Skrudur - kåret med 8,33

Bedre kåring - lavere pris. Normalt sættes prisen op på en bedækning, når hingsten forbedrer sin kåring. Men ikke hos Skrudur. Han forbedrede sin kåring i 2011- 10 år gammel, til 8,33. Det fejrer vi ved at sætte prisen NED!. 5000,- plus moms. Så jo, Skrudur er igen i 2013 klar til at modtage hopper. Skrudur blev kåret i 1. klasse som 4-års med flotte 8,21. Bemærk: Skrudur har opnået 9,5 for benkvalitet, samt 9 for ryg og kryds, pas samt hårpragt.

Historien om Skrudur fra Litlalandi

På en tur til Island i oktober måned 2004 blev jeg præsenteret for i alt fire hingste. ”Rundviser” var Eysteinn Leifsson, som jeg var kommet i kontakt med via Finn Møller i Sverige. Tre af hingstene var fem til syv år gamle, og alle kårede med lidt over 8 total.

Jeg faldt for en af dem, men valgte alligevel at se også en 3-åring, Skrudur, som Eysteinn betegnede lovende. Kun var der et problem: Opdrætterne og ejerne havde endnu ikke endelig besluttet, om de ville sælge, ligesom der endnu ikke var sat en pris på hesten. Begge dele er jo ret vigtige, førend en handel kan indgås.

Vi, min familie og jeg, kørte med Eysteinn til Atli Gudmundsons stald, ved Hafnarfjordur, lidt syd for Reykjavik, og der så jeg rækken af heste. Små 30 i alt. En skilte sig i mine øjne markant ud fra mængden, og det viste sig senere at være Skrudur.

Skrudur var på det tidspunkt kommet i træning fem dage tidligere, og havde endnu ikke haft hverken saddel eller rytter på. Jeg var med det samme ”helt solgt,” men måtte naturligvis have nogle flere oplysninger. Papirerne på hesten var i orden: Hans far er billedsmukke Randver, der har en samlet kåring på 8.28, og hans mor, der er kåret med 8.12 er mor til blandt andet Ægir fra Litlalandi, der er kåret med flotte 8.51, fordelt med 8.71 for bygning, og 8.37 for rideegenskaber. Ægir har Orri fra Pufu som far.

Først den følgende dag fik jeg meldingen om prisen og om at jeg kunne købe ham. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at da jeg hørte prisen sagde jeg ret kontant: Glem det!

Imidlertid var Skrudur ikke helt til at få ud af sindet, så lørdag eftermiddag kørte vi igen ud og så ham. Resten af familien frarådede det, de mente, at jeg bare måtte eje hesten. Det kunne de læse i mine øjne dagen før, sagde de. Selv havde jeg den holdning, at jeg ville se ham, for at finde en fejl eller to, for så kunne jeg en gang for altid slå ham ud af hovedet.

Men, men, men… han var lige så smuk, godt gående og tydeligvis en særdeles spændende hest, som den foregående dag. Resten er nu historie: Jeg købte hesten samme aften, og har på intet tidspunkt fortrudt, og endnu mindre efter den helt igennem flotte kåring, han opnåede i maj måned 2005 – præcis på hans 4-års fødselsdag! Sikke en fødselsdagsgave!

2006: I 2006 blev Skrudur vist igen. Først den 15. maj, hvor han ved kåringen i Sörlastödum forbedrede sin bygningskåring til 8,51, vist af Atli Gudmundsson. Desværre fulgte rideegenskaberne ikke med op i første omgang. Forskellige omstændigheder førte til, at jeg valgte at flytte Skrudur til Erlingur Erlingssons træningskvarter nær Selfoss. Ved en kåring den 29. maj blev han redet af Erlingur Erlingsson, og forbedrede sine karakter for rideegenskaber til 8,20. Samlet blev Skrudurs kåring i 2006 hævet til 8,28.

2007 og 2008.
I sommeren 2007 kom Skrudur til Danmark, og han blev samme år tilført ni hopper, hvoraf de otte "slanke" og med føl ved siden, kom i fol. Den 9. var "lidt vel godt i stand," og kom ikke i fol. Det skal Skrudur ikke lastes for!

Hoppen blev til gengæld, sammen med 25 andre hopper, igen tilført Skrudur i sommeren 2008, hvor hun uden problemer kom i fol.

Siden har Skrudur virket i avlen, blandt andet i Holland, hvor en stribe lovende afkom kom til verden i sommeren 2011.

I 2012 bedækker Skrudur for første gang i Jylland. Se nærmere under bedæknings-fanen.

I alt har Skrudur tæt ved 100 afkom

Bedækningssæson 2012
Skrudur er nu parat til en ny avlssæson. Kontakt os på telefon 22 25 31 51, (bedst efter klokken 18) eller på e-mail,
henrik@sieben.dk for yderligere oplysninger eller reservation. ...

 Velkommen på Islænderstutteriet Ågården, Henrik