På Malling Dyrehospital behandler vi gerne små kæledyr

Små kæledyr som kaniner, gnavere og fugle er velkomne patienter på Malling Dyrehospital.

Vi rådgiver gerne om korrekt pasning og fodring af de små kæledyr.

Det er en rigtig god ide at veje sit kæledyr regelmæssigt, så man kan holde øje med, om det begynder at tabe sig.

Det er også vigtigt regelmæssigt at klippe negle på både kaniner, gnavere og fugle. Kom gerne ind og få hjælp de første gange.
 

Tænder

Kaniner og små gnaveres tænder vokser hele livet og disse kæledyr får ofte problemer med deres tænder. Det kan da være nødvendigt at bedøve dyret og regulere tænderne. 

Korrekt fodring med konstant adgang til godt hø kan forebygge overvoksede tænder, men er tænderne først blevet skæve, kan det være nødvendigt med gentagne korrektioner.

Hvis kaninen eller gnaveren holder op med at spise, får dårlig mave eller på anden måde virker syg, bør man ikke se tiden an, men straks søge dyrlæge, da de små dyr har et højt stofskifte og derfor ikke kan tåle at sulte i mere end nogle få timer ad gangen.

Det samme gælder fugle, som kan få skæve næb og have svært ved at knække deres fuglefrø.
Dette bedøvede marsvin har forvoksede fortænder, som er begyndt at blive skæve. Marsvinet kan derfor ikke længere spise selv. Det er nødvendigt at skære tænderne tilbage til deres normale længde.

Kastration af marsvin

Som en af de eneste klinikker her i landet er vi begyndt at kastrere marsvin gennem bugvæggen i stedet for gennem pungen. Det er en smule dyrere end den traditionelle måde, men giver meget mindre risiko for bylder og komplikationer efter operationen. Ring og hør nærmere...

Nyeste kommentarer

07.06 | 12:27

har i sassafras albidum eller oil

...
25.01 | 12:15
Forside har modtaget 35
28.10 | 12:49
Reproduktion hund har modtaget 3