IBAN-folket Hovedjægerne

IBAN - Høvdingen i Sarawak

Iribes "IBAN" - folket
kendt som - Hovedjægerne.
Semah Longhouse - op ad - Floden Lemanak

En utrolig oplevelse , her i 2014 
budt som gæster til Ibanerne's hjem de såkaldte :
Longhuse , meget lange huse bygget på pæle ved Borneos floder. Et Langhus kan være 100 meter , det er ikke usædvanligt denne for for huse har fundes i århundrede , og brugt af Ibanfolket.
Et Langhus er lige så meget en levevis som en bygning .Et langhus er et helt samfund, og her bor som regel ca 200 mennesker , under samme tag, husene er delt på langs med et fælles rum som vender ud mod floden ,og mindre rum til de enkelte familier, vender ud mod junglen bagved.
Ibanerne var engang berygtede hovedjægere. Denne makabre praksis indgik i deres religiøse og sociale ritualer. Kappede en Iban en fjendes hovede,blev hans eget samfund beriget, med ex. frugtbarhed, skikken blev forbudt i starten af 1900-tallet , Ibanerne havde også tradition for at byde forbipaserende husly , og det har de bevaret meget gæstfrie og venlighed , vi fik opleve deres dagligdag , spiste sammen med dem i deres fællesrum, fik en sejltur i en af deres Langbåde , 2½ time op ad floden , om aftenen dansede de deres krigsdanse for os , de bød på deres berømte ris brændevin ,vi går til ro under myggenet som de har sat op i det fælles rum .dagen efter er vi ude at se på deres marker , her dyrkes megen pepper.
en rigtig stor oplevelse .
der er stadigvæk i 2014 , Iban'er som lever vild ude i regnskoven , og lever af planter -Jagt , der skulle efter sigende være nogle få hundrede tilbage .


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.07 | 13:56

India er vakker, har vært der to ganger i 2001 giftet jeg meg der i Chandigarh, jeg hqar vært på de fleste steder i india, i 1999 0g 2001.

...
28.12 | 12:54

Hejsa Minna.
Tusinde tak for dit julekort har lige været rundt en tur på din hjemmeside
hvor er den altså flot
Knuzz Ketty

...
18.10 | 19:12

Hej Minna, Hvor er det nogle flotte billeder, i må have et rigtig godt kamera, når i kan tage så store og flotte billeder, Tak for synet. God ferie.
Knus Annema

...
18.01 | 18:55

Hej Minna og hej Kurt - tak for sidst og mange tak for kigget! Knus, Heidi

...
Du kan lide denne side