En fuglekonge i naturen

Og lille Vimse hjemme hos mig

Han ser måske lidt sur ud, ham Vimse, men det er tegningerne i hovedet, som gør, at han ser så sur ud.

Jeg havde en ret hyggelig oplevelse på mit arbejde i starten af oktober.

På kontoret ser jeg pludselig vores lagerchef ligge på gulvet under et skrivebord, han holder en sweatshirt op foran sig, og sammen med ham, ligeledes nede under bordet , ligger en anden fra kontoret, med en papirkurv, som han så holder op foran sweatshirten... meget underlig adfærd. Rundt om de to står omkring 10 kolleger og kigger, og én siger... nej... nej, den smutter... OK, så kan jeg altså ikke styre min nysgerrighed mere... så jeg går selvfølgelig hen og spørger, hvad i alverden de laver... det er en fugl, den er kommet indenfor, og vi vil hjælpe den ud. OK, siger jeg så... så lad fugle eksperten komme til... hvilket de alle sammen er ret enige i er en god idé, da tricket med sweatshirten og papirkurven ikke var særligt effektivt.

Fuglen er nu fløjet over og har sat sig på et bord, faretruende tæt på nogle vinduer... som vi har alt for mange af, og alt for store , hvis man er en fugl... jeg går hen til bordet og kigger efter fuglen... opdager den ikke med det samme, men får så øje på en lille bitte smuk fugl. Alle holder vejret... der er bomstille, jeg snakker til den, tager min hånd langsomt ned til den oppefra, med fingrene samlet, den kigger på mig, og på hånden, rører sig ikke, og haps, så tager jeg den med min hånd. Der gik vist nok et lille sus igennem forsamlingen, og flere udbrød... hun tog den sgu... hvordan gjorde du???? Tjaa... lidt fugletække har man vel...

Gæsten var en fuglekonge, som er en almindelig trækfugl i Danmark, og den vejer blot mellem 5 og 7 gram, og er ca. 8 cm lang fra næb til halespids. Fuglekonger skal helst have 10-50 insekter i minuttet, og i naturen gennemsøger de i gennemsnit 300 meter grantræer på en time.

Han var ret træt, da jeg fangede ham, men udover det fejlede han ikke noget. Jeg prøvede at sætte ham udenfor med det samme, men han fløj ca. en halv meter, og sad så bare i græsset, hvorefter jeg bare kunne fange ham igen. Så jeg tog ham med hjem. Han var hos mig natten over, og Kongen var frisk og klar næste morgen, og blev sluppet ud i den store verden igen. Med sine 5-6 gram kropsvægt, kæmpede han en brav kamp for at flyve i netop dén retning han ville men ak… blæsevejret fik overtaget… og han røg bare ud i det blå og forsvandt som en lille prik på himlen…

En lille historie om hvordan Fuglekongen fik sit navn:
Fuglekongen blev kongen over fuglene da den og kongeørnen skulle kæmpe om hvem der kunne flyve højest.

Da kongeørnen fløj op satte fuglekongen sig på ryggen af den, og da kongeørnen var så højt oppe som den nu kunne komme, lettede fuglekongen sig og fløj lige lidt højere op.

Klik på første billede og start dias showet

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 12:01

Hej Jens
Det er flere år siden det her indlæg er skrevet, og der er ikke Kongo-babyer på nuværende tidspunkt.
Mvh. Sanneh

...
29.09 | 11:55

Har I DNA på dem - skal evt. bruge en han?

mvh Jens Axel

...
10.09 | 02:44

Hej Jens har kvar Congo papegojor kvar ? Med vänlig hälsning Vincent

...
08.07 | 10:10

Hej Janne
Jeg har ikke papegøjer til salg.

Mvh
Sanneh Malsbo

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE