PRAKTISKE OPLYSNIGER

Eftermiddagsmad:

Vi spiser eftermiddagsmad ca. kl. 14.00. Udover frugt er det godt med en grovbolle eller noget rugbrød, da børnene er mætte i længere tid. Frugten SKAL være klargjort hjemmefra. Køleskabet bliver tømt ca. kl. 15.30 dagligt, så giv venligst personalet besked, hvis der er noget mad, der skal blive i køleskabet til næste dag. Vi spiser frugt udenfor en stor del af året, derfor er det vigtigt at maden i frugtposen er nem for børnene at sidde med. 

Tøj:

Vi leger ude hver dag uanset vejr og vind. HUSK derfor praktisk udetøj, der passer til årstiden. HUSK også skiftetøj i en taske på rummet.

HUSK at tømme børnenes rum HELT (også for pinde, sten, tegninger mv.) om fredagen pga. rengøring. 

Børnemøde:

Vi holder børnemøde ca. en gang hver anden måned. De voksne laver en dagsorden med emner, vi synes, er vigtige at få talt om. Børnene får naturligvis også lov til at give deres mening tilkende på disse møder, og de kan også få punkter med på dagsordenen. 

Legetøj:

Svalerne må dagligt medbringe legetøj, cykler, løbehjul og lign. Tingene medbringes på eget ansvar og de andre børn må gerne låne det. Om fredagen må børnene også medbringe nintendo, iPad osv. Dette er også på eget ansvar men ikke til udlån. Mobil tlf. skal altid forblive slukket og ligge i skoletasken. 

3. Klasse:

3. klasse må dagligt medbringe I-pad/tablet og det er KUN børn fra 3. klasse, der må bruge dem og se på. Dog skal børnene acceptere, når de voksne beder dem stoppe. 

Fødselsdage:

Vi holder månedsfødselsdag en gang om måneden. Vi samler de børn, der har fødselsdag i den pågældende måned og sammen aftaler vi, hvad vi skal lege og hvad der skal serveres at spise. Mariehønen afholder udgifter til fødselsdagen. 

Lektiecafe:

Vi tilbyder dagligt lektie café. Det er FRIVILLIGT om børnene vil deltage. De voksne går til og fra samt hjælper hvor det er muligt. 

Komme/gå:

Husk ALTID at sige farvel til en voksen, gerne en Svale voksen, i Mariehønen. 

Syg/fri:

HUSK at give besked hvis børnene er syge eller holder fri. Send gerne en SMS med besked på Mariehønens mobil 51777044. Vi svarer ikke tilbage. 

Udeliv:

Vi lægger stor vægt på ude liv samt leg og bevægelse på legepladsen. Leg og bevægelse på legepladsen kan være fastlagte aktiviteter, hvor de voksne bestemmer hvad der skal leges og alle skal deltage. Det vil ofte være kendte lege men børnene bliver også præsenteret for nye lege. Vores formål er at børnene skal blive glade for at bevæge sig og på sigt selv tage initiativ til selv at gå i gang med nogle af disse lege, hvor andet ikke er planlagt. 

Sociale relationer:

Vi lægger også stor vægt på at styrke børnenes sociale relationer både gennem fri leg og planlagte aktiviteter. Det er børnenes fritid, de tilbringer i Mariehønen så derfor skal der være tid til at lege med de andre børn samt fordybelse i en mands aktiviteter. De voksne hjælper, de børn, der mangler nogen at være sammen med ind i sociale fællesskaber med andre børn. De voksen hjælper børnene med at løse diverse konflikter og øver børnene til konflikthåndtering. 

Aktiviteter:

Vi har nogle årligt og månedlige tilbagevendende aktiviteter så som:

Bål dage.

Tur til Skals svømmehal 6 gange i januar og februar

Skøjtetur for 2 og 3. klasse.

Bag for en sag.

Julefrokost og påskefrokost

Fastelavn

Halloweenfest

Afslutningstur til Skovbakker i juni

Buksevand for 3. klasse

Lucia optog

Leg og bevægelse

Bedsteforældredag

Dyrskue