Dansk/svensk Gårdhund

Kennel Son-Mik´s Hjemmeside

 

Dansk/svensk gårdhund og Norsk Lundehund

Vi fik vores første Dansk/svensk gårdhund i 1988 og det er en sjov historie.
Vi havde 2 cocker spaniels, en tæve og en han, Zaza og Alfredo og en ung Grand Danois tæve, Dinna, det var en rigtig dejlig hund, men en enmands hund, hun ville ikke lystre mig, f.eks hvis hun skulle ind kunne vi lege tik rundt om huset i ½ time, så stod hun og kiggede ved hjørnet efter mig, og når hun fik øje på mig, løb hun den anden vej. Hun syntes det var rigtig sjovt, men det gjorde jeg ikke. Vi fandt et godt hjem til hende, for det gik ikke i længden med hendes narrestreger.

Derefter fik vi  2 Dansk/svensk gårdhunde uden papirer en tæve Lucie og en han Kvik. De kom til indmønstring i Herning i 1991 sammen med en datter Kvikkeline og Lucie og Kvikkeline blev godkendt men ikke Kvik, han var for lille.

Gårdhundene er rigtig gode til Lydighed og agility. De er meget sjove, lydige og lærenemme.

 

I vores opræt er temperamentet den højeste prioritet.

Norske Lundehunde

 
Norsk Lundehund
 

I 2000 fik vi vores første Norskelundehund, en tæve fra Norge, hun hed  Runa og i 2003 fik en han Frey. Desværre nåede Runa kun at få en hvalp, hun blev syg i 2004 og vi vi måtte desværre sige farvel til hende. Vi købte en ny tæve, Ida og hende fik vi heller ikke lov at beholde, hun kom galt af sted. Vi prøvede lykken endnu en gang og købte Mille som bliver 8 år til januar 2015, Lif bliver 9 år til oktober og Pusle bliver 4 år til januar 2015. Hvert 4. år er vi i Norge til Lundehundetræf på Værøy, hvor der er rigtig mange lundehund. Frey blev syg efter vi havde været på Værøy i 2012, så i 2013 måtte vi desværre tage afsked med ham. Vi købte en hanhvalp hos Jytte Nysom, Nysom Oscar Oliver , som bliver 2 år til Januar, og her i sommeren 2014 har fået en lille tæve, vi byttede med en Dansk/svensk gårdhund, og hun er fra Hammarhöjdens kennel i Sverige, hun er født d.13. juni 2014 og hedder Hammarhöjdens Lindy-Hop.

Vi har kun Nysom Oscar Oliver tilbage af Lundehundene.

To Norske Lundehunde