Skal det være en IF?

Skal det være en IF?

At købe en hvalp, er en stor beslutning, og den skal træffes på et velovervejet grundlag.  Hvordan ser din og familiens dagligdag ud? Er der tid til en hund? Er der råd til en hund? Hvordan ser din og familiens fremtid ud, vil der stadig være plads og tid til en hund de næste 15 år? Den islandske fårehund er en sund og robust race, og mange opnår at blive 13 – 15 år gamle, hvis de bliver passet godt på.

Der findes et utal af forskellige racer, alle med hver sine egenskaber og særpræg. Det er vigtigt, at vælge den type hund, som passer til familien. Valget må ALDRIG træffes ud fra, at hunden ser sød ud! Og det gør en islandsk fårehund, og en hvalp gør en totalt blød i knæene og om hjertet…….. Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad en islandsk fårehund er for en hund, hvordan den opfører sig, hvad den kræver af pleje og træning. Hund og ejer skulle gerne være et godt match, så I får glæde af hinanden i mange år.

En islandsk fårehund er en hyrdehund. Den stammer, som navnet antyder, fra Island, hvor dens opgave var at hjælpe bønderne med fårene, ligesom den beskyttede lammene mod rovfugle. Den fungerede desuden som gårdhund, den fortalte højlydt, hvis der kom gæster. Disse egenskaber har racen stadigvæk! Dvs at en islandsk fårehund er skabt til et aktivt liv, og ikke til at leve et liv i haven eller i sofaen eller en hurtig tur rundt i nabolaget! For at give den et godt liv, skal den ud og bruge sit kønne hoved. Den er alsidig, og kan bruges til mange former for hundesport, her er nogle gode ideer: agility, rally, lydighed, spor, hyrdning og dogdancing.  Desuden deltager den hjertens gerne i familiens ture i skoven, løbeture, cykelture og i det hele taget alt hvad du/I foretager jer af aktiviteter.


Spørg dig selv om, hvad du kan tilbyde en islandsk fårehund! Dette er hvad du kan forvente:

·          Den har behov for oplevelser i sit liv!

·          Den skal ud og gå nogle lange ture, også selvom det stormer, regner eller sner!

·          Den skal trænes  

·          Den fælder et par gange om året, men en tot i ny og næ vil der altid komme, og det sætter sig gerne på de pæne bukser, ligesom man er på vej ud af døren til fest…..

·          Den har let til gøen! Det er en meget alert hund, som registrerer alt i sine næromgivelser, og den fortæller gerne, at den har fået øje på ”noget”. Dens gøen kan man dog som ejer selv være med til at sætte en begrænsning på, det handler som så meget andet om opdragelse, lige fra man får hvalpen hjem, men lydløs bliver den aldrig!

·          Den har tendens til at jage fugle, harer og råvildt

·          Den har et betagende væsen og et blik, som kan få dig til at gøre de mest uventede ting 😀

Kan du leve med det og give den et aktivt liv, så vil du få en glad og tro følgesvend, som du vil knuselske hele dens liv! 🙂

Hvis ikke, så skal du ikke have en islandsk fårehund! Det vil være synd for den, hvis den ikke får opfyldt sit behov for aktivering, og synd for dens familie, for hunden risikerer selv at finde på noget at beskæftige sig med……. og det er ikke altid ting, som familien synes om!

Hænger du stadig på? Hvis, så er du måske den kommende ejer af en islandsk fårehund (mere)!  Ja, har man først fået 1 af slagsen, så følger der ofte nr. 2 med efter et par år, for det er en fantastisk race, som man let bliver bidt af! 🙂  

Læs mere om racen på islandsk fårehundeklubs hjemmeside: www.islandshunden.dk eller køb bogen om racen. På klubbens hjemmeside kan du også se, hvilke aktiviteter der foregår i klubben, og du er altid velkommen til at kigge forbi for at se vores hunde og for en hundesnak – vi kan tale i timevis!!!! 🙂

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.10 | 08:36

var det forskel på dine kuld efter du havde anvendt biosensorprogram

...
29.04 | 22:53

Hej! Vi söker en tik valp i Sverige. Planerad kull gärna med inslag av svart. Mvh Viveka och Mats
Tel 0709482367

...
07.05 | 21:39

Fine lille Áki. Han er bare endnu sødere i dag <3

...
10.04 | 10:34

Hej vi er blevet meget optaget af racen islandsk fårhund. Bor på et stort
landsted i Halland med höns og kat. Vi kommer til Bornholm i påsken d. 16. og 17
.

...
Du kan lide denne side