Det mentale er lige så vigtigt som det ydre !!!

Vi har her i Purestaff's den holdning at mentalbeskrivelser burde være et must på vores dejlige racerene Staffordshire Bull Terrier. Et avlskrav som det er det med HD (hofter) og AD (albuer) allerede.
Vi skal i dag som opdrætter af ægte stamtavleførste SBT, røngtenfotografere vores staffer for hofte og albue status FØR de indgår i avlen herhjemme.
Derudover har vi et præmeringskrav (VERY GOOD) fra en udstilling før vi kan få godkendt en staff til hvalpe.

Vi mener det mentale er mindst lige så vigtigt og afgørende som det ydre og sundheden i det hele taget. Det kan godt være man har købt sig en super lækker show hund og den gør sig godt i ringen. Men i hverdagen er den et aggressivt spetakel som bestemt ikke pynter på vores skønne race som helhed.
Vi mener hverdagen er det vigtigste og det er der man skal sikre sig den gode avl.
Vi har forsøgt sammen med få andre opdrætter i landet at få indført avlskrav om mentalbeskrivelser på vores race og dette er stemt ned ved afstemning blandt racens medlemmer flere gange nu.
En beslutning vi slet ikke kan forstå og som vi fortsat vil kæmpe en brav kamp for bliver til et avlskrav i fremtiden for racen.
Man kan bruge dette super redskab om mental beskrivelse (mentaltest) når man finder avlspartner til sin tæve eller han hund.
Det er en anerkendt og afprøvet metode til at vise hvordan det indre, det mantale, virker på hunden. Den bliver udsat for nogle hverdags ting under nogle kontrolerede forhold og under en vis stress faktor. Der er fire uddannede mentalbeskriver tilstede samt hundens ejer. Disse fire personer vurdere hunden og dens reaktioner og derved udformes en beskrivelse som bliver indført under stamtavlen.
Vi kan så som seriøse opdrætter se hvordan vores hund er indeni og finde den bedste partner til dem.
Vi kan også bruge resultatet til at træne vores hund og støtte den i eventuelle svagheder. Vi kan tilrettelægge hverdagen for hunden så den bliver udviklet på den bedste måde og i det hele taget lære vores hund meget bedre at kende indeni.

Det går vi ind for og hos os mentalbeskriver vi vores staffer...

Teamleder Claus Ernst tester vores race for første gang på Sjælland i 2008

Ønskeprofilen for SBT !!!

Ønskeprofil
Staffordshire Bull Terrier
Testmodel Profil Forklaring
 
1a Kontakt 4 Tager selvstændigt kontakt eller når føreren tager kontakt. Balanceret.
1b Håndtering 4 Følger med uden besvær
1c Håndtering 4 Lader sig håndtere
2a Leg - engagement 4 Leger aktivt. Starter hurtigt
2b Leg - greb 4 Griber med hele munden, tager fat.
2c Leg - træk 4 Tager straks fat og holder fast. Rusker og trækker til testlederen slipper
3a Jagt - fart 4 Starter og fuldfører med høj fart
3b Jagt - fangst 5 Tager byttet straks. Målbevidst
4 Aktivitetsniveau 3 Går rundt. Evt. snuser, spiser græs eller bider i pinde under forløbet
5a Overraskelse - skræk 2 Stopper og dukker sig
5b Overraskelse - trusler/angreb 2 En eller to trusselshandlinger
5c Overraskelse - nysgerrighed 5 Går frem uden hjælp, evt. med lav kropsholdning
5d Overraskelse - afreaktion 1 Ingen undvigemanøvre
6a Lyd - skræk 1 Stopper - kort stop. Ingen undvigelser
6b Lyd - nysgerrighed 5 Går frem uden hjælp, evt. med lav kropsholdning
6c Lyd - afreaktion 1 Ingen undvigemanøvre
7a Spøgelser - skræk 2 En eller to flugthandlinger
7b Spøgelser - trusler/aggressivitet 2 En eller to trusselshandlinger i en del eller hele forløbet
7c Spøgelser - afreaktion 5 Går frem til figuranten uden hjælp, evt. med lav kropsholdning
8 Skarp lyd 2 Reaktionen forsvinder efter de første skud. Afbryder, men genoptager tidligere aktivitet

Det er ikke nok at en staff er lækker udenpå og sund indeni. Den skal også være mentalt i top form.

En mental beskrivelse i billeder:

Det første som sker til testen er person kontakt. En fremmed person for hunden kommer. Hilser på ejer og derefter på hunden. Det vurderes hvordan hunden hilser og reagere.

Hunden slippes fra sin line og den nye fremmede person begynder at tilbyde hunden leg og samvær.

Ejer bringer sin hund i snor til jagten. Et spil med en "hare" sendes afsted og hunden vurderes for dens interesse i jagten.

"jagten" foretages flere gange

Nu skal ejer stå med hunden i 5 minutter hvor intet sker. Her beskrives hundens måde at slappe af og "glemme" det som er foretaget før

Ejer går med hunden til en pludselig overraskelse i form af en kedeldragt som dukker frem. Det vurderes om hunden har lyst til at undersøge på egen hånd og i hvilket omfang den er bange, modig eller aggresiv.

Herefter udsættes hunden for en pludselig høj lyd. Flygter den eller vil den nysgerrigt undersøge på egen hånd.

Den næstsidste test er præsentation af to "spøgelser" - Disse kommer frem fra et skjul og er for hunden meget uvandt. Dette er her man tester om hunden har en truende adfærd og hvilken handling den griber til først når den møder noget pludseligt.

Det sidste test element er skud. Ejer leger med hunden og der afskydes flere skud.
I samtlige test overvåges hunden af fire test personer som alle er uddannet af DKK. Alle hunde vurderes derfor seriøst og proffesionelt.

Vi gør tingene anderledes hos Purestaff's

Vores holdning er klar. Vi går gerne forrest og viser vejen. I hvert fald gør vi det som vi selv mener er vigtigt for racen og for opdrættet her i landet.
Hvad andre gør betyder intet for os. Man må vel som opdrætter selv vurdere hvad der er bedst for sine dyr. De beslutninger som vi hver især træffer er vores egne og vi skal se os selv i spejlet og dem som vi formidler hvalpe til.
Vi står med et stort ansvar. Et ægte varemærke til en ægte Staffordshire Bull Terrier hund.
Vi lever ikke af vores hunde men for vores hunde og det gælder i det hele.
Vi mental beskriver fordi vi tror på værdien i disse test. Vi tror på vi som race ville få gavn af at vise vi tror på vores race og fremtiden for den. Vi gør noget. Vi viser flaget og tør vise hvad vores hunde indeholder.
Det er ikke små halvsløve skødehunde vi opdrætter men ægte terrier med et friskt livligt sind som elsker udfordringer og liv.
Det er bestemt ikke en race for alle. Det håber jeg enhver kan både se og læse sig til. Man skal gide livet med en hund som ikke bare vil ligge i en sofa og pynte.
En Staffordshire Bull Terrier en en hund der kræver opmærksomhed og kærlighed. Men giver man sin staff det samt almindelig omtanke, træning og scocialt liv så har man verdens bedste ven for livet. De går helt ind... Ikke bare en hund men et familie medlem som alle bliver som besat af. En SBT bliver til flere SBT.. Tro mig... Det er sandheden. Vi startede også kun med en...