Spotify´s Blog

30-05-2020

Nu er jeg også enspænderpony. Jubiie! Jeg har kørt to gange på kørebanen med sulky med Preben og Kirsten som hjælpere og Anny på kuskesædet og Anton som groom. I dag skulle vi så i skoven med bare Preben som hjælper. Kirsten kørte Fidibus og jeg kørte foran med Anny på kuskesædet og Preben i snor. Da vi er kommet et lille stykke ind i skoven, så ser vi en monster stor lastbil komme imod os. Anny bliver bange, men heldigvis begynder lastbilen at bakke. Og selvom Anny har sagt, at vi kun skulle trave i dag, hvis hun følte sig helt tryg, så sagde hun nu, at vi skulle trave, så vi kunne komme frem til sidevejen og dreje væk fra lastbilen. Det gjorde vi så og jeg travede så fint, lige forbi næsen af lastbilen. Så var vi fri for lastbilen, men Fidibus følte sig meget generet af insekter, så Anny sagde: vi traver den lille firkant rundt, så vi kan komme ud af skoven igen. Anny tog det pænt, men hold da op, hvor Anton pev, imens vi travede, han ville ha´været groom hos sin mor, men han var groom hos Kirsten og Fidibus. Piv piv og tude. Suk. Men jeg er bare SÅ dygtig og cool. Bare kald mig Super Kørepony! 😎

28-05-2020

Anny siger, at jeg skal have min 4 års fødselsdagsgave på forskud! Bare jeg nu ikke når at spise det hele inden den rigtige dag d. 12. juni. "Spotify! Det er ikke noget du kan spise!" "Du hørte selv hvad dyrlægen sagde!" Ja ja! Og nu har jeg jo også sultet i 3 uger, så må det jo være godt. "Spotify, du har nemt ved at tage på, så det er resten af dit liv!" ... Nej! Hvor er det uretfærdigt. Æv! ... Nå, spændende pakke. Se nu bare at få pakket op! ... Hva! Et par hovsko! Sådan nogen har jeg jo! "Jamen disse er til dine baghove, Spotify!" Lad os nu prøve dem på!" ... Får jeg så slet ikke nogen godbidder eller gulerødder? "Nixen bixen, Spotify. ... Så er der 4 sko på og Fidibus og jeg har også fået seler på og så er det ud og spændes for vognen. Jeg starter gerne ud lidt forsigtigt på vores grusvej, fordi det gør ondt i ho...! Hold da op jeg mærker slet ikke stenene. 😎 Kom nu, Fidibus fart på! Og nu er vi på skovvejene. Wauw! Kom nu Fidibus mere fart på i traven. Vi kan løbe meget hurtigere. Og jeg trækker altså faktisk hele læsset, så flyt du bare fødderne lidt hurtigere, Fidibus. Nøj! Hvor vi traver derudad ... Hvad er det for en pivelyd? ... Åh, suk, det er Anny der synes, at det går for stærkt. Lad være med at lytte efter hende, Preben. Ok. ok. Jeg slækker lidt på farten og vi kører en dejlig lang tur, uden at jeg får ondt i fusserne. ... Tak for fødselsdagsgaven! 🙂 ... Men hvad med en lille godbid d. 12. juni? 😋 ... "Ok. Jeg skal tænke over det, Spotify.

08-05-2020

Nu kan jeg kalde mig uddannet Kørepony, uden at skulle hånes af Fidibus. 🙂 Anny turde tage snoren af mig i dag. Og jeg gik bare så fint. 🙂 Fidibus var lidt anspændt, fordi han nu havde det fulde ansvar! Åh! Visse vasse. Pas du bare din side, Fidibus, så passer jeg min. Så skal du bare se, hvor det går. Da vi er kommet halvvejs igennem turen, hopper Anny op på vognen og Preben ber os om at trave! Hold da op, det er godt nok modigt, Anny. 😋 Meeen, vi travede jo bare så fint. 😎 Vi øvede også parade og tog en lille trav mere. Jamen det kører jo bare for mig. Jeg er superdygtig til parader. Og til at sætte igang igen..😎. Nå ja, Fidibus er da heller ikke helt uden evner. 😀 ... Anny har bestilt et par boots mere til mig, så jeg også kan få boots på baghovene. Jubie! Og så begynder vi at køre lidt længere ture. Jeg glæder mig! Bare kald mig Kørepony! 😎 

03-05-2020

Nu er jeg så på min tiende tur med denne hersens vogn, så nu jeg da være uddannet kørepony. 🙂 Fidibus fart på! 😎 Du behøver ikke at lade mig trække hele læsset. Bare lyt til mig, Fidibus, jeg ved lige hvordan sådan en vogn skal køres. 😉 Så nu skridter vi pænt afsted og vi er på vej hjemad igen. Hov! 😮 Da vi kommer til udgangen af skoven, kan vi se et stakkels rådyr, der er blevet skræmt og prøver at kaste sig igennem hegnet (indtil dræber juletræerne). Åh nej. 😮 Vi står pænt og venter og heldigvis kommer rådyret til besindelse og løber den anden vej, ud over de åbne marker. Puha! 🤒Det så grimt ud. Vi går hjem i god ro og orden. Fidibus skulle en tur på banen og køre dressur og jeg skulle vaskes i man og på ryggen med specialsæbe. Jeg har stadig noget der irriterer mig, når Anny børster mig.... Anny tihi!

02-05-2020

Her står jeg og er parat til en dejlig tur i skoven med Fidibus. Fidibus er for vogn. Kom nu Anny ikke så sløv! Lad mig få den snor! Mase mase hive skubbe. Av! Konen gav mig en i rumpen. Hoppe danse. "Jeg holder den snor. Spotify! Jeg vil ikke diskutere det mere!" ... Æv æv æv! ... Ok. da! Hurtigt afsted i skridt. ... Hovsa! De har fået en ny hest hos naboen og den har åbenbart aldrig før set en hestevogn. Hold da op hvor den skaber sig. Jeg danser lige lidt. Anny blegner og skælder ud! Anny er du sikker på, at jeg ikke skal holde den snor og lede dig forbi? ... Nå, bagved vognen og afsted. Da vi nærmer os skoven begynder Fidibus at skabe sig og vende det hvide ud af øjnene! Han har fået øje på nogen Ponyædendende Juletræer, der er smidt i en række ved hegnet. ? Gør plads! Lad mig og Anny komme forbi. De er sgu´da ikke farlige de træer. Jeg havde nær sagt, hvilke træer! Jeg går forrest på resten af turen i super skridtgang. Da vi kommer hjem igen, skal Fidibus og Kirsten træne dressur på banen og jeg suk skal træne stilstand indenfor hvid reb. Gab! .... Vi er begge meget dygtige. Bagefter kommer vi ind til en dejlig portion Mash, inden vi bliver lukket ud igen. Jeg tror, at Anny har lært et par ting i dag. 1. Stole mere på at jeg ikke panikker. (det klarer hun så udmærket selv). 2. Jeg er mere modig end Fidibus. Hi hi.

 

02-05-2020

 

 

Hej! Jeg er en dejlig shetlandspony af allerfineste afstamning på 3 snart 4år. Jeg bor hos Anny og Preben og har gjort det i 1½ år nu. Jeg hedder Krogsgaards Spotify. Se min afstamning her: http://www.123hjemmeside.dk/stutterienghaven/2232944 Det første år jeg boede her, skete der ikke en skid. Men her i dette forår, så skal jeg da lige love for at der sker noget. Anny, laver noget med mig hver dag og hun bliver gradvis modigere og modigere. Og nu er jeg også snart uddannet som tospands kørepony! "Hov hov! Der er lang vej endnu din lille grønært!" ... Hm. Det var så lige nogle visdomsord fra Fidibus. Jeg har bestemt mig for, at jeg gerne vil skrive dagbog, så første forsøg kommer her.