Workshop på Bork Vikingehavn i forbindelse med Vikingemarkedet 2011

Introduktion til at farve blå. Til venstre en varmekasse af pap, i midten en 1 års vajdplante og til højre det trækar som jeg bruger til at sætte farvekrukken i vandbad ved ca. 30 grader.

Min vajdblå kjole

Lene tolkede for os da vi havde en del tyske gæster. Hun syntes at lugten fra krukkerne var noget stram og rykkede over i hjørnet

Vi ser hvad der er i krukkerne

Så er det Louises tur til at fortælle, bemærk hendes smukke gule kjole på ginen.

På bordet er der farveprøver

På workshoppen blev der lagt garn i farvekrukken. Da den havde ligget et døgn blev den taget op. Resultatet var tilfredsstillende.

Som noget nyt holdt Bork Vikingehavn nogle workshops for vikingemarkedets deltagere. Louise Schelde Jensen, som er husfrue på Bork, og jeg delte opgaven. Hun fortalte om vandopløselige farver og jeg fortalte om de blå som skal opløses i urin. Jeg havde to krukker med. En med pulvervajd og urin og en med vajd fra min have høstet 2010 og blandet med urin som giver en smuk blå farve. Den sidste metode er den som blev brugt i jernalder og vikingetid.  

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 13:00

hvornår afholdes kursus i blåfarvning?

Jeg har dyrket, høstet og tørret vaid her i sommer, men er i tvivl om jeg overhovedet skulle have tørret den inden brug?

...
04.11 | 07:57

Kan jeg købe en mørk : gul, brun rød og grøn i en tykkelse der kan syes dragt med. Mit indkøbte hørgarn passer ikke i plabtefarveregi?

...
04.11 | 07:55

Kommer der opslag op om vajd kursus i efteråret 2018? Eller hvordan

...
16.07 | 13:01

Hej.
Hvornår afholder du kurser, og hvad koster det at deltage. VH Annette

...
Du kan lide denne side