Her er lidt om vores Woody Pillefyr

Her kan Du følge livets gang for vores Woody Pillefyr vi anskaffede og satte op med succes i September 2008, med ca. 60% lavere udgift til opvarmning.


Pillefyr sparer penge på opvarmningen:     ( Billede forneden på siden )
-
I september 2008 skulle vores olietank udskiftes pga. lovgivning på området. Men istedet for at bekoste en ny tank til 11-12.000 besluttede vi at købe et 16 Kw "Woody" pillefyr med tilhørende automatisk pillesilo samt tilbehør, for knap 20.000 Kr. istedet og slå 2 fluer med et smæk: Opvarmning med mindre forurening og til meget mindre brændselsudgift.
Jeg nedtog selv det gamle oliefyr og opsatte pillefyret. Faktisk var det meget let og har Du blot en lille smule mekanisk snilde samt lidt logisk sans i behold, kan Du let selv ordne udskiftningen af Dit oliefyr i løbet af en lille dags tid. Husk der også skal monteres en trækstabilisator på skorstensrøret, lige efter pillefyret, for at sikre en stabil gang i kraftigt blæsevejr.  

Pillefyret er utrolig stabilt og kræver blot en ugentlig let rensning der tager max 5 minutter. Og ydermere spares den årlige lovbefalede (12-1500 Kr.) rensning og justering af oliefyret, af en proffessionel oliefyrsmand, da pillefyr er CO2-neutrale og ikke forurener naturen.  Så det kan virkelig anbefales hvis Du vil at spare på budgettet til opvarmning.

Hvis dovenskaben råder, kan man jo opsætte en større pilletank (lige som en olietank) og få fyldt op fra en pille "tankbil".  Så spares den ellers lette selvpåfyldning fra sække der bliver leveret på paller i indkørslen et par gange om året.

September 2010:  Intet nyt.   Fyret kører fortræffeligt, så jeg jeg klapper lige mig selv på skulderen over vi valgte at installere pillefyr istedet for oliefyret.


28. November 2010 - Et godt råd:   Jeg har fået ret mange mails med spørgsmål vedrørende justering af fyret. Lad mig slå fast at jeg ikke justerer noget somhelst på fyret, udover den nemme grundjustering beskrevet i brugsanvisningen, af pillemængde og optændingstid. Så længe man bruger den samme type piller, er der absolut ingen grund til at spilde tid på hverken kontrollere eller justere.  Jeg har sat fyret til automatisk gang, da jeg er ret doven anlagt.  Jeg ser kun fyret når jeg renser det og fylder piller i siloen - hvor nemt kan det være ?

12. Januar 2012:  Fyret fungerer ganske upåklageligt og efter nu 3-1/2 år med Woody-pillefyr, er vi supertilfredse med valget og hygger os med de omkring Kr. 42.000.- vi indtil nu (på 3 år og 4 mdr) har sparet på brændselsudgiften sammenlignet med da vi brugte oliefyr.  
OBS OBS !  Den 31. Marts 2011  fik vi hulmursisoleret huset, af  www.tagexperten.dk   som varmt kan anbefales. Og efter alle tabeller og stjernetegn, skulle vores energiforbrug nemt være sænket med yderligere 25 %  -  OG hvis vi sparer (det gør vi bestemt ikke) , endnu mere.

31. December 2011..!  Løst udregnet er varmeudgiften nu sænket til Kr. 9000 - 9500 årligt, varmt vand inklusive. Ganske rart at vide, når varmeudgiften da vi benyttede oliefyr, lå omkring 23-24.000 årligt.  Ikke så ringe endda ! 
 
Apropos pillemængde!    Ligesom med olie, kan man få dårlige træpiller .  Jeg har desværre fået prøvet piller af mistænkelig oprindelse, hvor der kun kom 800 gram på 6 minutter op gennem sneglen på 6 minutter,  fordi pillerne blev til smulder i sneglen. Og så i den anden ende VIDA 8mm piller der kommer 1300 gram (som skal indtastes i automatikken) af  op gennem sneglen, stortset uden smulder.  Her skal så siges, at jeg har indtastet pillemængden til 1400 gram og sat på automatisk i indstillingen. Dette giver en lidt mager luft/pille blanding (færre piller til samme mængde luft), som giver rigtig fin aske og kun minimal røg fra skorstenen (mindre end ved oliefyr). Nemt at justere pillemængden rigtigt:  Flammen i fulddrift skal være ca. 25 cm gulhvid og fyldig UDEN mange følgegnister. Mange gnister betyder for mager (for lidt piller i forhold til luft) blanding (= juster pillemængde først for højt og derefter lidt NED i mindre "bidder" indtil gnister er væk). Det tager lidt tid, men er virkelig noget der virker og Du er fri for efterjusteringer.

OBS!  Når fyret er korrekt justeret (det samme gælder jo for oliefyr) så kører det nøjagtig som et veljusteret oliefyr og kræver absolut ingen efterjusteringer så længe man bruger det samme pillemærke og størrelse. 
 

Her vil jeg huske at tilføje, at man kan få rigtig meget ekstraudstyr til Woodyfyret, som måske sparer lidt piller
. MEN jeg har valgt at spare pengene til ekstraudstyr der bare giver mere justering, da jeg er overmåde tilfreds som fyret kører i standardmodel, med en simpel grundjustering.  Men det er jo mit eget valg og ikke nødvendigvis Dit.

FUNDET NY PILLEFORHANDLER:  Da jeg søgte efter VIDA træpiller, fandt jeg "Skelstrup Trælast A/S" i Maribo på nettet. Bare super ! VIDA 8 mm er absolut de bedste træpiller ud af de 4 mærker jeg har prøvet.  VIDA smuldrer minimalt og brænder som en oliefyrsflamme. "Skelstrup" leverer pillerne ved døren, nemt og ligetil for mig.  PAS PÅ med at falde for et eller andet godt tilbud for at spare et par kroner. Der er desværre alt for mange dårlige pillemærker på markedet, her er specielt mange slags discountpiller fra Tyskland indeholdende mange ærgelser i form af bla. bløde smuldrende piller der giver dårlig forbrænding og unødigt rensearbejde. 

Forhandlere af Woody pillefyr:       
www.q-pro.dk     
www.dvcenter.dk 

Skelstrup Trælast i Maribo...
www.skelstruptrae.dk     I Maribo handler med de rigtig gode "VIDA" træpiller og leverer til døren. 
Her er vores Woody Pillefyr som absolut kan anbefales. Det er nemt at bruge i hverdagen, så enhver med lidt interesse og 5-10 minutter tilovers om ugen, nemt med fordel kan bruge istedet for oliefyr, ikke mindst fordi varmeudgifterne sænkes omkring 60 Procent, foruden man fyrer CO2-neutralt og miljørigtigt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Frank Christensen | Svar 06.08.2017 23.50

..glemte lige - men det betyder selvfølgelig ikke noget hvis man kan nøjes med fx. 9 kw.

Sven 04.11.2017 14.09

Hej Frank, ser først Dit opslag nu.. På den type fyr kan der nu ikke "fifles" så meget. Der er en grundjustering og dér kører fyret hel super i alt.

Frank Christensen | Svar 06.08.2017 23.49

Lige et input. Når man fifler med vægten (afvejningen) udnytter man ikke pillefyrets fulde potentiale på fx. 10 kw.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.03 | 21:56

Test af link

...
13.02 | 10:39

Kære Bente... Lyder da spændende. Du skal være velkommen til at kopiere og indsætte Ottos spændende livshistorie i Jeres slægtshistorie. Hygge fra Sven

...
12.02 | 13:37

Otto er min fætter som jeg ikke har set i mange år. Otto,s liv er efter det læste ualmindelig dramatisk. Ville gerne indsætte historien i vores slægtshistorie !

...
13.12 | 09:33

Kære Helle og Finn .. Ja, det er længe siden, men en rigtig god tid at tænke tilbage på. Håber I har det godt og passer på hinanden. Knuser med hygge.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE