Praktiske oplysninger

 

Hverdagen: 

I Mariehønen vægter vi udelivet MEGET højt, og vi er derfor ude hver dag fra kl.ca. 8,00. Er vejret meget dårligt, er vi inde noget af tiden – Men vi ER uanset vejret ude HVER dag. Alle aktiviteter der ”normalt” foregår indenfor, trækker vi med ud i uderummet. Vi har udenfor et overdækket areal og værksted, der benyttes som ”inde rum” (spiser, spiller spil, leger med biler, dukker, lego mv.). Vi går i gang med dagens fastlagte aktiviteter kl. 9,15. 

Garderoberum: 

Hvert barn har et rum til overtøj, skiftetøj m.m. Der er en kasse til hvert barn med navn til alm. skiftetøj, som skal benyttes, således er det nemmere for barnet selv at finde sit eget tøj. Hjælp jeres barn med at holde orden på rummet hver dag. Det vil sige: Hæng regntøj/flyverdragt/termotøj klar, så det er nemmere for barnet at tage på. Husk at tjekke om alt tøjet er der. Vi er ude hver dag i al slags vejr, og derfor skal børnene have tøj med, der passer til årstiden, og som kan tåle at blive brugt. Der må ikke være snore i hætter/trøjer af sikkerhedsmæssige årsager. Husk at skrive navn i alt jeres barns tøj og fodtøj. Når I tager hjem skal fodtøjet sættes op på hylden, så der er klar til rengøring. Hver fredag skal rummene tømmes helt, så de kan blive gjort rene. Vi har et meget begrænset udvalg af skiftetøj her, så hvis barnet har lånt af os, er det meget vigtigt, at vi får det retur (vasket) hurtigst muligt. 

Madpakker: 

Børnene spiser deres medbragte madpakker ca. kl. 11,00. Vi opfordrer til, at maden er sund og består af primært brød, frugt og grønt eller rester fra aftensmaden (som spises kold). Små lækkerier som eks. mælkesnitte, yoghurt, slik og kager er ikke nødvendige i en madpakke, da børnene ikke har behov for dette i hverdagen. De får vand til maden og skal derfor have deres egen drikkedunk med. Juice, saftevand, drikkeyoghurt og kakao medbringes ikke. 

Eftermiddagsmad: 

Ca. kl. 14,00 får vi eftermiddagsmad, som børnene selv medbringer. Vi opfordrer til, at eftermiddagsmaden kun består af brød og frugt/grønt. Det er en stor hjælp for barnet, hvis I hjemmefra har skåret frugten ud og pakket det ind, så børnene selv kan åbne for det. Hvis jeres barn har en lang dag i Mariehønen, er det en god ide at putte lidt ekstra mad i madkassen, som de kan spise sidst på dagen.

 Fødselsdage: 

Fødselsdage fejres her i Mariehønen, ved at vi har en fødselsdagskiste, der kun kommer frem, når et barn holder fødselsdag her. Kisten indeholder: en tronstol, som barnet kan sidde på, en kongekappe, prinsesseskørt, kongekrone, diadem og flag. Vi synger fødselsdagssang, råber hurra og giver en lille gave - Alt med fødselaren som midtpunkt. 

Fødselsdagsbarnet må uddele EN ting til børnene, hvis forældrene ønsker at medbringe det. Der kan vælges mellem følgende: 

  • Et stk. frugt
  • En pakke rosiner
  • En ispind
  • En flødebolle
  • En lille pose popcorn 

Hvis vi inviteres hjem, er det HELE gruppen, der inviteres.

 Legetøj: 

Vi har ikke legetøjsdage i Mariehønen, men børnene kan derimod have et stk. legetøj med, når de har behov for det. Det er dog kun muligt, når både forældre og barn er klar over, at det kan blive væk og gå i stykker. Det er ikke institutionens ansvar hverken at finde eller erstatte det. Det private legetøj deles børnene imellem på lige vilkår som Mariehønens legetøj. Vi vil dog gerne have, at legetøj med lyd, elektronik, sjippetov, cykler og løbecykler IKKE medbringes. 

Traditioner: 

Vi har i løbet af året forskellige traditioner, og nogle af dem involverer også forældrene. Vi har en tur til Hobro Mini zoo, bedsteforældredag, juleafslutning i kirken, fastelavn, påske, julefrokost samt diverse udflugter med bussen som vi deler med Friskolen og Vesterbølle Efterskole. Vi afholder desuden forældremøde med valg til bestyrelsen, kaffedage, juletur, dyrskue og arbejdsaften. Disse arrangementer er vigtige, og det er derfor også vigtigt for os, at I deltager heri. 

Sygdom/fri:

 Vi vil gerne have besked, når jeres barn holder fri eller er sygt. I kan sende en SMS på 51777044. Vi besvarer ikke din sms, men vi tjekker mobilen flere gange dagligt. Hvis I skal tale med os, så ring på 98647022.