News

Vi ønsker alle en god sommer

Forårs månederne er forbi, og vi er nu godt inde i sommermånederne. Tiden flyver afsted, når man har det godt. 

Ponyerne er alle kommet godt igennem vinteren, og står nu i deres smukke, korte og skinnende sommerpels. Der er ikke noget smukkere end synet af en flok sorte blanke shetlandsponyer i deres sommerpels. 

Stutteriets to ældste herre på henholdsvis 27 - og 28 år, stor trives også begge. Miro går stille og roligt rundt på sin fold. Han holder Fame ved selvskab, godt nok på den anden side af trådet - de nyder begge to hinandens selvskab. Fame er rundet de 2 år, og udvikler sig stadig i en meget positiv retning. Vi glæder os til at se, hvordan han udvikler sig hen over sommeren. Det kære græs gør altid noget godt ved unghestene. 

Gode gamle Renoir er stadig fuld af "ballade", og nyder sine daglige ritualer. Hvis han kunne snakke ville han helt sikkert sige: "Skynd Jer at komme med mit mad, det kan kun gå for langsomt". Dette er da om noget livsbekræftende, at se to skønne velbevarede hingste. 

Bassen, også kaldet for Scott, stråler af robusthed og styrke. Han er nu rundet de 10 år, og man må sige at han nu er i sin bedste alder. Han er en skøn fyr, med et unikt temperament. Han er så god som dagen er lang. Det er altid en fornøjelse, at bruge tiden sammen med ham, da han er en trofast ven. En ven der altid glædeligt kommer når man kalder. En ven, som betyder rigtig meget for mig (Merete). 

Vi håber I alle nyder sommeren. Vi ses jo nok rundt på skuerne.  Vestergårdens Scott

Vestergårdens Scott

Vestergårdens Scott

Vestergårdens Scott

Vihrsgårdens Mr. Mac - Fame, 2 år

Vihrsgårdens Mr. Mac - Fame, 2 år

Vihrsgårdens Mr. Mac - Fame, 2 år

Vihrsgårdens Mr. Mac - Fame

Meget er sket siden sidst. 
Vi har nemlig på Stutteri Vestergården, fået vores nye lille stjerne hjem: Vihrsgårdens Mr. Mac - Fame. 

Fame blev allerede indkøbt sidste år, men har vinteren over gået sammen med sin bror. Han er nu kommet hjem og nyder at blive forkælet hver eneste dag. Vi ser meget frem til at følge Fame´s udvikling, og ikke mindst ser vi frem til at vise Fame frem i showringen igen. 
Fame har allerede haft sin debut i showringen. Begge gange har han opnåede den eftertragtede røde roset, samt titlerne som Over - All Rec. Foal Champion på tværs af alle racer. 

Ellers så er alt ved det gamle. Ponyerne nyder græsset og sol dagene. 


Se meget mere om Fame under Stutteri Jarl* 


Fame, 1 år gammel

Hingstekåring 2014

Vestergaarden´s Feito 
og 
Vestergaarden´s Scott
har opnået endelig kåring!!


Lørdag den 17. maj på Fredericia Ridecenter opnåede begge vores hingste kåring, hvilket vil sige at de har licens for life. 

Vestergaarden´s Feito, som målte 92cm. på stang og 15cm. omkring piben, opnåede en rigtig fin kåring. Han blev placeret som nummer 2 i sit hold med en solid kåring i II. A. Ikke nok med det så blev han også dagens 2. Bedste medium hingst af 5 års og ældre! 

Vestergaarden´s Scott opnåede ligeledes endelig kåring. Scott målte 102cm. på stang og 17,5cm. omkring piben - hvilket vil sige at han var den hingst med det største pibemål på dagen. Dette fik han specielt også meget ros for af dyrlægen. 
 
 

Vestergaardens Scott 102 cm. på stang & 17,5cm. omkring piben

Vestergaarden´s Feito 92 cm. på stang & 15 cm. på piben

Feito netop klargjort til den store dag i Fredericia

Feito i skridt bevægelse

Rikke & Feito i fuld trav

OKTOBER 2013

Nu er sommeren for alvor overstået, og vi går nu i mod vinter månederne - hvilket ponyernes tykke og blanke pels understreger. 

Scott og Feito har været i nogle måneders træningsophold - så de var klar til årets materialprøve i Brædstrup. 
Desværre var Scott halt på dagen, idet han har slidt tåen af sine forehove. Så det var vi selvfølgelig rigtig kede af. Han havde derfor ikke hans optimale bevægelse på dagen. Men heldigvis er han i bedring, og løber ivrigt rundt på marken igen. 

Selvom det ikke gik som forventet i Brædstrup, ser vi alligevel frem til kåringen i 2014. 

Vi har idag taget tid til at få taget nogle billeder af de to basser - nyd derfor synet af de to drengerøve. 

Macduff´s side er også opdateret med et nyt billede af ham. 
Vestergaardens Scott (Bogs Susan x Email of St. Ninian)

Dejligt at være hjemme i mors arme igen.

Dejligt med noget hygge igen

Skønne Scott!

Endelig hjemme igen!

Mr. Scott

Hr. Scott

Vestergaardens Feito (Renoir af Nørvang x Vestergaardens Fashia)

Feito himself!

Dejlige Feito´s udtryk!

Lidt fræk må man godt være!

2013

Tiden flyver afsted og inden vi får set os om, er vi allerede i marts måned. Siden sidst har vi sagt farvel til vores to alders præsidenter, Fibroma af Nørvang og Rubris. De blev henholdsvis 30 og 28 år, hvilket jo påpeger at shetlandsponyen er en livsstærk pony. De har begge givet os en masse minder, som vi aldrig vil glemme.

Vejret har heldigvis været med os siden jul - ponyerne nyder jo frostvejret og deres dejlige tykke pels bliver så smuk. Dette har givet anledning til at få taget nogle nye billeder af ponyerne.

Nyd billederne fra en ganske almindelig dag på Stutteri Vestergården:
Vestergårdens Rose Mary (Renoir af Nørvang x Rosebride of Transy)

Nogle af vores dejlige hopper

Hvem kigger de efter ?

De dejlige runde damer

Susan hygger sig

Gode gamle Miro. "Still going strong!"

Hvem er hvem ? Vestergaardens Feline & Rune

Hingste basserne (Årgang 2006)

Feline & Etty.

Rune & Feline begge efter vores gamle avlshingst "Harald af Boest-Nørregaard".

Vestergaarden´s Scott

Scott, den dejlige basse

2012

Så er der sat nogle nye billeder ind af vores 3 unghingste - Scott, Freud og Feito. Disse tre basser har nu gået sammen i 6 år fra de var 5 mdr. så der er efterhånden blevet bygget en del muskler på dem alle tre. 
Hvis alt går efter planen skal Scott med til materialprøven 2012. Freud og Feito er tilsalg, så mangler du en sort hingst med en særdeles god bevægelse, hvor blodlinjerne samtidig er i top så kunne Freud eller Feito være noget for dig. 
 

Se billederne af de tre basser under "Unghingste"

2011

Hoppe kåring
Vestergaardens Frida - 1.kl.x + mini champion 
Far: Harald af Boest - Nørregård Mor: Foam af Nørvang

Vihrsgårdens Muri - Millie - 1kl.x + Medium rec. Champion
Far: Renoir af Nørvang Mor: Muri af Nørvang

Så er årets hoppe kåring veloverstået - I år blev der stillet to stk. afkom efter vores to gamle avlshingste - Harald af Boest - Nørregård og Renoir af Nørvang.
Som overskriften beskriver så opnåede begge hopper champion titler, hvilket er helt fantastisk.
Harald har virket som stutteriets avlshingst i mere end 20 år, så det er dejligt at de sidste årgange efter ham stadig viser deres kvaliteter, selv efter hans død.
Renoir virker stadig som avlshingst på stutteriet trods han har passeret de 20 år. 

Vihrsgårdens Muri - Millie 1.kl.x + Rec. Medium Champion, samt 24 point.

Vestergaardens Frida 1.kl.x + Mini champion.

Ribe dyrskue 2010

I dag deltog vi med Rune til Ribe dyrskue. Det var et rigtig godt og hyggelig skue, hvor der var mange spændende ting at kigge på.
Som sagt havde vi vores skønne hoppe Rune med - hun opførte sig rigtig pænt. Camilla og hende beviste igen at der er en god harmoni mellem dem - så de tog fløj pladsen i et skønt gold hoppe hold. Rune fik tildelt 24 point og en billet til konkurrencen om ærespræmier ! Juhuu..
Alt i alt havde vi en super dejlig dag, og heldigvis regnede det ikke ret meget!
Skuets bedste shetlænder goldhoppe

Hoppe kåring 2010

D. 15/7 2010

Nu går det snart løs for Foam i show ringen igen! - hun deltager nemlig til årets hoppe kåring, hvor hun for håbelig viser sine kvaliteter, som en 18 årige og velbevaret dame! 
Det bliver utrolig spændende, da Foam er en af vores første avlshopper, så nerverne kommer nok frem hen på dagen.

Som skrevet tidligere deltog vi til Skive Farmer Show, hvor vi opnåede nogle skønne resultater - Så her er lidt billeder af damerne. 

Vestergaardens Rune 24 point + ærespræmie - Vestergaardens Feline 23 point + ærespræmie.

Rune & Camilla viser kvaliteterne frem

Feline & Christina

Rune viser sit smukke udtryk

Felines dejlige hoved

De to halv søskende kan ikke skilles ad, når de er til diverse shows (:

Vestergaardens Rune & Feline i Skive 2010

d. 21 / 6 2010

24 point + 23 point + 2x ærespræmier + bedste mønstre
ved Skive Farmershow 2010

Tiden suser afsted og det er blevet tid til en opdatering på hjemmesiden - endelig kan vi mærke at det er begyndt at blive sommer i Danmark, blomsterne er sprunget ud & fuglene synger i træerne. 

Det er skønt at nyde synet af vores ponyer, som nu alle står i en smuk sommerpels - Rune og Feline er nok dem som skinner best, da de var med til Skive Farmer show i lørdags.
Rune viste sig fra sin bedste side og tog fløj pladsen med 24 point, hun blev senere nummer 5. i finalen på tværs af alle racer blandt mange smukke hopper. Hun blev tildelt en fin ærespræmie fra Avlsforeningen for Shetlandsponyer i Danmark. 
Feline blev nummer 4. med 23 point - Christina og Feline beviste igen, igen i mønstrings konkurrencen at der ikke er noget der kan slå dem ud. De vandt med  de maximum point 50!  
Vi havde en super dejlig dag, hvor vejret var det perfekte dyrskue vejr - dagen sluttede vi af hjemme ved os, hvor vi fik noget mad sammen med familien Vihrs.

Til årets hoppe kåring deltager vi med vores gamle velbevarede hoppe Foam af Nørvang - så det bliver spændende at få nogle nye point på hende, da hun er kåret efter det gamle system. 

Runes udstilling sæson slutter ikke endnu, da hun bl.a. skal med til Ribe dyrskue d. 30 juli, hvor hun skal en smut til det Sønderjyske. 

"Der vil komme billeder fra Skive senere" 

2010

Så er det blevet tid til at få opdateret på hjemmesiden igen - og vi går foråret i møde, efter en laaang vinter med masser af sne! Men ponyerne har nydt det, selvom de nogle dage ikke har været til at kende pga. sneen (:

2-års hingst i fuld udvikling

Skotterne på besøg

Harald af Bostnørregård,s datter, Gyldenlunds Magdalene.

November
8/11 2009

Så er der blevet tid til at få opdateret på vores hjemmeside igen. Som skrevet tidligere, så deltog vi med Rosebride of Transy til årets hoppe kåring, hvor hun igen blev kåret i II.A. dog var det lidt skuffende, da Rosebride fik vist sig fra hendes fantastiske side - og hun så virkelig godt ud på dagen.

Vi havde besøg fra Skotland i oktober måned - Stud Myrton & Stud Kerryston. Vi havde en rigtig hyggelig dag / aften, hvor vi fik vist vores ponyer frem, og fik snakket en del om de kære små (:
I samme uge var vi også oppe at se Stutteri Nørvangs jubilæums show - alle vores stam dyr er ud af Nørvang afstamning, så det var sjovt at kunne være med til at fejre deres 50 - års jubilæum.
Vores gamle avls hingst Harald af Boest-Nørregård havde en datter med til showet "Gyldenslunds Magdalene", som blev bedste Ung dyr på dagen! Samtidig blev Vihrsgårdens Macduff´s (Eriks hingst) mor Vihrsgårdens Maclady Bedste hoppe + Rec. Champion.

Vi har samtidig også været på ferie i Skotland, sammen med Familien Pedersen og familien Vihrs. - Hvor vi besøgte de gamle stutterier; Transy, Waulkmill, Wells, Harviestoun, Kerryston, Myreton, Kinness, samt Clothie. Det var dejligt at se Rosebride´s gamle mor Rosepipit of Transy - hun er en ældre dame, men hun holder sig stadig godt!
Vi var utrolig heldige med vejret! (:
alt i alt havde vi en hyggelig tur.

Vi kan godt mærke at vi er ved at gå vinteren i møde. Ponyerne nyder de kan spise hø af æde løst, mens de står i deres tykke vinter tøj.

Vi glæder os til at se jer alle sammen igen, på diverse skuer til næste år! (:

Macdoff´mor Vihrsgårdens maclady

træning

JULI
6/7 2009

Så er Rosebride blevet sent i 14-dags træning på Stutteri Vihrsgården. Vi glæder os utrolig meget til at deltage med hende til den årlige hoppe kåring på Jylland.  

Rosebride of Transy

Så nærmer årets hoppe kåring sig snart. I år deltager vi med Rosebride of Transy, som skal til omkåring, da vi mener hun er blevet bedre🙂

Rosebride er 16 år'

Vestergaardens Rose Mary

Far; Renior af Nørvang
Mor; Rosebride of Transy

4 år gammel

2009..

Så blev der tid til at få skrevet lidt på hjemmesiden igen.
Vi håber I alle sammen er kommet godt ind i det nye år.😀
Vi glæder os til at se Jer alle igen rundt omkring på skuerne.


Året der gik..
2008


Stutteriets gamle hingst..
Harald af Boest-Nørregaard


Haralds sidste afkom på stutteri Vestergaarden er vores skønne medium hoppe Vestergaardens Andrea.

Renior

Renior er blevet far til et dejligt hingste føl Vihrsgårdens Macdoff ud af hoppen Vihrsgårdens Maclady

2008'

Vi håber i alle sammen er kommet godt ind i det nye år.
I den nærmeste fremtid bliver jeq desværre nød til at afse mine gamle avlshopper til slagtning, som jeq i tidernes morgen købte ved stutteri Nørvang. jeq har jo stadiq væk unghopper efter dem, som jeq beholder, da de alle er kåret i 1.kl. da jeq stadig væk vil bibeholde den gamle solide  blodlinie. 
Min gamle avlshingst Harald af Boest - Nørregård på 25 år, som desværre engang imellem lider af forfangenhed, får lov til at følges med hans gamle Nørvang hopper til slagtning. så jeq får en stor tude dag, den dag jeq må sige farvel til dem.

hoppe kåring

så har vi været til hoppe kåring med vores 2 hopper. Vestergårdens Feline && Bogs Susan. Susan var i et super stærk hold med mange dejlige hopper. hun blev kåret i II.A med 8-8-8-7-7. Feline var med til omkåring, da hun i 2003 blev kåret i II.a med 37 point, så hende havde vi taget med, da hun var den sidste der manglede at komme i første klasse efter vores gamle hingst Harald. vi må jo sige at det gik ud over alt forventning. hun blev kåret i første klasse med 9-9-8-8-8 som gir 42p. og en kåring i første klasse😀 s u p e r! Christina havde meldt sig til mønstrings konkurrence med Felina, da hun vandt med hende i 2003 hvor hun var med til kåring for første gang, så de ville vinde igen. de gjorde det faktisk super så christina vandt mønstring konkurrencen for junior med 48 point ud af 50 vi havde en dejlig hyggelig dag, hvor solen stod højt.
vestergårdens Feline

Vihrsgårdens Muri- Millie

Her i weekenden var der landskuet i Herning. Familien Vihrs havde Renoirs 2 årige datter med Vihrsgårdens Muri- Millie. Millie blev skuets bedste 2-års på tværs af alle racer😀 

Vestergårdens Rosetaupe.

"Så har Rosebrigde givet os et dejligt hingste føl. 😀 Han kom lige ud inden ´vi tog afsted til kåring i Fredericia, så det var jo bare dejligt

Far: Renoir af Nørvang
Mor: Rosebrigde of Transy
Morfar: Stelbar of Transy.
Her ser i ham sammen med hans mor.

Miro af Nørvang.

Så fik vi overstået hingste kåring. Vi må indrømme at vi havde en fantastisk dag, hvor humøret stod højt. 😀 Vi havde gamle Miro med på 18 år, da vi håbede på at vi kunne få ham i I.kl, og det lykkes😀 Det endte med at han blev klasse vinder med 9-9-9-9-9 total 45 point + han blev nummer 3 om standard champonatet. Så det kunne jo ikke blive bedre😀 Han vidste sig rigtig flot i ringen, & Allan vidste Miro til UG. alt i alt havde vi en super dag!!
Miro & Allan.