10. Maj 2014 ------

10. Maj 2014...  En hel speciel dag.
 
Min Lisamin og jeg var en tur i Lund (Sverige) med overnatning på Hotel "Djenkis Khan". Et super hyggeligt hotel med god mad. Vi gik et par gange ind til Lund centrum og hyggede lidt med hinanden i den travle by.
 
Det var de første 25 år sammen med min Lisa og så kan vi jo lige så godt tage hul på de næste 25 år sammen. Tak for Din måde at være på Skat, det hele havde ikke været det samme uden Dig. Vi to hygger nu helt specielt på vores egen måde.
 
Tak for Dig  😀
 
 
 
Fredag 8. Maj 2015

Fredag d. 8 Maj kørte mit mellemste (12 år) barnebarn Caroline og jeg afsted til Harleytræf i Sverige, nærmere bestemt i Gullabo. Så afsted det gik, først over Øresundsbroen og som aftalt at mødes med Ulla og Sigurd på deres Harley, lige på den første parkering efter broen.
Afsted ad E-22 hele vejen over østpå til Brömsebro, hvor mine gamle venner Carina og Bosse ejer og driver et stort Røgeri, hvor vi blev budt på en dejlig frokost. Godt mætte kørte vi videre til Bergkvara ...og derfra ind i landet gennem Torsås og videre mod Gullaboträffen, der afholdes hvert år på "Brörkângen" (Birkeengen), der ejes af en lokal fodboldklub.
Som altid (18.gang jeg deltager) et dejlig træf, hvor 3 ud af 4 er gengangere, så der er hvert år en masse "opdateringer" og kloge ord at dele.

Jeg er sikker på Caroline fik en masse nye venner, for rigtig mange ville hilse på og byde velkommen. Og samtidig kom Caroline og jeg endnu tættere på hinanden, med alt det vi oplevede sammen... Tror I lige den gamle her har nydt samværet en dejlig lang weekend?
Efter første overnatning, kørte Ulla, Sigurd, Caroline og jeg til bymarked i selve Gullabo (ligger 5-6 kilometer fra HD träffpladsen), hvor vi gik lidt rundt, inden vi kørte til Torsås og købte lidt frokost og hyggede sammen på en bænk i byen.. Som altid var der lidt konkurrencer om Lørdagen og om aftenen godt med musik og snak til festen. Fik også en varm snak med mange gamle Harleyvenner fra nær og fjern. Desværre forulykkede én af Hollænderne på Harleyen og kom ret slemt til skade, men han blev kørt med ambulance til sygehuset i Kalmar og skulle være ved godt mod... Vi sender ham de bedste tanker med ønsker om en fortsat god Harleysommer, når han og cyklen er groet pænt sammen igen.

Af én eller anden grund, er der næsten hvert år til træffet, koldere end koldt og det svigtede heller ikke i år... Ulla og Sigurd var barske og sov i telt, mens jeg havde reddet et par indendørs pladser til Caroline og jeg... vi to ville lige há lidt luksus, ævbæv...
Søndag morgen skutter man sig og kigger på de rimfrost dækkede Harleyer, men oldsagen (altså Harleyen) startede villigt og om formiddagen gik det hjemad, med et par hyggestop undervejs til et par løgnhistorier.

Vel hjemme efter en samlet tur på ca 650 kilometer, blev vi modtaget af Lisa og Mathilde (mit ældste barnebarn), der havde haft et par dage sammen til shopping og mere end heldigt, kom Malthe (mit yngste bb) sammen med Mor Stine og Far David, der bød på dejlig frokost i Dalle Valle i Amagercentret...


En superdejlig weekend, der afsluttes med Lisa og jeg aftenhygger resten af Søndagen den 10. Maj, her på Dagen hvor vi har været sammen i 26 år...
Osto altid
Há en god sommer Alle sammen...

-

Sommeren 2015 går med lidt kørsel på Harleyen og ellers intet specielt spændende, da min Lisa fortsat er sygemeldt og har sin kamp med Kommunen om hvad fremtiden skal indeholde.

Den 7. August blev jeg Folkepensionist og det er jo noget hel nyt at blive "forfremmet" til den status, så det skal man jo lige vænne sig til.  Men det går da hel fint,  hen over efteråret og vinteren, der ikke bliver hverken hvid eller kold, men nærmest efterår hele tiden og nu i 2016 er foråret på vej, så mon ikke vi når sommeren uden at opleve sne.?

 

24. Marts 2016

Det blev en stille tid siden sidst, men nu begynder forårssolen at melde at sommeren 2016 står for døren, herligt.!!

Jeg har været i garagen og starte Harley'en op... startede omgående og meldte klar til landevejene. Har intet gjort ved den siden den blev slukket i November sidste år og der bliver heller intet gjort nu, den spinder jo behageligt. Glæder mig til at rulle igen.

 

Torsdag d. 30. Juni 2016

En lidt uvirkelig dag, fordi jeg ikke har været på arbejdsmarkedet, siden starten af 2010 hvor krisen på arbejdsmarkedet for alvor slog igennem. Både min dejlige kone Lisa og jeg blev med eet opsagt i firmaet hvor vi arbejdede. Og det var ikke kun os, men hen mod 100 ansatte i firmaet mistede deres job, fordi krisen for alvor satte ind og det hele gik i stå.

Min tidligere tanke var jo at fortsætte på arbejdsmarkedet, indtil jeg fyldte i hvert fald 65, fordi min dejlige hustru Lisa er 12 år yngre, så det vel ingen idé var i at jeg bare gik derhjemme og lavede ingenting. Men skæbnen ville det anderledes, så efter opsigelse og ledighed, gik jeg på Efterløn da jeg fyldte 60 år i August 2010.

Anderledes dårligt gik det for min dejlige kone Lisa, der havde begyndende smerter i hele kroppen, efter et slidsomt liv på arbejdsmarkedet beskæftiget med rengøring, herunder 22 år i SAS primært i flyrengøringen der er et meget opslidende job. Det satte sine præg og slid i kroppen og Lisa fik konstateret Fibromyalgi, hvilket er betegnelsen for stærke smerter i hele kroppen, en tilstand alverdens læger endnu ikke har kunnet helbrede, men kun dæmpe midlertidig med meget stærk smertestillende medicin og udførelse af daglige øvelser for at holde kroppen i gang.

Men tilbage til Torsdag d. 30. Juni 2016, hvor jeg fra Kastrup Lufthavn sætter kursen mod Thule Airbase i det nordvestlige Grønland. Jeg har før arbejdet i Grønland, i årene 1987-88-89 hvor jeg var ligelig fordelt på både Thule Airbase og i Søndre Strømfjord, eller rettere Sondrestrom Airbase, som stedet hed dengang US Airforce også var på stedet.

Afsted med Air Greenland hvor turen gik ind over indlandsisen, hvor der foruroligende nok kunne ses enorme områder med smeltevands søer.. een af de største tog omkring 10 minutter at overflyve, hvilket må give en størrelse på omkring 120 kilometer, der i sig selv betyder en kæmpe afsmeltning af indlandsisen, bare her.  Og da det er så tidligt som Juni måned, skal det ikke megen fantasi til at forestille sig hvor meget der smelter resten af sommeren og det må afgjort være på grund af klimaforandringer. Det er IKKE godt...

Nu bruger man kun det rette Grønlandske navn Kangerlussuaq om byen, hvor Air Greenland flyet skulle fragte mig hen. Det var meningen, at turen kort efter skulle fortsætte nordpå mod Thule Airbase, med et Dash 8 fly, men der var melding om dårlig vejr på Thule, så afgangen blev udsat i hvert fald én dag, altså Fredag d. 1. Juli 2016.

Jeg havde haft er stille håb om dette ville ske, så jeg kunne få et gensyn med Kangerlussuaq, hvor jeg arbejdede i 1988-89 under Greenland Contractors, efter at have arbejdet i 1987-88 på Thule Airbase i samme firma. Mit job var dengang ”tung” mekaniker hvor jeg hovedsalig reparerede alt det tunge materiel, som dozere, gravemaskiner, læssemaskiner og bugsérbåde.

Nå, men nu var jeg her og gik straks rundt og tog det hele i øjesyn for at se hvordan det stod til ed det hele, siden jeg forlod stedet i efteråret 1989.. Faktisk var det ikke til at kende igen, for alt var totalt nedslidt og havde stået tomt og ubrugt i flere år. Min tur gik fra hotellet ved lufthavnen, hvor jeg skulle overnatte, over på den anden side, der dengang blev kaldt for ”den millitære side” da det var dér USAirforce reciderede, med værksteder og boliger, ligesom klubber, dininghall samt blandt andet ”Roklubben” lå på den anden side, ovre bag hvad jeg kaldte ”Kragefjeldet”, da dér altid var masser af de store sorte fugle omkring bjergknolden. Med hensyn til Roklubben, var der blandt andet et fint spisested ud mod ”Lake Fergusson”, hvor vi jævnligt tog ud og spiste tilbage i tiderne hvor jeg arbejdede på Greenland Contractors værksted her.

Nå... Tilbage til Hotel Kangerlussuaq og mit værelse dér. Fik lige bekræftet flyafgangen dagen efter så alt skulle være iorden, da vejrudsigten var fin for den følgende dag.

Det holdt også og vi lettede planmæssigt med kurs nordpå i den Dash-8 der skulle flyve direkte til Thule Airbase, en tur på godt 3 timer op langs vestkysten af Grønland, med overflyvning af den smykke kyststrækning og de sjældne byer undervejs, med udsigt til den vældige indlandsis, inden vi ankommer til Pituffik, Thule Airbase.

Vel ankommet til Thule Airbase, bliver jeg indkvarteret i Barak 334, værelse nr.10, som vender bagud, væk fra vejen. Rigtig fint, her er mere stille uden støj fra biler, selvom de er sjældne.

Min ny arbejdsgiver indenfor GC bliver P&G, Pavament and Grounds, hvor der bliver al muligt arbejde på veje, grusgrave, skilte, huse, ja nævn det, så er det her det laves.

Jeg startede med at reparere en stenknuser, der skal have nye knuserkæber, men er gået i stå da der mangler reservedele som ikke lige er til at skaffe. Så har jeg kørt gummiged ude på ”Larsens Plads” som er basens stenbrud. DET var godtnok hårdt for ryggen at bumle rundt dér i 12 timer daglig, så den stod på smertestillende medicin, selvom jeg er meget imod det.

Så i stedet kørte jeg rundt på hele basen og vasker trafikskilte fordi der til stadighed kommer en masse vejstøv på så de er ulæselige. Ligeledes spuler jeg containere jeg møder på min vej, så de ser præsentable ud. Det skal jo også gøres. Det har foreløbig taget nogle dage og fortsætter lidt endnu, ikke mindst fordi de bliver lige så hurtig svinet til igen.

Den 7. August 2016... Ja, så blev jeg 66 og det strømmede ind med lykønskninger på Facebook og jeg fik et brev fra min Lisa, med en skøn opsætning som en lille bog med forsiden der har titlen ”Fra Amager til Thule”. Hæftet er fyldt med gode ønsker for nu og fremtiden for vores fortsatte liv sammen. Sad lige og kneb en tåre da jeg læste det.

Nå, men det gik dårligere med ryggen, så jeg måtte på hospitalet igen og fik ordineret mere medicin og ro, så jeg måtte blive hjemme i barakken for at spare ryggen, ligesom jeg gik over i ”Basegym” og trænede ryggens bevægelighed så stivheden kunne fortage sig, dog uden den store virkning.

Det endte ud i at jeg fik en samtale med min chef, der sammen med hans chef var kommet til at det bedste ville være, at arbejdsforholdet måtte slutte.

 

Sommeren 2018..

Afsted det gik til Harleytræf...

Afgang på Harleyen Fredag 4.Maj til Gullaboträffen i Sverige, som jeg plejer den første weekend i Maj... Lidt specielt fordi det både er træffets 25 Års Jubilæum og samtidig det sidste træf af slagsen, sørgeligt...

en afsted det gik over Øresundsbroen og tværs over Sverige, først til Brömsebro for at spise frokost, som Carina og Bosse bød på i deres restaurant og røgeri, ”Bromlöfs Rökeri”. Dejlig frokost med tilhørende hyggesnak som altid.

Derfra videre til Harley træffet der ligger lidt udenfor Gullabo. Som vanligt har jeg booked indendørs overnatning og skal bare ind og blæse luftmadrassen op, inden jeg kan komme ud og storsnakke med de mange gamle og nye venner på pladsen. Som altid kommer også ”holdet” fra Holland jeg har kendt i mange år i Harleyverdenen, ligesom de mange Svenskere jeg har lært at kende, gennem mit 40 års medlemskab i Harley-Davidson Club Sweden. Masser af snak, fest og hygge som altid både Fredag og Lørdag, hvor også Lørdagen gik med besøg på det store Marked der holdes i Gullabo hvert år.

Men også sørgeligt i år, da det blev sidste gang netop dette træf blev afholdt, et træf jeg har deltaget i 23 gange og på den måde lært et utal af dejlige mennesker at kende gennem årene. Men alt har jo en ende og jeg kam kun se tilbage på netop Gullabo træffet som mit favorit Harley træf der fik en stor plads i hjertet, ikke mindst fordi så mange faste deltagere har været med gennem årene og blevet nære venner, så man bare snakker videre fra den ene gang til den anden, tak gamle Harleyvenner...

Hjemad Søndag i eet stræk på 5 timers kørsel, kun afbrudt en enkelt gang for at tanke op. Dejlig tur i solen der gav godt med farve i ansigtet som om jeg har været sydpå en uge.

Så er sommeren startet .

Sommeren 2019...

Hjemme igen...
SÅ ruller vi lige tiden tilbage til Fredag morgen, 23.August, hvor jeg 🤠 startede op på turen til Hadsund i Nordjylland og Harleytræffet som Distrikt Nord i Harley-Davidson Club Denmark afholdte i den forløbne weekend.. Der er nu noget specielt bare at buldre ud over prærien og nyde vinden og viberationerne fra cyklen og vejen, mens kilometerne bliver spist til musik fra motoren, der bare spinder så det er en lyst, bommelum..
Har kørt Harley nu i halvtreds år og bliver aldrig træt af det, kun Guderne ved hvorfor... Kan ikke rigtig forestille mig et liv uden, omend jeg nok ikke kører så meget som i de yngre dage hvor det foregik i næsten døgndrift.
De små 400 km tog 5 timer, i tørt vejr (jubii) og gik fint med et par tankstop undervejs, hvor benene lige blev rettet ud. Ankom til træffet på Fruerlundvej ved 15-tiden og så skulle teltet rejses, fint nok. Mødte mange gamle og nye venner, blandt andre Ulla og Sigurd, Shorty fra Esbjerg, Bo, Ib og og og... så de kloge ord blev byttet i hobetal, samt en øl eller to blev nedsvælget i ren hygge. Om aftenen var der fest og musik i lange baner, så ingen gik til ro af bare kedsomhed..
Det var en ret stor campingplads med rigelig plads til de mange deltagere hvor hyggen i vid udstrækning havde førsteplads, ligesom der blev vandret rundt og kigget Harleyer i alle afskygninger på pladsen, bare gevaldigt.. Det er altid overhyggeligt at møde ligesindede til Harleytræffene, hvor end de afholdes, med kloge ord og feststemte venner i massevis 😎
Hjemturen gik i høj SOL og kan man forlange mere.. Så de første 240 kilometer gik i eet hug før jeg fandt en tankstation der havde gyldne dråber til de sidste 150 km hjem til Lisamin  ❤  , der sørgede for krams og lidt krummer til ganen vi kunne hygge med... DET er Vito bare rigtig go'e til  ❤ 
Ude er godt, men det er hjemme sammen er bedst for Osto  ❤

28. September 2019

Ville ellers have kørt til Roskilde, til "GRAND OPENING" hvor "CAPS København", Harley-Davidson importøren i Danmark,  afholder i dag hvor de rykker ind i de nye store lokaler på Vestre Hedevej 24.. Hvor Harley importen og værksted skal holde til fremover.
Har istedet besluttet at holde snotnæsen hjemme og spare omgivelserne for mit hosten og galpen... Nå, det er sikker klogt nok, så ikke jeg får smittet andre... SÅ må jeg bare komme ned og se det hele en anden god dag.... DET skulle ellers blive STORT, for der er allerede forudtilmeldt godt 1300 deltagere, så der kommer pres på.

Hørte senere at det var virkelig stort i alt, med gæster overalt for at inspicere de nye lokaliteter hos importøren..  Sjovt at tænke 50 år tilbage, hvor imporøren hed Aksel W. Hansen også kaldet "Røver-Aksel" der havde importen i en kælder under hans hus i Søborg, nord for København.  På det tidspunkt havde jeg kørt Harley-Davidson i 3 år, men købte så en ny Harley Sportster XLCH af Aksel.. Kort tid efter købte min ven Knut, på det tidspunkt bedre kendt under navnet "Valnød", den anden at to ens nye Sportstere, som Aksel havde stående...

5. Oktober 2019

Dejlig vejr med høj sol i dag, så det var en lyst at køre afsted på Harleyen i sensommeren,, til ÅBENT HUS og SWAPMEET (brugte reservedele) samt gratis mad og drikke i Søborg ved MC-PARTS, en Harley forhandler der hedder Frank og værksted som Franks søn Pede driver.. Et sted hvos jeg ofte kører forbi, for at få en god snak og hygge.. Og selvfølgelig køber jeg stortset alle mine reservedel hos Frank når jeg mangler, men det er heldigvis sjældent.

Det var en super Lørdag med mange gamle venner så der kunne deles nye løgnhistorier og gamle oplevelser.. Herligt at møde vennerne, her på falderebet til vinteren...

Torsdag 12.Marts 2020    

SÅ er det dømt Corona krise i Danmark.. Ihvertfald er min dejlige kone Lisa, blevet ringet op fra jobbet, Byggeri København, og bedt blive hjemme i mindst 2 uger.  En underlig "tilstand" vi aldrig har oplevet før, men vi prøver at indrette os bedst muligt.  Det eneste vi går udenfor døren, er på nødvendig indkøb af mad og drikkevarer.  Og et par mindre gåture for at få lidt luft, men vi passer på ikke at blande os med andre mennesker.

 

Seneste opdatering   12. Marts 2020

FORTSÆTTES.....

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.10 | 01:19

My email: sven-hansen@live.dk

...
08.10 | 01:18

Hi Michael
IF I should to be convinced to sell, the price would be $ 18,000 which is normal in Denmark, due to our high taxes. A NEW Harley costs $ 95-115000

...
07.10 | 01:30

Hello I’d like to buy your motorcycle and I am actually from Chicago IL. My cell is 708 area code 821-3181

...
26.08 | 15:07

Kære Claus
Jeg kan anbefale Facebooksiden "Thule Air Base - past and present". En facebookside med 5300 medlemmer, så måske dér er en chance.. God vind med det.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE