Statist i film, musikvideo, reklame og på tv

En statists bekendelse ...

Siden 2009 har jeg været på banen i rollen som statist og medvirket i danske novelle- og spillefilm, tv-dramaserier, musikvideoer, reklamefilm, trailer og bigrafspot (se nedenfor).

Jeg har megen fornøjelse ud af at være ulønnet statist. På settet er jeg en teamplayer, der gerne giver en hånd med, når der er travlt. Min joviale omgangsform er med til at gøre ventetiden mellem optagelserne lidt sjovere - og kortere.

Film og teater er ellers noget, som jeg kun har læst om eller været tilskuer til, men nu har jeg altså givet mig selv den udfordring, at jeg skal deltage aktivt i stedet for blot at se på. Det har jeg så absolut ikke fortrudt!

DAVID DIEU (2019):

Den 19. september var jeg statist i urbankunstneren David Dieu's musikvideo til singlen, ”Valuta”, som blev offentliggjort den 22. november.

Jeg ses flere gange til venstre i billedet som fin gæst på The Market Restaurant i musikvideoens første del. Den anden halvdel forgår - uden mig - på en stripklub …

Fra venstre ses: Joan Mikkelsen, David Dieu og min bordherre Peter Gottlieb.

MAGTENS KORRIDORER (2011):

I august var jeg statist i musikvideoen til det første udspil, Kom Og Mærk (Diktator Film), fra Magtens Korridorers nye CD, "Imperiet Falder", der udkom den 31. oktober.

Vi skulle forestille at være skygger i helveds forgård, hvorfor vi svajede og hoppede til det samme nummer i 9 timer! Jeg var helt mørbanket i bentøjet dagen efter, men hvor var det skønt at skabe og føle sig som en 16-årig rocktøs igen! 

Statisterne fik lov til at tage fotos af de fem medlemmer af Magtens Korridorer og de tog så til gengæld også et foto af os udenfor Den Grå Hal på Christiania. Jeg ses midt i billedet.

(1 minut og 32 sekunder inde i Magtens Korridorers musikvideo, Kom og Mærk, kan jeg ses gennem plastikvæggen yderst til venstre). 

X FACTOR 2020:

Jeg er statist i TV2s trailer for X Factor 2020 og står i mørket på Østerport Station et eller andet sted midt på perronen.

X FACTOR 2016:

Jeg er statist i åbningsindslaget for finalen på DR1s sangkonkurrence, X Factor 2016, hvor jeg delvis kan ses hujende og klappende i rollen som "fan".

DR LICENS (2015):

Jeg er statist i DRs licenskampagne, "Hvad går licensen til", og kan - hvis man ser rigtig godt efter - skimtes i et par af scenerne.

KNÆK CANCER (2014):

Jeg medvirker som statist i kampagnen Knæk Cancer og ses i studiet under optagelsen til en TV2-trailer (i anden række lidt til højre for midten).  

HIVfobi (2011):

Jeg er statist i AIDS-Fondets biografspot om HIVfobi, som bliver vist landet over i forbindelse med en større kampagne i november og december. 

Jeg ses i to klip som biograftilskuer, der drikker sodavand med et sugerør - under den blå pil.

SVEND-PRISEN (2012):

Onsdag, den 29. august bliver årets publikumspris, Svend-prisen, uddelt i Svendborg.

Aftenshowet på DR1 sender direkte fra overrækkelsen og har lavet otte små teaser, som optagt til prisuddelingen.

(Jeg var statist i Empire Bio, hvor optagelserne fandt sted og kan ses som billetkøbende, popkornspisende og sodavandsdrikkende biografgænger).