Bustur: Foulum og Ramsdal 16. april 2016

Idag har vi været på en særdeles interessant udflugt.Der var opsamling flere steder og vi endte med at være 28 med bussen og senere stødte 2 mere til. De fleste hoppede på ved Thyhallen kl 8 og så gik turen mod Foulum. Vi stoppede dog ved Undallslund rasteplads, hvor Gerda Johansen havde smurt håndmadder og der var kaffe og lidt til, det var dejligt. Kl ca 10 ankom vi til AU Foulum, center for forskning i jordbrug og fødevarer. Ejner Serup stod for rundvisning, først med et lille foredrag om centerets historie og indhold og senere guide på dele af instituttet. Vi kørte igennem Foulum landsby og fik lidt historie om denne, til Foulumgård hvor vi var ude at se mark med økologiske sædskifter. På vej tilbage kørte vi forbi en vejrstation Der kunne måle det hele.
Det næste var et kig både ind til og næsten ind i køerne, vi blev først iklædt overtrækstøj i plast, ikke uden humor og rundt i hallerne så vi en foderrobot, som ikke nåede at køre os ned og de forskellige installationer i køerne. Ejner Serup fortalte os om forskellige forsøg og opdelinger, i det hele taget blev vi propfodret med information, meget meget interessant .
Det var så blevent frokosttid, som vi fik lov til at indtage i kantinen. Et stort tak til Ejner Serup for denne rundvisning.
Klokken ca 13 gik turen til Stald Ramsdal, opdræt af Schleswiger koldblodsheste. Herren var ikke hjemme, da han var ude at køre til bryllup, så fruen i huset, Karen tog imod os og fortalte lidt om huset og deres 36 heste og Schleswigere i al almindelighed, om racen, positive og negative ting. Så så vi stalden og de fantastiske heste, enkelte havde føl, hvilke ikke var til at stå for. Man må også sige der var vogne til enhver lejlighed, i en størrelse man ikke ser hver dag . Efter gennemgang blev det igen tid til kaffe og kage. En stor tak til Karen for rundvisning og traktement .
Så gik turen hjemover efter en rigtig god og veltilrettelagt dag.Tak for den. 

Lis Prehn