Opkast !

Der kan være mange årsager til, at din hund pludselig begynder at kaste op, og det er noget, man tit støder på hos landets dyreklinikker og dyrlæger.
Katte og rovdyr kaster generelt op, når de æder ting, de ikke kan fordøje; de forsluger sig - og kaster op, det er der ikke noget unormalt i.
Hundehvalpe kan i sjældne tilfælde æde ting som: Legetøj, plasticdimser, tøj - eller stykker af sokker og sko, nødder mv..
Hvis disse fremmedlegemer ikke kan passere gennem mavemunden ud i tyndtarmen, eller hvis fremmedlegemet ligger og spærrer i tarmen,
så vil hunden have vedvarende opkastninger. Ofte er operation den eneste mulighed, da genstanden hverken kan komme op gennem
halsen eller ud gennem endetarmen.
Hunde kan blive meget sløje af at have sådanne fremmedlegemer siddende i tarmsystemet, og de skal opereres ret hurtigt, hvis tarmene ikke skal tage skade af en genstand, der sidder kilet fast. I værste fald kan hunden dø af det, hvis der ikke gribes rettidigt ind.
Hunden kan også kaste op, hvis der er en betændelsestilstand i mavesækkens slimhinde. Her vil hunden have hyppige daglige opkastninger, og det kan stå på i mange dage. I disse tilfælde kaster hunden som regel al sin mad op.
Denne tilstand behandles med antibiotika og med kvalmedæmpende og evt. syreneutraliserende medicin.
Hunden sættes også på diæt. Her er udkogt ris og kylling eller kogt fisk godt. Man kan evt. købe færdiglavet mave-/tarmdiætfoder.
Har hunden irritation i mave /tarm, skal der gives små, men hyppige diætmåltider for at holde gang i peristaltikken (tarmbevægelserne).
Hunde kan som mennesker have reflux af mavesyre (sure opstød og evt. opkast), og her kan man med held behandle med syreneutraliserende eller mavesyreregulerende tabletter, ligesom man gør med mennesker.
Men der er mange andre lidelser, der kan afstedkomme opkastninger hos din hund.
Lidelser i lever og bugspytkirtel er eksempler på organer, der kan være årsag til opkastningen. Det er begge organer, der er tæt knyttet til maven, og de har begge stor indflydelse på på fordøjelsen.
For at stille diagnosen, og det kan være vanskeligt ved sygdom i disse organer, skal der tages blodprøver og bruges røntgen eller scanning for at indkredse problemerne.
Tæver, som lider af livmoderbetændelse, er ofte forgiftede pga. nogle giftstoffer, der frigives af bakterierne i livmoderen. Dette kan også være årsag til opkastninger.
Ved nyrelidelser kan der også komme opkastninger. Det er jo nyrerne, der renser blodet, og er blodet ikke renset korrekt, bliver kroppen forgiftet - med opkastninger til følge. Ved disse lidelser får hunden ofte nedsat appetit, mens der ses en stigende drikkelyst.
Hvis din hund kaster op - eller går og prøver på det, skal du søge dyrlæge hurtigst muligt for at få stillet den rette diagnose og få hunden i behandling omgående. Også her gælder sætningen:
Hurtig hjælp er dobbelt hjælp.

 

Diarre !

En gang imellem får din staff diarre. Det kan skyldes nyt foder, stress, oplevelser, kulde og af de ting den konstant æder i naturen.

Fordi den har tynd mave en gang og det ikke bliver ved i over en dag behøver du ikke foretage dig ret meget.
Hvis det fortsætter over en dag kan du starte med at give den ZooLac.
Det er et godt produkt som stopper hundens diarre ganske hurtigt. Følg instruksen på tuben.

Stopper ZooLac ikke diarren og det nu har varet i mere end to dage så bør du efter vores mening tale med din dyrlæge.
Du kan hjælpe hunden ved at tage fodret fra den i en dag. Vi koger gerne lidt kylling og ris derefter og tilbyder den det.

Diarre kan også skyldes orm. Hvis du skal til dyrlægen grundes diarre så tag en afførringsprøve med. Så kan dyrlægen undersøge for orm og behandle hunden korrekt.