Tur til PferdeStark

Den 28 august 2015, var vi igen en gruppe hestetossede, der havde taget imod en veltilrettelagt tur til Detmold i Tyskland, det årlige store show med deltagelse af 256 heste, i forskellige dicipliner, europamesterskab i tømmerkørsel, pløjning og shows af alle slags.Det var igen Calle Jonasen fra ThKS og Erling Larsen fra MKS, der stod for turen. Showet løb over to dage, så vi måtte jo afsted om fredagen, så vi kunne være på vores pladser lørdag morgen.

Vi, de første, mødtes hos Calle i Thisted fredag d 28, kl 8 om morgenen og stod på bussen.De næste stod på hos Erling i Holstebro og de sidste i Kolding. Vi var ialt 40 deltagere, hvoraf der var en lille håndfuld nordmænd, der skulle med ned og heppe på deres deltagere. Vi var så heldige at vi kunne komme ind at handle på turen gennem Tyskland, lidt chokalade kan man altid bruge. Vi havde pause et par gange og blev serviceret med kaffe, kage, frugt og sandwich, så vi kunne "klare den" til vi nåede hotellet. Selvom det var en lang tur var humøret højt og vi gik straks til bordet, efter at være blevet skrevet ind, så sultede, det gjorde vi ikke.De fleste var vist alligevel trætte og gik til køjs herefter.

Efter et overdådigt morgenmåltid drog vi afsted til pladsen. Der skulle være 256 heste, 33 forskellige hesteracer herunder 24 forskellige koldblodsracer. Så det hele var jo en fryd for øjet. De fleste af os var det meste af tiden ved tømmertræk. Der var jo igen et par danskere med; Rene Larsen ( Ringsted) og Bjarne Kristensen( Løgstør) og i pløjning deltog Nils Jørgen Ramsdal( Tjele). Samtidig med kunne vi så holde lidt øje med den store showring, hvor der blev fremført mange kunster og vist mange heste og vogne. Else Laursen( Randers) deltog i denne ring i topperkørsel. Der var igen i år et væld af nye og gamle landbrugsredskaber, der blev demonstreret, bl a den store sav med to store heste på løbebånd. Det blev en lang, varm, men god dag og det var vist en busfuld trætte folk, der blev hentet hjem til aftensmad. Om aftenen var der hygge i gårdhaven, dejligt med en sommeraften og så var det op at hvile ryg og ben.

Næste morgen pakkede vi og så afsted til en god dag igen. Vi bænkede os igen til tømmertræk, det er nu imponerende hvad hestene kan lære.Må lige nævne Jean-Paul med hesten Max, den havde gået i skoven i 17 år og den kunne, når han bad om det, læne sig frem, uden at tage et skridt frem, hvis de manglede 1 cm i at ligge helt perfekt, så får man næsten tårer i øjnene. Dagens show, var delvist en gentagelse af gårdagens, hvilket såmænd var en fordel.Og der var jo nok at se på foruden alle hestene, boder andre landbrugsdyr og de mange mennesker. Da vi havde en god lang tur hjem, skulle vi køre kl 15, der er jo meget at tage hensyn til med hviletid osv og vi ville jo gerne handle lidt og det endte det også med, trods lukketider.Vi var sent hjemme, men da det havde været en spændende og indholdsrig tur, betød det jo ikke så meget.

Siger rigtig mange tak, mest til Calle og Erling, men også til alle andre deltagere, der var medvirkende til en god tur.

Lis Prehn