Forhudsbetændelse !

Forhudsbetændelse kan optræde hos hanhunde i alle racer, og lidelsen kan ses i alle aldre.
Årsagen til sygdommen kan være bakterier, indtrængende fremmedlegemer, beskadigelse og forsnævring af forhuden.
Sygdommen er almindelig hos hunde, som ikke er kastreret. 

Når sygdommen begynder, vil hunden i reglen vise en øget slikkelyst på kønsorganet. Hunden "vasker sig" mere end normalt.
Senere kan der komme et gråt/gulligt flåd fra forhuden og slikkelysten tiltager.

På grund af den forøgede slikkeaktivitet er det ikke ualmindeligt, at forhuden bliver fortykket, ligesom det heller ikke er ualmindeligt at se enkelte bloddryp fra forhuden, fordi hunden slikker så kraftigt på kønsorganet, at slimhinden bliver irriteret og brister.

Hvad kan jeg gøre ?

Hvis man konstaterer forhundsbetændelse, kan man forsøge at skylle forhuden med  brintoverilte i en opløsning på ½ - 2%. Man kan med en lille plastsprøjte føre ca. 1 ml. af  opløsningen ind under forhuden og samtidig massere brintoverilteopløsningen mod basis af kønsorganet.

Denne behandling kan gentages med nogle dages mellemrum. Skulle det gullige flåd ikke aftage og hunden fortsat "vasker sig", må man konsultere dyrlæge.

I nogle tilfælde vil dyrlægen berolige hunden med medicin for at få lov til at undersøge hundens forhud. Ved basis af kønsorganet har forhuden en fold, hvor der findes mindre lymfeknuder. Er disse irriteret kan det være nødvendigt at ætse omslagsfolden, fordi det ofte er den egentlige årsag til forhudsbetændelsen. I andre tilfælde vil en medicinsk behandling med antibioca i forhuden være nødvendig for at klare problemet.

De fleste hanhunde får forhudsbetændelse på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Hvis hunden holder sig selv ren og udflådet ikke generer omgivelserne, behøver man normalt ikke at foretage sig noget. Hvis hunden får øget lyst til at vaske sig, så må man reagere og begynde en behandling.

Et super staff triks mod forhudsbetændelse

Hvis du giver din hanhund lidt flåede tomater i kosten en eller to gang om ugen så får den ikke så let forhudsbetændelse.

Det er et gammelt husråd og det virker rent faktisk.

Husk at du ikke må opbevare dåsen når den er åbnet. Hæld tomaterne på en beholder af plast og smid den ud efter nogle dage.

Du kan jo når du selv anvender flåede eller hakkede tomater smide lidt i madskålen på din hanhund. Det er noget de fleste kan lide og blandet med maden kan selv de kræsne få det ned.