Revisor kan nu tilbyde udvidet gennemgang / revision

revisor slagelse, revisor ringsted, revisor sorø, revisor korsør, revisor næstved

Folketinget har i december 2012 vedtaget ændringer til årsregnskabsloven og revisorloven, der på to områder lemper kravene til revision af mindre virksomheders årsregnskaber.

Der indføres nu mulighed for, at virksomheder i regnskabsklasse B kan vælge, at revisionen af årsregnskabet skal udføres efter en særlig erklæringsstandard / udvidet gennemgang.

Der lempes også i reglerne om fravalg af revision, således at holdingselskaber, der indgår i små koncerner,  kan fravælge revision af årsregnskabet.

Udvidet gennemgang

Virksomheder i regnskabsklasse B får mulighed for at "tilvælge" revision efter en særlig standard / "Udvidet gennemgang af årsregnskaber".

I stedet for at revisionen udføres i overensstemmelse med de internationale revisionsstandarder (ISA), vil det nu være muligt at anvende den særlige erklæringsstandard, der er tilpasset forholdene i små virksomheder.Der skal ikke særskilt informeres om denne beslutning i årsrapporten. Der skal fortsat være anmeldt og registreret en godkendt revisor.

En udvidet gennemgang efter den nye standard vil tage udgangspunkt i et review efter den internationale standard om review - dvs. basere sig på forespørgsler og analyser. I tillæg hertil vil der skulle udføres en række supplerende handlinger, herunder:

  • Indhentelse af udskrifter fra tingbog, personbog og bilbog
  • Indhentelse af engagementsforespørgsler fra pengeinstitutter mv.
  • Indhentelse af advokatbrev
  • Indhentelse af dokumentation for, at indberettede AM-bidrag, A-skatter, merværdiafgifter og lønsumsafgifter er korrekt indberettet på baggrund af bogføringen

Holdingselskaber

I lighed med de gældende regler vil små virksomheder i regnskabsklasse B (balancesum på 4 mio. kr., nettoomsætning på 8 mio. kr., gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 12) fortsat helt kunne fravælge revision af årsregnskabet.

Det nye er, at små holdingselskaber nu også får mulighed for helt at fravælge revision.

Ikrafttrædelse

De nye regler træder i kraft 1. januar 2013.

Virksomheder, der ønsker at revisionen skal udføres i overensstemmelse med den særlige erklæringsstandard, skal foretage et tilvalg heraf på den førstkommende ordinære generalforsamling. Herefter vil det efterfølgende årsregnskab være underlagt revision efter den nye særlige erklæringsstandard.

For virksomheder med regnskabsår der starter 1. september 2012 eller senere, vil det være mulighed at anvende den nye form for erklæring allerede på det næste årsregnskab. Eneste krav er, at beslutningen om tilvalg af erklæringsydelsen foretages på den førstkommende ordinære generalforsamling efter 1. januar 2013.

Kontakt os gerne for et møde eller en snak om, hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed.

Mail eller ring nu for et gratis revisormøde
.

Mvh
Revisionscentret - Slagelse
Jesper Thygesen
Registreret revisor

Mail: jt@revi.dk

Tlf.: 5858 0444

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.05 | 10:50

Hej Jesper
vi søger efter en revisor, der er godkendt til at være revisor i forhold til Socialtilsyn, vi er i proces med at blive godkendt af Socialtilsynet. ?

...
06.06 | 10:18
Revisor Slagelse har modtaget 30
29.01 | 12:30
Kundeside - Info har modtaget 2
22.07 | 19:59
Prøv en ny revisor har modtaget 1
Du kan lide denne side