Fredag 5. december 2014

Mille var så uheldig at beskadige sit korsbånd. Vi valgte at lade hende få en operation en TTA som er rigtig god løsning. Dyr men intet er for godt til vores Mille pige. Efter operationen mistede Mille åbenbart sin leder status. I hvert fald var vores flok struktur i hjemmet anderledes. Vi opdagede det kun i meget lille grad men Mocca og Mille gled længere og længere fra hinanden. Vi antog at det var noget som ville normalisere sig igen men det kom desværre til en konfrontation tilbage i april måned.

Vi prøvede alt igennem 7 måneder. Professionel hjælp og adfærd og støtte til vores flok. Vi ønsker ikke at vores hunde skal komme til skade eller mistrives. Mocca og Milles forhold blev aldrig det samme igen. De har ligget sammen i 5½ år og aldrig været en dag fra hinanden. De kyssede og slikkede hinanden hver eneste dag og løb sammen i haven. Intet har nogensinde været imellem dem. De kunne godt gå sammen her hjemme hvis vi begge var her og der ikke skete noget uventet. Så kunne vi mærke at stemningen ændrede sig. Vores rådgiver gav os masser af værktøjer og råd men den race her kan man ikke lade afgøre det selv. Vi fik to gange hvor de var i totterne på hinanden. Helt ufarligt og uden skader. Kun skænderi (i hundeverden) Men vi kunne ikke få os selv til at vente på at det en dag skulle udvikle sig til et rigtigt uvenskab med skader på dem begge.

Der måtte desværre træffes nogle grimme voksne beslutninger. Vi græd og gik rundt om den varme grød. Vi kontaktede venner, familie og vores dyrlæger. En af vores hunde måtte forlade hjemmet. Mange ville vælge at aflive. Vi som hundeejer tror kun vi selv er de bedste for vores hunde. Men vores kærlighed rækker meget videre. Vi elsker vores hunde helt ind til benet og kunne aldrig nogensinde af ego få os til at aflive en sund og rask hund. Et familie medlem. Vores staff barn.

Vi gik med løsningsmodeller i uge, månedsvis og pludselig en dag blev vi ringet op af en kvinde. Hun sagde at hun havde ringet til rigtig mange staff opdrætter og ingen havde taget telefonen. Så hun var rigtig glad for at vi var i den anden ende. Som vi jo altid er. Hun var på jagt efter en staff til hendes veninde som havde mistet en 12 år gamle staff dreng. Hun var i dyb sorg og ville så gerne have en omplacerings hund hvis det kunne lade sig gøre. Vi tænkte på det tidspunkt slet ikke på Mille eller Mocca. Men om natten kom den tanke pludselig i en drøm. Kunne hun måske tage sig af Mille og give hende et luksus liv. Vi fik mange samtaler og Isabel som hun hedder græd i telefonen da hun hørte om Mille pigen. Så vi tudede sammen mange gange. Isa kom og besøgte Mille her i vores hjem og mødte Mocca. Mille var rigtig glad med det samme for Isa. Det var kærlighed ved første blik.

Vi blev enige om at Mille skulle flytte ind til Isa. Hun bor på Samsø og ville give Mille et luksus liv med natur og kærlighed hver eneste dag. Hun kunne ligge i sengen, sofaen og være enehund til evigheden. Det var en utrolig oplevelse at møde Isabel og mærke hendes ægte kærlighed til racen. Hendes Fido var død for 2 uger sigen og savnet var så stort. Da vi så billeder af Fido var det som om Fido og Mille var søskende.

Vi kørete til Samsø med Mille. Den 22. oktober 2014. Med i bilen var Mocca. Det var som om de to sagde farvel til hinanden. Mille har fra hun kom til verden været en utrolig klog hund. Hun kunne opsnatte alt længe før det skete. Den dag lå de mule mod mule og det var hjerteskærende at de nu skulle skilles for evigt.

Mille bor nu på Samsø. Hos en engel af en kvinde. Hun sender sms og billeder hver eneste dag. Her i skrivende stund den 5 december 2014 har jeg en telefon fyldt med Mille billeder og tekster om hvad hun laver.  Det har gjort savnet, smerten og hverdagen lettere at komme igennem. Tak til Isa fordi du er til.

Vi tænker hver eneste dag og nat på vores Mille pige. Nu vil vi sørge for at Mocca får nogle hvalpe så Mille kan blive mormor. Vi håber så at Mille viser sig i hendes børnebørn og vi får lidt af Mille her i hjemmet igen. Vi takker for de 8 år vi har levet med Mille og hun vil aldrig forlade vores hjerter.

SØNDAG 26. JANUAR 2014

Tiden går og vi går med. Det er godt nok længe siden vi har sat et poteaftryk i vores dagbog. Vores liv har været lidt turbulent på den gode og på den knap så gode måde. Det sker vist for alle. Det skete også for os. Vi har i den forgange tid dog ikke spillet døde men brugt tiden på at slikke vores sår og forberede os på fremtiden.
Vi blev gift i en tidlig alder. Vi har holdt sammen siden 1987 - Elsket og æret hinanden. Vokset sammen og med hinanden. Det har så med den tid der er løbet af stablen foranlediget i et sølvbryllup her den 20 august 2013. Det blev fejret i Spanien med vores familie og venner. Vores staff børn var selvfølgelig med.
Vi har også forbedret vores bolig, have og firma. Vi har set vores opdrættede staff børn og fået nye staff børn i vores univers. Det har været en dejlig tid der er gået og kun fremtiden kan blive endnu bedre.
Vores hvalpe planer for 2014 er snart klar og vi ser positivt på det som kommer. Heldigvis har vores liv altid været ret aktivt og vi har til en hver udfordring haft vores stærke bånd til vores familie og vores meget trofaste vidunderlige venner ved vores side. Tak til alle vores venner for støtten. Troen på vores side af sagen og ikke mindst det at i alle er forblevet vores tætte liv.
Dem som vi har mistet under vejs er godt det samme. Vi bær ikke nag til nogen som helst. Man gør jo som man gør her i livet. Nogle man møder på sin vej tror på det de hører og drager deres beslutninger ud fra det. De får nye venner og sådan er det. Det er helt ok med os. Vi tror på karma loven og vi er så forelsket i livet at vi ser det positive i alt. Også det at miste.
Når man lukker en dør så åbner man en anden.
Vi ved at selv om noget ser sort ud så bliver det jo lyst igen. Vi lever i tegnet positivitet. Vi er optimister og vi holder sammen. Vores kærlighed til racen bliver spejlet i det vi gør for racen.
Denne dagbog opdatering bliver vist alt for lang. Det vi kort ville sige var bare: Vi har det skønt. Vi lever livet mens vi har det og tager en dag af gangen. Firmaet Hooked4pets.dk vokser og vokser. Solen stråler og vi stråler med.
Knus til jer - vores læser !!!

MANDAG 7. NOVEMBER 2011

Så er det mandag igen. Dog denne gang mandag den 7. november. Begge vores hjemboende tæver Mocca og Mille har fået lagt hvalpe i "ovnen". Om det så bliver til hvalpe kan kun tiden vise afsløre. Mocca er i dag på hendes dag 19 og Mille på hendes dag 7.
Efter den "normale" tabel skal de gå 63 dage. Mocca har ramt 63 dage den 21 december og Mille lige efter nytår.
Nu kan scanne omkring dag 28-30 så det er snart.
Vi har vejet dem begge og de har taget på. Men det gør tæver næsen altid når de har haft løbetid. Det er som om de instinkttivt bygger op til hvalpetiden.
Ellers er hverdagen gået som den plejer. Men vi indrømmer at det med vores tæver samtidig i løbetid og parringer har alt vores opmærksomhed.
Begge har fået liv i maven fra samme hanhund og vi er så beæret over at kunne bringe CH. Stormbull Solo's afkom til landet. Ingen har før i Danmark haft parring hos ham og jeg tror faktisk ikke der er noget efter ham i norden. Vi har fået henvendelser fra Finland, Norge, Sverige, Tyskland og Spanien. Det er vi super stolte over og det viser jo med klarhed at vi kan vente os noget rigtig fint. Lige nu er det mest spændende om de er drægtige. Vi krydser alt vi har.
Vi har på fredag 3 hvalpe fra B-Kuldet der skal testet for HD AD og Patella. Det er super skønt og seriøst at så mange af vores hvalpeejer vælger at sundhedsteste deres hvalpe. Vi har på nuværende tidspunkt testet 50% fra A-Kuldet og nu bliver det jo så også 50% fra B-Kuldet. Det er super i vores bog.
Snart er november slut og december kommer. Den måned hvor man skal julehygge og se sin familie. Bare ikke os. Vi ligger i hvalpe kassen med vores engle børn.
FORHÅBENTLIGT...smil

MANDAG 17. OKTOBER 2011

Resten af september måned gik med raske skridt. Vi har nydt vores venner, familie og ikke mindst vores hunde. Også dem som er flyttet hjemmefra. Heldigvis kommer vores staff venner ofte på besøg og vi kan klappe, kramme og kysse vores opdræt. Monty vores store håb for fremtiden vokser sig total lækker. Han bliver et halvt år på lørdag. Alle hans tænder er faldet ud og frem er vokset et komplet saksebid. Han er utrolig kærlig overfor vores tæver og vi kan næste ikke vente til han skal lave vores næste generation af hvalpe.
Mille og Mocca stor trives i deres fælles liv. Hver nat sover de i smørhullet tæt op af hinanden. Der bliver vasket øre og delt kærlighed konstant. De kan sagtens tage nogle total vilde lege timer i haven men de er aldrig blevet uvenner over noget som helst. Mille er helt bestemt chefen og Mocca ved det 100%.
Det er skønt at leve sammen med dyr i harmoni og det er helt sikkert det vi har i vores flok.
Mocca gik efter næsten 8 måneder i løbetid her mandag den 10. oktober. Hun har været til sin første test hos vores dyrlæge i dag mandag den 17. oktober. Hun skal til næste tjek på onsdag.
Det er ikke let at vide hvornår en ægløsning kommer især ikke på den første parring en tæve skal have. For os er det vigtigt at alt sker så naturligt som muligt og vi anvender ikke hormoner eller andet kemi på vores tæver. Så snart en løbetid indtræffer som der skal parres på går vi i gang med vores program på tæven for at forbedre hele processen.
Vi glæder os helt vildt til denne parring og håber for alt i verden at maven bliver fyldt med dejlige små staff børn.
På billedet kan du se Clyde lave løjer...

TIRSDAG 20. SEPTEMBER 2011

Tiden løber afsted. Vi har mange jern i ilden. Vi har været på udstilling i Hedensted og Bjerringbro i weekenden. En våd og regnfuld oplevelse.
Vi sagde godt nok at dette var de sidste udstillinger men vi kom til at melde til i Års og Hobro alligevel til oktober.
Så er det også slut for vores vedkommende i hvert fald. Om vi så ser nogle af de andre Purestaffer rundt omkring må tiden vise.
På fredag skal vi til scanning med Emma. Hun er på hendes dag 29 på fredag. Vi glæder os men vi er samtidig nervøse.
Mocca slikker sig meget så vi håber hun snart starter sin løbetid. Vi ville så gerne opleve de to staff tøser have hvalpe samtidig. Vi vil klart lade dem lege sammen og mon ikke det bliver hårdt men en skøn tid.
Vi har haft mange besøg af dejlige seriøse nye hvalpekøber. Det er utroligt at vores race er blevet så eftertragtet. Det er helt sikkert at det vil gøre at tavleløse staffer igen bliver lette at sælge og desværre er der rigtig mange som tror det er godt nok. Køb ikke din staff tavleløs eller fra en hundehandler. Vælg din seriøse DKK opdrætter og vent på den helt rigtige hvalp er klar til dig og din familie. Det er du langt bedre tjent med.
Vi har allerede skrevet op til 2012 og vi sætter seriøse krav til vores nye Purestaff's hvalpe ejer.
Vi er skrup ærlige og vil gøre alt vi kan for at vores hvalpe får det luksus liv vi har sat dem i verden for.
Vi bruger alle vores sparepenge og flere til for at få det bedste avlsmateriale og vi er vores linje tro. Vi fortsætter med at lave de rigtige Staffordshire Bull Terrier nu og fremover. Vi tror selvfølgelig ikke på at vores race kommer på nogen forbudsliste og gør den det så rejser vi klart væk fra dette lille forbudsland. Vi giver ikke op og kæmper for vores race. Hunde skal efter vores mening ikke leve et liv med mundkurv

SØNDAG 11. SEPTEMBER 2011

For 10 år siden sad jeg og Cliff i stuen. Vi havde fjernsynet tændt og havde en dejlig fridag. Vi så katastrofen direkte. Vi troede det var en trailer på en ny storfilm men det skulle hurtigt vise sig at være virkelighed. Livet blev i et kort sekund ændret for hele verden og vi vil i dag ære og huske de som mistede deres liv og dem som fik ødelagt deres familier. Ære være deres minde.
Det er om to dage præsis 3 måneder siden vores mor og svigermor Sussy gik bort. Vi har lavet hele hendes del af huset om til hvalpe afdeling. De mange kvardratmeter har stået tomt hen og endelig fik vi overskudet til at ære hende ved at flytte alt med hunde der ind. Alt er klar til de små og Emma flytter ind i næste måned.
Emma tager på. Hun er i dag på sin dag 17. De små fostre sætter sig fast i disse dage og Emma stortrives. Hun har taget et kilo på så mon ikke der er andet end luft i maven. Vi bider stadig negle.
Mocca skal snart gå i sin løbetid. Sæden er klar og vi er så klar.
Mocca har tabt sig 1½ kg og står i fin form. Hun skal udstilles i Hedensted og Bjerringbro næste weekend. Det bliver dejligt. Det bliver de sidste udstillinger for os i år. Resten af 2011 går med hvalpe. Julen og nytåret bliver ligeledes i hvalpekassen men skønt bliver det jo. Sådan nydes livet bedst.
Monty bliver en smuk racetypisk staff dreng. Han udvikler sig som vi havde drømt om og hans træning hos Lise i Pack Bonding hver lørdag giver pote. Han er super klog og dygtig. Hans liv med Monique går over alt forventning. Tina og Thomas kommer rigtig tit på besøg også nyder vi alle fire staff børn i fulde drag sammen. Lykken er staffer, familie og venner.

TORSDAG 1. SEPTEMBER 2011

Så er august måned 2011 gået og den blev for os en lang og spændende måned. Vi har været til dyrlægen med lille Monty drengen og fået alle de sidste vacciner og sundhedstjek på plads. Han har fået tegnet forsikringer, selvfølgelig gennem Agria Dyreforsikring. Monty udvikler sig som vi havde drømt om og han stor trives i livet med Monique og "mor" Tina og "far" Thomas. Monique er gennemhullet af bid men hun nyder det. Vores elskede gudbarn Michelle var på weekend i starten af august og vi fik sendt hende godt af sted på hendes jordomrejse. Puha tiden går og det mærker man sku når børnene i familien bliver voksne.
Vi har haft rigtig mange nye hvalpefamilier på besøg og det har været spændende og skønne møder. Vi kan mærke interessen for vores opdræt og det er vi super stolte af. Det vidner om at vi formidler det ærlige budskab om vores hensigter og at vores hjerter skinner igennem det vi laver og står for. Dejligt.
Vores hjemmelavede tæve EMMA gik i løbetid den 12 august. Det var en længe ventet løbetid. Men sådan er det bare når man lever med dyr. Intet er helt til at planlægge og det er vel også det som gør det udfordrende.
Vi havde allerede tidligere på sommeren bestilt rejse til Spanien og vi tog vores to sorte staff piger og vores kufferter ombord på flyet den 16. august. Heldigvis har vi nogle skønne hjerte venner som klare alt for os mens vi er væk.
Den 20. august havde vi 23 års bryllupsdag. Hold da op hvor tiden bare spæner af sted.
Det var mellem 33 og 38 grader i skyggen sydpå og vi måtte sku sande at det var for varmt til for mange aktiviteter. Vi havde planlagt at Mille og Mocca skulle på diæt og det kom de på rejsen.
Begge piger har tabt sig og Mocca står i kanon form til de to udstillinger hun skal have i september inden hun skal parres med sin elsker CH. Stormbull Solo J.W
Emma blev insemineret fredag den 26. august og den 27. oktober 2011 får vi at se om der er andet end luft i maven.
Vi har planer om at scanne hende før.
Hvis alt går som vi tror og håber så bliver Mocca parret sidst i september måned. De to piger vil så have kuld samtidig med ca 4-5 ugers mellemrum. Det bliver sjovt at se om de to kuld kan få noget glæde af hinanden mens de er her i vores hjem. Alt er klar til de to fødsler.
Vi fik hentet vores nye stjerne tæve i Spanien. Lille Carla flyttede hjem til Danmark og direkte ind hos Charlotte og Bo. Hun er nu del af en flok på fire dejlige vovser. Daglige rapporter bevidner om lykke og idyl. Carla er unik, smuk, let, kærlig, klog og et sandt livsstykke. Hendes lille staff hale kører konstant og man kan se at hun smiler af lykke konstant.
August måned er ovre men det blev for os en meget begivenhedsrig måned.
De næste mange måneder kommer bestemt ikke til at blive mindre spændende.

MANDAG 8. AUGUST 2011

Kære Dagbog. Er det ikke sådan man bør starte når man skal fortælle sin "bog" om tiden der er gået. Der er sket en masse og der kommer til at ske en masse. På billedet kan man se Cliff hygge med Monique. Hun er fra vores B-kuld og bor nu sammen med vores upcoming star Monty drengen. De kommer tit på besøg og for pokker hvor er det svært ikke at forkæle dem for overdrevet. Jeg får en del skideballer af mor Tina og far Thomas. Men jeg kan tage det. ha ha.
Vi har købt en ny tæve hjem som skal hentes i udlandet. Hun flytter ind hos Bo og Charlotte. De har Joker vores Danske Champion dreng fra A-Kuldet. I fremtiden skal hun bære Jokers hvalpe og mon ikke det bliver til et kuld verdens klasse børn. Allerede nu er flere af hvalpene afsat fra det kuld. Ja folk derude ved heldigvis hvad der er værd at vente på. smil.
Vi søger med lys og lygte efter et kæmpe stort træ. Vi vil gerne lave et kravletræ på vores grund. Vi synes det kunne være total sjov for de aktive og legeglade staff børn vi har.
Vi har fundet alle hanner til 2012 parringerne og de kommer meget snart på hjemmesiden. Vi er også i fuld sving med at mødes med alle dem som ønsker at møde os og vores hunde. Vi lover at blive ved med at lave Purestaffer og kun stræbe efter at gøre det endnu bedre. Hvis det er muligt. smil.
Rigtig god vind i sejlene der ude.. Vi skrives ved...

FREDAG 22. JULI 2011

Siden sidste poteaftryk i vores dagbog er der godt nok sket en masse. Den 11. juni afholdt vi en mentalbeskrivelse i Karise. Der var i alt 10 Staffer tilmeldt og de 6 af dem kom fra Kennel Purestaf's. Lidt sejt og det beviser endnu engang at vi mener det vi siger og skriver. Vi går ind for test. Også test der vedrører det mentale på racen. Vi deler dog ikke denne holdning med alle men det er også os lige meget. Bare vi står for det vi vil stå for og er tro mod os selv og vores dyr og opdræt.
MOCCA, EMMA, MONIQUE, MICHA, JOKER og CÆSAR blev testet og alle bestod med meget fine resultater. Jeg har sammenlignet alle de test samt testen fra MILLE selv (som er mor til dem alle, red) Man ser tydeligt et mønster og det er noget vi som seriøs opdrætter kan bruge i vores avl forudrettet.
Den 13. juni blev en skæbnesvangers dag for os her hjemme. Min mor, vores staffers mormor, vores hvalpes oldemor faldt pludseligt om i vores fælles hus i Slagelse. Hun fik en blodprop i hjertet og selv med effektiv første hjælp i en time var hun ikke til at redde. Ære være hendes minde. Marianne Elke Lassen 1941-2011
Min mor var en stor del af os og hun betød så meget for vores hunde. Hun passede dem når vi var på arbejde og hun var deres bedste ven.
Oplevelsen og begravelsen hænger stadig men vi mindes hende hver eneste dag.
Vi rejste den 7. juli af sted til Spanien. Der skulle vi afhente vores nye stud på Purestaff's-stammen. En staff dreng som kom til verden den 22. april 2011 Han skulle hjem til os. Vi var første vælger i et meget spændende kuld med 5 hanner. Vi var fra starten forelsket i Monty og det blev også ham vi valgte da vi så den live igen her 11. uger gamle. Monty flyttede direkte ind hos vores rigtig gode venner Tina og Thomas. Dem mødte vi da de skulle have deres første staff Monique maj 2010 - To skønne staff elsker. To personer som vi håber aldrig at miste i vores liv. De skal nu stå for livet tæt på Monty og vi forventer han bliver verdens bedste staff for fremtiden. smil.
Ud over en ny han i flokken så døde der endnu en stjerne i juli måned. Staffgold Vinnie Thosenove, hanhunden som vores Mocca skulle parres med i august/september, druknede i familiens swimmingpool. Nu er vi igang med at få godkendt en ny han til vores Mocca. Håber alt falder på plads.
I dag har Mocca været ved dyrlægen for at sikre at alle vacciner og papirer er i orden til den forstående parring og gravilitet.
Ikke flere tomme tæver til os.. smil...
Vi glæder os til at få de to måske tre kuld vi har planlagt her i år. Vi kan ikke vente meget længere. Det kan vores nye hvalpe familier helt sikkert heller ikke... God sommer til alle... knus

TORSDAG 9. JUNI 2011

Tiden siden 22. maj har været lidt turbulent. Vi går lidt nervøse rundt og kikker på enhver bevægelse Mille laver. Vores scanning den 1. juni gik ikke helt som vi havde drømt om. Vores dyrlæge synes ikke hun kunne finde hvalpe i Milles mave. Det kan skyldes flere ting men en af grundene kan jo være at hun er gået tom. Det er frygteligt og vi kan næsten ikke få os selv til at tænke den tanke. Vi blev dog enige efter at have talte på fingre og tær at hun måske havde for små fostre i maven og derfor skulle vi tage en ny scanning når de var blevet større.
Vores dyrlæge rejste på ferie og det venter vi så med længsel på at hun er færdig med.
Hvis Mille er tom så kan vi simpelthen ikke finde årsagen. Vi har gjort alt til 112% og passet godt på hende. Hun har fået tonsvis af god mad, ømhed og kærlighed. Vi har gjort alt som vi plejer. Dog kan ingen skåne sig mod dette og enhver opdrætter kommer til at opleve dette. Måske blev det så vores tur. Håber så vi har brugt vores kvote hvis og hvis hun ikke er med hvalpe denne gang.
Emma går i løbetid snart. Heldigvis. Og hendes super elsker er klar med den grumsede "vand" ha ha.
Vi er så klar til at få huset fyldt med hvalpe. Alt er bare klar. Også dem som venter på hvalpe er så klar. Vi får mange henvendelser og jeg undskylder hvis jeg ikke har besvaret alle. Skriv bare igen. Vi har været en del ophængt.
Mocca og Mille har det stadig skønt sammen. Vores kat Ofelia har fået sommer cut så hun bliver lidt drillet af de sorte staff tøser. Vi har set en del af vores hvalpe fra A og B kuldet og det har været skønt.
Næste weekend skal vi stå for en mental beskrivelse (test) her på Sjælland. Det bliver spændende at se hvad vores hvalpe indeholder mentalt. Vi bestræber os på at lave sunde hunde indeni og udenpå. Vi står ved vores plan og mission og vi tester selvfølgelig de dyr vi anvender i vores opdræt.
Vi har seks Purestaffer til test på næste lørdag. Total cool når jeg selv skal sige det... Seriøse og oprigtige, sådan er vi.. Hele vejen igennem.
Vi bliver flere i løbet af dette år.. Flere der skal rejse vores Purestaff's flag. Det kommer her på siden meget snart.

SØNDAG 22. MAJ 2011

Denne tid går mest med det normale liv med vores hunde og vores hverdag. Vi holdt en stor 70 års fødselsdag sidste lørdag for min mor. Hun hedder Sussy og bor sammen med os i vores 328 m2 store hus i Slagelse. Hun passer vores hunde når vi er væk og sidder vagt ved hvalpene når vi skal have nogle få timer på øjet. Det er skønt at dele sit liv med en forældre. Hun har også fået sig et livligt liv med hunde, katte og os aktive mennesker.
Mille er helt sikkert drægtig.. Det håber vi i hvert fald. Hun spiser meget og hun passer på sig selv. Vi sørger for at hun kun får en bestemt slags mad for at sikre de små mod skade påvirkninger fra forskellige stoffer. Om kun 1½ uge får vi Mille scannet også skal vejret sku holdes hos dyrlægen. Tiden er bestilt og vi ser frem til dagen. Vi går lidt rundt og overvejer at røngtenfotografere Mille umiddelbart før hendes fødsel, blot for at vide hvor mange fødselssange vi skal synge til hendes fødsel. SMIL.

TORSDAG 12. MAJ 2011

Der er sket meget siden sidste potetryk her i dagbogen. Hvor skal jeg mon starte. Vi fik endelig en løbetid på Mille. Lørdag den 23. april kom den første bloddråbe. Nu skulle der arbejdes hurtigt og bestilles fly billetter, lejes bil, dyrlæger og ikke mindst hanhunden. Det var selvfølgelig tiden hvor alle flybilletter var mega dyre så det blev en sur oplevelse. Men der skulle vise sig at være endnu flere udfordringer. Hanhunden som Mille skulle dele hendes næste kuld med skulle til England og udstilles i to store staff show. Da vi talte med vores venner i Spanien gik det op for os alle at Mille sandsynlig ville få ægløsning mens hanshunden befandt sig i England. FØJ... Vi tænkte på alle muligheder og alternative hanhunde emner. Vi forsøgte at få arrangeret en tapning hos en dyrlæge i Spanien så vi kunne lægge den første portion op med frossen sæd. Det kunne ikke lade sig gøre grundet helligdag i Spanien samt deres rejseplan til England.
Vi fik 5 hanner stillet til rådighed. Vel at mærke 5 vi kunne godkende som fædre til vores Mille. De blev kaldt hjem til deres kennel og stod stand by i tilfælde det blev før håbet med ægløsningen. Vi tog af sted og landede torsdag den 28. april sydpå. Lørdag tog vi første gang til dyrlægen for blodprøve. Der var dommen 4-5 dage før første parring. Puha. Det ville sige onsdag måske torsdag parring. Peacewalker ville være i sin kennel torsdag morgen omkring kl. 6.
Tirsdag tog vi endnu en blodprøve og der var dommen 24 timer. FU..... Nu skulle der tænkes. Når man rejser så langt og har ventet så længe, er det ikke lige der man er mest modig til chancer. Vi besluttede at køre dem i møde når de landede med færgen i Spanien fra England. Det skulle vise sig at blive 1 døgn i bilen non stop.
Vi stoppede kun for at lufte hunde og strække benene. Vi kørte fra Alicante til Barcelona og endda mere nordpå. De blev selvfølgelig forsinket i tolden og vi fandt første gang hinanden klokken 04 torsdag den 5 maj. En nat parring på et fortorv i en spansk provinsby. Når man er hundeforelsket som vi er, gør man alt for at lykkes med sine planer. Vi var super lykkelige over endelig at få en gang hanhund i vores Mille pige. Vi kørte direkte hjem til vores hus og fik efter et døgn i en lejet Skoda (skod bil) endelig strukket kroppen ud og hvilet nogle få timer. Vi skulle til anden parring så af sted igen gik det.
Anden parring blev torsdag den 5. maj klokken 20:00 og igen om fredagen. Nu kunne vi så hygge os med vores skønne sorte staff piger og holde lidt ferie. Flyvet hjem var den 10. maj og siden der har vi været til dyrlægen for at få vaccineret Mille pigen. Alt ser godt ud og vi håber der bliver "bagt" nogle sunde skønne staff babyer i Mille.
Hanhunden Staffgold Peacewalker fik sit første UK cert i England så for dem var den tur meget givende og en stor oplevelse. Der var 237 staffer og de var eneste udlændinge. Peacewalker vandt åben klasse med 21 staff hanner for derefter at blive BIR og Best in Show med CRUFT kval samt indskrivning i en meget anerkendt staff årsbog. Han fik ros og ære. For pokker en klat på kransekagen når man så står der og parre med sådan en skøn dreng. Han er i vores øjne (og UKs øjne) åbenbart toppen af poppen. SKØØØNNNOOO og tak til Staffgold (Isaac, Gervi og Vicente) for Peacewalker.
På ovenstående billede kan man se Milles datter Mocca få en kys af hendes farmand Staffgold Guns Maker. Han er bror til Staffgold Peacewalker og ham vi brugte til vores A-kuld i 2009. De to hanner kan man bestemt spise på et stykke med SBT.
Mille vil blive scannet om tre uger. Så håber vi vommen er fyldt til randen.

SØNDAG 17. APRIL 2011

April er halvt gået og foråret er kommet. Vi har været i haven og gjort alt klar til foråret og den kommende sommer. Milles løbetid trækker desværre ud og nu står det klart at vi får Emmas hvalpe i den sidste periode af Milles hvalpe før de flytter hjemmefra til derers ventende tålmodige familier.
Det har været en hård tid og er en hård vente tid for vores nye hvalpe ejer. Dem som står og venter på Mille's C-kuld.
Dejligt at vide at de små er ventet med så stor interesse og glæde. Nu ønsker vi bare at kunne sende den vigtige ventede mail rundt om at Mille er startet sin løbetid.
Her den 26. april har hun gået 7 måneder. Vi er så klar til at rejse.
Mocca og Mille nyder stadig livet og vi har været i svømmehallen et par gange siden sidst. I næste uge er det påske og vi skal til udstilling i Næstved med fire lækre Purestaffer. Det bliver dejligt.

MANDAG 21. MARTS 2011

Uge 11 er gået stille og roligt. Mandag var vi dog til dyrlægen for at lave HD og AD billeder af endnu en Purestaffer. De svar på status afventer vi fortsat i skrivende stund. Nu har vi fået lavet røngten af 50% af a kuldet. Det er sku en flot procent og vi har helt sikkert landsgennemsnittet med de gode resultater. Vores opdræt har vist sig at køre lige præsis i den retning som vi havde drømt om. Der er ikke gået meget galt siden vi startede.
Fredag den 18 marts holdt vi en stor VIP dinner for vores hvalpekøber. Vi var 16 til bords og 10 kg vildsvin blev grillet på Weberen. Det var en utrolig dejlig aften og snakken var jo nok mest på vores race og vores hunde. Det blev sent men vi kom heldigvis op til lørdag i Hårlev.
Vi stillede med 8 opdrættede staffer og der var totalt 34 staffer tilmeldt om lørdagen. Søndag blev den store dag vi havde ventet så længe på.
Joker blev Dansk Champion på sit 3 cert. Ydermere fik han titlen som BIR (Best in race) Det vil sige at han vandt over alle staffer den dag.
Mocca var tæt på. Hun blev nummer to i hendes åbne klasse med CK. Desværre samlet 4 bedste tæve og ikke noget cert der. Cæsar den smukke dreng fik Excellent og blev anden i klassen med CK. Du kan læse alle resultaterne her på hjemmesiden.
Vi glæder os over at have udklækket den første champion fra vores første kuld. Nu ligger der et tungt pres på resten af det aktive A kuld samt B kuldet.
Weekenden og denne uge blev pænt afsluttet med film på sofaen og et par trætte hunde i skødet. Det er dejligt at være til.
Næste gang vi skal udstille vores pragtfulde hunde bliver i Næstved i påsken. Masser af Purestaffer er tilmeldt...

LØRDAG 12. MARTS 2011

Her vil vi fortælle om det vi går rundt og laver. Du kan som læser følge lidt med i vores færden og gøremål.
Dagbogen starter i dag og det handler selvfølgelig om livet med vores hunde Mille og Mocca samt alle de andre staffer hvis liv vi er en del af.

Vi har været i svømmehallen i dag. Mille er en garvet vandhund og springer gerne direkte i vandet fra to meters højde. Hun har ingen frygt for vand og dykker gerne også. Mille kan blive ved og selv om det er under frysepunktet bader hun bestemt gerne.
Mocca har kun prøvet havet to gange i hendes liv. Hun har ikke været helt vild og vi var i dag spændte på om hun ville med i vandet.

Mille havde sit bedste legetøj med. En freesbee og en bold. Så er livet sku værd at leve. Det blev da også til en halv time fuldstændig sindssyg hunde vand leg for dem begge. Mocca var lidt usikker de første to minutter og skulle holdes oppe i sin redningsvest. Men da hun først var sikker så var hun lige så vandvittig som sin mor Mille.

Her to timer efter hvor vi er kommet hjem er de begge gået ud i deres senge. Det lyder en snorken og brummen af velbehag som man som staff ejer kommer til at elske for vildt.

Lille Monique (hvalp fra B-Kuldet) var også i svømmehallen i dag. Det var skønt at se hendes mod og glæde ved vandet og legen.

Resten af lørdagen skal bruges på hygge og senere skal pigerne gå spor. Det er noget de også elsker for vildt.