Dagbog Vietn.-Cambodia

Den mest kendte,fra Vietnamkrigen,og som mange af os ednu husker, billedet af en lille pige kommer løbendeud af sit hus meget svært forbrændt efter at man bombet huset hvor familjen boede : "Pigen på vejen". Hun overlevede , til trods for sine meget svære forbrændinger , over hele kroppen ,lægerne havde opgivet hende. Hun bor i dag i Canada , er Gift og har en søn.

Dagbog-Vietnam-Cambodja

16 dag gennem Vietnam - Cambodia og
                        Tailand.

9 - 21 - Januar  2010
Besøg i Tempel ,som udøver en lidt anderledes religion:
"Cap Dai". Vietnam's riskammer ,Mekongdeltaet, hvorman høster 2-3 gange om året. herfra "Cai Be" sejler vi videre ned af den travle Mekongflod , ind i mindre kanaler, og tæt på andmindelig hverdagsliv, her gør vi flere stop undervejs ,besøger små familjeforetagender, nogle har specialiseret sig på at lave risparpir,som vi smager, andre laver frugtslik af kokusnød ,og popkorn laves af ris. Vi blir severet en frokost , som består af en slags Rovfisk,( godt vi ikke fik se den inden vi spiste) og kæmpe store rejer, det smager fortrindelig .Vi kommer til Mekongdeltaets hovedby "Can Tho sidst på eftermiddagen.
Vi spiser aftensmad ude i byen , Efter maden, har vores rejseleder Jens sørget for -  
EN OVERRASKELSE ! :
Plutselig , og intet anende ,blir lyset i hotellet slukket, og man begynder at synge fødselsdags sang , ned af hotellets trappe , kommer en tjener ,  lagkage med lys, hvor der står Tillykke Minna , 65År , meget flot dekoreret, fødselsdagsgave havde Jens også sørget for , et sted ude på et marked havde han spurt mig om en bluse : Er den fin , kan du li den ?, jeg tænkte ikke videre på det , troede at det var en som han købt til sin kone , det blev min gave . Som om det skulle slutte der - nej , da vi kom til vores værelse på hotellet , bankede det på dørren , udenfor stod en Potién med en Blomsterkurv , med laksefarvede Roser og en lille hvid blomst , så smukt,En dejlig dag.

 
En Tak ! til dig Jens.
 vi sejler ud på Mekong for at opleve Sydøstasiens største flydende marked i "Can Tho" her ligger der tusenvis af både og vugger ved siden af hinanden , et helt unikt syn , der er stor travlthed ,her sælges på livet løs alt slags frugt og grøndt , kød -høns-tøj et virvar af varer , og man hænger det højt op i master osv. så man kan se hvilke respektive varer som hver båd sælger, mange mennesker her lever af dette marked,de drager ud til dette marked hver morgen. Efter ca 2-3 timer forlader vi det flydende marked og fiskeri,vi fortsætter ad floden , kommer forbi en landsby , hvor Cham folket bor , Stammefolk ,Chau Doc, her bor de fleste mennesker i pælehuse ,(jeg skulle være bang for at lægge mig til at sove i en sådan) , de ser ud som om de kunde brase sammen hvilket øjeblik som heldst, vi gør oppehold ved et sådan hus , går ombord , eller hvad man må kalde det , ser hvordan de har fiskeodling under huset , husdyr som tex. hunde findes også her, vi oplever hvordan de fra deres små både kaster net ud,og håber på at få fangst,her har man virkelig bogstaveligtalt maden lige udenfor dørren, med vores øjne er det en meget møjsommelig måde at gøre det på , men her råder jo også stor fattigdom , og deres redskaber , er meget få og enkle.Jeg kikker ind i et af husene , enkle men pæne møbler -Tæpper og pyntegendstande , her er faktisk ganske pæn indvendig , hvor familjen bor.Det er en meget smuk sejltur op ad To Le Sap-floden. Undervejs krydser vi grænsen mellem Vietnam og Cambodja , vi kommer sagtens ud af Vietnam , men lidt mere besværlig at komme ind i Cambodia, vi aflevere vores pas , og efter lang venten ,blir vi grundig kontroleret, en og en. Vi overnatter på "Penh Hotel"
her er meget flotte værelser som venter os , det skal blive skøndt med lidt søvn efter alle oplevelser. 
"Phnom Penh - Siem Riep" her ser vi det Royale Paladsområde, hvor den nuværende konge ,"Norodom Sihamoni" bor ,  Chan Chaya pavillionen og Kroningshallen,her er gulvet dekoreret med 5.000 sølv-fliser,der vejer 1kg stykket,og en kæmpe Buddha som er dekoreret med 9.584 diamanter , imponerende, her er også mange andre kosbare gaver til kongefamiljen samlet.
Den nye historie, som mange af os husker,Vietnamkrigen:
perioden 1975 til 1978 -"Toul Sleng-museet" hvordan og med hvilke grimme metoder man dræbte og torturerede hundredevis af Cambodjanere, en grotesk historie,hele samfundet blev lukket , rede penge blev afskaffet , kontakt med verdenssamfundet ophørte og tidsregningen suspenderet. Året som 1975 , da Pol Pot tog magten i Cambodja, blev erklæret for . år 0.det ligger ikke så langt tilbage i tiden,ikke mere end mange af os kan huske ,de grimme nyheder i tv,
Har vi lært os noget, af dette skedte ?
"Killing Fieds" -en tidligere udrydningslejr udenfor byen , et minnested for ofrene , her ligger stadigvæk  tøjrester - tænder mm, udspredt.Det er et sted man har brugt til at massegrave , man har nu gravet op pers for at indentifisere.
"River kwai og Elefantsafari,en hel by er i gang for elefanterne ,her er mange , store og helt små,vi tar en tur på ryggen af en sådan, og vandre ud i den smukke natur, som omgiver denne lille hyggelige by, ser hvordan de arbejder med elefanterne,man bruger dem, også i dag til at komme frem på ufremkomlige steder, der er jo ikke så meget at bruge dem til i dag , landbrugsmaskiner har gjort elefanten arbejdsløs kan man sige.Hernæst kommer vi til den 
berømte bro ,over floden Kwai ,og som den også kaldes : "Dødens bro" .som blev bygget af krigsfanger i japansk fangenskab under anden verdenskrig. Fangerne levede under kummelige forhold , hårt arbejde ,uden mad og drik , de blev toterede,mange døde pga. sygdom som følge , her imellem også Dansker. 
 --------------------------------------------------------------------
Ind imellem ,disse oplevelser , havde vi også tid til afkopling ,gå en tur ud i byen ,nyde nattelivet , en væld af mennesker , og biler,døgnet rundt.her er måske også trafikregler ? ,men der er ingen som følger dem , så man må se sig godt for inden man går over en gade eller vej, alle køretøjer kommer fra alle tænkelige hold, og fem man på en knallert er hellerikke noget sjældent syn , men hvorfor skulle de holde reglerne, trafikken glider jo glimrende , og hurtigt.

Sim Rip  og  "Angkor-Templerne  
Templerne ligger i et meget stort område ca.30 kvadrat km,
her er 50 templer, de er bygget over en periode af 600 år ,
frem til 15. århundrede ,blandt de fineste er nok "Angkor Wat", verdens største tempelkompleks, man fornemmer rigets storhedstid, her skulde udstedes et specielt pas , for at vi måtte gå ind, vi tog et foto som i kan se , blandt vores billeder , hvor  skønt det var, en fryd for øjet at se det store gamle tempel , spegle sig i den lille sø som var forand ,her ser man hvordan store trær , vokser sig ind i stenen, og nedbryder muren,som er dekorered, med dansende figurer, her er også igangsat resturering,det er sikkert en meget langvarig proces, udenlands interesser, så er der, Jungletemplet Ta pohm - Elefanternes terasse - Sydporten Ankor Bayon og Bapoun.
Nu har vi efterhånden været på farten, i mange dage, så måske skulle vi ta' et hvil og til fordøjelse , af alle indtryk og oplevelser.Den sidste uge af denne rejse , tar vi til en lille by : "Cha Am"  som ligger ca 20 km udenfor Hua Hin, vores hotel ligger 30 meter fra stranden ,med det dejligste hvide sand ,i høj grad en hyggelig og skøn by, med masser af butikker, og Resturanger , her findes alt, og til andre priser end vi er vand til, der er opsadt-- strandstole og parasoller , kilometervis ,langs med hele stranden, her nyder vi udsigten ,ud over vandet og på stranden, her er badende ,små spitbåde, så man kan få sig en tur , på slæb har de en slags gummibåd.Folket her er meget imødekommende og venlige.
Vi går til fodmasage og soneterapi , og har stor gavn af det.
De sidste dage som vi er i Cha Am , er der mulighed at melde sig til udflugter , fra dag til dag .
vi er med til Bytur i Hua Hin,hvor vi oplever et , Taidanseshow,en slags tai- folkedans , et elefantshow, her er også krokudiller , som vi får lov til at komme ind til , og enda røre ved , og giftslanger , som vi får om halsen,man overvinder sig selv her , men spenende er det, utroligt hvad man kan lære durene, vi klatre op og ser et smukt vandfald , besøger en bjergstamme og skole , hvor nogle elever spørger om de må synge for os. Det flydende marked , ubeskrivelig , skal opleves.
Til sidst inden hjemrejsen oplever vi også, "Tigernes Tempel" 
Et sted hvor Munke holder Tigre - som kæledyr ,de er ved at bygge en kæmpemur rundt om templet , for at gi' tigrene og andre vilde dyr et fristed .
Hvad man siger her : Der er ingen dyr som er farlige , kun Mennesker.
20 Januar kører vi fra Cha Am kl. 19.00 til Bangkok lufthavn,
checker ind ved ca 22.00 tiden flyet går hjemad kl 00.50.
Flyvningen tar 11 timer til københavn , men det er jo nat , så vi sover , så godt det nu går , alt vel hjemme i københavn, uden nogle problemer , lander vi kl 06.35
Og her raser vinter og sne stadigvæk (skrevet d.31/1-2010)
 nu har vi tid til at fordøje turen - indendørs, der skal klippes og redigeres, i billeder og video'er , som taget på turen. 
                  En god og oplevelsesrig Rejse.
                              Kan Købes.
                          for intereserede :
2 stk  dvd'er med billeder i diasch og musik Pris á = 100:- 

2  "      "              DVD Video                             á = 100:- 
                         


 Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.07 | 13:56

India er vakker, har vært der to ganger i 2001 giftet jeg meg der i Chandigarh, jeg hqar vært på de fleste steder i india, i 1999 0g 2001.

...
28.12 | 12:54

Hejsa Minna.
Tusinde tak for dit julekort har lige været rundt en tur på din hjemmeside
hvor er den altså flot
Knuzz Ketty

...
18.10 | 19:12

Hej Minna, Hvor er det nogle flotte billeder, i må have et rigtig godt kamera, når i kan tage så store og flotte billeder, Tak for synet. God ferie.
Knus Annema

...
18.01 | 18:55

Hej Minna og hej Kurt - tak for sidst og mange tak for kigget! Knus, Heidi

...
Du kan lide denne side