Om 123hjemmeside

Fra lokal vision til global virksomhed med vækst i DNAet

123hjemmeside blev stiftet i København i 2003 af de to brødre, Morten og Jacob Elk. Visionen var at skabe det nyttigste og mest brugervenlige værktøj til at kreere sin egen hjemmeside på markedet. En enkel forretningsidé, eksekveret i henhold til 'lean' forretningsprincipper, om at skabe brugervenlighed og mulighedsskabelse for Hr. og Fru. Danmark; brugere med basale IT kundskaber, der kunne have nytte af at lægge deres personlige og professionelle projekter online.

Med en videnskabelig tilgang til data, solid erfaring i at udvikle agilt og en ide med en misundelsesværdig skalerbarhed, blev den danske målgruppe hurtigt international. Kun et år efter opstarten lanceredes SimpleSite.com, virksomhedens engelsksprogede løsning, målrettet mod det amerikanske marked.

Kombinationen af et skarpt fokus på brugervenlighed med en kompromisløs tilgang til lean principper har gjort 123hjemmeside til det skoleeksempel på international vækst, det er i dag.

123hjemmeside eksisterer nu med lokale sprogversioner og support i Sverige, Norge, Finland, Frankrig, Spanien, Italien, Holland, Belgien, Schweiz, Østrig, Luxembourg, England, USA, Polen, Tjekkiet, Grækenland, Tyrkiet, Portugal, Brasilien, Canada, Rusland, Indonesien, Malaysia - og flere føjes til.

Virksomheden omsætter årligt for over 30 mio. DKK og har en hurtigt voksende kundebase med 80.000 nuværende abonnenter fra hele verden. En ambitiøs vækstplan er sat i værk for 2014.

MILESTONES

2003

123hjemmeside stiftes i København, Danmark, af brødrene Morten og Jacob Elk. Morten Elk tiltræder som Administrerende Direktør.

2004

Lancering i USA under navnet SimpleSite. Thomas Petersen tiltræder som CTO og medejer i 2006, og Sebastian Engelbrecht følger efter som CSO og medejer i 2007. Lancering i Sverige og Norge kort efter – i Sverige under navnet 123MinSida.

2008

Pia Skourup tiltræder som CFO, og Lars Mejding følger lige i hælene som chef for udvikling og kommunikation. 123hjemmeside lanceres i Holland året efter under navnet 123website.

2011

Lancering i Frankrig, Italien, Spanien og Finland. Året efter følger Tyskland, Østrig, Belgien, Schweitz, og Luxembourg. Virksomhedens nye site lanceres 2012 sideløbende med en ambitiøs vækstplan.

2012

Får tilført 13 mio kr. til at accelerere den internationale vækst markant. Bag investeringen står it-iværksætteren Kaare Danielsen, hvis virksomhed Jobindex er Danmarks største jobdatabase.

2013

Lancering i Polen, Tjekkiet, Grækenland, Tyrkiet, Portugal, Brasilien, Canada, Rusland, Indonesien og Malaysia

Mindset

Vores ideal om brugervenlighed løber gennem alle led af vores forretning. Vores ideal er ikke perfektion. Idealet er leg. At bruge vores produkt skal føles som en leg – nemt, spændende og åbnende. Noget at anvende, men også at lære fra. Og at arbejde for os er ligesådan.

Vi driver en kultur, hvor kreativitet trives og snæver faglighed er velkommen. Med to fysikere i ledelsen og testbaserede udviklingsprincipper, er kundskab og data vores daglige valuta. Vi sætter høje akademiske standarder men arbejder som et venskabeligt team.

Vi mener, udfordringer er dét, der er sjovt, og udvikling og vækst er et mål i sig selv. Vi har data i hjertet og brugervenlighed på hjernen. I hvert eneste led af virksomheden.


Ledelsen

Morten Elk

Stifter og CEO

Morten Elk har en Ph.D. i fysik, og har blandt andet arbejdet som fysiker i Los Angeles og München. Han er kronisk iværksætter med flere IT successer på CVet og flere på vej. Debut virksomheden ELK (nu Creuna) startede han i '97 med succesfuldt exit i '99.

Thomas Petersen

CTO og medejer

Thomas Petersen har en kandidatgrad i fysik og matematik og har blandt andet arbejdet som fysiker i Toronto. Siden '97 har Thomas arbejdet med internetbaseret forretning og har i dag ansvaret for 123hjemmesides tekniske udvikling, drift og skalering. Han elsker tal, målinger og grafer og muntrer sig for tiden med at skalere vores evne til at håndtere +50 mio. sidevisninger pr. dag.

Sebastian Engelbrecht

CSO og medejer

Sebastian Engelbrecht har arbejdet med online medier siden 1996. Først på en af Danmarks største aviser, Politiken, og siden på Jubii.dk – i en årrække Danmarks mest besøgte site – hvor han fungerede som portaldirektør. Sebastian kom til 123hjemmeside i 2007, som salgs- og marketingdirektør, med ansvar for partnerskaber, kommercielle aftaler og annoncering.

Bestyrelsen

I bestyrelsen sidder Morten Elk, Thomas Petersen og Sebastian Engelbrecht, samt Jesper Lohmann og Henrik Busch. Jesper er partner i venture kapital virksomheden Dico A/S, og sidder i bestyrelsen i en række IT og Internet virksomheder. Jesper har tidligere bl.a. været arbejdende bestyrelsesformand i DIBS Payment Services. Henrik er CEO i Jubii.dk og aktiv som bestyrelsesmedlem i Preview Networks og Noergaard Mikkelsen. Henrik var tidligere MD Nordic i GoViral (solgt til AOL I 2011).


Medarbejdere

Salg & Partnerskaber

Sebastian Engelbrecht

CSO og medejer

Luis Fich

Forretnings udvikler


Produktudvikling og kommunikation

Lars Mejding

Produkt- og kommunikationschef

Vibeke Storgaard

Grafiker

Lars-Bo Sørensen

Web koordinator

Mads Buch Stage

Senior Produktudvikler


Teknik & Udvikling

Thomas Petersen

CTO og medejer

Lubomir Toshev

Senior udvikler

Martin Jørgensen

System Administrator

Jonas Bjerregaard Nielsen

Udvikler

Dragos Chiotoroiu

Teknik- og Domænesupporter


Administration

Pia Skourup

CFO

Kathrine Pedersen

Kundesupport Teamleder