04.11 | 07:55

Kommer der opslag op om vajd kursus i efteråret 2018? Eller hvordan

...
16.07 | 13:01

Hej.
Hvornår afholder du kurser, og hvad koster det at deltage. VH Annette

...
Du kan lide denne side