Maja 1 år om 2 dage

Tyvstart på fødselsdagen:

Majas fødselsdag blev holdt over flere dage og den første dag var lørdag d. 3 hvor familien var inviteret til kage og boller.
Morfar, moster Lotte, fætter Johan, farmor, Finn, Christina, Rene, farfar, Bedste og oldemor Kirsten dukkede op for at fejre dagen med Maja.
Efter ankomst og en længere periode med gaveudpakning, for der var mange gaver, kunne vi endelig gå til bords og få noget godt til den søde tand. Fødselsdagsbordet bød på hjemmelavet lagkage, boller, kagemand og drømmekage. Derudover var der småkager, vindruer, kaffe, the og ikke mindst varm cacao med flødeskum...
Maja spiste selv godt til af bollerne og havde stadig plads til et stykke lagkage som hun fik lov til at spise selv med fingrene.
Da maven var fuld hyggede hun sig i fulde drag med Johan og de fik gang i en sjov hvine-/tumle omkuld-leg som de hyggede sig meget med.
Sidst på eftermiddagen takkede alle gæster af for idag og vi fik ryddet op og begyndte at færdigpakke til sommerferien.


Maja blev meget be-gavet denne dag. I flæng kan nævnes:
900,- kr sammenlagt
2 x nattøj
Thomas tog
3 duplokasser fyldt med klodser
Tøj...meget af det
Sko
Flyverdragter...dog lidt for store endnu
Fingermaling + forklæde (betænksomt!)
Lænestol (så skal hun ikke kæmpe med far...smart!)
En dukke
Et gitter til brændeovnen

Maja 1 år

D. 5 september 2005:

Majas rigtige fødselsdag.....1 års fødselsdag (som tiden dog flyver..)
Denne dag var vi på Bornholm som også kan læses i feriedagbogen. Maja fik sunget fødselsdagssang og fik en gave af os. Det var en sølvhalskæde med et sølvkors i hvor der sad en lille sten.  Ville gerne give hende noget som hun kunne få glæde af senere. Vi modtog mange telefonopkald den dag samt fik mange smsèr. Herligt!!!
Om aftenen grillede vi sammen med Michael og Kate.

Maja 1 år...præcis

På min 1 års fødselsdag begyndte jeg at suse rundt med min klapvogn.  Har prøvet efter den der lastbil jeg har herhjemme men den kørte for hurtig for mig. Klapvognen havde en godt tempo og jeg brugte lang tid på at øve mig i at gå efter vognen. Jeg er efterhånden blevet ret skrap til det....

Maja 1 år og 5 dage

Dagen hvor vi kom hjem fra ferie satte mor mig ned på benene og hvor blev hun forbavset da jeg blev stående efter hun havde sluppet sit tag i mig.  Kort efter væltede jeg dog. Har efterfølgende flere gange forsøgt at blive stående og det går rigtig godt fremad med det. Kan selv stå nu i op til flere minutter. Mor og far er spændte på hvornår jeg mon tager et lille skridt?! Alle omrking dem siger at nu kan det da ikke vare længe....hehe...men det bestemmer jeg...og kun jeg!!!

Maja 1 år og 6 dage

Denne dag var nogle enkelte venner inviteret forbi til en bid kage og aftensmad.
Anders, Camilla, Thomas, Kirsten, Per, Julius, Kim, Mette, Thomas, Heidi og Jimmi kom forbi denne dag.
Igen havde (hjemme)bagermesteren lavet lagkage og boller...men Kim havde også været i sving med en rå æblekage hvilket tog kegler. Igen var der ud over kaffe og the varm cacao med flødeskum til som der skal være til især børnefødselsdage.
Ungerne legde og hyggede sig sammen og i spisepausen mellem kage og aftensmad blev der gået aktivt til den i haven. Maja havde nemlig fået en trailer-fuld sand til hendes sandkasse...og det skulle jo lige læsses af....samt afprøves om det nu kunne bruges....Og det kunne det skam!!!
Aftensmaden stod på hjemmebagt pizza og der blev spist godt til. Omkring kl. 20.00 forlod de sidste gæster huset...Maja blev puttet godt træt ovenpå den lange dag og vi fik ryddet det sidste inden vi så dyner.


Gaver denne dag:

Sand - masser af sand til sandkassen
Peter plys sækkestol
Peter plys sutsko
Bluse + buks
200 kr
"Little people" gård

Maja 1 år og 7 dage

I dag har jeg været til 1-års undersøgelse hos lægen. Han sagde jeg så fin ud og lyttede til mit hjerte og mine lunger.
Jeg kom også over og ligge på hans briks så han kunne måle hvor lang jeg er; 80 cm fra den ene ende til den anden.
Jeg blev også vejet og jeg vejer nu 11,4 kilo.
Doktor Peter kiggede også på min øre fordi de efter 1½ uges forkølelse var begyndt at løbe men som han sagde når det løber så er der da hul igennem.  Mor, far og doktor Peter blev enige om at vente 2 uger med medicinen og se tiden an om det ikke gik over af sig selv.  Jeg føler mig heller ikke generet af ørene...sover fint og leger godt. (og i skrivende stund er ørene holdt op med at løbe - nu løber næsen igen til gengæld...red.)
Jeg skulle også stikkes og mens han stak så jeg lidt betuttet ud så han sagde jeg godt måtte græde ....men det gjorde jeg ikke hvilket han blev lidt overrasket over....
Men alt i alt en fin stor pige med et par enkelte fine elastikker!!!

Maja 1 år og 21 dage

Idag afspadserede jeg allerede fra kl. 10.30 så jeg hentede Maja før frokost.  Den spiste vi hjemme og efter en lur og et kvikt besøg hos lægen med ørene var vi atter vel hjemme igen.
Maja havde fået noget fingermaling af Moster Lotte og co. i fødselsdagsgave og vi havde efterfølgende købt et lærred i fakta...15 kr kostede det vist.....og så kunne Maja ellers komme igang med at udfolde de kunstneriske sider.
Veludstyret med en sut i munden (sådan ligesom for at tage den værste "jeg-skal-smage-trang") dyppede Maja hånden ned i malingen og lurede noget da hånden havde skiftet farve til grøn da hun tog den op igen.
Efter 3 forskellige farver var maleriet færdig og resultatet ses på billedet. Det får en plads på hendes værelse når nu væggene engang er malet......Synes faktisk det blev ret godt det billede....
Majas kunstværk

Maja 1 år og 25 dage

Idag havde mor lavet kartoffelmos....og det æææælsker jeg bare!!!   Det var endnu sjovere idag end det plejer at være for jeg fik lov til at styre min ske selv ...og det gik rigtig fint. Jeg kunne få skeen hen til munden med maden på og også ind i munden....min mor grinede lidt mens jeg spiste og sagde at det selvfølgelig hjalp lidt at kartoffelmosen var blevet lidt lunken og stivnet så den ikke faldt så nemt af....men hende om det - stolt var jeg!!!  

Maja 1 år, 1 måned og 3 dage

Idag spiste vi morgenmad hos farmor og farfar Finn. Vi havde nemlig været med far på arbejde og så var vi lige i nærheden af farmor, da han var færdig med at arbejde.
Mens vi spiser morgenmad finder farmor sådan en sjov dims med juice i. Der er også et sugerør på og farmor trykkede på dimsen mens sugerøret var i min mund...og så fik jeg pludselig juice i munden!!!  Jeg sugede det bedste jeg har lært og opdagede at jeg selv kunne suge juicen op gennem sugerøret....SMART!!! Så nu kan jeg det!

Maja 1 år, 1 måned og 4 dage

Ihhhhh min mor og far siger jeg er så dygtig hele tiden når jeg forsøger at gå.  Jeg øver mig også meget - både i at stå og gå uden hjælp. Det med at stå går rigtig, rigtig godt.  Jeg står ret sikkert selv nu og kan bøje ned i knæ og rejse mig igen uden støtte....tilmed mens jeg bærer noget!!
Jeg forsøger også ihærdigt at gå rundt. Ingen tvivl om det går bedst fremad med støtte men jeg kan tage 2-3 skridt uden støtte så jeg er ret stolt!!!

Det med at stå giver også en bonus ....nu kan jeg nemlig stå på toilettet og lege med vand....indtil mor kommer og siger jeg skal vaske hænder....

Maja 1 år, 1 måned og 6 dage

Idag har jeg fået endnu en tand. Denne gang i overmunden til venstre for fortanden. Nu har jeg otte bisser i alt og de er gode at bide med.  Jeg kan bide hårdt til hvilket mor og far ikke er helt tilfredse med....især når jeg hapser en finger under tandbørstningen eller når de lige skal se hvor langt fremme en ny tand er....hehe...men så kan de da også bare få deres fingre ud af min mund!!!  Basta-tandpasta!!!! 

Maja 1 år, 1 måned og 16 dage

Ihhh hvor jeg snakker siger mor og far. De smiler nu når de siger det så jeg formoder det kun er godt. Her på det sidste har jeg sagt et nyt ord "Qui"....mor siger det lyder fuldstændig som "ja" på fransk...hvad fransk så end er??

Maja 1 år, 1 måned og 20 dage

Det er dejligt at mor er hjemme selvom hun hoster noget. Vi laver mange sjove ting sammen. Idag har vi leget med fingermaling og jeg har malet endnu et flot maleri. Det er sjovt at have maling på fingrene og jeg har efterhånden også styr på at malingen skal over på lærredet efter jeg har dyppet fingrene i det.
Mor har lovet at begge malerier skal hænge på mit værelse når væggene er malet.

Maja 1 år, 1 måned og 29 dage

Huh... idag imponerede jeg lige min dagplejemor.  Jeg rejste mig fra gulvet uden støtte hverken af stole, borde, legetøj eller hænder - kun ved hjælp af benene. Hun blev ret imponeret. Jeg har også vist det hjemme hos mor og far efterfølgende. Ret stolt!!
Stolt er jeg også m.h.t. at gå rundt. Jeg vælter stadig ind imellem men jeg går langt nu og ikke så usikkert mere...så det går fremad.


Maja 1 år, 2 mdr. og 7 dage

Idag er jeg lige blevet målt og vejet hjemme. Min mor synes godt nok jeg var lidt tung at slæbe på efterhånden.....synes nu ikke 12 kilo er alverden...nok bare hende der er slap.
Så er længden mere interessant. Jeg er vokset 3 cm siden sidste måling....intet at sige til at alle siger jeg er høj...jeg er 83 cm. lang!!!


Her på det sidste har jeg godt nok haft ondt i munden. Der har været en tand på vej og jeg har slet ikke kunne lade være med at savle rigtig meget. En aften var det så slemt at far ringede op til Julius`forældre for at høre om de havde noget smertestillende...det havde de og de kom også ud med det. Ahh det hjalp så godt så jeg kunne falde i søvn efterfølgende.  Det er en kindtand i højre side af undermunden som er kommet frem nu....puha glæder mig ikke til de næste....

Maja 1 år, 2 måneder og 17 dage

VUPTI...2 nye tænder til. Mor opdagede dem ved et tilfælde...de har heller ikke gjort særlig ondt trods det at det er kindtænder. Men om det er dem der gør mig lidt søvnløs idag er mor lidt forvirret omkring. I hvertfald har jeg forsøgt at falde i søvn i to timer. Til sidst hentede hun mig ind i stuen igen så jeg kunne brænde det krudt af som hun sagde. Står nu her i skrivende stund kl. 22.57 og har fyldt bleen op...så måske det var det der generede mig lidt?  

Har også været hos lægen idag. Jeg har længe haft noget rødt udslæt der klør ...fik tjekket det idag sammen med far. Lægen gav mig noget speciel creme som jeg skal have på 1  gang om dagen og så se om det ikke kunne hjælpe lidt. Nu må vi se.....

Maja 1 år, 2 måneder og 26 dage

Det sørme, det sandt december...den dejligste måned for nisser især.....
Herhjemme befandt der sig også en lille nisse den 1. december. Lignede Maja til forveksling...
Maja havde nissehue på da vi skulle til dagplejen og en pose pebernødder i hånden til lidt hygge om eftermiddagen...i anledning af det er den 1. december!!!

Maja ca. 15 måneder.

Ihhh det myldrer frem i den mund...endnu en kindtand har set dagens lys. Den er også kommet forholdsvis ubemærket frem...det er dejligt.  Denne her sidder i overmunden til højre.

Her på det sidste har jeg efterhånden fået styr på det gå-tju-hej...hvor svært kan det jo være....!! I den forbindelse har jeg også fundet ud af når jeg går med mine gåvogne at jeg bare lige kan bakke lidt eller vende og gå en anden vej. Jeg stopper som regel også før jeg rammer væggene...det kneb det lidt med før....

Maja 16 måneder

 Jeg er begyndt at hjælpe mor og far herhjemme når vi skal spise. Jeg får en tallerken, kop eller gaffel i køkkenet og så bærer jeg det ind til spisebordet. Mor og far roser mig hver gang jeg kommer ud i køkkenet efter endnu en ting....og så er der jo også det plus at jeg får hurtigere mad hvis mor og far ikke skal gøre det hele...namme-nam....

Ved morgenbordet sad mor og jeg og spiste mad. Cera går rundt ude i køkkenet og jeg vil gerne have hende ind til mig så hun kunne smage min mad. Jeg kalder på hende ved at sige "Hej Cera". Mor kiggede lidt på mig...hun fablede noget om 2 sammenhængende ord og tydelighed...hvad ved jeg?? 

Maja 16 måneder

Øjjj mor og mig har prøvet noget sjovt. Hun holder mig i hænderne, løfter mig lidt op så mine fødder kan stå på hendes ben. Jeg går så selv lidt op ad hende og vupti så kan jeg slå en kolbøtte rundt og ned på gulvet igen. Det er simpelthen så sjovt...jeg grinede og grinede da jeg prøvede det første gang.....

Maja 16 måneder og 1 dag

Jeg kan sige "Bamse"!!!!!  
Jeg elsker at sidde ved computeren og kigge på Bamse mens jeg hører musik og historie fra Bamse.
Idag mens jeg sad der pegede jeg på skærmen og sagde "Bamse". Mor var vildt imponeret!!!

Maja 16 måneder og 12 dage

Jeg er begyndt at få lidt styr på de forskellige dyr...Da mor og mig lavede puslespil viste jeg hende en brik med en gris mens jeg sagde "oink, oink"!!! Hun blev vist lidt overrasket...hehe.
Morgenen efter fik jeg øje på mælkekartonen hvor der var nogle fine køer på. Jeg pegede på mælken og sagde "Muh".

Maja 16 måneder og 17 dage

Jeg har i et stykke tid trængt til at få min fodskammel ned på min trip-trap-stol. Far kunne lige fikse det idag.  Min fodskammel kom så langt ned så jeg nu selv kan kravle op....så derfor sidder jeg også uden bøjle nu...uha uha..!!!  Må jeg se om jeg kan huske....

Maja 17 måneder

Så har jeg fået helt styr på den trip-trap-stol uden bøjle....Faktisk synes mor jeg er lidt for modig ind imellem når jeg som på billedet sidder omvendt eller laver andre akrobatiske øvelser på stolen.
Jeg har også fundet ud af at flytte den rundt hvis jeg skal nå noget der ligger højere oppe som eksempelvis klaveret. Så skubber jeg lige stolen hen, placerer den i rigtig stilling og kravler op. Mor og far synes det er super jeg selv kan det nu...så slipper de nemlig for at løfte på mig.

Maja 17 måneder

Jeg deltager herhjemme med mange ting såsom borddækning, oprydning på min værelse og ikke mindst til-rodning af det igen....
Idag skulle mor og far gøre rent og støvsuge så jeg viste lige far hvordan sådan en støvsuger skal ordnes. Han var meget lærenem og støvsugede resten af huset flot.

Maja 17 måneder og 2 dage

Jeg har længe været glad for telefoner og har, når det har været muligt, hugget mor eller fars mobil og så snakket i telefon. Jeg har også fundet ud af at vi har nogle andre telefoner som mor og far snakker i ind imellem...og har da også selv snakket med far i disse telefoner...selvom det da mest har været ham der snakkede.
Her til aften snakkede far med farmor i telefonen. Jeg skulle også snakke med hende og nu ligner jeg jo min far på visse områder, så jeg gav den hele armen, da jeg snakkede med farmor. Jeg fortalte hende om alt det, jeg havde oplevet til musik idag og grinede ind imellem højlydt. Mor og far lå flade af grin hen over bordet ....så sjovt synes jeg nu heller ikke det var det jeg sagde ...men dem om det!!!  Jeg fik ihvert fald sludret lidt med farmor.

Maja 17 måneder og 5 dage

Øv bøv...syg igen ...selvom jeg ikke føler mig syg.  Jeg har røde knopper på det meste af benene og lidt på hænderne. Nogle af dem er sådanne nogle små blærer siger min mor. Hun kalder det for hånd-fod og mundsyge. Hun siger det smitter og det er derfor jeg ikke må komme i dagpleje. Så mor og jeg hygger os herhjemme. Også meget hyggeligt.
Igår satte mor et anlæg ind på mit værelse så nu kan jeg spille musik på mit eget værelse...det er rigtig dejligt. Vi bagte også boller igår til eftermiddagen...mums det smagte godt.

Maja 17 måneder og 9 dage

Jeg har haft en halv fridag med mor hjemme. Mor havde tidlig fri og hentede mig inden jeg skulle sove. Helt ok med sådan nogle halve dage ind imellem...
Mor og jeg har rigtig hygget os idag. Vi har igen idag bagt boller til eftermiddagshyggen og vi har også været på genbrugen med en masse ting. Hele vejen derud hørte vi Bamse og kylling og jeg synes de er så gode så jeg sad og rokkede med benene hele vejen.
Her til aften har vi hygget alle mand. Jeg tog lige et bad i køkkenet mens de gamle slappede af med lidt "rød sodavand" efter aftensmaden.
Efter badet elsker jeg bare at løbe nøgen rundt...og idag fandt jeg noget sjovt mens jeg løb rundt....mors sutsko!!! Dem måtte jeg prøve og jeg kunne faktisk få dem på og gå rundt med dem. Mor og far var flade af grin!!!

Maja 17 måneder og 20 dage

Jeg har længe været ret glad for at køre med min dukkevogn...og her på det sidste synes jeg det er lidt sjovt at putte en dukke derned i og køre tur med den.  Så putter jeg hende under dynen og tager et par ekstra småting med i vognen og så kører vi en tur.

Jeg er her på det sidste også blevet lidt for modig siger mor og far.  Jeg elsker at kravle op på ting ...min trip-trapstol...helst øverste trin, spisebordet, gåvogne, almindelige stole og andre spændende ting som jeg kan komme op og stå på. Mor og far kommer dog og ødelægger min leg når de opdager mig. De siger jeg skal komme ned og at jeg ikke må kravle rundt på bordene eller stå højt oppe på en stol...ved altså ikke altid lige hvad der sker med "de gamle"!!!

Maja 17 måneder og 23 dage

Så har jeg været til fastelavn....hele to gange!!! Ikke fordi jeg lige har forstået hvad det fastelavn egentlig går ud på ud over at man slår på en stor rund dims og så spiser man slik og kage.....!!  Ja og så det sjoveste...man skal have noget sjovt tøj på.  Jeg var selv med ud og købe mit tøj og jeg er rigtig glad for det så jeg henter det ind imellem og ber om at få det på herhjemme. Så går jeg ud foran spejlet og kigger...det er sjovt...synes jeg ser så sjov ud i det tøj.

---------------------------------------------------------------------
...og så den voksne udgave:
Søndag var vi i Herlufmagle, ude på Kims arbejde og slå katten af tønden sammen med Kims kollegaer, koner og børn.
Maja og far slå efter bedste evne på tønden men det var desværre ikke dem der slog bunden ud af den.
Efter endt tøndeslagning var der fastelavnsboller og der blev uddelt præmier for bedste udklædning. Der var 3 vindere og Maja var en af dem!! Hurra....

Mandag holdte dagplejen fastelavn og Maja og mor tog afsted til denne. Maja susede stedkendt rundt i legestuen. Vi startede med at synge "fastelavn er mit navn" og bagefter slog vi katten af tønden. Denne vandt vi heller ikke...men Maja var nu også ligeglad...hun vil hellere lege bagefter.
Inden vi skulle hjemad var der kaffe, saftevand og kage til alle mand. Maja spiste et stykke og så strøg hun ud for at lege igen...blandt andet med cerpentiner.

Maja 1½ år (18 måneder)

Så har jeg igen fået en ny tand. Det er efterhånden også et stykke tid siden jeg har fået en. Denne her sidder i højre side i undermunden. Mor kalder den for en hjørnetand............................sikkert sikkert!! Den er kommet frem forholdsvis smertefrit men jeg har dog brugt mine fingre meget til at massere området med...det har gjort godt!!!

Maja 18 måneder

Maja har igennem 3 uger haft problemer med afføringen. Hun har presset og presset uden resultat...og da det havde stået på en 3 dages tid kontaktede vi vagtlægen...første gang.   Han tilrådede vand og ingen mælk...så skulle det nok løsne sig!!!
Det gav en lille smule i weekenden men ugen efter var den gal igen. Igen ringede vi til vagtlægen for appetitten begyndte at svigte lidt og der kom ingenting ud i den anden ende. Hun sov elendigt og pressede som en gal om natten så hun ikke fik lukket et øje og oven i hatten steg feberen til 39 grader.  Denne læge rådede til sveskejuice og "HUSK" - et fiberrigt naturlægemiddel som sætter maven i gang. Han skønnede ikke at det var nødvendigt at se hende og var ret så ligeglad med at hun havde feber oveni.  Det gav igen lidt i weekenden men på 3. uge var hun stoppet igen. Hun levede til sidst af en bolle eller under ½ stykke rugbrød om dagen og skreg som en besat hver gang vi skulle spise.  Igen ringede jeg til lægen...vores egen var ikke at træffe og jeg fik denne gang fat i en reservelæge....Han var nu god nok men var lidt i tvivl om hvad vi skulle gøre. Han tilrådede til sidst et afføringsmiddel som havde haft god virkning på hans egen dreng som var jævnaldrende med Maja. Det er et middel som normalt ikke må anvendes til børn under 12 år men han havde fin erfaring med det.....og jeg skal da også love for der er kommet hul igennem nu!!!  Hun har brugt det meste af weekenden på at fylde bleer op og fortsætter også fint ind i denne uge. Appetitten er vendt godt tilbage igen og nu spiser hun igen som en hest.    Nu håber vi bare det fortsætter i denne stil ...for Maja har aldrig døjet med maven før så hvad der satte en stopper for det denne gang finder vi nok aldrig ud af...

Maja 18 måneder og 15 dage

Så har endnu en hjørnetand set dagens lys...denne her sidder i overmunden til venstre.

Jeg har altid været glad for sang og musik og jeg er nu begyndt at kunne huske nogle af de sange vi synger. Den jeg husker bedst er "Lille Peter edderkop" og jeg kan endda sætte fakter på. Jeg kan også en navnesang hvor man slutter af med et højt "Heiiii"...den er sjov og især det "heiii" er rigtig sjovt. Så jeg sidder og synger ind imellem.... Mor og far synes det er rigtig hyggeligt!!!

Maja 19 måneder og 10 dage

Jeg har her på det sidste været ret opmærksom på at der sker noget i min ble!!!??  Jeg har flere gange hevet i bleen når jeg tissede og skreg også ind imellem...værre er det når jeg laver puha!!! Det er rigtig væmmeligt og jeg skynder mig som regel også hen til mor eller far for at få dem til at tage det væk.
Nu har jeg fået sådan en smart stol så jeg kan komme på toilettet. Mor og far synes ligesågodt jeg kunne prøve at sidde der når jeg er "så opmærksom" som de siger. Jeg har også helt styr på at man skal sidde på den hersens stol, og så skal man tage noget toiletpapir som man skal kaste ned i toilettet...det er helt vildt sjovt...men det sjoveste er nu at trække op så vandet render nede i toilettet. Det gør jeg rigtig mange gange....hvis jeg kan få lov til det!!!

Maja 19 måneder og 12 dage

Så har tand nr. 15 set dagens lys. Endnu en hjørnetand i overmunden så nu er jeg snart helt udrustet med et ordentlig hapse-jern!!!

Maja 19 måneder og 16 dage

Min mor siger jeg kan snakke "fanden et øre af"...hvad hun så end mener med det???
Nå men jeg snakker meget og har gjort det længe...mor og far forstår ikke altid helt hvad jeg siger men så plejer jeg jo bare at vise dem hvad jeg vil. De er blevet mere lærenemme efterhånden som jeg kan flere ord.
Jeg vil her dele mit ordforråd med jer andre så I alle kan se hvor dygtig jeg er blevet til at tale.

Noget af det første jeg sagde var "bar" (far). Dernæst fulgte ordet "så" for det siger mor altid når hun er færdig med et eller andet eksempelvis når hun giver mig sko på!!!
Af andre ord nævnes i flæng:
Det? (giver sig selv - "hvad er det"?)
Nej.
Færdig.
Mor - (det er desværre kun hørt en enkelt gang)
At - (betyder her "kat")
Miav - (kan sige som kat...men det er ikke helt tydeligt endnu)
Abu - (kattens navn...bruges gerne som betegnelse for alle  katte)
Cera - (hundens navn...fremkommer også som Dera ind imellem. Navnet bruges også som betegnelse for alle hunde)
Bi - (Bil)
Babu - (som en ambulance)
Weo-weo - (politibil - hun har ingen praktisk erfaring med den lyd skal det lige hilses og sige. (Red.))
Ma eller mam mam - (mad)
Ne - (betyder som regel op, kan også betyde ned eller noget hun gerne vil nå. Bruger det tit!!!)
Se!! - (hyppigt forekomne under bilkørsel...)
Bøh!!
Av!!
Ko
Muuh - (som en ko)
Oink-oink - (som en gris)
Fugl
Pip-pip (bruger det i flæng om alle fugle når hun skal sige som de siger)
Zzzz - (snorkelyd - når dukken skal sove)
Puha!!!
Hej!!!
Tak!
Mør - (smør)
Mer`- (mere)

De to sidste nye ord er:
Neg-neg - (staves måske anderledes...betyder "negleklipper")
Vas-vas - (vaskeklud)
(Og slutteligt men bestemt ikke mindst så er skrigeorganet også i orden...Hun skriger helt vildt (og højt) af glæde når vi bla. leger fangeleg....hun når over det høje F!!! (Red.))

Maja 19 måneder og 25 dage

Så er tand nr. 16 kommet frem så nu har jeg et rigtig fint tandsæt hele vejen rundt!!!

Maja 20 måneder og 15 dage

Min mor har forgæves forsøgt at få mig til at sige mor...jeg vil endnu ikke lade hende vide om jeg kan...hihi. Det tætteste jeg kom var "Mo".
Til gengæld viste jeg hende noget andet idag. Vi sad og kiggede på billeder. Der var et af mig så jeg pegede og sagde "Maja"!!. Mor blev helt glad så jeg tror hun har glemt at jeg ikke ville sige mor tidligere på dagen.


Jeg er her på det sidste blevet ret vild med at lege med dukker. I denne weekend fik jeg lov at låne en dukke med hjem fra dagplejen. Den er jeg nemlig ret vild med for den kan få sut og sutteflaske...det kan mine andre herhjemme nemlig ikke. Men dukken giver jeg mad, putter, giver sut, går tur med og passer godt på hende. Det kan jeg få lang tid til at gå med.

Maja 20 måneder og 24 dage

Kim var relativt tidlig hjemme idag. Vi besluttede at lade chancen byde sig og spise aftensmaden ude idag. Vi valgte den yderst betalingsvenlige men trods alt gode restaurant med kinesisk mad som ligger her i byen.
Maja synes det var særdeles hyggeligt med sådanne fornyelser på en hverdagsaften. Vi placerede os strategisk tæt på legerummet som var i restauranten....men eftersom vi først på aftenen var de eneste ankomne gæster valgte Maja at suse rundt mellem bordene og sige "hej" til tjenerne når hun susede forbi. Hun scorede sig et par karmeller hver gang hun kom forbi dem men selvom hun smagte de karmeller...både med og uden papir så var det ikke "spiseligt"...men til gengæld sjove at lege med.
Maja smagte også suppe...jeg havde bestilt en børnevenlig en til mig selv så jeg kunne dele med Maja og hun spiste også af den ...men fars stærke suppe faldt dog langt bedre i hendes smag trods at kim fik lidt sved på panden over den mens han spiste...det rørte tilsyneladende ikke Maja som guffede løs.
Aftenen forløb hyggeligt og det var en træt og mæt pige vi havde med hjem igen. Dejligt med sådanne pusterum i hverdagen hvor madlavningen overlades til andre og så bare få tid til at være.....sammen!!!

Maja 21 måneder

Min mor har i et stykke tid prøvet at få mig til at sige "mor"....jeg har drillet en del ved at sige "far" i stedet for...hehe.  Men nu synes jeg at jeg vil glæde hende lidt så en dag mens hun ihærdigt sagde "moar" sagde jeg "muua"...I kan tro hun var glad da hun hørte det....
Driller hende dog fortsat ind imellem ved at sige far til hende....


Men nu vi er ved sproget så elsker jeg at gentage hvad mor og far siger. Jeg kan eksempelvis sige:
Morgenmad
Julius (udtales i retning af "uius" eller "Jusus" - min ynglingslegekammerat )
Sove
Bamse (udtales "mse")
Gyng-gang
og mange flere.......

Jeg har i et godt stykke tid forsøgt mig med tøj...jeg kæmper ihærdigt for at få det både af og på og bliver simpelthen så hidsig når det ikke vil som jeg vil. Ind imellem så hjælper det også at blive hidsig...for så ryger det af. Jeg har helt styr på hvor de forskellige ting skal sidde...eksempelvis strømper på fødderne og blusen på overkroppen...m.m.

Maja 21 måneder og 8 dage

Tjaaa den 13.....overtro eller ej, der skete noget skidt idag. Jeg tog ud til Heidi efter en omvej hos frisøren for at få lokkerne ordnet. Heidi havde hentet Maja fra dagplejen og mens vi sad og nød er glas sodavand faldt Maja helt umotiveret over egne ben og knalede panden i en sten-vindueskarm!!! Hun skreg ...ret meget... og da jeg fik samlet hende op blødte det også ret meget fra hovedet af. For at gøre en lang historie kort kontaktede vi efter lidt tid vagtlægen for at høre om de ville se  hende. Det vil de gerne men det hastede ikke, - vi skulle bare komme forbi når vi alligevel kørte hjemad.
Det gjorde vi så, så på hjemvejen lagde vi turen indenom skadestuen og vi kom heldigvis hurtig til. Maja er blevet limet og har fået plaster på ud over. Er fortsat lidt pyldret...men tror på det gør nas sådan et slag!!!

Maja 21 måneder og 9 dage

Min mor siger jeg har sagt min første 3-ords sætning...(ihvertfald hvad hun har hørt...). Jeg blev nu blot så begejstret over fuglene i haven så jeg rejste mig på trip-trap-stolen og sagde "Neeeej se der!!!"

Maja 21 måneder og 11 dage

Jeg kan sige mit eget navn nu...!!! Hver gang jeg ser et billede af mig selv siger jeg stolt: "Meia"!!!

Maja 21 måneder og 12 dage

Idag var vi til grill-tam-tam hos Mette og Kim. Mens drengene hentede is til dessert gik Maja, Mette og jeg over til naboen for at hilse på hans heste. Maja var overhovedet ikke bange for de store dyr set i forhold til hendes størrelse. Hun gik direkte hen til hegnet og rakte hånden ind for at røre. Da Kimèrne kom igen viste Maja straks sin far, hvad hun ønskede sig i fødselsdagsgave. Ønsket ses på billedet!!!

Maja 21 måneder og 16 dage.

Min mor og far har klippet i mit hår idag. Noget mærkeligt noget det der klipperi. Når jeg har været med mor og far til frisør, er jeg altid blevet rigtig ked af det, når frisøren klippede i mor! Nu var det pludselig min tur og jeg anstrengte mig meget i starten for at se, hvad det var, mor lavede med mit hår. Hun sagde nu ellers, at jeg skulle prøve at sidde lidt stille.
Far kom hen med kameraet og begyndte at filme. Jeg elsker kameraet, så jeg kom helt til at glemme, at mor klippede, for jeg sad og lavede sjove ansigter til far.
Efter lidt tid sagde mor pludselig "så" og så var hun færdig....allerede?? Synes næsten lige hun var begyndt. Men tænk det gjorde ikke engang ondt at få klippet håret og det var heller ikke farligt....Bliver nok ikke så skræmmende næste gang.

Maja 21 måneder og 25 dage

Ihhh min mor blev så begejstret!!! Jeg sad ude i badebassinet i haven og legede. Jeg havde siddet på hug lidt og begyndte at slå prutter i vandet. Min mor spurgte mig flere gange, om jeg lavede puha i vandet? Efter lidt tid løftede hun mig op af vandet og ind på toilettet. Der sad vi og hyggede og pjattede lidt og pludselig udbryder mor, at hun tror, jeg har lavet puha på toilettet. Og ganske rigtig...der nede i toilettet lå en lille puha!!! Det er første gang jeg prøver det...
Mor tørrede mig og så trak jeg op. Så var vi klar til at lege videre udenfor.

Maja 22 måneder og 3 dage

Ihhh denne årstid er dejlig...især alle de blomster der er rundt omkring. Jeg er rigtig vild med blomster og kan næsten ikke gå forbi en uden at plukke den. Så plukker jeg den til mor som dufter til den...og så dufter jeg til den. Uhmmm dufter skønt...det er dejligt.

Maja 22 måneder og 7 dage

Nye ord jeg kan sige:

Hallo!!!

Ses....(netop hørt i dagplejen idag da hun skulle sige farvel til dagplejemor - hehe)

Ash...- norsk ord - betyder noget i retning af "sikke noget l...- skidt"!! 

Skål (udtales ikke sådan - startede med "Duut" og lige p.t. siger hun "Guug" men meningen er den samme...

UG! - betyder "ud" til Cera når hun kommanderer hende ud af hendes værelse (incl. en pegende finger mod døren!!)

Dudde (dukke)

                     .......................................................

Og så en lille en til smilebåndet - hørt i haven mens mor og Maja leger med dukke:
Mor: "Maja, kan du sige duk-ke"??
Maja: "Ja-ja......!!!"
(ok det gad hun så ikke..hihi)

Maja 22 måneder og 17 dage

Jeg har lige fået et fint spisestel af mor og far. Nu kan jeg rigtig lave mad til dukke og mig. Det hyggede jeg mig gevaldigt med den anden aften lige udenfor - ved trappen. Samlede mad (læs: sten) op fra køleskabet (læs: jorden) og tilberedte det fint på den ene tallerken efter den anden. Det var rigtig sjovt.

Jeg er også rigtig interesseret i ansigter.  Jeg har fundet ud af, hvad en næse er og kan også sige "næse". Jeg morer mig i lang tid med mor og far, når jeg sidder hos dem. Peger på øre, øjne, mund og næse og når jeg peger, så siger mor og far, hvad det hedder. Her til aften sagde jeg "øre" for første gang og jeg er meget betaget af, at vi har to ører....hver!!!
Siger også lidt i retning af "mund" og "øje"...men synes det er lidt svært lige at få det formuleret helt rigtig.

Jeg er ret god til - synes jeg selv - at få øje på fluer...hihi.. Så peger jeg som regel og siger "flue" og bagefter "bzzzzzz"...hihi  de er lidt sjove. Kunne ikke lide dem i starten fordi de summede lige omkring hovedet på mig men nu, hvor jeg har set dem lidt an, er de helt ok.

Maja 23 måneder og 6 dage

Jeg kan endnu flere ord nu. Mor siger at jeg er god til at gentage de ord jeg hører og jeg sætter flere og flere ord sammen. De sidste nye ord jeg kan er:

Bedste - udtales som Besse eller bisse

Nå!!

Aff - er Kaffe.  Sætter gerne ordet sammen med "mor aff" eller "far aff".

Av varm

Og så kan jeg ligeså flot sige "Hej Mor"!!! I kan tro hun bliver helt rørt hver gang jeg gør det!!! Er også begyndt at kalde efter både mor og far når jeg skal bruge dem.

23 måneder og 26 dage

Idag har Maja været til den længe ventede kontrol hos ørelægen. I foråret havde hun som bekendt to mellemøresbetændelser med kort mellemrum og efterfølgende havde hun væske i det ene øre. Ørelægen ville se tiden an hen over sommeren, for det burde forsvinde af sig selv. Til øretjekket idag så det desværre lidt skidt ud. Det dårlige øre var blevet væsentlig værre - faktisk så slemt at hun var i tvivl om, der kunne være en reel hørenedsættelse. Det tidligere raske øre var også blevet dårligere. Ørelægen anbefaldede dræn i begge ører og efter lidt snak frem og tilbage blev det den endelige beslutning. Maja skal have dræn i begge øre d. 27 september. Må håbe det hjælper.... 

23 måneder og 27 dage

Idag har Maja holdt fødselsdag i dagplejen.   Hun havde en ordentlig kurvfuld boller med og så holdte hun fælles fødselsdag med en anden pige, der blev et år. Maja hyggede sig med boller, kage, gaver og legekammerater i ca. 2 timer og blev så hentet igen af far, så hun kunne komme hjem og sove.
Om eftermiddagen hentede Kim og Maja, mig fra arbejdet og så kørte vi ud til Thomas og Heidi til lidt fredagshygge. De havde det godt alle fire og Maja var helt vild med babyerne. Hun skulle ae og holde i hånd. Hun lånte også en af babyernes sutteflaske og gav så dukken "mad". Det hyggede hun sig fint med.