Oktober 2012


Hi hi! Jeg må lige fortælle jer den sødeste historie længe!  Min lille rytter, Valdemar, var til stor fest hos sin mormor, Monika, og ville holde en tale for hende. 😉 Han blev placeret på en stol og stod så og tænkte lidt og talen blev, i stedet for en tale til Monika, en tale om mig, 🙂 hvor Valdemar takkede Helle (Stutteri Tusindfryd) for, at jeg var kommet til at bo hos hans mormor. ... Ja, jeg kom næsten til at tude, da jeg hørte om det! 😉 Den kære dreng. 😀

ps. Jeg er jo solgt fra Helle, Stutteri Tusindfryd til nabogården, som hyggepony og ridepony for deres barnebarn,  Valdemar. 😉 Ja, først lånte de mig bare for et stykke tid, men så ville de slet ikke af med mig igen og købte mig så af Helle.

Fredag d. 15. juli 2011

Yes!  Den røde sløjfe er min, min, min!  Endelig oprandt den store dag, hvor jeg til den vigtigste skønhedskonkurrence af dem alle (Hoppekåringen i Ringsted) vandt den røde sløjfe og Pokalen! 🙃 .... 🤨 .... Æeh! Hvor er Pokalen? 🤔 ... Der er ikke nogen? 🤨 ... Hvorfor nu ikke det? 😠 ... Jeg er da dagens smukkeste, skønneste og dejligste hoppe! 🤩 ... Nå! Ja ja! 🤨 Så "nøjes" jeg med den fine røde sløjfe og æren! 😉 ... Men jeg vil altså gerne há sådan et nuser lille føl, som nogle af de andre hopper har her. 🤭 Kunne jeg ikke lige låne en af de andres? 🤩 Og forøvrigt, Helle! Har jeg nu ikke aftjent min tid som ridepony? 🤭 Skal jeg ikke hellere gå på din mark og stråle, med min røde sløjfe på og med Warezz ved min side! 🤭

Søndag d. 15. maj 2011

"Hej Fie-mus!" "Juhueee!" "Hej Fie! Det er os! Juhuee!" "Se herovre, Fie!" ... 😲 Hvá er nu det for en spetakkel? ... 😠 ... Her lige midt i min velfortjente formiddagshvil.... Nåeee..!  Det er Kirsten og Anny, der står og kagler op ude på vejen.... ... Jeg gør som om at jeg ikke kender dem.... de skal ikke tro at de er noget.... Nå! ... Nu går de ind på gården! Hvá skal de dog der? 🤔 Nåee! De kommer tilbage igen med min Valde og hans mor.... Jeg er meget glad for Valde 🙂 og for at bo her, så Kirsten og Anny skal endelig ikke få nogle ideér. 😠 Jeg er nemlig blevet en rigtig dygtig ridepony for børnene her. 😉 Den lille pige, der er nogle år ældre end Valde, er så dygtig nu, at hun kan ride mig alene. 🤭 Hvis Kirsten og Anny var kommet lidt før kunne de há set Valdes mor ride mig ovre på den nye ridebane, galop og alting. Det var lidt tungt på sådan en bane.  Men sjovt! ... Så nu er jeg lidt træt og vil gerne hvile.... Såee tak for besøget og kom nu godt hjem igen! Farvel! 😉

Søndag d. 20. marts 2011

Se lige den flotte sløjfe, som jeg har vundet her. 🤩 Se hvor farven står godt til min smukke røde pels. 🙂 Ja, jeg har jo været til "Skønhedskonkurrence" i Ringsted 05.marts. (M&M Show). Det var en dejlig dag. 😀 Jeg var sammen med hele min nye familie. Og Helle og min veninde Rhona var også med. 🙂 Kirsten og Anny kom for at deltage på min store dag.... Jeg gjorde som om jeg ikke kendte dem. 😉 ... Jeg har jo nok i mit nye liv. 🤭 Efter jeg havde været i ringen og fået min fine sløjfe, 🙃 ville søde Valdemar og Emilie gerne vise, hvor dygtig en ridepony jeg også er. 🙂 For ikke nok med, at jeg er meget skøn at skue! 😎 Jeg er også blevet en meget dygtig børne og ridepony. 😉 Og så er også blevet meget mere afdæmpet og beskeden, nu jeg er blevet 5 år. 🤭 Kirsten og Anny blev meget benovede over mig, kunne jeg godt se! 🤩 Nå, nok for nu! Jeg skal afsted på en landevejstur med Emilie på ryggen sammen med en af de store heste. 😀 Vi skal en tur hen forbi min "gamle" madmor, Helle!

Tirsdag d. 15.02. 2011

Rejsen til ”over bakken”

Ja, det er længe siden jeg har skrevet sidst. 😉 Jeg var jo på ”kærlighedsferie” sammen med Neilina. Ja, jeg troede jo, at det var ganske uskyldigt – men det siger jeg jer. Nej, hvor var flere af de andre tøser og madammer altså frække. 🤭 Jeg ville jo bare nusse og holde lidt i hov. 🤩 Helle havde heldigvis også pointeret, at det skulle være på MINE præmisser. Jeg var jo meget ung (3 år syntes jeg ellers næsten er at være voksen).
 

Da vi kom hjem fra ferien gik vi sammen med alle de andre. Jeg og Neilina blev dog noget mere forkælet med mad end de andre, sidst på vinteren, da Helle snakkede om og med vores maver. Hi – hi. Helle troede, at jeg ventede føl – men jeg pustede da bare maven lidt ud, når det var fodringstid. Men på et tidspunkt sagde Helle så, at det her går vist ikke Fie (ja, jeg syntes det var dejligt). Men vupsi – så var jeg tilbage i den gamle daglige madration. 😥 Bare fordi jeg ikke var lige så let på hoven som Neilina.  Næe, det var takken for at jeg opførte mig pænt. 😠 Neilina passede jo ikke helt så meget på. Jo, jeg ved godt, at Neilina og Grapjas er i registreret parforhold.  Resultatet blev da også, at sidste sommer fik Neilina den skønneste lille ”pige”.

 

Sommeren gik jeg bare og hyggede mig og ups – lagde mig vist også lidt ud. 🤭 Så Helle mente, at jeg ville have godt af at blive aktiveret. Helle har hele tiden ment, at jeg ville være en rigtig god ridepony, fordi jeg simpelthen så gerne vil være sammen med jer mennesker. 🤩 Jeg bliver helt tummelums, når Helle kom ud på folden til os.
 

Vi har vores egne helt private sø på marken, som vi tager en dukkert i, når det bliver for varmt. Men den forsvinder vist, når alle naboerne har fået lavet deres dræn. 🤔 Det syntes vi jo først var dumt. Men så sagde Helle, at der ville være meget mere græs på folden, når det blev lavet. Ja, vi kan jo alle sammen godt lide det der grønne græs. Så jo. Den må vel hellere forsvinde den der sø.

 

Naboerne over bakken begyndte at komme forbi flere gange i løbet af efteråret. Tit havde damen Monica også sit barnebarn med, der hedder Valdemar. Han kan rigtig godt lide heste – og Valdemar er meget klog af sådan en lille fyr at være. 🙂 For han kan bedst lide Shetland Ponyer. Og mig kunne hele familien rigtig godt lide. 😉 Så begyndte de at snakke om en kommende ridepony til Valdemar. Så pludselig en dag kom de og Monicas datter, der er Valdemars mor, ned og lånte mig med hjem. De og jeg skulle lige se om deres hjem måske kunne være noget for mig.
 

Jeg fik hilst på de andre heste de har. De er godt nok enorme – og har ikke sammen smukke pels som mig. Men enden på det hele er blevet, at de i første omgang låner mig som ridepony. Helle vil nemlig gerne have, at jeg får et par føl med ham den helt vildt smukke Warezz, som flyttede ind her i sommers. 🤩 Da Monica (der vist er ret sej siger Helle – altså på den gode måde) havde lovet en veninde at tilride hendes hest. Derfor måtte jeg vente med at flytte til mit nye hjem indtil sidst på året. Søde Valdemar havde så spurgt mormor Monica: ” Kommer Fie så selv herop”. Ja, magen til klog dreng skal man da lede længe efter. For vel ville jeg da kunne finde vej selv.

 
Her er jeg sammen med en af mine nye venner. I kan godt se, at de er nogle ”frysepinde”, ikke.
 

Se hvor fint de har lavet det. Jeg kan stå og kigge ud af min boks og rigtigt følge med i hvad der sker.

Men ellers er de søde nok. Og jo. De første par dage var de store tøser ikke så søde ved mig. De syntes ikke jeg skulle komme masende. Men det skulle de da ikke bestemme, vel. Så efter et par dage var det ok, at jeg gik sammen med dem alle. Ham den store grå (eneste dreng) er rigtig sød er han.

 

Men nu er jeg under tilridning.  Monica har endda været ude og ride på vejen med mig flere gange. De første par gange var jeg godt nok træt, når de kom ud i stalden for at sige godnat og vande af, 😲 men der var jo pludseligt en hel ny verden for mine hove. Valdemar får en trækketur op og ned af deres lange indkørsel. Det gør Renes datter også, når hun er på besøg. Hun var ellers ikke så vild med heste. Hun havde tidligere fået en pony, men den ”gad hun ikke rigtigt”. Men det var jo heller ikke en Shetland Pony (se, der er forskellen). 🙂

 

Da Helle jo gerne vil have et par føl efter mig, vil hun have, at jeg kommer til skønhedskonkurrence til sommer. Derfor er jeg tilmeldt M & M Show i marts i Ringsted sammen med Rhona. Helle siger, at jeg har brug for at blive lidt ”scenevant” først.
 

Det glæder jeg mig til. Nu vil jeg slutte for denne gang. 🙂 Håber i kommer og hilser på mig en dag, når i er på Tusindfryd. For jeg bor jo lige over bakken – og jeg og mine gamle venner kan faktisk se hinanden nogle steder fra foldene. 🙂 Så de holder mig orienteret om hvad der sker hos Helle og jeg fortæller dem, hvad der sker hos mig. Ja, lige nu har jeg jo faktisk hele to familier (Monicas og Helles). Men jeg er jo også ret speciel 😎(syntes jeg selv).

P.S. Jeg har også fået nyt kælenavn: Filte – det må skyldes min lange smukke pels

 

Søndag d. 24.05. 2009

Kære mor og far

For et lille stykke tid siden fortalte Helle mig, at jeg vist måtte sammen med Neilina på ”kærlighedsferie”, selvom jeg kun er 3 år... ja, det syntes jeg nu er at være voksen – meeeeen det er hende Helle ikke helt enig med mig i....  Helle er bange for, at jeg ellers bare går og blive for tyk. Helle siger, at hun normalt kun vil fremstille en hoppe til kåring hvert år (i år laver hun vist en undtagelse med Nana og Teenie), og derfor skal jeg først vise smukke mig i 2011 siger hun. Men det er altså også bare lige meget, for jeg har – hi, hi, fået den flotteste kæreste  sammen med min bedste veninde Neilina. Ja, vi blev altså bedste veninder for en lille uge siden. Min kæreste hedder Grapjas, og bor nede hos Jette & Søren (Annagaard). Vi går bare på den skønneste græsfold sammen med ham – ja, lidt øv, der er altså også to ”gimper”.  De syntes ikke lige vi skulle være der – men det syntes vores kæreste altså. 🙃 Men han griner altså meget – ja, han gør så. Men spændende er han altså. 🤩 Hils drengene fra mig.

Mange bløde muler fra smukke Fie

Torsdag d. 07.05. 2009

Kære mor og far
ENDELIG siger jeg - endelig i går fik jeg lov til at komme ud på den store græsfold sammen med Abbadis til de andre tøser 🙂- ok - der er altså også et par koner.  Helle havde en fiks ide om, at jeg lige skulle tabe mig lidt, før jeg blev lukket derud med alt det græs. 🤨 Ja, man skal høre meget, fordi man har smukke runde kurver 😠 (Helle kunne da godt få lidt af mit - hi - hi).😀 Det er rigtig hyggeligt at gå sammen med så mange tøser - selvom de var lidt "klikkede" lige til at starte med.  Nogle af dem vil absolut også hilse på Abbadis. 😠 Men siger jeg! Hun er MIN veninde! 😠 Abbadis og jeg mente selvfølgelig, at vi skulle på stald fortsat om natten - og have kraftfoder og gulerødder - men næ, det sagde Helle var slut for nu. 😮 Magen til frækhed. 😠 OK. Helle lagde små portioner rundt på folden, så vi alle kunne få lidt - så overgangen ikke bliver for voldsom - men hun sagde til mig, at jeg måtte nøjes med græsset som tallerken, for så mange krybber er der altså ikke på denne fold. 🤔 Hmm! Siger jeg bare.
Hils mine venner deroppe.
Blød mule fra Fie
text og foto Helle Kjersgaard, Stutteri Tusindfryd

Tirsdag d.21.04 2009

MOAAR!
Jeg må ikke engang få den fine mørk lyserøde grime. Hulke tude snøfte! 😥 Jeg stod og kiggede meget på den, da "Langben" fik den på. Jeg syntes, at jeg passer meget bedre til den - især med den skrift, der står på næsestykket. "Precious" 🤩 ... Tænk! Så sagde Helle, at jeg da kunne få den, når "Langben" var vokset fra den. 😮 Jeg vil have en ny vil jeg. 😠 Det tror jeg også at hun forstod, for så sagde hun, at når jeg havde slidt den fine grime op, som jeg havde med, måtte vi se på det. Selvfølgelig skulle jeg ikke "arve" en brugt grime. Det er du da alt for skøn til Fie. 🤩 Så nu bliver min grime godt og grundigt rumsteret med, når jeg har den på på folden. Jeg er rigtig glad for at være her, og får hilst på en masse tøser over og under hegnet hver dag. 🙂 "Langben" har jeg det også rigtig fint med (altså lige bortset fra hendes grime).
Bløde muler til dig og far - og drengene
Bedste hilsner
fra Fie-musen                             foto og text: Helle Kjersgaard,"Tusindfryd".

Tirsdag d. 14.04. 2009

Hrmff! 😠 Grov degradering! Og lille mig, som troede at jeg ville blive behandlet som fortjent her. 😠 Hrmff! .. Og så får Kusine Langben MIN store lyse boks. Og jeg får et lille hummer i stedet for. 😥 Og hvor står alle smukkeserings sagerne og den smukke unge hingst som at jeg lissom skulle hilse på og ..og.. og... 😠 ... Nå! Jeg har det nu godt her. Jeg kommer da glad springende hver gang Helle kalder på mig. 🙃 Ja, jeg kan slet ikke lá være! 😀 Jeg må jo indrømme at hun er meget sød. 🤭 Selvom jeg ikke en gang må stå og sparke lidt på boksdøren. 😠 Det diskuterede jeg også med Anny. 😠 Jamen Koner I kan jo bare skynde jer og gí mig min mad FØRST! Så skal I nok få ro. Tungnemme... mumle skumle mukke... "Hvá sier du Fie?" Æeh! Ikke noget ,Helle! Kom bare med noget mere havre og sådan noget!     foto: Helle

Fredag 10.04. 2009

Kære mor og far

 

Nu har jeg været på Tusindfryd nogle dage, og jeg trives rigtig godt her. Min nye madmor er faktisk ret sød, men hun kan altså også være lidt skrap i munden. Hun vil ikke have, at jeg lige banker lidt på min dør, hvis jeg syntes, at der går for lang tid før jeg får mad. Og det er altså lidt skrapt, at de yngre absolut skal have mad først. Hun siger at det er fordi at de jo er længere tid om at spise end mig – og.. siger jeg bare! Men maden her kan jeg ret godt lide. Madmor Helle siger, at kosten her er mere ”gammeldaws” og ikke helt så fin, som den jeg havde med, men jeg er altså blevet ret vild med hel havre og Raket – og gulerødder. Så glad, at jeg ikke gad og spise den medbragte mad helt op. Ja, så skal man også høre for det. Jeg havde altså bare at spise op, fik lille jeg at vide. Nå ;oi

Jeg går sammen med ”Kusine Langben” som Helle kalder hende. Jeg tror, at hun er en pony fra en anden planet – for sikke lange ben, hun har. Men hun er rigtig sød og klog – for hun ved at godt, at i vores fold, er det mig der bestemmer. Der er vildt mange tøser – og enkelte madammer – her på Tusindfryd. Det er herligt, for Helle siger, at jeg snart skal ud og gå sammen med dem :0) – men at jeg nok lige skal lære dem at kende først – og også kende min plads. For her er jeg ikke førerhoppen. Nå, ja, siger jeg bare. Lad os nu se (fnis). Helle har mange kloge venner. Der har været flere og besøge hende – næsten kun for min skyld. De siger alle, at jeg er en smuk pony (det ved jeg da godt). Nu vil jeg slutte for denne gang – for nu vil jeg lige lege lidt med ”langben”

Bløde muler - Fie

 

Søndag d. 22.03. 2009

Kirsten og Anny syntes at det var for koldt til at tage ud og køre i eftermiddag. Det kom så mig tilgode, for så fik jeg bare den helt store smukkeserings tur. 🙂 Anny gav mig et hovedtøj på. Det var lidt mærkeligt at have et bid i munden. Men man skal há sådan en på, når man skal til hoppekåring, så det må jeg bare vænne mig til. 😉 Til sidst lagde Anny en rigtig fin prinsesse ting på ryggen af mig. 🙂 Den skulle spændes fast rundt om maven. Novra! Hvor er den flot og klæder mig godt. 😎 Måske der skulle há været noget mere sølvstads på eller... "Det hedder en cowboy-sadel. Fie!" ... Hnnn?? 🤨 ..? "Ja, og nu mangler vi bare et barn til at sidde i den sadel, så er du en ridepony, Fie!" .... En ridepony! 😮  Jeg har jo sagt at jeg ikke vil være ri-hi-de-pony eller kø-hø-re-pony.  Hyle tude hikste  Æv! NU havde vi det ellers lige så hyggeligt! 😠 

Torsdag d. 19.03. 2009

Ha! Revel. Du bliver da ikke til nogen som helst kørepony. Jeg hører at du knækkede vognstangen igår.  Så blev Preben godt nok sur, hvá? 🤭 ... "Nej da! Preben kunne godt se, at det var en meget farlig træstub, som jeg hoppede væk fra, så han blev slet ikke sur. 😉 Og det var heller ikke vognstangen jeg knækkkede, men det lille øje som mit kobbel var fastgjort til." ... "Preben sagde også, at det var bedre øjet knækkede af igår i stedet for midt i en forhindring! Og at vi var MEGET dygtige, Sundance og jeg, til at stå helt stille, medens Ole udbedrede skaden med et reb. 🤩 Og."  ... Hrmf! Sikke mange fagudtryk du allerede har lært dig, Revel. 😠 Pas på jeg ikke bliver sur! 😠 
Læs også: "Revels Dagbog".

Fredag d.27.02. 2009

Se liiige på det billede her. Se! Det er ren chikane! 😠 Efter at de (Anny og Kirsten) har fundet ud af at jeg IKKE vil klappes på bringen. Ja, så gør de det altså bare hele tiden. 😠 Men se også hvor standhaftig jeg er. Jeg finder mig i det for ellers siger de: "Så Fie" eller "Nej Fie" til mig. Og det kan jeg bestemt ikke lide! 😥 Men jeg giver dem blikket. 😠 Så kan de vel lære at holde op til sidst. ... (Eller måske jeg kommer til at kunne lide det).  ... Anny bliver også ved med at lægge grime på mig og trække mig ind om eftermiddagen. 🤔 Det går også fint. Jeg er meeget overbærende og tålmodig.  Og hvis jeg forsøger at speede det en lille smule op... min mad ligger jo og bliver for gammel inde i min krybbe.. 😥 så stopper Anny straks op og venter og venter... ARGH! Jeg bliver jo helt gråhåret inden jeg kommer ind til min mad.  Mennesker de er bare for meget..... 😠

Fredag d. 20.02. 2009

Jeg havde dyrlæge og blev vaccineret idag. Og dyrlægen sagde at jeg var den smukkeste fineste og flotteste lille shetlandshoppe som at han nogensinde havde set! Flotte tænder gode hove en fin pels og en flot figur....og helt bestemt stor nok til at få en kæreste. 🙃  Det sidste det SAGDE han ikke, Fie!" ... Hm! Måske ikke!  Men det var da kun fordi at han ikke lige tænkte på det!  "Sålænge at du ikke kan finde ud af at gå pænt og ordentlig ind i stalden om eftermiddagen, Fie, så er du bestemt IKKE stor nok til at få en kæreste!"  Ah hvá for en fisk? Hvá har de to ting nu lige med hinanden at gøre??? 😠 Dumme dumme... "Hvá siér du Fie?"  Æv! ... Æeh! Ikke noget! .... dumme dumme dumme....😠

Alle ponyerne blev vaccineret idag. Og blev tjekket efter fra tænder til hove. Og dyrlægen var meget tilfreds med dem allesammen..... Men ok. Fie syntes han særlig godt om.....

Tirsdag d.17.02. 2009

Åbn nu de led, Anny! Jeg skal jo ind og spise!  Min mad bliver kold.. æeh... for gammel ... æeh...spist af en anden... Et eller andet! ... Åbn de led og flyt dig! Hurtigt! ... Hvorfor skubber du mig væk?  🤨 Arggh! Pas nu på at Revel ikke kommer først ind. Tænk hvis at han nu spiser MIN mad! 😠 Ok. Så tager jeg den anden vej rundt om Revel og maser ham til side inden han når stalddøren. Mase møve skubbe!  Æv! Han er jo ikke til at mase nogen steder ham Revel! Han er blevet alt for stor og stærk her i vinter. Mase skubbe møve! 😠  Nå! Så spurter jeg bare! Ups! Der kom jeg vist til at takle Anny, så hun snurrede et par omgange.... 😮 Ups! Hvor ser hun sur ud nu.  "Imorgen får du grime på og bliver TRUKKET ind i stalden, Fie!" .. Neej! Så løber Revel jo først ind og det ska-hal han bare ikke. 😥 Det er jo mig som at der skal først ind igennem den dø-hør! Tude hyle hikste!
  
Fie blev trukket ind igår. Og jeg tog mig god tid til at åbne og lukke leddene. Og gik stille og roligt ind til Fies plads! Og ja! Revel kom først igennem døren, men selvfølgelig spiser han da ikke Fies mad. Han ved jo hvor æskesur hun vile blive! Bagefter blev Fie striglet og smukkeseret og så blev hun glad igen.

Torsdag d. 12.02. 2009

Hidr! Hidr! 😉 Har I set at Janny har fået en skøn ny ung hingst? Zilver v.d. Koerberg. Sølvfarvet. 🙃 Smækker lækker, si´r jeg bare. 😀 Hi hi! ... Meeen ... jeg holder nu alligevel fast i min "skolekæreste" Ygor.  Han ser bare SÅ nuser ud... "Fie! Så kan du godt stoppe de drømme der. Det varer LÆNGE inden du får lov at få en kæreste!" ... ARGGH! Hvorfor nu det?  Tude hyle hikste! 😥 Jeg må-hå heller aldrig noget. Mig som er så stor og flot. 😮 Skal jeg bare gå her og ke-he-de mig. Uden at komme til hoppekåring og kærestebesøg. Eller no-hogen-somhelst-verdens ting! 😥 Vræle tude hikste!

Tirsdag d. 27.01. 2009

"SÅ! Gå så ud Fie!" Arggh!... Lá så vær med at sige "SÅ!" til mig, Anny!  Jeg tåler det altså ikke! 😥 Se det giver et helt hop i mig, hver gang du siger "SÅ" eller "Nej" til mig. 😠 Og det er jo slet ikke nødvendigt... 😥 ... Jeg er nemlig den sødeste, artigste og mest ufejlbarlige lille shetlænder hoppe i heeele verden.... 🤭 ... Anny lá nu vær med at rode i min krybbe og klappe mig på bringen. 😠 Jeg vil altså ikke há det! Jeg napper dig i din pelshue. 😠 "FIE! SÅ ER DET GODT!"  Arggh! Hjælp...  Anny skælder mig ud. Tude hyle vræle. 😮 Og jeg gjorde jo næsten faktisk nærmest ingenting forkert. 😥 ... Anny er også så nøjeregnende! 😠 Mukke surmule brokke.

Lørdag d. 17.01. 2009

Hi hi! Jeg er da bare på skovtur med min flotte, rare storebror, Eskild! 🙃 Det er år og dag siden, at menneskene har gidet at tá skønne mig med til noget som helst sjovt! 😠 Men i dag er dagen. 🙃 Det er bidende koldt og blæsende, så der er noget at kigge på, men jeg går rask fremad, mens min man og hale vajer i blæsten! Flot! Siger jeg bare! 🙂 Jeg ....  "Det går jo fint! Et par ture mere, så er Fie parat til at få liner og gjord på." "Ja, det tror jeg også." (siger Anny og Kirsten) .... Hvá bá! 🤨 Har I bagtanker? Sådan et par luskebukse! 😠 Jeg troede, at vi gik og hyggede os! Og så har I den slags skjulte dagsordener. Æv! 😠 Jeg har jo sagt, at jeg ikke vil være kø-hø-re pony. 😥 Hulke tude vræle ... og aldeles heller ikke ri-hi-de-pony, for en umu-hu-lig menneskeunge.  Hikste snøfte tude! "Bare rolig Fie. Du bliver nok så stor, at jeg selv kan ride på dig.". ... NEEEJ... Hvis jeg skal gå og slæ-hæ-be på dig, så bliver jeg jo helt svajrygget.  HYYYLE TUDE HIKSTE  "He he! Fie. Jeg drillede dig bare." ... Hrmf.. Det var bare  aldeles IKKE morsomt Anny! ... Æv!  😠 Mukke surmule vrisse...

Tirsdag 06.01. 2009

Anny har smidt middagshø over i MIN høhæk. 😉 Smut Revel. Det er MIT hø! SKRID! 😠 Æv! Nu hopper Anny over hegnet for at lægge noget af høet over til Revel. Flyt dig, Anny! Revel skal IKKE há mit hø. 😠 "Så er det nok, Fie! Opfør dig ordentlig!" ... ARGH! Anny irettesatte mig! 😮 Det kan jeg altså ikke lide. 😥... (Fie fjumser rundt.) ... "Fie er du hestegal?"  Lá mig være! Slip mig! 😠 ... Jeg har det lidt mærkeligt. Og... fnis...  🤩 jeg tænker på Ygor på en helt ny måde! 🤩 ... "Æeh Fie! ... Den der Hoppekåring d. 18. juli iår .... Preben og jeg er altså blevet inviteret til et bryllup lige netop den dag! Såeee... du kommer til at vente til næste år." ARGGH! Det kan I da ikke byde mig! 😠 Tude hyle hikste!  Hvá nytter det, at gå og være så skøn, og så bare tøfle rundt her, på et husmandssted, hvor der ikke er nogensomhelst, som at der nogensinde ser mig ... tude hyle hikste....  "Vi ser dig da, Fie! Og Revel og de andre ponyer ser dig. Og vi synes alle sammen at du er så skøn!" ..... Synes I? 🤭 Den aller aller skønneste i hele verden? 🤩 "Jada, Fie!" ... Godt så! 😉 ... Men jeg synes altså alligel at det er for strengt, at jeg ikke må komme med til den dersens Hoppekåring iår! 😠  Snøfte vræle mukke hikste! 😥

Fredag d.12.12. 2008

ARRGGH! 😮 Anny sparkede mig i r.... og sagde: "NEJ" til mig idag. 😥 Hvor ydmygende! 😥 Det kan hun altså bare ikke være bekendt. ... Sådan en fin lille hoppe som mig! 😠 Bare fordi, at jeg nu har narret hende flere dage i træk, ved at gøre som om, at jeg går ud af stalden og så vips, når hun går op på Revels plads for at løsne ham, så er jeg inde i stalden igen! 🙃 Der er jo masser af ting, som jeg gerne lige vil undersøge... F.eks. står der en kasse med alle mulige smukkeserings-sager.  Shampoo, Cowboy-magic, olier, showshine til hvide ponyer og showshine til røde ponyer og meget meget mere! Og alt det vil jeg gerne lige pille lidt ved.  Så står jeg og drømmer om, hvor meget smukkere jeg måske kan blive, hvis jeg får noget af alt det på! 🤩 Og forøvrigt er det altså bare SÅ kedeligt at stå ude på den mark ALTID! 😠 Så nej, hvor blev jeg bare fornærmet (og skuffet) og fór ud af stalden.... og gav Revel en ordentlig skideballe. 😠 Pyha! ... Så fik jeg det straks LIDT bedre...  Man må jo há sådanne fornærmelser ud af kroppen med det samme 🤭 og Anny tør jeg jo ikke modsige... Jeg har meget respekt for menneskene. 🤔 Og de plejer også at behandle mig pænt.... Men det her! 😠 Skumle skumle skumle... .... Hm! Jeg må jo nok hellere gå pænt og artigt ud af stalden imorgen.... Kedeligt! 🤨 

Tirsdag d. 02.12. 2008

Jeg forstår da ikke, hvorfor at de køreponyer de skaber sig sådan, bare fordi at de skal há de der skønne julehuer på. Se bare på billedet her af mig.  Jeg ser da bare nuser ud med sådan en hue på. 🤭 Meeen... nu er det jo selvfølgelig også lige meget, hvad som at jeg får på ...  så ser det jo bare hammer-godt ud. 🤩 Fnis!  Såeee .... hvad med at give mig en juleenglehue... eller ... et prinsesse dækken.. .. eller .... 🤩 ...

Torsdag d. 22.10. 2008

Skønne skønne mig!  Se bare det foto Anny har taget af mig her.  Anny siér at jeg bare er førsteklasses! 🙃 ... "Du vil være flot foran min vogn, Fie!" ... Hvá bá! Foran din vogn!!! Jeg skal aldeles ikke være en forslæbt kørepony! 😠  "Jamen Fie! Folk vil stå og beundre dig." ... !! Hrrnn? .. "Og du vil vinde røde sløjfer." ... Hmn! hmn! .. 🤩 ... "Og måske pokaler ... hvis du er rigtig dygtig!" ... Nåeee! ... Måske det ikke er så dumt alligevel at være kørepony? 🤩 Hvornår går vi så i gang?  "Rolig nu, Fie! Der går mindst et år før du kan trække maratonvognen. Først skal du træne lange liner. Og så kan du prøve sulkyen sommeren 2009 og så..."  Gaaab!!! Hvor er det omstændeligt! 😠 Jeg ved ikke rigtig om jeg gider alligevel!  Næeh! Tá mig hellere med til nogen skønheds konkurrencer!  Det er vist mere noget for skønne lille mig! 🤩

Lørdag d. 06.09. 2008

Tude, hyle, hikste! 😠 Anny og Preben snød mig fuldstændig for at komme til Skønheds konkurrence i år.  😥 Vræle ... hyle! 🤨 Den eneste trøst er da, at Oliver heller ikke kommer til Top-Cup imorgen.🤭  Vræææl! Nu er der jo ikke noget, som at jeg kan deltage i, før jeg skal op til den Store Eksamen ... Hoppekåringen! 😮 Og så har jeg slet ikke fået trænet! Flere hyl! 🤔 Hmmm! Nu kommer Anny hjem. Og hun har en gave med hjem til mig. Hvá er det? Hvá er det! Hvá! Hvá! Hvá!  Neeej en fin rødstribet grime! 🤭 Hmm! Den klæder mig vist godt! 🤩 Hvorfor skal Revel også há en ny grime. 😠 Han er da ikke blevet snydt for en tur i byen ... og en rød sløjfe.... og en Pokal. 🤩
 
Fie skulle have været med til plageskuet ved Store Hestedag, men pga. at vi er ved at få lagt jordvarme ind, har vi ikke haft tid til at træne med Fie. Så derfor blev hun ikke meldt til. Hvilket hun er meget skuffet over.

Onsdag d. 26.02. 2008

Hyle! Tude! Hikste! 😮 Anny og Preben gider alligevel ikke at tá mig til Skønhedskonkurrence (læs Plageskue på Dorthealyst 26.april 08 red.). 😠 Mer Hyle! Tude! Hikste! Hvorfor har jeg ikke nogle yngre mennesker, som har kræfter til at tá mig med til ALLE de Skønhedskonkurrencer som at der findes 🤩 ... 😠..Æv! Det er kun køreponyerne, som at de bruger tid og kræfter på. 😥 Jeg ender vel som en forslidt kørehoppe 🤒 i landbruget  i stedet for som en smuk og berømt Avlshoppe i 1. klasse med Champignoner 🤩 pokaler og sløjfer og gaver. .. Tude! Hyle! Hikste! Snøfte! ... Nå! 🤨 Nu lover Preben, at jeg må komme til Plageskue til september på Store Hestedag. 🙃 Æv Bæv! Oliver! Der røg nok din Top-Cup chance den dag, for nu skal jeg bare há traileren.  Ti hi!  Men 😮 der er jo laaang tid til september.. ..... tude. .hyle...hikste.. snøfte!!

Fredag d. 02.11. 2007

Neeej! For en fin rød sløjfe! 🙂 Den vil jeg há!  Den vil jeg há!  Hvá! Hvorfor får Revel den på? 🤨 Gí mig den! Gí mig den! 😠 Grrr! Hive! Flå! Flænse! 😠 Ha! Jeg fik den! 🙃   Hmn!!!  Æv! nu er den slet ikke  fin mere! 🤨 Du har ødelagt den, Revel! 😠 Jeg vil bare há en anden sløjfe!  Tude, hyle, hikste!    Se også: "Revels Dagbog".

Søndag d. 16.09. 2007

Hi hi! Preben så en mega stor krybbe i fodestoffen i fredags og han sagde at det var liiige én for mig. 🙂  Flot tænkt! Min ven Preben! 🤩 Men jeg klarer mig fint med min egen lille krybbe... og så Eskilds..  hi hi.. Jeg styrer begge krybber med hård hov. Drengene deles så bare om Revels krybbe!  Rimeligt nok, ikke?  🤩 

Torsdag d. 05.07. 2007

🙂 Hi hi! Jeg har fået en dreng mere at bestemme over.  Jeg havde jo håbet at det var Ygor! 🤩 Suk!  Som at Anny og Preben skulle hente hjem til os, oppe fra Stutteri Stjernen. Men ham her, Bækkeskovens Revel, er nu også meget sød. .. Jeg har sat ham på plads, og vist ham, med hård hov, 😉 at her bestemmer pigerne (læs: søde lille Fie)  . Hi hi!  Meen .. jeg synes nu at drengene holder lige lovlig meget sammen, og lader lille mig helt alene. 🤔 ... I går fik vi ordnet hove. Og jeg var faktisk så artig, så artig. 🤩 Jeg havde nemlig set, at Eskild fik en ordentlig en i r...., da han havde spillet fræk i et godt stykke tid. Hold da op! Hvor kunne han stå pænt bagefter! Så det sprang jeg lige over, og stod pænt med det samme. 🤩 Jeg er jo ikke dum, vel! ...  Anny tager os plage ind hver eftermiddag i 2 timer, så jeg kan få min skønhedssøvn i en dejlig stor boks. Meget større end drengenes! 🙂 Vi får så også en god portion Müsli.  Uhm!  Efter 1 times tid kommer Anny så ud og binder os op og strigler os og ordner hove på os.  Nogle gange er jeg noget utålmodig ...  men det er jo trods alt dejligt at blive gjort smuk(kere). 🙂 Og nu er der kun én af de grimme vorter tilbage. 🙃 .... Så!   Nu er jeg klar! ... Ud og sole mig i drengenes beundring! ...  Æv! 😠 De har så travlt med hinanden, at de slet ikke lægger mærke til smukke lille mig! 😠

Onsdag d. 09.05. 2007

 

Av, av, av! Ja, det gør nu ikke ondt mere, men man skal jo ikke slippe dem af krogen så let. Det gør ikke noget, at de (Anny og Preben red.) har dårlig samvittighed et stykke tid endnu. 😠 Hvorfor de skal have dårlig samvittighed?  Jo, hør bare her. 

Dumme, dumme mennesker. Her havde jeg gået og glædet mig til den dersens Skønheds-konkurrence (læs Plageskue) hvor jeg skulle blive den skønneste, skønneste af alle de 1 års tøseføl. Preben og jeg havde løbe-trænet og jeg havde fået en fin, hvid grime oppe fra Janny, Stutteri Stjernen. Menneskerne havde bare liiige glemt at fortælle mig, at alt det her også indebar en laaaang køretur i en frygtelig rumlekasse, ophængt i det ene bagben… ... Ja, så I kan nok regne ud at jeg IKKE vandt nogen Pokal, for jeg var selvfølgelig ikke rengående da vi nåede frem. (Til gengæld var jeg noget ”tam” efter den frygtelige oplevelse). Anny, Preben og Mona var også rystede og noget blege i det. 🤒 Så nu har de (endelig) lært ALDRIG at binde en Shetlandsplag op i en trailer. Især ikke én med så stærk en vilje som MIG!  Altid ungheste løse i traileren!!  På hjemturen var jeg så løs i traileren og ALT var taget ud. Hø-net og midterskille-rum osv.

Hi hi ! 🤭 Jeg vandt alligevel en fin blå sløjfe og fik 34 point. 8 for Type, 8 for min (flotte) kropsform, 5 for fundament (mit ene bagben var noget hævet) 6 i bevægelse (jeg var ikke helt rengående) og 7 i Helhed… ..såeee  tælle tælle tælle  jeg tror at det giver 34 point  sammenlagt. Ikke så dårligt. Og bare vent! Jeg kommer igen, når jeg bliver 2 år. Og så skal I bare se løjer!


Med venlig hilsen
fra Det Skønneste Tøseføl   🙂

Enghavens Fie

Tirsdag d. 10.04. 2007

Arrrgghh!! Jeg har fået en vorte på min tud.  Nu vinder jeg nok ikke Pokalen til den dersen skønhedskonkurrence. Tuuude... "Så, så rolig lille Fie!" "Du er jo teenager nu, og så er det jo helt naturligt, at du får et par bumser på næsen."  SNØFT!  "Jamen, Fie! Da din salig Onkel Hannibal kom hertil, da havde han hele snudeskaftet fuld af vorter. Og din storebror Eskild havde et par stykker sidste forår."  Hyyyl!  Jamen jeg er jo det smukkeste lille tøseføl! Jeg kan da ikke há sådan nogen grimme vorter til at skamfere min lille næse.. Arrgghh!!  Nu er der to vorter... Jeg kan bare ikke vise mig nogen steder.... tude  hikste  vræle

Torsdag d. 15.03. 2007

Jubiie!  😀  Anny har meldt mig til en skønhedskonkurrence (plageskue red). Og da der umuligt kan være nogen af de andre tøseføl der kan være skønnere end mig... ja, så ligger den jo lige til højrebenet.... Jeg VINDER!   Æv!    Anny siger, at lidt beskedenhed ville klæde mig! Og at der også sagtens kan være nogen, som at der er skønnere end mig? 😠 ..  "og så hedder det forøvrigt ikke tøseføl men hoppeplage, Fie"... Æv... Pernittengryn! 😠  Tihi!  Mon ikke der er masser af flotte drengeføl sådan et sted? Måske Ygor? 🤩 Min helt! "Fie! Vi håber altså, at du opfører dig pænt og ordentligt den dag og gør vores lille Stutteri ære." "Og så hedder det ikke drengeføl men hingsteplage." Åh! Jeg må heller aldrig há det lidt sjovt. Anny er SÅ gammeldags .. mukke.. mukke..  Hov! Anny kommer ud med en fin hvid grime, som jeg skal prøve. Jeg fik den af Janny "Stutteri Stjernen" i dåbsgave, og Anny har lige været oppe og bytte den til et nummer større. Nøj! Hvor er jeg fin nu! 🙃 Jeg er bare den smukkeste, den skønneste, den sødeste......

Fredag d. 16.02. 2007 senere...

Kære Dagbog
Eskild har fået et fint gummibid, som Anny har købt til ham oppe hos Janny, "Stutteri Stjernen". SÅDAN ÉN VIL JEG BARE OSSE HÁ! 😠 Hvorfor får Eskild noget, som jeg ikke også får! 😠 Hvá! Hvá! Hvá! Gí mig den! Gí mig den! Flå! Hive! Jeg vil bare også há sådan et fint hovedtøj på...
Foto: Her prøver Fie at trække hovedtøjet af Eskild.

Fredag d. 16.02. 2007

Kære Dagbog
Hrmff! Anny og Preben har været på besøg hos Janny idag. 😠 Hrmff! Uden mig! Jeg skulle da slvfølgelig há været med for at hilse på Ygor, min skolekæreste. Se lige det billede Anny har taget. 🤩 Det skulle da há værret min ryg, som at Ygor lægger sit nuttede hovede på.  Næste gang, som at I tager op og besøger "Stutteri Stjernen", så VIL jeg altså bare med! 😠 Basta!

Mandag d. 12.02. 2007

Kære Dagbog
Yubiiee!! Ygor Liebas er kommer hjem til Danmark!  Lá mig straks se en masse flotte billeder af ham på "Stutteri Stjernens" hjemmeside. Forfra .. og hi hi bagfra  og...!!! Hvá..Der er kun nogle ligegyldige billeder af nogen tøseføl.... Æv! 😠 ... "Lá mig se, Fie!" ... "Orv!  De ser da vældig søde ud!"    Væk fra min computer, Eskild! 😠 Skubbe, mase, bide, sparke!  "Hvá laver I ?"  "Kan I komme ud herfra... begge to!!!"   "Sådan et par ballade magere!"   Æv! Jeg må heller aldrig noget. 😠 Mukke mukke mukke... Men jeg ønsker mig altså et kæmpe billede af Ygor, til at sætte op på min væg. "Det gider jeg altså godt nok ikke at se på!" "Det er også min væg".  Kan du blande dig uden om, Eskild. 😠 Du ved nok, at det er MIG, som at der bestemmer på den her fold!  Slåsse skubbe, mase, bide sparke...
"Ygor Liebas" foto af Janny Sørensen  www.shetland.dk

Torsdag d.25.01 2007

Hej Dagbog!
Sikke noget skægt hvidt noget der er kommet ned fra himmelen. 🤩 Det er sjovt at lege i. Nu er jorden bare blevet så knoldet at gå i, de steder hvor Preben ikke har fået lagt armeringsmåtter ned i jorden endnu. På fotoet står Eskild og jeg og sammenligner vores "Hak i hinandens tud". Anny siger, at vi skal stoppe med det slåsse pjat, for til foråret skulle jeg gerne være smuk og hel på tuden, og med til "Plageskue". Og der må man altså gerne opføre sig lidt fenimint! Når man nu er et tøseføl?? 😠 Hrmmf! Det lyder da godt nok for kedeligt!

Lørdag d. 13.01.2007

Ha! Jeg har fået givet min bror et ordentlig hak i tuden. Hi hi! 🙂 Vi var oppe og slås igår aftes. Jeg kan ikke lige huske, hvá vi slåssede om, men desværre fik han altså også givet mig et hak i min tud. 😠  Æv! Det er godt nok usportslig optræden! 😠 Eskild plejer jo ikke at bide tilbage! Kirsten og Anny siger, at jeg så bare må behandle min bror ordentlig! 😠 Hrmf! Skú det nu være sjovt! .....  Måske jeg skulle holde mig til at sparke! 🤭 .....

Lørdag d. 06.01.2007

Kære Dagbog.
Nu går det sådan set fint uden min mor .🤭 Ja, jeg savner hende nok slet ikke, hvis jeg skal være helt ærlig. 🤔 Gad vide om hun savner lille mig?  Eskild passer på mig..... Min kære storebror. 🤩 Han er så sød og godmodig. Såeee.. ..når vi får vores morgenfoder i udendørskrybberne, styrer jeg begge krybber med hård hov. 😠 Jeg både bider og sparker 🤩. Hi hi!  Anny og Preben skælder ud, men det synes jeg altså ikke, at de skal blande sig i. 😉 De har jo altid sagt, at min kære mor alt for let lod sig kue. Og jeg skal jo øve mig på voksenlivet. 🙃 Jeg styrer bare for vildt! Hi hi! Men når jeg prøver at skræmme Anny og Preben, så klapper de mig en i r....! 😠 Æv!

Tirsdag d. 14.11.2006

Argghh!!! De har taget min mor fra mig.  😥  Dumme, dumme mennesker  😠  Heldigvis har jeg Eskild og han tager sig meget af mig, meeen han kan jo ikke give en pattetår!  Jeg har kigget efter . 😥  Ja, og så stod Kirsten og Anny bare og grinede! Æv!  😠  Dumme tøser!   Jeg må hellere tá en total flipper. Moar! Moar! Moar!    Argghh!!!

Lørdag d. 21.10.2006

Kære Dagbog.
Hi hi!🤩 Der er vist ikke nogen der ser mig, så prøver jeg lige at møve igennem det her hegn og ind til køreponyerne. Der er godt nok 3 rækker strømsnor, men hi hi, ved en fejl er de slet ikke tilsluttet strømmen. Det har de andre ponyer gået med i årevis, selv onkel Hannibal, og de har slet ikke fundet ud af det. Det er da bare at møve ind imellem første og anden tråd, mase til og så prøve at komme over den nederste. Pokkers der kommer Anny stæsende rundt om hjørnet, hun farer tilbage og chekker om strømmen er tændt, det er den, og så råber hun på Preben. Anny skubber mig tilbage og jager mig så væk med en kost.😠 Æv æv æv! Nu står de da selv og leger med hegnet. Nå, nu er de væk igen og der er fred og ingen fare.😎 Såee.. jeg går lige over og fortsætter mit projekt med at komme igennem hegnet. He he! Der står jo også nogle spændende krybber inde ved Sundance og Oliver..!. Av for s....! Av! Av! Av! Preben har sat strøm til. 🤒 Hvor gjorde det bare ondt. Nu er hele min dag ødelagt.
Man må heller aldrig noget!

Mandag d. 09.10.2006

Kære Dagbog.
Nøj! Nu kom Anny så slæbende hjem med legetøj til mig. Hvá er det? Hvá er det? Hundelegetøj. 😠 Æv! Bare fordi, at de ikke vil ofre en rigtig Hestelegebold til mig. Sådan en med håndtag i. "Er du tosset Fie!" " Sådan en koster 200-300kr.". Ja og hvá så???   Er jeg måske ikke jeres lille Putte-føl? 🤭  Nå!  Det ser ellers spændende ud. Legetøjet. Aha!  Man kan bide i den og jeg kan godt få foden ind i løkken. Nå, så sætter hun dimserne op på en træpæl. Fint nok!  Nej! 😥 Nu kommer Apache og tager mit legetøj. Hvor fejt! Jeg løber over til Oliver og spørger, om han vil lege med mig. Han har jo næsten samme farve som mig. 😥 Æv! Han har travlt med at spise. Han får kun lov at komme på græs 2 timer om dagen, siger han. Ellers kan han skam godt lí at løbe efter tøser!!! 🤨 Hvordan skal den nu forstås???  Min mor vil ikke svare. Jeg er for lille, siger hun??? Aha! El-hegnet! Jeg er jo elektrikkerlærling. Hi hi. Jeg har før haft held til at åbne leddet, så det prøver jeg lige igen. 🙃 Min kære Onkel Hannibal var jo så dygtig til at åbne led og døre. Hov! Hvor stæser Anny nu hen? Av for s....! Hun løb over og tændte for strømmen.😠 Dumme madmor! Og nu har hun også taget legetøjet igen! Æv! Jeg keeeder mig! Hvá ská jeg lave? Hvorfor har jeg ikke et lille pige føl og lege med! Sikke mange numre vi kunne lave tilsammen. 🤩 

Søndag d. 08.10.2006

Kære Dagbog.
😠 Æv! De (Kirsten og Anny) har pillet mit "legehegn" ned. Bare fordi, at jeg har bidt lidt i det  og pillet deres ubehjælpsomme knuder op.Hvá har de så tænkt sig, at jeg skulle lege med? 😠 Der er en dum hund, der har bidt min bold i stykker. Og det er jo ikke altid at drengene vil lege med mig. "Det er ikke for tøser", siger de! Pyh! Det kan de selv være! 😠
I skulle ellers há set Anny springe for livet idag, da de var ved at tage hegnet ned. De havde lagt hegnet ud på marken i en lige linie. Og så kom Eskild farende, tog fat i den ene ende af strømsnoren og løb uden om Anny.  Hi hi! Hvor hun sprang. Ligesom i et sjippetov. 🤩 Min bror!

Fredag d. 06.10.06

Hej Allesammen!
Jeg hedder Enghavens Fie.🙃 Og jeg er en rigtig lille pilfinger og spilopmager. Min kære Onkel Hannibal, som jeg desværre ikke rigtig lærte at kende, fordi han døde alt for ung,😥 ville have været stolt af mig, når jeg står og piller hegnet ned og piller leddene fra hinanden. Hi hi! Jeg tror, at jeg skal være elektrikker, når jeg bliver stor, ligesom Benjamin.  🤩