Velkommen til løst og facts
fra mit univers

Et websted, hvor du kan læse om nogle af de interesser, der udover familien fylder en stor del af min hverdag.

Astronomiske og rumfartsrelaterede emner, meteoritter, geologiske emner samt seriøs efterforskning af ufo-oplevelser, korncirkler m.v. Emner som jeg finder så spændende og fascinerende, at jeg gerne deler erfaringer og oplysninger om dem med andre. Men ikke mindst gerne hører kommenrtarer fra andre netsurfere med samme interesser.

Klik på emnerne, hvis nysgerrigheden er vakt og send et par ord, hvis du har kommentarer eller eventuelle rettelser.

Danske X-filer  -  Forhistorien

Jeg har siden 2012 under mere end 100 besøg i Rigsarkivet gennemgået væsentlige dele af Forsvarets ældre arkiver for uforelateret materiale og søgt i hundredvis af avisartikler på Det Kongelige Bibliotek. Det er blevet til en helt særlig bog, hvor mange tidligere hemmelige dokumenter for første gang offentliggøres. Bogen giver et unikt indblik i centrale danske politikeres, videnskabsfolks og militærpersoners tanker, opdagelser og strategier.

Danske X-filer – Forhistorien er 1. bind i en serie om danske såkaldte X-filer og giver svar på flere spørgsmål:

Hvordan var holdningen tilbage i 1950’erne til ufoberetninger i den danske presse?

Hvordan så videnskaben på tingene?

Og hvordan var især Forsvarets og andre myndigheders indstilling til og behandling af uforapporter i tiden efter 2. Verdenskrig?

Danske X-filer – Forhistorien er på 192 gennemillustrerede farvesider i A4-format og indbundet.

Du kan downloade en gratis læseprøve fra bogen her:
http://www.ufo.dk/diverse/Laseprove_Danske_X-filer_Forhistorien_Web.pdf

Danske X-filer – Forhistorien trykkes i et meget begrænset oplag. Bogen kan købes via:
http://www.sufoi.dk/butik/?117,en_danske-x-filer-%E2%80%93-forhistorien

Bogen giver et enestående indblik i centrale danske politikeres, videnskabsfolks og militærpersoners tanker, opdagelser og strategier ifm. ufoer. Bogens forfatter, Ole Henningsen, har i en periode på 10 år brugt i hundredvis af timer på at granske avisudklip, breve, rapporter, analyser og andet uforelateret materiale på Det Kongelige Bibliotek og i Rigsarkivet.


Ole Henningsen udtalte til pressen ifm. udgivelsen: "Jeg har fundet materiale, hvis eksistens nogle har fantaseret og fablet om, og i ’Danske X-filer – Forhistorien’ offentliggøres vigtige dele af dette, så man får facts på bordet.”


I Danske X-filer afsløres det blandt andet, at russiske agenter gennem årene har vist interesse for ufo-efterforskningsarbejdet i Danmark og forgæves har forsøgt at skaffe sig mulige meddelere.



Anmelderne skriver omDanske X-filer - Forhistorien bl.a.:


"… Dette er en rigtig interessant udgivelse, som dykker ned i arkiverne med henblik på at fremvise, hvad de danske myndigheder besidder af gemt ufoarkivmateriale. Bogen vækker læserens nysgerrighed ..." (Lektørudtalelsen)


 "... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet..." (Clas Svahn, UFO-Aktuellt, Sverige)

"... Boken anbefales til alle UFO-interesserte... Henningsen skriver bl.a. at "En detaljert offentliggørelse av det store arkivmateriale om spøgelsesraketterne fra 1946 vil følge i en senere utgivelse i denne bokserien om danske X-filer". Det er noe vi virkelig gleder oss till!" (Ole Brænne, UFO nr. 4/2022, Norge)

",,
Das Buch gibt einen einzigartigen Einblick in die Gedanken, Entdeckungen und Strategien dänischer Politiker, Wissenschaftler und Militärangehöriger..." (Hansjürgen Köhler, CENAP, Tyskland, Raumfahrt+Astronomie-Blog von CENAP - Blog: Wochenübersicht 09.01.2023 - 15.01.2023 (hjkc.de)) 



For foredrag eller yderligere informationer kontakt forfatteren via mail: olehenningsen@mail.dk. 

Tidligere udgivelse:

Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj

132 s. rigt illustreret i sort/hvid og farve, som e-bog, f.eks, via Saxo.dk eller kontakt mig via dette site under "Kontakt".

Ole Henningsen med en mystisk sten fra Langelandsbæltet. Stenens spændende historie fortælles i bogen "Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj".

Se mere om bogen på SUFOI's YouTube-kanal under "Ildkugler over Danmark":https://www.youtube.com/channel/UCT-zMlidmBvg4HeucBEnXkQ?guided_help_flow=3

 I forbindelse med udgivelsen af bogen er det blevet til efterlysninger i forskellige medier af "nedfaldne sten" gennem tiderne.

Se f.eks. TV Øst den 14. november 2018https://www.tveast.dk/artikel/ole-udgiver-bog-om-flyvende-ildkugler-og-kommer-med-en-usaedvanlig-efterlysning

Nyeste udgivelse:

Ugeavisen Svendborg, side 50/51 om Drejøslaggerne fra 1947:http://www.e-pages.dk/ugeavisensvendborg/511/25

Amatørastronom skriver på www.astronet.dk   https://www.astronet.dk/forum/viewtopic.php?f=58&t=1016&p=7569#p7569 bl.a. Ole Henningsen skriver meget grundigt om de forskellige hændelser.

Hvis du interesserer dig for himmelfænomener og meteoritter, så kan jeg på det varmeste anbefale bogen.

Man behøver ikke læse bogen fra start til slut, men kan læse én beretning af gangen.
Min eneste anke er, at jeg gerne ville have haft en "rigtig" bog. Og gerne betale, hvad det måtte koste ekstra.

Munkebjergskolens Observatorium, Odense, på Facebook 19. september 2018: 

Ildkugler over Danmark – om sten der aldrig fløj

Hver klar nat kan man se adskillige stjerneskud – eller meteorer, som er astronomernes betegnelse. Af og til forekommer et særligt kraftigt meteor. Disse kaldes ildkugler, og i de senere år har to af disse ildkugler givet anledning til et efterfølgende fund af den sten fra Verdensrummet, som var årsagen til ildkuglen. På Lolland i 2009 og på Sjælland i 2016. Sådanne sten kaldes meteoritter, og sidste år blev der fundet en på Bornholm, hvor faldtidspunktet imidlertid er ukendt.

Meteoritter er danekræ og skal afleveres til Staten mod en behørig udbetaling af dusør. Hvert år bliver der indleveret utallige sten, som til finderens store skuffelse viser sig at være almindelige jordiske sten.

Forfatteren Ole Henningsen har i en menneskealder beskæftiget sig med alt, hvad der rører sig mellem himmel og jord. Det er der kommen en bog ud af: Ildkugler over Danmark – om sten der aldrig fløj.

Bogen handler om danske beretninger om usædvanlige lysfænomener på himlen og om fund af sten, slagger og andre materialer, som finderne har troet var det fysiske bevis for, at materialet er dumpet ned fra himlen. Hændelserne er blevet grundigt efterforsket, og mange af de tilhørende sten er blevet analyseret af eksperter i et forsøg på at afdække deres hemmeligheder. Hvad viser resultaterne, og hvad er forklaringerne på de tilsyneladende mystiske hændelser? Alt dette får du svar på i bogen.

Bogen kan stærkt anbefales. Den er på 134 sider i A-4 format med illustrationer i farve og s/h, stikordsregister og kildehenvisninger. Bogens forord er skrevet af astrofysikeren Michael Linden-Vørnle.

Del siden