Projekt Legemiljø/Aktivitetsbane

Legemiljøgruppen er klar til dialog og sparring

 

Legemiljøgruppen søger flere medlemmer der har lyst, til at give en hånd med planlægge, fondsansøge og det praktiske arbejde for legepladsen.

 

Gruppen har grundet fraflytning miste 3 unge børneforældre, så vi har brug for lidt nye kræfter til arbejdet.

 

Gruppen består i øjeblikket af:

Søren Lilienhoff, Mobil: 21585896, ssl@kertingenor.dk

Inger Knude Larsen, ingerknudel@gmail.com

Rikke Arevad, rikkearevad@dbmail.dk

Torben Larsen, tl9@mail.dk

Gruppen er en undergruppe af og med Kølstrup Sogns Beboerforening som paraplyorganisation


Gruppen er godt i gang med at planlægge opgradering af legepladsen og i den forbindelse søger vi forældre, bedsteforældre eller andre der vil give en hånd med i det praktiske arbejde (spade og hammer), samt nogen der fremover vil hjælpe med at tjekke behovet og eventuel lave vedligeholdelse i det små.

Tilmeld dig til Torben Larsen tl9@mail.dk

 


 

Gruppen har den 16. oktober 2016 sendt plan og ansøgning til Kerteminde Kommune for en nyrenoveret legeplads.

Ny Basketboldplade opsat 6. maj 2017

Legepladsdagens arbejdshold udover fotografen

Pladen er sponsoreret af Elly og Søren Lilienhoff

Pas nu på den nye portholder

Tak til Ole Haastrup for at lave et nyt portstop

Nydannet Legemiljøgruppe

Med baggrund i dialogmødet 28. september 2016 på Mesingeskolen indbudt af Kerteminde Kommune er der dannet en gruppe på 8 personer fra sognet og de har på et møde 16. oktober 2016 lagt planen og emnerne for det fremtidige arbejde. På mødet blev der koordineret den nye gruppes indsats i forhold til den eksisterende aktivitetsgruppe, hvis flerårige gode arbejde afsluttes her i uge 42 med opsætning af handicapvenlige bænke og fitness udstyr på pladsen. (læs herunder) Således vil de 2 gruppers arbejde tilsammen sikre planens formål:

Formålet med at forny det eksisterende anlæg ved Kertinge Nor er at skabe et samlingssted midt i landsbyen, hvor børn, unge og voksne kan mødes uden at tage hensyn til trafik, og på et sted hvor der er plads til fantasi, leg og aktivitet sammen på tværs af alder.

Det er derfor vigtigt for os at det nye anlæg bliver et naturligt samlingssted med varierende mulighed for forskellige aktiviteter. Et sted for alle.

Plads til leg og motion i Kølstrup

Helle Christiansen og Birgitte Søtofte Povlsen prøver de nye motionsredskaber af. Foto: KJ

En aktiv gruppe borgere har længe arbejdet for at omdanne en lidt kedelig bold- og legeplads ved forsamlingshuset til et indbydende samlingssted for store og små. En donation fra Landsbyrådet bragte idéerne et pænt skridt videre.

På en kold, blæsende eftermiddag i oktober virker bold- og legepladsen i Kølstrup ikke specielt indbydende, med den ligger smukt med udsigt til Ulriksholm og Kertinge Nor.

– Det kan blive Danmarks smukkeste legeplads smiler Birgitte Søtofte Povlsen, der er en af de aktive i gruppen, der vil noget nyt med pladsen.

Hun og Helle Christiansen står ved fire motionsredskaber, der skal friste borgerne til at få pulsen op på en fornøjelig vis. Redskaber er indkøbt for 50.000 kroner, som er doneret af Kerteminde Landsbyråd.

– Det er rigtig flot af landbyrådet, siger de to, der har kæmpet med skitsering af idéerne, indhentning af tilbud og ansøgninger til en masse fonde.

Farlig legeplads ved siden af vejen
–Egentlig opstod vores idéer af, at vi lagde mærke til, at børnene brugte parkeringspladsen over for forsamlingshuset til at øve sig på rulleskøjter og cykel. Lige ved siden af har vi Kertinge Bygade, hvor bilerne bestemt ikke altid overholder fartgrænsen på 50 kilometer. Det kan give farlige situationer, og derfor begyndte vi at lege med tanken om at gøre den grønne plads mere indbydende. 

Planerne omfatter, at en del af pladsen asfalteres, så den kan bruges til rulleskøjter og lignende. Samtidig vil vi meget gerne have en sti rundt på pladsen, hvo r de små kan øve sig på cykel, forklarer Helle Christiansen..

Pladsen skal imidlertid være for alle, og Tuborg Fonden har allerede bevilget penge til en stribe borde og bænkesæt, der er handicapvenlige.

– Måske begyndte vi på et uheldigt tidspunkt, hvor rigtigt mange søgte penge til skaterbaner, funderer Helle Christiansen. – Det var også det, vi i første omgang, kaldte vores projekt, men vi blev rådet til at gå efter et projekt med en meget bred brugergruppe. Vi ser jo også pladsen som et led i indsatsen for at gøre området attraktivt for tilflyttere. Det skal være et sted, hvor alle synes, at der er rart at være, og hvor man trygt kan lade sine børn tage hen.

Nye tager over
– Vi har desværre fået en masse afslag på vores ansøgninger, men heldigvis sagde Landsbyrådet ja til at hjælpe os og kommunen har afsat en pulje til udvikling af legepladser. Nu har andre taget over, og de vil søge, om de kan få tilskud fra legeplads-puljen, men vi trækker os nok lidt tilbage i en periode, siger Birgitte Povlsen og Helle Christiansen. – Vi vil lige trække vejret i en periode, men så kan det være, at vi får lyst til at gå i gang igen om nogen tid.

Kim Jørstad (C) www.kjavis.dk

NYT FRA AKTIVITETSBANEN

Helle og Birgitte på tur....

Når 2 entreprenør amatører som os, bevæger sig ind i denne branche, er det rart at blive mødt af forstående og rare mennesker

Vi har været nede og have en dialog med Munck og co, ang vores "projekt aktivitetsbane".

Her blev vi mødt med store smil og hjælpsomhed i forbindelse med en masse spørgsmål ang vores projekt.

Udover at få hjælp til diverse spørgsmål, fik vi en del gode råd om det videre arbejde. Meget venlige mennesker.....

 Den næste tid kan blive lidt problemfyldt i forhold til kørsel og vejarbejde. Der vil være en del "rod" på vejen, og de rare menensker beklager selvfølgelig meget. Men jo mere de arbejder, jo hurtigere bliver de færdige i Kølstrup og Kertinge, og jo hurtigere sker der noget på sportspladsen. Så bliver alle glade

 Der vil også komme et enkelt døgn med lukning af Ulriksholmvej igennem allen. Tidspunktet er ikke fastsat endnu. Men vil være i løbet af foråret.

Efter vores lille snak, er vi meget positive overfor den store deltagelse Munck og co har ydet i forbindelse med diaologen.

Vi lovede at minde alle om at der jævnligt er er åbent hus i skurvognen (tjek mail fra forsyningen). Mød glad op. De vil meget gerne tale med os, og svarer på alle spørgsmål.

 Amatørentreprenørhilsner

Helle og Birgite

Status på Projekt Aktivitetsbane

Helle og jer gerne fortælle lidt om hvad vi har brugt tiden på i forhold til projektet. 

PT har vi fået en fabelagtig hjælp af Vicky Stage på Hundslevgyden, som har været super til at hjælpe os med at søge en masse fonde. Vi har lige nu 15  ansøgninger ude, og fået afslag fra 5 stk, 1 tilsagn på 22.000 til handicapvenlige borde. Doneret af Tuborgfonden.

Vi har haft en  god og stabil mand til at søge  sponsorater. Vi har lige nu 8 stk ude, 1 afslag og et tilsagn om arbejdskraft.

Vi har haft flere møder med kommunen, haft dem i telefonen, talt med andre kommuner om hvor deres skaterbane er blevet lavet. hvilke elementer der evt kan bruges. Talt med entreprenører om evt priser og hvor meget der skal gøres for at kunne være klar med materialet til sponsoraterne.

Vi er gået fra en dyr løsning til en billigere model. På foranledning af folk der normalt laver den slags arbejde. Så har vi lavet materialet om igen. 

Vi har haft mange møder, heldigvis med rødvin til. Ellers ville det blive lidt tungt.Cool

Så har vi arbejdet på at få parkeringspladsen lagt op på fodboldbanen, da vores unger ellers hverken ville have en P-plads at lege på, eller en legeplads. Det lykkedes også. Men er igen blevet ændret, da forsamlinghuset ikke var glade for den løsning... 

Vi mødes på midten nu. Munck har lovet at flytte p-plads hvis vi pludselig kan komme igang med vores projekt.

I vores fantasi er denne bane blevet til en aktivitetsbane for alle. 

Det vigtigste i første omgang er at få langt et hårdt underlag på, så vores børn kan bruge det. Vi vil også meget gerne lave en sti rundt om hele legepladsen. Så vil der være plads og mulighed for at ældre og handicappede også kan bevæge sig på området. 

Det hele skal gerne munde ud i, at vi får en sti og en plads med fast underlag, hvor alle kan lære at cykle, løbe på rulleskøjter, løbehjul, spille bold mm. 

Samtidig vil vi gerne have et hyggeligt sted, hvor vi alle har lyst til at tage en madkurv med og mødes..

For at nå dertil, har vi også undersøgt at der skal graves ca 0,5 m jord af. Hvor skal vandet løbe fra og hvordan.Der skal  lægges stabilt grus, stampes og tilsidst støbes med asfalt eller beton. Det bliver hvad vi kan "få fat i"

Disse tiltag har taget tid, og det "sidste" er snart ved at være det aktive arbejde, som vi mangler penge til. I form af fonde, sponsorater eller frivilligt arbejde.

Vi har lige for 14 dage siden fået 2 personer mere på til at søge fonde. Det er dejligt.

Men vi bliver nødt til at appelerer til JER ALLESAMMEN OM HJÆLP.

Vores egne unger er snart så store, så de ikke får det brugt så meget. Det er ikke  derfor vi gør det her. 

Vi gør det for at skabe et miljø som vi alle kan trives i. Som måske kan gøre dette vidunderlige sted atraktivt for andre børnefamilier. Så vi får et sted med liv, og leg. Solgt huse og få unge mennesker og flere børn hertil. Får samvær på Danmarks smukkeste legeplads. Et pænt sted til kagebagningsdysten når præmien skal overrækkes.Vild

I skal mærke efter om i kender nogen der kender nogen, der har en mulighed for at hjælpe. Med arbejde eller et tilskud. Indtil nu har vi været sølle 5 mennesker om dette projekt. Vi har så meget brug for hjælp. 

Helle har fuldstændig styr på hvilke fonde der er ude, hvilke sponsorater der er søgt. Der er masser plads på listen til det DU eller dine kontakter kan bidrage med. 

Ring eller skriv til Helle 22585681 eller Birgitte 22290164

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.10 | 19:44

Der indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Kølstrup forsamlingshus den 8.11.2018 kl. 19.00.se
http://koelstrupforsamlingshus.dk/aktiviteter/

...
18.09 | 15:11

Vi har nogle venner, som kunne tænke sig at flytte til vores dejlige plet. Er der nogen her, som kender til ledige lejeboliger i sognet? Mvh Rikke og Martin

...
16.09 | 20:01

Efter en lang og dejlig sommer starter strikke/børneklubben op igen. Vi starter TORSDAG d. 20. September kl 19.00. Husk at medbringe din kaffekrus. Vi ses.

...
27.08 | 17:32

En genstand blev ikke solgt på aktionen i går.

MEN du kan nå det endnu: Klik på menupunktet Opslagstavlen og læs hvad det var.

...
Du kan lide denne side