Find den rette hvalp

Når du har besluttet dig for en race, og du er sikker på, at du kan opfylde dens behov og omvendt, så er det næste du skal finde IKKE en hvalp, men en opdrætter! Opdrættere er forskellige, og vægter forskellige ting i deres avl. Det er derfor vigtigt at finde en opdrætter, som du deler værdier med, og som du føler tillid til.

Det at købe en hvalp og sælge en hvalp er i høj grad et spørgsmål om gensidig tillid mellem opdrætter og hvalpekøber. Som hvalpekøber kan du derfor heller ikke forvente, at du bare kan komme ind af døren og pege på den hund, som du gerne vil have eller blive skrevet op til en hvalp, før tilliden er etableret.

Opdrætter har behov for at vide en masse om dig, såsom hvorfor det lige er en IF du er interesseret i, hvad er din hunde erfaring, hvordan ser din familie og dagligdag ud, hvad kan du tilbyde en hvalp/hund osv. Hvis ikke opdrætters mavefornemmelse er god på alle områder, så kan du ikke forvente at få lov til at købe en hvalp. Lige så skal du stille alle dine spørgsmål til opdrætter, og hvis ikke din egen mavefornemmelse er god, så kontakt en anden. Lad være med at tage ud og se en hvalp som det første, for så bliver du bare blød i knæene og mister din sunde fornuft, når du først har sådan en lille pelsbunke i skødet 🙂 

Der er stor forskel på opdrættere. Nogle af os har taget en opdrætteruddannelse, nogle af os er også uddannede hundetrænere, nogle af os går meget op i agility, lydighed eller rally, andre går op i udstilling, og nogle har ikke nogen særlige forudsætninger, men er ganske almindelige hunde ejere, som bare har en sød og dejlig hund, som de synes det kunne være spændende at lave et kuld eller to på. Spørg gerne ind til dette, når du kontakter en opdrætter, så du ved, hvad du kan forvente at få hjælp til i hundens opvækst, såfremt noget skulle drille.  Men vi laver alle sammen de mest bedårende hvalpe! 🙂

 

Hvad skal du bruge din hund til?

Vil du udstille den? Vil du dyrke en eller anden form for hundesport?  Vil du bruge den i avl? Eller skal den ”bare” være din bedste ven, og med ud og gå nogle lange ture?  

Find en opdrætter, som deler din interesse, for så har han/hun stort fokus på netop dette, og kan hjælpe dig med at finde den hvalp, som egner sig bedst til det du ønsker.

Ønsker du dig fx en udstillingshund, skal du finde en opdrætter som selv er aktiv inden for udstilling, og som derfor har stort fokus på exteriør.   

Har du interesse i en eller anden form for hundesport, skal du gå efter en opdrætter, som deler denne interesse, og som anvender hunde i sin avl med et godt drive, gode egenskaber inden for hundesport og gode samarbejdsevner.

Er det en avlshund du er ude efter, skal du se på det genetiske og i høj grad sundheden, som ligger bag kuldet.

Er dit primære formål en god familiehund til lange gåture og lidt for sjov hundetræning – vil alle kunne leve op til dette, og du har frit valg på alle hylder.

Når du har fundet den rette opdrætter, er det bare at vente på, at han/hun laver et kuld hvalpe, og at håbe på, at der kommer en som passer til dig og dine ønsker. Går der for lang tid, før den pågældende opdrætter laver kuld, må du prøve at finde en anden, så ventetiden ikke bliver for lang. Men lad være med at gå på kompromis og træffe en overilet beslutning, du skal have den bedste hund, som passer lige netop til dig, for I skal være hinandens i de næste måske 15 år!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.10 | 08:36

var det forskel på dine kuld efter du havde anvendt biosensorprogram

...
29.04 | 22:53

Hej! Vi söker en tik valp i Sverige. Planerad kull gärna med inslag av svart. Mvh Viveka och Mats
Tel 0709482367

...
07.05 | 21:39

Fine lille Áki. Han er bare endnu sødere i dag <3

...
10.04 | 10:34

Hej vi er blevet meget optaget af racen islandsk fårhund. Bor på et stort
landsted i Halland med höns og kat. Vi kommer til Bornholm i påsken d. 16. og 17
.

...
Du kan lide denne side