Velkommen til løct og facts fra mit univers

Et websted, hvor du kan læse om nogle af de interesser, der udover familien fylder en stor del af min hverdag.

Astronomiske og rumfartsrelaterede emner, meteoritter, geologiske emner samt seriøs efterforskning af ufo-oplevelser, korncirkler m.v. Emner som jeg finder så spændende og fascinerende, at jeg gerne deler erfaringer og oplysninger om dem med andre. Men ikke mindst gerne hører kommenrtarer fra andre netsurfere med samme interesser.

Klik på emnerne, hvis nysgerrigheden er vakt og send et par ord, hvis du har kommentarer eller eventuelle rettelser.

 

Ny udgivelse:

Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj

132 s. rigt illustreret i sort/hvid og farve, 159 kr. via www.ufo.dk  som e-bog, f.eks, via Saxo.dk eller kontakt mig via dette site under "Kontakt".

Se smagsprøve fra bogen: http://www.sufoi.dk/…/Smagsproeve_fra_Ildkugler_over_Danmar…

 

For foredrag eller yderligere informationer om indholdet af de enkelte kapitler kontakt mig via mail: olehenningsen@mail.dk.

 

Tryk på illustrationerne for at se dem i stort format.

Ole Henningsen med en mystisk sten fra Langelandsbæltet. Stenens spændende historie fortælles i bogen "Ildkugler over Danmark - om sten der aldrig fløj".

Se mere om bogen på SUFOI's YouTube-kanal under "Ildkugler over Danmark": https://www.youtube.com/channel/UCT-zMlidmBvg4HeucBEnXkQ?guided_help_flow=3

 I forbindelse med udgivelsen af bogen er det blevet til efterlysninger i forskellige medier af "nedfaldne sten" gennem tiderne.

Se f.eks. TV Øst den 14. november 2018: https://www.tveast.dk/artikel/ole-udgiver-bog-om-flyvende-ildkugler-og-kommer-med-en-usaedvanlig-efterlysning

Ugeavisen Faaborg den 22. november 2018: https://www.ugeavisenfaaborg.dk/ugeavisenfaaborg/Forfatter-efterlyser-meteorit-fra-nedslag-paa-Faaborg-egnen-i-1910/artikel/373577

Randers Amtsavis den 18. november 2018: https://amtsavisen.dk/randers/Meteorsten-eksploderede-i-Randers-i-1895-Ligger-du-inde-med-et-stykke-af-den/artikel/414211

Ugeavisen Svendborg, side 50/51 om Drejøslaggerne fra 1947: http://www.e-pages.dk/ugeavisensvendborg/511/25

Amatørastronom skriver på www.astronet.dk   https://www.astronet.dk/forum/viewtopic.php?f=58&t=1016&p=7569#p7569 bl.a. Ole Henningsen skriver meget grundigt om de forskellige hændelser.

Hvis du interesserer dig for himmelfænomener og meteoritter, så kan jeg på det varmeste anbefale bogen.

Man behøver ikke læse bogen fra start til slut, men kan læse én beretning af gangen.
Min eneste anke er, at jeg gerne ville have haft en "rigtig" bog. Og gerne betale, hvad det måtte koste ekstra.

Munkebjergskolens Observatorium, Odense, på Facebook 19. september 2018: 

Ildkugler over Danmark – om sten der aldrig fløj

Hver klar nat kan man se adskillige stjerneskud – eller meteorer, som er astronomernes betegnelse. Af og til forekommer et særligt kraftigt meteor. Disse kaldes ildkugler, og i de senere år har to af disse ildkugler givet anledning til et efterfølgende fund af den sten fra Verdensrummet, som var årsagen til ildkuglen. På Lolland i 2009 og på Sjælland i 2016. Sådanne sten kaldes meteoritter, og sidste år blev der fundet en på Bornholm, hvor faldtidspunktet imidlertid er ukendt.

Meteoritter er danekræ og skal afleveres til Staten mod en behørig udbetaling af dusør. Hvert år bliver der indleveret utallige sten, som til finderens store skuffelse viser sig at være almindelige jordiske sten.

Forfatteren Ole Henningsen har i en menneskealder beskæftiget sig med alt, hvad der rører sig mellem himmel og jord. Det er der kommen en bog ud af: Ildkugler over Danmark – om sten der aldrig fløj.

Bogen handler om danske beretninger om usædvanlige lysfænomener på himlen og om fund af sten, slagger og andre materialer, som finderne har troet var det fysiske bevis for, at materialet er dumpet ned fra himlen. Hændelserne er blevet grundigt efterforsket, og mange af de tilhørende sten er blevet analyseret af eksperter i et forsøg på at afdække deres hemmeligheder. Hvad viser resultaterne, og hvad er forklaringerne på de tilsyneladende mystiske hændelser? Alt dette får du svar på i bogen.

Bogen kan stærkt anbefales. Den er på 134 sider i A-4 format med illustrationer i farve og s/h, stikordsregister og kildehenvisninger. Bogens forord er skrevet af astrofysikeren Michael Lindel-Vørnle. Prisen er 159 kr., og bogen kan købes gennem Skandinavisk Ufo Information http://www.sufoi.dk/butik/?117,en_ildkugler-over-danmark