hverdagen i Næstved
December 2013
Så er det endelig blevet december og der er fuld gang i julerierne. Huset er pyntet op og der er gang i kalenderlyset hver dag. Nissen kommer forbi hver nat med en fin gave til begge piger og de springer ud af sengen hver morgen spændte på at se hvad der er med i dag. Vi forsøger at følge med i div.julekalendre; "Jul på Slottet", "Pagten" og "Tvillingerne og Julemanden". Ikke helt dårligt at have noget fælles at hygge om. 
I november var vi alle 4 en tur i USA. Det var en tur som vi havde set frem til og glædet os til længe. Lars havde fået startnummer til New York Marathon og vi besluttede at vi udover at besøge New York også tog en tur til Florida. Vi tilbragte 5 dage i New York. En spændende metropol med masser af mennesker, trafik skyskrabere og liv. Der var masser af spændende butikker, turistattraktioner og ikke mindst Central Park. Vi forsøgte at nå de ting vi hjemmefra havde drømt om at se med de få dage vi havde til rådighed og det lykkedes faktisk- også til trods for at Victoria fik falsk strubehoste og høj feber i nogle dage så det var lidt slemt for hende, men vi klarede det alligevel. Lars havde en fantastisk oplevelse ved at deltage i marathonét sammen med 50.000 andre løbere. Han nød turen og slog faktisk sin personlige rekord så det var han godt tilfreds med. Pigerne og jeg tilbragte dagen i en kæmpe stor legetøjsbutik i 3 etager og verdens største "build-a-bear" butik så det var ok. Det var en fantastisk oplevelse at opleve byen; den store forskelligartethed man oplever i de forskellige bydel, en spændende nyere historie omkring Ground Zero og en venlighed man sjældent oplever. Vi glæder os til at komme tilbage igen. Fra New York fløj vi til Orlando i Florida. Tilbragte 4 dage der hvor vi bl.a besøgte Sea World og Magic Kingdom, Disney World. Begge parker en fantastisk oplevelse for både børn og voksne. Vi fik også shoppet lidt i nogle af de kæmpe store "outlets" der ligger bl.a i Orlando. Her kan man købe næsten alle mærkevarer til en meget fornuftig pris. Vi fik rigtig god brug for den extra plads vi havde i vores kufferter!!!!!Det er også svært at gå uden om f.eks løbesko til 400,- hvor vi normalt giver ca 12-1500,- pr par herhjemme. 
Vejret var skønt og lige tilpas med let overskyet og ca 25 gr. Helt perfekt til forlystelsesparker mv. Var egentlig glad for vi ikke var der i højsæsonen i 40 graders varme! Fra Orlando kørte vi til Fort Myers Beach. Et hyggeligt lille turistområde der ligger ud til den Mexicanske Golf. Vi brugte 4 dage her til at bade og hygge samt lidt mere shopping! Pigerne nød i stor stil den dejlige swimming pool, stranden hvor vi fandt de smukkeste store strandskaller og konkylier. Vi så en enkelt defin svømme meget tæt på hvor vi var og masser af pelikaner der ikke følte sig generet af os!
Vi kørte fra Fort Myers gennem Everglades som er et stort sumpområde i den sydlige del af staten. Her er masser af dyreliv. Kort tid efter vi var kørt ind i området stødte vi på en ret stor alligartor der lå og solede sig i vejkanten. Man kigger lige en extra gang da det jo ikke er hver dag vi plejer at støde på sådan et dyr!!! Vi holdt en pause ved et lille zoo der bl.a havde masser af alligatorer i alle aldre og størrelser. Vi benyttede også lejligheden til at sejle en tur ud i området med en airboat. på vores vej så vi masser af fugle liv, men desværre kun en enkelt alligator. Heldigvis stødte vi ikke på det dyr som er det som generer befolkningen mest nemlig klapperslangerne. De er en plage i området og kommer ofte helt ind i byerne. I det lille zoo blev vi introduceret til Wally og JJ. to babyalligatorer på hhv. 2 og 3 år. de var nærmest blevet et kæledyr og vi fik lov at holde og kramme dem. de var helt utrolig rolige og bløde at røre ved. Egentlig en god oplevelse. Victoria er jo vild med alle former for dyr samt dinosauruser. Hun var meget begejstret og fik sågar lov at give den lille alligator et lille kys. Det synes hun var fantastisk! Vi kørte videre til vores sidste destination som var Miami. Desværre drillede trafikken så vi ikke nåede ned til det berømte strandområde før mørket var faldet på så vi fik kun et meget sporadisk kig på stranden og de mange surfere der var på vej op af Atlanterhavet med deres surfboards! Vi gik en tur på Ocean Drive og spiste en dejlig middag der inden vi kunne køre tilbage til hotellet. Næste formiddag nød vi i poolområdet inden vi til frokost skulle checke ind i lufthavnen. Vi havde fornøjelsen af at skulle flyve med verdens største passagerfly A 380 med plads til 550 passagere. Det var en fornøjelse og hjemrejsen kunne begynde. Vi skulle skifte fly i Frankfurt, men alt gik fuldstændig glat og vi var godt fyldt op med masser af fantastiske oplevelser og en skøn ferie bag os.          
August 2013.

Sommeren er nu ved at gå på held og vi har ikke fået lavet nogle opdateringer i løbet af den, så her kommer en lille opdatering på hvordan sommeren er gået.

Årets sommerferie skulle jo egentlig først foregå senere på året hvor vi drager til USA og besøger New York og Florida i et par uger, men da Lars jo pludselig havde masser af ferie besluttede vi at tage farmor og farfar på ordet og låne deres campingvogn. Det blev først til en test-uge på Enø Camping i uge 24, det gik fint og vi besluttede os for at køre af sted et par uger i Malenes sommerferie.

Vi startede ferie midt i juli måned og brugte den første weekend på løb. Det var weekenden hvor MarathonKvinden Annette Fredskov skulle afslutte hendes utrolige projekt med 366 marathon løb på 365 dage og det skulle vi naturligvis være med at til fejre. Malene havde besluttet at hun ville prøve kræfter med maraton distancen på dages første løb og hun kom igennem og fik en rigtig god oplevelse ud af dette. Lars skulle løbe med på det sidste løb og det blev i fuld løbegalla (billeder kan ses under hverdagsbilleder 2) Godt det ikke var meget varmt den dag, så var det blevet varmt under den høje sorte hat! Det blev en rigtig god dag for os alle. Hele projektet blev sluttet af med grillpølser, fadøl og godt selskab.

Sommerferien startede på Fyn på Hasmark camping ved Otterup, den danske sommer viste sig jo fra sin bedste side så camping-livet var jo nemt og lige til, det havde nok været en anden oplevelse hvis det havde regnet i 2 uger! På Fyn mødte vi Liva fra Olivias klasse og hendes lillebror Carl fra Victorias børne-have, så der var ikke problemer med at finde legekammerater.

Efter en dejlig uge på Fyn, hvor vi besøgte Odense og Egeskov Slot, kørte vi til Kollund ved Kruså i Sønderjylland. Stadig dejligt vejr og vi fik besøgt Dybbøl og Sønderborg samt Danfoss Univers i Nordborg, så det var en god oplevelse at få besøgt denne del af Danmark også. Efter en dejlig uge skulle vi så småt til at vende næsen hjemad. Vi skulle dog lige forbi Søndervig ved Ringkøbing fjord, hvor Olivia skulle holde en uges sommerferie med mormor, Vagn og fætter Magnus. Vi overnattede til søndag og kørte hjemad så Malene kunne være klar til arbejde mandag morgen. Alt i alt en rigtig dejlig ferie med masser af familie-hygge og afslapning.

Pigerne fik holdt meget ferie i denne sommer I uge 27 var de på Storebælt Camping sammen med morfar og Bedste Ruth. Uge 28 var de igen på Enø Camping men denne gang sammen med farmor og farfar. Så de 3 næste uger sammen med mor og far og så Olivia lige sammen med mormor i uge 32.

Så inden vi så os om var det skolestart igen og Victoria skulle starte op i børnehaven og hverdagen kunne starte op igen, dog stadig med den buffer at far stadig går hjemme og nyder sommeren. Når det nu skulle være har det jo ikke været den værste sommer at skulle gå hjemme i og bare vente på at det bliver den 1. Oktober hvor hverdagen for alvor begynder igen!!!

Det blev et langt indlæg, men vi håber at kunne opdatere siden igen med lidt kortere mellemrum. 

Maj 2013
Forsommer i Næstved!
Igen er der gået alt for lang tid siden sidste opdatering. Måske fordi vi har masser af spændende ting at lave og simpelthen har for få timer i døgnet!?

Foråret er nu for alvor kommet; bøgehækken er sprunget ud, rhodondendronen godt på vej og trampolinen bliver flittigt brugt! Dejligt! Vi nyder alle sammen at det nu atter er muligt at nyde livet lidt i haven.

Foråret har jo været præget af skolekonflikten; 4 uger der var ret atypisk især for Olivia. Hun var dog så priviligeret at hun havde 8 timer om uger i form af idræt og matematik. Desuden var hun i SFO de fleste af dagene. Resten af tiden hyggede hun sammen med bedsteforældre og i de forskellige legegrupper i klassen. 

Jeg er dog ret sikker på at også hun nød da hverdagen atter var som den plejede. Nu har vi atter gang i lektier; læsning, boganmeldelser, diktat og ugeopgaver i matematik. Hun hænger i og udvikler sig hele tiden. 
Hun har været flittigt de sidste par måneder og hjulpet til med en masse småpligter herhjemme og har været med til at tjene til en mini Ipad. Den købte hun for et par uger siden og har rigtig meget glæde af den. 
Lars blev i starten af april fritstillet fra sit job hos DitoBus. det var ikke helt ventet, men efter at have vænnet sig til tanken har vi vendt det til noget positivt og sommeren er på vej og Lars får ordnet en masse småting herhjemme og pigene nyder godt af at Far er "hjemmegående". Det er bestemt også en fordel for os alle for jeg har nok at se til i mit arbejdsliv og så er det slet ikke så ringe med den ene part hjemme. Der bliver handlet ind, lavet mad, ordnet tøj mv. så det er en fin aflastning for os alle 4. En del af tiden går med at løbe- og ikke bare småture som jeg nyder at løbe, nej en tur er 42,2 km!!!! I år er der blevet løbet 25 marathons! Den uge hvor der nået mest blev der løbet 4 stk! Der har været en kort periode med skinnebensbetændelse, men det arbejder han på at få væk. 
Søndag d. 3.marts 2013
Foråret er på vej. Dagen i dag har vist sig fra sin flotteste side med høj sol og tp. på 6 gr. Det har været fantastisk og vi har nydt det i fulde drag. Var til fødselsdag hos Moffe Vagn i går og det var super hyggeligt. Olivia er begyndt at have små pligter for at tjene til hendes højeste ønske- en IPad, så hun luftede Luffe alene. Det var tiltrængt da han havde fået smag for den lækre lagkage som mormor havde lavet og have spist ca 1/4 kage inden gæsterne kom!!!!

I uge 7 var vi på den årlige skiferie til Nassfeld i Østrig. Destination var den samme som gennem de sidste mange år og det er fuldstændig som at komme hjem. Vi bor i den lille landsby Weissbriach hos Michael og Barbara. Dejligt hotel og god forplejning. Vi var sammen med 44 andre fra Slagelse Skiklub og havde en dejlig uge. Vi fik en del nysne- omkring 75 cm så det var en fryd at løbe på pisterne. Vi havde også et par dage med sol så alt i alt en helt perfekt ferie. Mormor , Moster og Fætter Magnus var med og det var hyggeligt. Pigerne er jo lige så glad for at stå på ski som vi er. Olivia drøner  ned af alle pister og formåede at knække et par ski!!!!!! Det var mens hun var på skiskole så ansvaret må vel ligge hos skilæreren! Heldigvis kom hun ikke noget til. 
Victoria startede lidt forsigtigt op, men allerede på 2.dagen havde hun mod på at køre af de røde pister mlm. mor og far. 3.dagen kørte hun selv og i slutningen af ugen kørte hun sammen med Olivia på de små  skovstier uden frygt. Hendes teknik er bedre end de fleste børns så hun kommer stærkt efter os andre. En fantastisk fornøjelse at løbe med dem begge og en kæmpe glæde for forældrene.
Selv om foråret nu er på vej har vi besluttet at slutte skisæsonen af med endnu en lille tur til Østrig på en forlænget weekend så det glæder vi os til!
Man kan se en video fra turen på Slagelse Skiklubs hjemmeside hvor bl.a Lars og Olivia er med. www.slagelseskiklub.dk 
Dagligdagen er som for de fleste andres vedkomende lidt travl, men også dejlig forudsigelig. Olivia trives godt i 1.klasse. Læser stort set alt selv nu og matematikken begynder også at falde på plads. I fritiden svømmer hun. Victoria går til hip-hop og trives i sin børnehave. Hendes bedste veninde hedder Asta og de leger fantastisk godt sammen- nok mest med dinosaurere. Victoria er et udpræget A-menneske og er superklar kl. 05.30 hver morgen (også i weekenden!). Hun går med det samme i gang med at lege og nogle dage er stuen nærmest fyldt med dinosauere eller smølfer når vi står op.!
Lars´store passion er jo løb og det bliver da også til en del for hans vedkommende. Han har løbet i alt 21 marathons og stiler efter flere. Om han når "Klub 100" indenfor det næste år vides ikke, men han arbejder på sagen! Et af de store løb i år bliver New York Marathon og det glæder vi os alle 4 til ! Godt gået! 

Januar 2013
Ja så nåede vi at vende endnu et kalenderblad i en lang række! 

December fløj afsted, men vi nåede alligevel at hygge, lave konfekt, købe gaver, pakke ind og ikke mindst glæde os helt vildt til den store dag- juleaften! Nissen kom på besøg hver eneste nat og det var en fornøjelse at se begge piger nærmest "flyve" ud af sengen hver morgen for at se hvad han havde haft med. Julen blev fejret hos mormor og Vagn sammen med fætter Magnus og Moster. Dejlig aften med masser af hygge, god mad og gaver. Weeekenden inden havde vi hygget med Morfar og Bedste Ruth og d. 22/12 hos Farmor og Farfar.

Juleferien var jo dejlig lang i år og vi havde for allerførste gang valgt at holde helt fri d. 25/12. Vi hyggede os hjemme , lavede vores egen lille julefrokost og legede og bare råhyggede hele dagen. Det var så dejligt! 
2. juledag var vi sammen med hele Fam. Jensen og det var en hyggelig dag med masser af snak om leg for børnenes vedkommende. 
Lars og jeg arbejdede hver en dag mlm. Jul og Nytår. Pigerne og jeg var en tur hos Oldemor og Oldefar. Det er så dejligt at være sammen med dem og vi hygger os rigtig meget. Oldemor laver den bedste æblekage som er Olivias yndlingskage.  . Nytårsaften var mor og far ude at løbe om formiddagen og farmor og farfar kom forbi for at passe pigerne mens. Så fik vi lejlighed til at ønske dem Godt Nytår! Lars løb sit marathon nr. 12 i år og sluttede dermed året af med manér! 
Om aftenen kom moster og holdt Nytår sammen med os. Det var en rigtig hyggelig aften med god mad, fyrværkeri og et besøg hos naboen. 
Et nyt år er startet og vi ser frem til mange gode oplevelser og dejlige timer i 2013. 
Olivia er blevet 8 år og fejret af flere omgange. Mormor og Vagn skulle være kommet på selve dagen, men de var begge blevet syge med influenza og lungebetændelse og var syge i godt 2 uger så de måtte melde afbud. Heldigvis kom moster og farmor og farfar forbi og vi valgte at gå i byen og spise. Weekenden efter blev hun igen fejret og senest i den forgangne weekend hvor vi havde hele hendes klasse til fødselsdag i svømmehallen. det var en rigtig hyggelig dag og det er nogle utrolig søde børn og de hygger sig rigtig godt sammen. En stor fornøjelse at se! 
Medio januar var vi til Oldefar Ejners 90 års fødselsdag. En dejlig dag sammen med hele den store familie. Utroligt at man kan samle 70 mennesker til middag når man fylder 90 år. Jeg er meget imponeret! Pigerne havde en dejlig dag sammen med granfætre og kusiner og de synes det er skønt at have oldeforældre. De havde haft travlt med at lave tegninger og skrive kort til ham. 
Nu er endnu en weekend gået; endnu et marathonløb er gennemført for Lars`vedkommende. Magnus har været her og hygge med os og pigerne. Det er så dejligt at se hvordan de leger sammen og hygger sig og Victoria elsker at ordne hår på ham og sætte spænder i mv. Utroligt hvad han finder sig i
De var ude at lave snemand og var på kælkebanen. Godt børnene synes det er dejligt med sne!!!!
November 2012

Hold da op hvor tiden flyver - og så alligevel! For 2 år siden d. 10. november mødte vi Victoria for første gang og hun fik lov at komme videre på livets vej sammen med os. Tak for det!!!!!

Det er så også ved at være 2 år siden vi har fået en hel nats søvn uden opvågning, men det er jo gået indtil nu- og værst er det når vi kommer til at snakke om det eller hvis vi skal noget specielt.

I forrige weekend var vi på en forlænget weekend til Tyskland, nærmere betegnet Linstow hvor vi havde lejet en hytte i forbindelse med et hotel med et lille badeland og "all inklusive" så det var ferie for os alle 4 og vi har nydt det i fulde drag. 

Vi har leget, hygget, svømmet og spist masser af god mad og is og bare slappe af og nydt det. Vi har kørt nogle ture i området og må sige at Meckelburg- Vorpommerrn er et landbrugsområde med kæmpe landbrugsarealer og masser af skov. Ikke mange gårde at se i området, men det er heller ikke mere end 20 år siden de store kooperativer trivedes i bedste velgående og her er arbejdsløsheden uden tvivl også i den høje ende og en almindelig timeløn ligger omkring 6-7 euro!!!!!!! Det giver  lidt stof til eftertanke.

Nok sundt for os alle at tænke lidt over!! Vi har besøgt nogle små byer i nærheden og det er som at gå 30-40 år tilbage i tiden, hyggeligt men alligevel lidt skræmmende!

Pigerne er ved at være så store at det er rigtig nemt at rejse med dem og man kan tydelig  m æ rke de er vant til at rejse! Olivia har bl.a  ø vet sig lidt p å at tale tysk.

Ellers går hverdagen videre med skole og arbejde, Olivia er virkelig begyndt at kunne læse så det er rigtigt dejligt.

Vi har haft besøg af Jesper, Anette, Emil & Sophie fra Varde og det var som altid rigtig hyggeligt, desuden havde Olivia også hendes kommedag den 17. November 2012, det var så 7 år siden vi var i Kina for at hente hende, som tiden dog går.

Far fik gennemført sit 10. Marathon løb på Frederiksberg søndag den 18. November. Desværre lå der en smadret flaske som skar sig igennem hans sko og ca. 2-3 cm op i hans fod, godt det først skete ved de 38 km ellers ville der for alvor ha været langt hjem. Søndag aften blev så brugt på en tur til Lægehuset i Mogenstrup, hvor han blev syet sammen med 5 sting. Lidt personalegoder skal der vel være!!Så i øjeblikket løber han ikke ret langt. 

Ellers glæder vi os alle til december måned specielt pigerne som vi nok regner med at nissen kommer på besøg i løbet af natten indtil juleaften.   

Uge 42. Oktober 2012

                       Efterår 2012.

Skønne gule og røde farver overalt, våde græsplæner og masser af blæst. Det er blevet efterår!

Vi har fået købt støvler, jakker og flyverdragter så vi ER klar til vinterens indtog for uanset om vi har lyst eller ej er den vel på vej!

Olivia er godt i gang med 1. Klasse. Hun har fundet ind i rytmen og lektier er en daglig opgave som vi alle efterhånden har vænnet os til. Vi læser en bog hver dag og kan virkelig mærke hvordan hun rykker sig. Fantastisk! Alting bliver stavet og forsøgt læst så det er skønt. Men hun skal jo også være rimelig godt kørende da hun allerede næste år skal starte med engelsk ! Ja der er godt nok sket meget siden de aldrende forældre selv gik i skole!!!!! Matematik går også ok, men ikke så hurtigt som i dansk.

Det er en dejlig klasse med 24 søde børn der generelt fungerer rigtig godt sammen og nogle søde og samarbejdende forældre, så det er dejligt. Vi har været til den første forældrefest- uden børn- og det var en rigtig god aften!

Olivia går til svømning hver mandag og går nu i 25 m bassinet. Det går rigtig fint. Hun har deltaget i sit første svømmestævne i september og klarede det rigtig flot i hhv. 25 m fri og 25 m rygcrawl. Stolt mor!!

Victoria har fundet en sød veninde i børnehaven. Asta og hende leger rigtig godt sammen og det er dejligt. Hun trives på ”Nordstjernen” og især madordningen er et hit. Hun får serveret alle sine livretter - læs fisk – som hun ikke så ofte får derhjemme. Karrysild er blandt de helt store favoritter og hver gang vi er ude at handle spørger hun om vi ikke skal købe karrysild- og med rette for hun tømmer et glas i løbet af weekenden!!!!

Hun er startet til hiphop for begynderbørn så vi drager af sted til danseskolen hver lørdag formiddag.  Hun lader til at være glad for det så det er dejligt. Ingen tvivl om hun har en anden rytme i kroppen end os stive danskere!

Desværre kniber det lidt med at sove. Hun vågner 3-4 x hver nat og går lidt rundt i huset. Hun er frisk som en havørn hver morgen kl. 5 og hvis hun ellers fik lov gik hun i gang med at lege på det tidspunkt. Vi forsøger dog at få ro indtil 5.45. Det er nogle gange lidt hårde nætter når vi skiftes til at stå op et par gange hver nat, men på et tidspunkt stopper det vel!!!!! Det betyder så også at hun er meget træt om aftenen og beder ofte om at komme i seng kort tid efter vi har sat os for at spise aftensmad.

Efterårsferien er ved at gå på held. Mor har holdt fri 3 dage og vi har bare hygget hjemme med at lave græskarmænd, bage kanelsnegle, læse bøger, være i byen og på biblioteket. Det er super hyggeligt at lave alle de ting og bare hygge os hjemme. Der bliver leget en masse lege på værelserne og det er skønt at se hvordan de kan lege og hygge sig en hel dag.

Lars bruger en del tid på at løbe. Var for et par weekender siden i Berlin og deltog i marathon der. Derudover løber han ind imellem sammen med Annette Fredskov som er vores lokale maraton entusiast. Hun har sat sig for at løbe 366 marathons på 365 dage!

Samme weekend var pigerne og jeg i Lalandia sammen med mormor, moster og Magnus. Vi hyggede os i stor stil og fik badet og leget hele weekenden. Det var skønt at være sammen og få snakket sommerens sygdomsforløb igennem. Det har været et sejt forløb for Ann-Louise som forhåbentlig nu er ved at være overstået. Man fandt efter 6 uger ud af at hun havde en meget sjælden form for nyrecancer. Den spredes meget sjældent og vi må antage hun er rask igen. Dog har den tilbageværende nyre det lidt svært så det håber vi nefrologerne kan hjælpe lidt med. Vi krydser fingre!!!!!!

 

 

 

 

 

August 2012
Sommerferie 2012                        

Lige nu sidder vi på Bornholm og nyder sommerferien. Vi har været meget heldige med vejret. Den første uge boede vi ved Balka Strand i en hotellejlighed.  Vi hyggede os ved stranden og ved hotellets dejlige swimmingpool. Vejret var helt efter planen;  varmt, solrigt og skønt!  Vi slappede af badede og nød at solen endelig skinnede.  Lars løb Etape Bornholm hver aften. Det er et maratonløb afviklet over 5 aftener og i meget forskellige løberuter. Lige fra byløb til strand-og bjergløb . Det var en sjov udfordring for ham. Vi var med som tilskuere ved Dueodde og i Rønne den sidste aften. Det var en god oplevelse for os alle!

Efter en uge på Sydbornholm flyttede vi til Tejn-Sandkås hvor vi endnu engang havde lånt Toms sommerhus. Det er som at komme hjem og vi trives godt her. Pigerne har fundet vej til Krølle –Bølles huls og vi nyder de 3 små kaniner som hver dag løber rundt på græsset næsten helt uanfægtet af at vi er lige i nærheden.

Vi har hygget, cyklet ture, været i cirkus hvor pigerne har reddet på elefanter og spist is.- kort sagt rigtig sommerferie!

Vi har kravlet på klipper, fisket efter tanglopper, spist fisk i stor stil og pigerne er helt vilde med varmrøget laks og fiskefilet.  En dag spiste vi frokost på Nordbornholms Røgeri hvor dere r en kæmpe fiskebuffet med alt tænkeligt fra Havet. Victoria nåede ret langt rundt omkring buffeten og Olivia gjorde det også godt. Til dessert  var der fri is-bar og især Olivia nød godt af den!

Vi har besøgt ”Jobo-Land” hvor vi legede med gamle forlystelser, sejlede i robåd og spillede min-golf. Det gik faktisk ok og det er jo helt sjovt at kunne disse ting med sine børn

 

Forsommeren/sommeren har været lidt hektisk på mange måder . Vi har haft travlt på arbejdet begge to,  Lars har været skadet og har måtte melde fra til et maraton på den baggrund,  Bedste Ruth har fået et nyt knæ, men værst af alt har Ann-Louise fået fjernet den ene nyre pga en stor tumor. Det har været noget af et chok for hele familien. Vi ved endnu ikke præcist hvad det handler om, men håber det bedste. Hun er stadig ikke frisk efter operationen, men det går stille og roligt fremad.

Olivia har sluttet 0.klasse og skal snart starte i 1.klasse. det år er bare gået sååå stærkt og vi er mere end tilfredse med skolen. Det har været en fantastisk start på et langt forløb og såvel skole som SFO har levet fuldt op til vores forventninger. Vi glæder os til nye udfordringer i 1.klasse.

I den første uge af sommerferien var pigerne inviteret på camping med morfar og Bedste Ruth. Det er altid et stort hit. Olivia hyggede sig vældig meget og Victoria overnattede en enkelt nat mens mor og far tog til Flensborg sammen med Jesper og Anette og hyggede med en suveræn Elton John koncert og voksenhygge.

 

sommer 2012
Så blev det sommer - i hvert fald i følge kalenderen, det betyder også at Victoria er blevet 4 år den 18. juni samt at far også blev et år ældre den 19. juni, som også var mor og fars 13 års bryllupsdag, så det har været en hård weekend.
Først sommerfest i Victorias børnehave "Hvide Hus" fredag eftermiddag og aften, hele familien til fælles fødselsdag lørdag middag og søndag var der Storebælt Naturmarathon på programmet. Her skulle mor løbe 1/2 marathon sammen med moster. De løb fra Korsør til Skælskør .Desværre var vejret jo ikke helt med dem, men det var en flot tur. Far skulle have løbet fra Slagelse via Korsør til Skælskør på en hel marathon, men han var desværre skadet så han kunne hygge sig sammen med pigerne i stedet for.

Olivia har fået hul i ørerne. det havde vi aldrig troet ville ske! Hun er jo en rigtig "drengepige", men kom pludselig på den ide at hun kunne tænke sig hul i ørerne. Det fik hun lavet i den forgangne uge efter hun havde været hos tandlægen og få opereret nogle spytkirtler væk. det var lidt sejt, men hun klarede det så fint. 

Foråret har budt på mange spændende ting, bla. den faste weekendtur sammen Kina vennerne til "Lille Grynborg" på Fyn. Vi mødtes lørdag middag og der blev hygget igennem til søndag middag. Herefter gik turen til Frølunde Fed hvor vi skulle fejre fætter Nicklas fødselsdag.  
Sommeren kommer til at byde på mange spændende ting bla. campingtur sammen med morfar og bedste Ruth og sommerferien går i år til Bornholm og det glæder vi os til.
forår 2012

Så blev det tid til vinterferie og turen gik med Slagelse Skiklub til Weissbriach i Østrig, som vi plejer vil en del folk nok sige, men far er jo turleder og chauffør på turen så derfor vender vi tilbage til dette dejlig sted år efter år.

På turen i år var både farmor & farfar samt moster og mormor, så der var dømt familie hygge fra dag 1. Begge piger er efterhånden blevet rigtig gode til at løbe på ski, specielt Victoria kan man blive imponeret over efter kun 3 gange på ski, så smed hun selen og kørt af sted i fin stil, så det tegner godt for fremtiden. Hun er jo trods alt kun 3 ½ år gammel.

Efter en dejlig uge med fint, men koldt vejr og god sne blev det hurtigt tid til at vi skulle vende næsen hjemad igen, hvor skolen og børnehaven ventede mandag morgen.

Det var en speciel mandag morgen, da det var fastelavnsmandag, så der var dømt udklædning fra morgenstunden. Olivia som Superman og Victoria som kanin. Victorias børnehave fik denne dag også fint besøg af uddannelsesminister Christina Antorini, som skulle se på børnehaven i det de er langt fremme i deres uddannelsesplaner mm. Det blev til et kort glimt i TV2 Øst af Victoria denne aften. Olivia blev Kattedronning i SFOén så det var godt gået.

I starten af marts var mor på kursus i Budapest i 3 dage, så der blev hygget igennem med far, samt om lørdagen hos farmor og farfar. Far manglede en barnepige da han skulle ud at løbe langt i forbindelse med træningen til Barcelona Marathon sidst i marts. Så der blev hygget igennem pigerne kom en tur i biografen mens far var ude at løbe, resten af lørdagen blev brugt i Frølunde Fed hvor vi overnattede.

Søndag skulle morfar Vagn nemlig fejres da det var hans fødselsdag, så her var der igen gratis mad, så det var ikke meget mad far fik lavet denne weekend. Sent søndag aften kom mor hjem igen klar til arbejde mandag morgen efter, en for alle, dejlig weekend.

Ugen efter havde Olivia og resten af hendes klasse 0.B. lavet teater som de skulle vise for resten af skolen samt for os forældre. Det havde de gjort rigtig godt og efter opvisningen var der fælles kagebord med de andre forældre en rigtig hyggelig aften.

Så var tiden ved at nærme sig hvor far skulle løbe i Barcelona, så mor og far tog af sted meget tidligt fredag morgen, så da pigerne vågnede op fredag morgen var det farmor og farfar der lå i sengen, ikke dårligt det havde de glædet sig til, selvom Olivia var lidt misundelig for tænk nu hvis far mødte Messi i Barcelona? Men det gjorde han ikke! Messi og de andre var på Mallorca for at spille der lørdag aften. Mor og far rejste med Marthon travel så de var 37 pax hvor af de 26 skulle løbe søndag morgen sammen med 20.000 andre aktive løbere. Fredag efter ankomst blev brugt på en dejlig gå tur rundt i byen samt et besøg på Expoen hvor der skulle hentes startnr. og trøje mm. Lørdag startede med en 6,5 km morgenløbe tur op til startområdet og en tur rundt om det olympiske område. En flot tur men også en masse trappetrin, måske ikke den bedste opvarmning!???

 Senere lørdag stod den på byrundtur til fods sammen med lokal dansk guide som havde boet i Barcelona siden 2001. Han fik vist os en masse af den gamle bydel. Vi sluttede kl. 13.00 og så var der ikke mere på programmet før der var PastaParty på hotellet lørdag aften. Så vi tog en tur ned og så på havneområdet. Med noget trætte ben gik turen hjem til hotellet hvor der lige var tid få lidt ro i benene.

Søndag morgen var jo den store dag, tidligt op, specielt da vi denne nat også skulle stille om til sommertid, det gjorde vi så lørdag aften og så gjorde telefonen det så også kl. 02.00 om natten så vi kom op i god tid! (Læs 1 time før planlagt!) Vejret var fra morgenstunden perfekt ingen vind og 10 graders varme. Et fantastisk start område med en masse tændte løbere og en masse tilskuere. Løbet kom i gang og de første 22 km gik det perfekt. Der var skygge det meste af vejen, det stoppede så ret brat for nu var solen kommet højt på himlen og der var fuld sol til alle samt ca. 22 grader, så det blev rigtig varmt og hårdt men far kom igennem i 3:49 min.  så det var godkendt. Søndag eftermiddag gik vi lige en 5 – 7 km. Malene skulle jo også have lidt luft, så vi gik ud og besøgte Camp Nou, Lars havde jo set det tidligere på dagen under løbet. Søndag sluttede af med en dejlig festmiddag på Ramplaen i centrum. Mandag skulle vi først forlade Barcelona omkring kl. 16.00 så vi fik set lidt mere af byen og efter en dejlig weekend kom vi hjem sent mandag aften. Pigerne havde heldigvis også haft en dejlig weekend sammen med farmor og farfar.

Så stod påsken for døren og vi skulle besøge Esben og Lise i Jylland. Det havde Olivia glædet sig meget til og for Victoria blev det hendes første besøg i Kolind. Vi havde nogle rigtig hyggelige dage. Vi fik besøgt Randers Regnskov og pigerne var ude at køre i traktor og ATV sammen med Esben, så det var hele turen værd.

På vejen hjem besøgte lige kort morfar og bedste Ruth som var på camping ferie i Silkeborg, dejligt lige at få ses dem også.

Lang fredag havde mor lægevagt så der var ikke de store planer andet end Disney sjov.

Påske lørdag blev der kaldt til påskefrokost i Frølunde Fed hos farmor og farfar sammen med faster Gitte og hendes 3 børn, en dejlig dag med masser af god mad og hygge.  

Påske søndag skulle vi til Kongsmark hos mormor og morfar Vagn, sammen med moster og fætter Magnus samt oldemor og oldefar også en dejlig dag igen med masser af mad og hygge, dog var vejret lidt bedre så vi kunne komme ud og spille lidt foldbold mens oldefar sov til middag.

Der er lagt nye billeder ind under hverdagsbilleder 2.

Mandag d. 6. februar 2012
Vinter og kulde! Sikke dejligt når man godt kan lide at stå på ski og kælke. I januar var vi 4 dage i Sverige. Vi boede i en hytte sammen med fætter Magnus og farmor og farfar. Lige ved siden af boede vores gode venner Anna og Laura sammen med deres far og mor. Vi kørte i bus hele natten lang for at komme derop og så kunne vi stå på ski i 3 dage inden turen atter gik hjemad igen. Vi hyggede os rigtig meget og fik også stået en del på ski. Fætter Magnus vandt slalomkonkurrencen i hans aldersgrp. så det var rigtig flot! Vi var på skiskole om formiddagen og legede så på ski sammen om eftermiddagen. Victoria er også ved at finde ud af hvordan det fungerer med de der ski. Hun kan selv finde ud af at tage den lille tallerkenlift og kører selv ned af børnebakken så det er meget flot! Nu varer det ikke længe inden vi igen skal afsted og denne gang skal moster, mormor, farmor og farfar alle sammen med så det glæder vi os til. Turen går til Nassfeld i Østrig hvor vi efterhånden har været en del del gange!

Victoria er blevet rigtig glad for sin børnehave "Hvide Hus". Hun er glad hver eneste dag vi skal afsted og lader til at have en del gode venner at lege med. Sproget har hun fuldstændig styr på og det er sjovt at høre hvor nuanceret det er blevet- har også fået styr på den del af sproget som vi helst ikke vil høre. "Ihh, mor for helvede hvor det driller!!!!" 
For 2 uger siden fik hun skoldkopper. Selv for en fagmand var det lidt svært at se hvad det egentlig drejede sig om initialt, men på 2. dagen blev det ret klart! Hun var ret hårdt ramt; mange skoldkopper og også på slimhinder så det var ikke rart for hende. Hun havde høj feber i 3-4 dage så vi skiftedes til være hjemme og havde også bedsteforældrene på banen. Dejligt at den mulighed er tilstede! Nu er hun frisk igen og vi har kun arrene tilbage!
Olivia er også glad for skolen omend det er frikvarterne og SFOén der er det bedste hvis man spørger hende. Lad os håbe det ændrer sig over tid. Hun er dog meget optaget af det de lærer og har travlt med at finde ord der starter med...... Så vi har travlt med at stave og høre ordlyde hvilket ind imellem også sætter os lidt på arbejde. 
I denne uge har de feature-uge der handler om skolen i gamle dage - og tænk noget af det hun fortæller lyder fuldstændig som dengang vi gik i skole! Tænk at tiderne skifter så hurtigt!!!!!!


december 2011

Som tiden den går og inden året går på held kommer der lige en sidste opdatering i 2011.

Tilbage i november kom mormor på besøg og passede os i 3-4 dage, da mor og far var taget en tur til Istanbul sammen med Tom og Anne Marie fra lægehuset. Ellers har begge været spændte på at det snart var december og om der måske kom en nisse forbi, det huskede Olivia noget om, selvom der jo ikke kom nogen nisse sidste år da vi jo var i Nigeria, det meste af december.

Malene og pigerne fik pyntet op til jul og da dagen kom viste det sig jo også at nissen kom forbi, med en lille pakke til begge piger. Så går det lidt bedre med at få Olivia ud af sengen, når man lige skal tjekke om nissen har været på besøg i løbet af natten.

I starten af december var der juletræsfest i SFOén på Holsted skole, hvor Olivia skulle gå Lucia sammen med en masse af de andre piger fra O. klasserne, det var en rigtig god dag hvor mormor var kommet på besøg for at hjælpe lidt til med at lave juledekorationer og jule hygge med os alle.

Far og pigerne tog i skoven for at finde årets juletræ, det blev fundet og fældet til stor morskab for Victoria, da vi kom hjem fra skoven skulle der laves konfekt. Det blev måske ikke det pæneste konfekt der er set, men det smagte rigtig godt og pigerne var gode til at tage nogle smagsprøver undervejs så vi kunne sikre os om at vi var på rette vej. Sidst på eftermiddagen kom mor hjem fra lægevagt og så skulle der pakkes kufferter til om tirsdagen.

Den 19. december 2011 havde mor og far kobberbryllup, vi valgte i den forbindelse at tage en tur til Egypten for at fejre dette. Vi tog til Hurghada hvor vi skulle bo på et kæmpe stort hotel med en masse pools som var opvarmet til forskellige temperaturer mellem 23 – 29 grader, så pigerne var ikke altid lige til at få op af vandet. Vores værelse var nok det største vi nogen siden har haft ca. 50 m2, med 2 soveafdelinger samt et stort badeværelse og et mindre tekøkken.  Der var 1300 værelser på hotellet, 3 anlæg med vandrutsjebaner i forskellige størrelser så der var noget for en hver størrelse, der var flere forskellige restauranter på selve anlægget, så man kunne undgår den store buffetrestauranter hvis man ville spise i lidt mere ro. Vi havde en dejlig uge med masse af sol og lys. Pigerne gik begge i Bamseklubben samme med en masse andre børn hverdag mellem kl. 14 & 16, så kunne mor og far lige løbe & svømme en tur, så det var helt perfekt. Vi fik alle slappet af og inden vi så os om var det tid til at komme hjem og gøre klar til jul.

Vi kom hjem den 20. december klar til 3 dage på arbejde, i SFO og i børnehave inden vi kunne holde juleferie. Vi startede med at holde lillejuleaften hos morfar og bedste Ruth, det var hyggeligt som altid. Juleaften skulle vi for første gang holde hjemme samme med farmor, farfar og faster Gitte og Nicklas, det gik rigtig godt. 1. juledag blev også holdt hjemme sammen med mormor og Vagn samt moster AnnLouise og Jesper efter endnu en dejlig dag med masser af mad skulle vi 2. juledag være sammen med far´s familie, så vi blev samlet ca. 35 mand i Tåstrup i nogle dejlige lokaler med plads til både spisning og leg for børnene. 

Her mellem jul og nytår fik vi besøg af Lene og Steen samt deres søn Andreas, det var hyggeligt at se dem igen inden de drager tilbage til Lagos Nigeria.

Nytårsaften skal holdes hjemme og alene, så der skal rigtig hygges inden familien kommer til frokost søndag den 1. januar kl. 13.00 for at fejre Olivias 7 års fødselsdag der er den 3. januar. Senere skal Olivia holde fødselsdag i Næstved Legeland sammen med alle pigerne fra OB, det glæder hun sig til.

God nytår !!

Torsdag d. 10.november 2011
Ja tiden flyver afsted- og alligevel! I dag er det præcis 1 år siden vi blev forenet med Victoria. Tænk at vi sad i Nigeria i en fugtig varme man ikke helt gør sig begreb om før man har prøvet det. Boede i tasker/kufferter i 7 uger med strøm 4-6 timer dgl. og al den tid i verden man kan forestille sig- den ville bare ikke gå hurtig nok! 
Nu kan vi sidde her og se tilbage og mindes. Vi har fået den skønneste lillesøster og datter og hun har taget verden med storm! Er faldet godt til, taler dansk som ethvert andet barn på 3,5 år. Trives i børnehaven og forsøger at følge med der med leg, legekammerater, sang, musik og det at lave puslespil. Det ynder hun i stor stil og hun og Olivia elsker også at lave perleplader så der bliver produceret gaver i stor stil !!!!!!
Vi glæder os over at hverdagen er godt i gang igen. Olivia nyder skolen og er i den grad vokset med opgaven. Hun cykler selv afsted hver morgen vinkende og glad. Vi er stolte af hende!
Victoria er ved at falde til i "Hvide Hus" Det er nu 3 mdr. siden hun startede op og hun er glad for det og er ved at finde ud hvordan man forholder sig til det at være børnehavebarn. Hendes bedste venner er Mingus og Ela og de leger rigtig godt sammen. Olivia og Victoria er som rigtige søskende. De elsker at lege og bygge huler. Sover og ofte sammen og kan lave ballade når de lan se deres snit til det! 
Andre gange er de uvenner og kan spille os ud mod hinanden! skønt når man tænker nærmere over det! Vi føler os rigtig heldige at vi har to sunde, raske og velfungerende børn som vi har tabt vores hjerter til. 
Her til aften har vi hygget os med andebryst, brune kartofler, rødkål og sovs! Skønt det kunne vi alle 4 lide!
Sommerferie 2011


Sommerferien startede med at Olivia skulle på campingferie hos morfar og bedste Ruth sammen med de andre børnebørn. Mor, far og Victoria deltog også med en enkelt overnatning og det var rigtigt hyggeligt, specielt Victoria var meget glad for at få lov at deltage sammen med de andre børnebørn, så hun er klar til næste år, hvis der skulle blive mulighed for en campingferie med morfar og bedste.

Straks efter hjemkomst fra campingferie, drog vi til Kastrup lufthavn meeeget tidligt lørdag morgen og efter en noget kaotisk indtjekning og lange køer for at få afleveret vores bagage, lykkes det efter 1,5 timer at komme videre ind i lufthavnen. Tænk sig at dette kan ske i Kastrup klokken 04.00 om morgenen, det er jo næste værre end Lagos, Nigeria!!!!!!!!!

Efter 2,5 times flyvning ankom vi til Bulgarien, hvor vi skulle bo de næste 14 dage i byen Obzor på Riu Helios Bay hotel, et dejligt hotel lige ned til Sortehavet og med en dejlig stor swimming pool. Olivia udbrød straks efter at have set poolen;” Mor, det her sted er helt godkendt!”

 Vejret var dejligt med ca. 27 – 30 grader og sol hverdag, så vi fik rigtig badet og nydt solen. (havde vi vidst hvad der ventede derhjemme have vi nok nydt det endnu mere) Hotellet havde All inclusive, så det var jo bare at hente hvad vi have lyst til, både drikkevarer og mad.

Vi havde et  fantastisk ophold i Bulgarien og det kan varmt anbefales med  perfekt klima og dejlig strand samt meget venlig lokalbefolkning.                                                                                      Vi tog en enkelt dag til Rumænien for at besøge Neptun hvor vi begge arbejde tilbage i 1991 – 1995, som rejseledere. Det var en god oplevelse at komme tilbage , men også lidt trist at se hvordan tingene i Rumænien har stået meget mere stille end i Bulgarien. Mange af de gamle hoteller var lukket og stod bare til forfald. Der var stort set kun gæster fra Rumænien, Ukraine og Rusland og ikke som i gamle dage gæster fra Italien, Frankrig, Sverige og Danmark. Det er nok en af årsagerne  til at mange af hotellerne enten er lukket eller bare ligner sig selv – læs- intet var sket. Møbler, gardiner alt fuldstændig det samme som for  20 år siden.  Vi besøgte ”Ambassador” Ceausescus´ gamle restaurant hvor han tog imod sine prominente gæster. I dag bruges restauranten og ferieboligen af den nuværende præsident. Vi blev vist rundt af overtjenere som havde været ansat siden 1987 så han kunne en del historie. Vi har flere gange spist der mens vi arbejde i området og valgte at nyde en dejlig frokost der igen. Absolut en topklasse restaurant og den ultimativt dyreste. Vi gav 180 kr for 4 pers. Incl. drikkevarer!

Efter en dejlig dag i Rumænien kørte vi hjem igen ca. 180 km. Det var en dejlig oplevelse at gense Neptun.

Resten af ferien blev nydt i og omkring hotellet, swimmingpoolen og stranden - dog en enkelt dag i et kæmpe vandland i Sunny Beach.

Efter hjemkomst fra Bulgarien var det tid til at Malene skulle starte på arbejde igen efter 8 mdr. orlov og Lars skulle starte orlov for at passe pigerne og få dem startet op i henholdsvis børnehave og SFO / skole. Victoria havde fået plads i børnehaven Hvide Hus, den nye børnehave som ligger ca. 500 meter fra os, men det var jo ikke Busters Verden hvor vi jo har haft vores gang de sidste 5 år, så vi skulle ligesom starte helt for bunden igen med en ny børnehave. Det er gået rigtigt godt med opstarten i ”Hvide hus” og Victoria er meget glad for hendes børnehave.

Olivia startede også op den 1. August i SFOén på Holsted Skole, som ligger i samme bygning som hendes gamle børnehave, så det var kendte omgivelser. Olivia mener også at når man går i skole / SFO så går man selv i skole uden mor eller far! Så indtil videre  cykler far i børnehave med Victoria  og så kommer ham lige forbi SFOén og ser om alt er i orden. Det har det været indtil nu, hvor Olivia selv skriver sig ind når hun ankommer, så det er jo helt perfekt. Olivia er faldet meget godt til  og er glad for hendes SFO.

Den 16. August var det så den store dag hvor Olivia havde første rigtige skoledag, det var en stor dag for så alle, og vi sluttede skoledagen af med en hyggelig frokost på pizzaria. Det var en stolt skolepige vi havde med i byen!

 

Nu starter hverdagen snart op for alvor i det Lars´ orlov er slut om en uge. Det har været fantastisk at vi begge har haft god tid til vores piger og hinanden, men mon ikke vi kan få det til at fungere selv om dagen bliver lidt kortere??

 

 

Midsommer 2011

Nu går Malenes orlov på held, men heldigvis er der da 3 ugers sommerferie inden det for hendes vedkommende går løs med arbejde igen. Desværre har vi stadig ikke fået den ønskede børnehaveplads til Victoria og venter tålmodigt på at kommunen skal finde en plads til hende i Busters Verden hvor Olivia også går ( halvanden uge endnu!) For Victoria er det jo lig med børnehaven og har været vant til at komme der 1-2 gange dagligt for at aflevere og hente Olivia og hun føler sig tryg der og kender huset og pædagogerne. Vi krydser fingre for at det kan lade sig gøre snart.  På den baggrund har Lars valgt at tage 2 måneders forældreorlov i juli og august for at kunne køre hende ind.

For Olivia starter der jo også et nyt og spændende kapitel. Hun starter i SFO d. 1/8 og i 0. B på Holsted Skole d. 16/8. Det glæder vi os alle sammen til.

I sidste uge var vi til sommerfest i børnehaven og de store børn fik overrakt diplomer. Det var stort!

Inden da skal vi dog i gag med et træningsprogram sammen med Olivia. Vi har i en periode forsøgt at finde ud hvorfor hun ikke  altid kunne se så godt. Øjenlægen var i tvivl om der var noget galt så vi har været til en specialuddannet optiker. Han har fundet ud af at Olivia har dårligt samsyn og at øjnene ikke altid kan arbejde sammen og dermed giver dobbeltsyn.  Årsagen til dette kan være noget med hendes helt primitive reflekser som ikke er helt på plads. Samtidig ser man ofte at børnene er urolige og har svært ved at side stille på stolen og det kan vi bestemt nikke genkendende til. Så i næste uge starter vi op på et træningsprogram og håber at det i løbet af nogle måneder vil hjælpe hende.

Victoria stortrives. Vi kan mærke at hun er helt tryg ved os og omgivelserne. Hun sover godt og er begyndt at ville smage på forskellige slags med og ikke kun spise frikadeller og pasta. Hun forsøger at følge med Olivia uanset i hvilken sammenhæng og det giver af og til lidt knubs, men indtil videre ingen alvorlige mén.  Vi har lige været til børneundersøgelse med hende og hun er vokset 12 cm og har taget 4 kg på siden vi fik hende i november! Ikke noget at sige til hun vokser ud af tøjet!

Vi havde en dejlig fødselsdag for hende. Vi holdt Lars og Victorias fødselsdage i Pinsen af to omgange. På selve dagen var vi nemlig sammen med de andre 7 par fra Kinarejsen. Vi mødes en gang årligt på Fyn og hygger os en weekend. Børnene nyder det i stor stil- og det gør vi voksne også.

Victoria er nu også blevet så tryg at hun kan blive passet af nogle af de nærmeste. Hun elsker alle sine bedsteforældre og nyder når hun skal passes. I sidste uge blev hun passet nogle timer hos oldemor og oldefar. Sikke en gave at have oldeforældre der gider og kan passe sit oldebarn. En stor glæde for os alle! Det betyder også at Lars og jeg for første gang siden november har været væk hjemmefra 1 nat. Jeg var inviteret til Hannover til Elton John koncert. Vi overnattede på et dejligt hotel lige ved siden af og havde 2 dejlige dage sammen. Pigerne nød at blive forkælet hjemme af farmor og farfar.

Olivia drager snart af på campingferie med morfar og Bedste Ruth i 5 dage og det ser hun meget frem til Skønt at skulle bo i telt og lege med fætter Magnus. Victoria kommer på besøg en enkelt dag.

Ellers er vi frem til en dejlig lang og forhåbentlig varm sommer med masser af dejlige oplevelser sammen.

juni 2011
Så blev det sommer 
Ja, så kort kan det siges, men tror nu alligevel jeg vil tilføje lidt til Lars´opdatering.
Tiden løber jo lidt stærkt- og det gør far også. Siden sidst har vi været tilskuere til Copenhagen Marathon hvor Lars gennemførte sit 1.- men ikke sidste maraton på lige knapt 4 timer. Det var en god oplevelse for os alle og pigerne heppede alt hvad de kunne. 
Ugen efter skulle både mor og far og moster løbe halvmaraton over Storebæltsbroen. Pigerne nød den kolde regnfulde dag sammen med Morfar og Bedste Ruth i campingvognen på Storebælt Camping og de var også at heppe på os da vi passerede 18 km lige udenfor campingpladsen. En dejlig, men kold dag for os alle.
Olivia er ved at være meget klar til skolestart. De laver en masse spændende skolerelaterede ting i børnehaven og hun glæder sig meget til alt et nye som skal ske. Vi har været til møde på skolen og det lyder som et godt og rart sted at være elev. Vi glæder os også! Desværre har Victoria stadig ikke fået plads i børnehaven. Det betyder at vi hygger os herhjemme. Har fundet en privat legestue hvor vi mødes med 6-8 andre børn hver tirsdag. Der er også andre adoptivbørn bl.a Victor som vi boede sammen med i Nigeria og det er vældig hyggeligt. Der er ikke udsigt til at vi får plads før tidligst 1/8 og eftersom jeg starter i lægehuset igen d. 25/7 har vi valgt at Lars holder et par måneders orlov for at kunne køre begge piger ind i deres nye omgivelser. Sikkert heller ikke nogen dårlig ting at geare lidt ned et par mdr. 
Victoria blomstrer og bliver en stor pige. Hun er snart vokset ud af sko og tøj så det er godt vi har lidt på lager på loftet! Hun er knapt så kræsen længere og vi har valgt at flytte hendes seng ind i Olivias værelse og det betyder at begge piger er trygge og nyder hinandens selskab til sengetid og ikke kræver at vi sidder der til hun sover. Skønt at se hvor meget glæde de to piger har af hinanden!
Victoria forsøger at følge Olivia i alt hvad hun foretager sig; det er ikke altid nogen let opgave og det giver af og til lidt knubs, men generelt klarer hun det så fint og hænger i. 
Hun er ikke længere så kræsen.Vil gerne smage på forskellig ting- og kan lide det meste! Selv slik er hun begyndt at spise!!!!!
Hun er en meget kærlig pige som elsker kys og kærtegn. Hun er meget knyttet til hele vores familie og nyder i den grad at få opmærksomhed og kærlighed.
Vi glæder os til en dejlig lang og varm sommer sammen med de to skønne tøser!
 

Tirsdag den 10. maj 2011
Victorias 6 mdr. kommedag bliver fejret for pigernes vedkommende i Tyrkiet hvor de er på ferie sammen med mormor og Vagn. Far havde desværre ikke tid til at holde fri igen og er derfor blevet hjemme for at passe sit arbejde samt løbetræningen frem mod det store mål den 22. maj i København marathon for første gang.
Efter en dejlig skiferie i Hemsedal med masser af skiløb specielt til Olivia men også Victoria fik løbet en hel del,så vi er alle klar til en ny sæson.
Efter en dejlig påske hvor vi bla. fejrede Bedst Ruth´s 60 års fødselsdag påske lørdag, samt dejlig påskefrokoster sammen med resten af familien.
Ellers er der godt gang i både fodbold og svømning for Olivias vedkommende, samt at hun er begyndt at besøge hendes kommende skole, hvilket naturligvis er en stor ting.
Victoria fik lige efter påske fjernet polypper, så nu kan man næste ikke høre om hun sover, heldigvis er hendes nattesøvn blevet bedre både for hende selv men skam også for mor og far.
Der er også blevet lagt nye billeder på hjemmesiden.
hverdagsbilleder 2.
Tirsdag d. 12. april 2011

Victorias barnedåb

Søndag d. 3.april var en dejlig forårsdag og den dag hvor Victoria blev døbt og blev budt endeligt velkommen i vores familie.

Vi havde valgt, at hun som Olivia skulle døbes på traditionelt vis og havde ”øvet” os, men til trods herfor var hun ikke helt enig med præsten og Anette om det med at få vand i håret og modtage velsignelsen efter ritualet! Hun gav højlydt udtryk for ” lad være” og gav sit besyv med flere gange!!

Måske var det alle de mennesker som var i kirken og den stemning som jo er på en speciel dag som denne eller også ville hun bare endnu engang vise os at hun har sin egen mening!

Efter ceremonien i kirken kørte vi til en hyggelig restaurant i Herlufsholm Skoven og nød en dejlig frokost og en gåtur i skoven. Hallen var ledig så børnene hyggede sig med badminton, løb, fodbold og leg hele eftermiddagen. Det var en dejlig dag både for børn og voksne.

Victoria nød at være midtpunkt og var så fin i sin dåbskjole. Hun sang med stor entusiasme med på sangen ”Tingelingelater” som hun fik af farmor og farfar. Hun fik mange fine gaver og er blevet rigtig god til at pakke op!

Som i de fleste andre familier har vi nu også vores egen dåbskjole som begge piger har båret. Den fik vi syet til Olivia, men den passede perfekt til Victoria - blot lidt kortere.

Det var en stor dag for os alle 4 og vi ser tilbage på dagen med rigtig gode minder. Tak til jer som hjalp os med at give hende en festlig dag!

Nu byder ugen på skiferie i Hemsedal, Norge. Begge piger er meget forventningsfulde og glæder sig til at få sne under skiene igen. Vejret skulle gerne være lunt og solrigt, men det ser vi om ugen skrider frem. Vi havde en dejlig sejltur fra Kbh.-Oslo og havde det fineste sejlvejr. Stort set ingen vind og solskin. For pigerne var det nærmest eldorado at kunne få lov at boltre sig i legerummet og i den lille svømmehal.

Første skidag er veloverstået. Desværre vågnede vi op til regnvejr og store vandpytter, men op af formiddagen blev det til slud og senere på eftermiddag fik vi opklaring og højere humør. Her er masser af danskere og vi har også mødt nogle vi kendte. Olivia og far har løbet en del og Victoria og jeg har øvet os i børneområdet. Hun har løbet med selen og er faktisk blevet meget sikker på sine ben og kan nu også så småt begynde at få fornemmelsen af at dreje. Selv tallerkenliften har hun fået check på - trods det at vi er faldet af et par gange!!!!!

Mormor kommer i løbet af ugen sammen med nogle andre skivenner så det bliver hyggeligt. Pigerne glæder sig meget til at se hende og Olivia er spændt på om mormor kan følge med hende ned af pisterne.

Torsdag d. 10. marts 2011
En stor dag for begge piger går nu på held! 
I dag er det 4 måneder siden vi blev forenet med Victoria. Det er næsten ikke til at huske hvordan livet var uden hende og det føles som om hun har været i vores familie i længere tid. Hun virker som om hun er faldet rigtig godt til sammen med os og de omgivelser vi har. Olivia og hende er som regel de bedste venner og leger rigtig godt sammen. Olivia har taget opgaven som storesøster meget alvorligt og er rigtig god til at passe på hende, trøste og lære hende alt det som er godt at vide!
Ingen tvivl om de begge er meget glade for hinanden.
En af vores store udfordringer er at få Victoria til at spise noget mad. Hun er meget selektiv i sit valg og bestemt ikke meget for at smage noget nyt! Hendes favoritret er ris og frikadeller eller hurtignudler. derudover spiser hun rugbrød- selvfølgelig uden kerner- med leverpostej og æg. Stort set ingen grøntsager og meget lidt frugt! Til gengæld kan hun ikke lide slik bortset fra ren chokolade. 
Sprogmæssigt går det fint fremad. Hun har også lært at skælde ud på dansk og ind imellem råber hun gennem huset "Slap af, Mor" hvis jeg bliver for krævende
I dag har vi været til indskrivning med Olivia på Holsted Skole. Det er en stor dag og fra nu af skal vi så småt begynde på de forberedelser som skal gøres inden man kan starte i SFO og 0. klasse efter sommerferien. Skolen ligger i forlængelse af børnehaven så skolevejen bliver den trygge kendte. Børn og forældre var inviteret ind på skolen for at se lokalerne og hilse på nogle af pædagogerne fra SFOén og hilse på børnehaveklasselærerne. Det var en god oplevelse og børnene blev mødt med velkommen og de fik lov at finde deres navnebadge, som skal bæres de første dage i skolen samt på besøgsdagene i løbet af foråret. Det er stort snart at have en skolepige og jeg tror hun er ved at være helt klar. Det bliver spændende hvem hun skal følges med fra børnehaven, men hendes store ønske er, at komme i klasse med Malthe, som jo er den hun skal giftes med, samt med Pernille. 
Inden pigerne blev lagt gik mor igang med at løse Victorias fletninger op. Det markerer også en slags afslutning i det det stadig er de fletninger hun fik lavet i Nigeria. De forsvinder så helt i morgen og så må jeg i gang med at være kreativ!
Siden sidst har vi også holdt børnefødselsdag for Olivia. Det foregik sidste lørdag og de var 8 fra børnehaven. Vi holdt fastelavnsfest og alle var fint klædt ud.
Vi har også været en tur i Ringsted Svømmehal. Victoria var helt i sit es og havde ikke glemt hvordan man klarer sig i vandet så det var dejligt at se. Olivia hyggede sig med mormor i det store bassin og sprang endda fra 1-meter vippen! Godt gået

Mandag d. 21. februar 2011

En skøn skiferie i Østrig!

Efter mange overvejelser besluttede vi at det ikke kun var Olivia og Lars som skulle tage af sted til Weissbriach, Østrig, men os alle 4.

Busturen gik rigtig fint. Victoria vågnede et par gange i løbet af natten og smågræd lidt, men alt i alt klarede begge piger de 18 timer i bus til UG.  Vi ankom i solskin, men ikke så meget sne i selve byen. Fik et skønt familieværelse med masser af plads og pigerne fandt hurtigt ud af at de gerne ville dele dobbeltseng i det ene værelse så det var jo helt fint. At komme til Hotel Brunnwirt er som at komme hjem. Vi er kommet her gennem en årrække og alt er bare helt i top.  Familien kræser om os og Olivia føler sig fuldstændig hjemme.

I byen findes et lille skiområde, men ellers kører vi hver morgen ca. 20 min med bussen ud til  det store område ligger. Det betyder også at den af os som var hjemme med Victoria havde en hel lang dag fra kl. 8 til 17 uden de andre.

Hjemmefra havde vi absolut ingen forhåbninger om at Victoria ville synes om at skulle have ski på, men vi blev heldigvis klogere. 2. Dagen tog farmor og jeg skiene på nakken og brugte ca. .2 timer i børneområdet. Victoria var begejstret og råbte ” more, more” hver gang vi nåede liften. Hun fik også lært selv at stå på  det lille transportbånd, men det kniber med at komme af og på selv. Dagen efter var hun med far og lærte der selv at køre på skiene uden at man holder hende under armene.

Dagene gik nu helt fint. Vi havde medbragt løbevognen så der blev gået en del ture, løbet lidt og stået på ski. Skønt også bare at have tid til at hygge, lege og ikke skulle skynde sig af sted og nå en masse hele tiden! Det er ferie for os alle!
Pigerne nød at være sammen med Farmor og Farfar og det gav jo lidt ”frihed” for os også.

Hun blev virkelig træt og har sovet de længste middagslure vi har oplevet sammen med hende!

Olivia er også blevet virkelig god på ski. Hun har fået fart på og hun holder helst ikke pauser. Finder alle skovstierne og hoppene  undervejs, men har dog stadig respekt for det at falde. Hun klager aldrig og selv om vi kører på 2-3 timer uden pause følger hun med uden at klage. Først når vi sætter os i bussen på vej hjem kan hun finde på at sige hun er lidt træt i benene.

Det er en fornøjelse at løbe sammen med hende og se hvordan hun elsker skiløbet lige som os andre. Skønt at kunne dele disse oplevelser sammen og grine og være sammen en hel dag samtidig med vi er ude i den friske luft og bliver rørt igennem.

På hotellet følte hun sig helt hjemme. Kan huske Michael og Günther fra de foregående år og kan jo om nogle charme sig ind hos de fleste. Det betød også at pigerne kunne få præcist det at spise som de havde lyst til - og Olivia kunne få chokoladeis til dessert hver aften.

Vejret var ikke helt med os i år. Vi havde nogle dage med tåge, men også to dage med sol og vi rejste derfra i høj sol og 5 grader. Vi nød at sidde i solen og mærke den energi det giver.

Vi returnerede til Næstved igen søndag formiddag kl. 10.15 – og lige tids nok til at Olivia kunne nå til børnefødselsdag hos hendes veninde Pernille.

Glæder os nu rigtig meget til foråret også når Danmark. Olivia måtte have rulleskøjterne frem i dag efter vi kom fra børnehaven, men var dog kun ude i ½ time inden hun måtte ind og have varmen igen.

 

 

Torsdag d. 10. februar 2011
3 måneder er gået siden vi første gang mødte Victoria. Tid er noget underligt noget og vi har netop talt om hvor hurtigt vi synes de 3 måneder er gået; på nogle punkter er tiden fløjet afsted og på den anden side synes vi det er længe siden vi sad på "Living Fountain" og så den lille pige komme ind af døren og kigge på os med sine store nysgerrige øjne og vores liv blev vendt op og ned i løbet af få minutter. Victoria synes at stortrives. Hun er en glad og umiddelbar pige som tager verden med storm. Hun kan charme sig ind hos alle, men ved bestemt godt hvor hun hører til. Er rigtig god til at finde på lege og elsker at lege med sine dukker og bamser som bliver passet til fulde.Hun elsker at hjælpe til i køkkenet og bare være der hvor vi er. Hun kommer mange gange i løbet af dagen for at få et kram og et kys og løber derefter videre for at lege!
Olivia og hende har så meget glæde af hinanden og bruger meget tid sammen når Olivia kommer fra børnehave. Victoria "kopierer" alt hvad Olivia gør og det giver af og til lidt knubs!
Vi har været til undersøgelse hos en børnelæge der var ganske godt tilfreds med hende og mente at hun var fuldt alderssvarende. Hun skal snart til forundersøgelse på øre-næse og halsafdelingen i Slagelse da hun skal opereres for polypper. Hun har stort set ingen passage i næsen og det generer både hende og os! så derfor skal de væk! 
Det varer heller ikke længe inden vi drager til Østrig på skiferie. Det glæder vi os meget til. Olivia er bare klar til 7 dage med ski under fødderne, men hvad der sker med Victoria er lidt mere usikkert, men om ikke andet så skal vi hygge os og kælke!
Sikke en gave med 2 så velfungerende piger!
Lørdag d. 5. februar 2011.
Vinteren er stadig over os, men i dag fandt Olivia og jeg cyklerne frem og trodsede det kraftige blæst og begav os ud på en ca. 5-6 km cykeltur. Hun skulle aflevere invitationer til sine bedste kammerater fra børnehaven. Vi har nu endelig overskud til at vende blikket lidt ud af igen og skal holde fastelavnsfest. Det glæder vi os til. Senere var begge piger på legepladsen og der er fantastisk at have en lille legeplads i baghaven hvor begge piger kan få deres behov opfyldt. 
Hverdagen fungerer fint. Victoria har helt styr på det med at hente og bringe i børnehaven og er helt vild med at komme der. Hun ville gerne blive og lege nogle timer, men det må vente til det er hendes tur til at starte - forhåbentlig omkring 1. maj!
Ellers hygger vi os med at være herhjemme. Der er selvfølgelig alle de praktiske gøremål, men derudover elsker hun at handle ind sammen med en af os. Hun hjælper med at hænge tøj op og trækker sin lille børnestøvsuger med sig rundt i huset. 
Derudover bager vi en del; boller, knækbrød, rugbrød mv. Det er faktisk helt hyggeligt. Olivia har en til to gange en bedste ven med hjem fra børnehaven og det er rigtig hyggeligt at have tid til at lære børnene at kende. Lars har rigeligt at se til på jobbet; især i torsdag hvor en del af chaufførerne havde valgt at strejke. Han har god mulighed for at træne sit løb så måske når han sit mål i år; et marathon.
 
Fredag d. 28.januar 2011
Uha hvor tiden flyver afsted. Nu går januar på held og i aften er der semifinale i herre håndbold VM! Hverdagen er godt i gang og vi er kommet ind i en god rytme med aflevering og afhentning af Olivia i børnehaven. Hun kommer stort set afsted hver dag da de i børnehaven er gået i gang med "før-skole projektet " Trin for trin og desuden er det jo godt at komme afsted og lege med sine venner. Far er for længst startet på arbejde igen og vi tror han nyder at han ikke behøver at skynde sig hjem, handle ind, støvsuge våd klud! , vaske tøj mv for det klarer Victoria og mor jo! Victoria er meget interesseret i at hjælpe til og kan hurtigt sætte alle klemmer fast på tørrestativet, hjælper med at støvsuge og elsker at tørre af med en våd klud.
Olivia og Victoria har utrolig meget gavn af hinanden. De savner hinanden når de ikke er sammen og det er den helt store gensynsglæde vi oplever i børnehaven. Dejligt!!! 
Victoria forstår stort set alt på danske efterhånden. De nye ord hun lærer kommer på dansk, men ellers svarer hun ofte stadig på engelsk. I dag er hun begyndt at sige "Mor"- indtil nu har det været "Mommy", men nu tror jeg hun slår over i det danske. 
Mad er stadig et kapitel for sig selv! Hun virker ret kræsen og er ikke meget for at smage på nye ting. Favoritretten er helt sikkert rugbrød med æg og leverpostej. Af varm mad er det ris og nudler der er favoritten- kød er ikke så populært!
Generelt er hun en rigtig god pige- dog er hun ikke så populær når hun kl. 04.00 om morgenen går rundt i huset og kalder på en af os og vi må pænt følge med ind i værelset og putte hende og det kan godt tage 10 - 15 min så ofte falder vi i søvn på madrassen der er i værelset til det samme!!!

Søndag d. 2.januar 2011
Godt Nytår til alle! 
Vi fejrede det stille og roligt herhjemme- bare os 4. Det var rigtig hyggeligt med dejlig mad og råhygge. Pigerne nød at få deres livretter, sodavand og chips. Vi så Dronningens nytårtale og Olivia var meget fascineret af alle garderne. Vi aftalte at tage ind og se dem "live" når det bliver forår.
Nytårsdag gik med at lege, gå tur samt rydde op på gaden efter Lars og Olivias fyrværkeriforestilling. Olivia legede i haven 2,5 time og lavede snemand og isterninger! fantasien fejler bestemt ikke noget hos hende!
I dag har vi fejret Olivias 6 års fødselsdag. Vi har haft besøg af bedsteforældre samt faster og moster og fætrene. Olivia havde glædet sig så meget og fik nogle rigtig fine gaver; lego, politiskydere, badekåbe, badesko og ny fin badedragt. Der udover fik den flotteste engelske politihjælm! 
Hun har leget med sit "udstyr" hele eftermiddagen og gik i Rema 1000 iført polithjælm og udstyret med pistol! Jo jo, hun er ikke sådan at løbe om hjørner med!  
Victoria nyder at have gæster og kan snart navnene på alle i familien. Hun charmer sig ind i hjerterne, men skal holdes i "kort" snor da hun godt kan lide at få sin vilje og gerne snor sin mor og far om sine fingre, men den går ikke!!!!
I morgen skal vi fejre Olivia i børnehaven og så er Lars´barsel ved at være overstået. Det bliver nu helt ok at komme ind i en hverdag igen efter 2 måneder med en masse oplevelser, dejlige minder, men også en uforudsigelig periode hvor vi alle har været lidt usikre ind imellem.Nu trænger vi til at finde en rytme og blive fortrolige med hverdagen.  

Torsdag d. 30.december 2010
Så er hverdagen begyndt igen- dvs. Julen har været over os og far "barsler"stadig så der er absolut ikke tale om nogen hverdag, men vi er hjemme og vi er sammen alle 4 og det nyder vi til fulde!
Vi har været på besøg hos bedsteforældrene og fejret Julen med hvad der dertil hører og vi har haft mange gæster. Det har været skønt og alle har taget så godt i mod Victoria og det rør os dybt. 
Hun tror at ale er Julemanden- for det ord har hun lært og siger det hver gang nogle med gaver træder ind ad døren!

Hun trives og nyder tilværelsen selv om det er meget koldt. Hun leger på sit værelse og sover det meste af tiden i sin egen lille seng

Olivia nyder i den grad at være kommet hjem. Hun nåede i børnehave 2 dage inden ferien og har haft Pernille på besøg til leg og hygge. Hun griner og er blevet den "gamle" Olivia igen og det er vi bare så glade for!

Alt i alt er vi så heldige at have vores 2 skønne og velfungerende piger.
Tak for alle hilsner og gaver til pigerne.
oktober 2010

 

Så blev det endelig en realitet. Vi har ventet og ventet i flere år, men i fredags blev vi ringet op fra Århus og det nyeste "skud på stammen" blev præsenteret for os!

Vi har fået en datter!

Hun, Ejiro, bor på børnehjemmet "Living Fountain Orphanage" i Nigerias hovedstad Lagos. Hun er født d. 18/6 2008 og kom til børnehjemmet d. 31/1 2009 hvor hun har boet siden. Vi kender intet til hendes baggrund, men ved at hun var syg da hun kom til børnehjemmet. hun har fået det godt, vækstmæssigt er hun lidt mindre end danske børn på hendes alder, men trives angiveligt.

Vi er naturligvis vanvittig glade og glæder os rigtig meget til at hente hende hjem. Desværre er situationen vedr. adoptioner meget usikker i Nigeria og har været det snart 1 år. Vi ved ikke noget som helst om tidshorisonten, men håber naturligvis at det bliver snart. Der er valg i Nigeria til januar og i den periode ved vi at adoptionerne atter går i stå så i værste fald er det først til foråret vi skal af sted. Vi forsøger at væbne os med tålmodighed! Vi lover at give mere besked når vi ved noget!

Olivia blev helt vildt glad da vi fortalte hende at hun skulle være storesøster. Sprang os begge om halsen og takkede. Hun havde tårer i øjnene og så bliver man godt rørt som mor og far. Vi skålede i rød sodavand og spiste farmors hjemmelavede kransekage vi havde i fryseren.

Hun er allerede i gang med at indrette sit nye værelse- mener ikke at lillesøster skal være så langt fra mors og fars soveværelse så hun vil gerne flytte værelse!

Hun har fundet noget af sit legetøj som lillesøster må få og besluttet at hun må få alle hendes kjoler! Et stort hjerte det har hun!  

Nå, men en dejlig nyhed for os som vi har lyst at dele med jer.

Mange kærlige hilsner fra en glad familie på 4,

Lørdag d. 2.oktober 2010
Ja, jeg har søgt efter en ny redaktør af min hjemmeside for det er altså for sløvt af min mor og far, men det er svært at få gode folk i dag så jeg vælger at nøjes!!!!!!

Nå, men nu er det så efter kalenderen blevet efterår- selvom vejret har væretlidt koldt længe. det er ikke nemt at bruge trampolinen i haven når det tit er vådt. Sidst jeg hoppede på den sammen med Nikolaj fik vi megavåde strømper!

Siden sidst har jeg sammen med mor og far været i Legoland. Det var en god dag og vi prøvede en masse sjove ting. Vi havde gode madpakker med og så var der Bølle-Bob show. Det var bare alletiders synes jeg. Jeg er nemlig vild med Bølle-Bob og har set den nyeste film.

I sidste weekend havde mor fødselsdag. Far og jeg vækkede hende med sang og havde købt gaver og jeg havde tegnet en fin tegning. Hun blev super glad!
De skulle have voksenfest lørdag aften og jeg havde fået lov at sove hos Pernille, min veninde fra børnehaven. Det var første gang jeg skulle sove der og jeg havde glædet mig meget længe. Pernilles far havde også fødselsdag, men er altså ikke helt så gammel som mor! Der kom gæster, vi fik god mad og lagkager. Pernille og jeg havde det fantastisk, faldt i søvn hånd i hånd og vågnede 06.15 og lå i sengen og spillede nintendo indtil vi skulle op. Det var rigtig hyggeligt!

I dag har mor haft lægevagt og far og jeg tog et smut i BonBonland. Det er altid hyggeligt!

Jeg vender snart tilbage med spændende nyheder!!

Onsdag d. 25.august 2010
Tandfeen har været her!!!

Jeg har tabt min første tand. Ju-hu! den har rokket i en måneds tid og så i går mens jeg var i børnehave faldt den pludselig ud! Det gjorde slet ikke ondt - og mine kammerater synes jeg var ret sej.
I nat kom tandfeen så på besøg. Jeg havde lagt den fine lille tand under hovedpuden og lagt min hånd henover for jeg ville rigtig gerne se den der tandfe, men jeg opdagede slet ikke hun kom. I morges da jeg vågnede skyndte jeg mig at se under puden- og tænk tanden var væk og i stedet lå der 20 kroner. 
Den har jeg gemt i min sparegris.
Nu er jeg bare spændt på hvornår der kommer en ny rokketand! 


Lørdag d. 14.august 2010

Sommerferie 2010 Tunesien Hammamet Hotel Miramar

Svømmehud mellem tæerne og begyndende gæller er hvad Olivia har med hjem fra ferien!

Så blev det endelig vores tur til at holde ferie og vi havde valgt at tage 2 uger til Tunesien på Hotel Miramar i Hammamet. Der var der både var Bamseklub og ”All inclusive,”, så det passede både til store og små!

Vi startede med 3 timers forsinkelse i  Københavns lufthavn, så vi forlod først Danmark kl. 23.00 onsdag aften og ankom til hotellet kl .04.00 torsdag morgen, en smule brugt, men ved godt mod.

Dagen efter startede med Bamseklub klokken 09.30 og informationsmøde kl. 10.30, så vi kom hurtigt ud af kassen og i gang med dagens aktiviteter. Men det er jo heller ikke noget problem når man har 2 ugers ren afslapning foran sig!

 Som altid skinnede solen og det var 30 grader i skyggen, med en lidt briste fra havet, så det var perfekt. Vi havde ellers frygtet varmen en del inden vi forlod Danmark  men det viste sig at være et perfekt klima både til løb i vandkanten eller bare til at slappe af i solen enten på stranden eller ved poolen.

Hotellet var middelstandard. Et dejligt stort værelse og en lille veranda lige ud til haven som omgav hele hotellet. Der voksede naturligvis masser af palmer og nerier samt hibiscus i alle tænkelige farver.  Bamseklubhuset lå lige ved siden af vores værelse og restauranten kun 200 m væk.  På hotellet var 2 store udendørs pools og ca. 200 m til en skøn hvid sandstrand med azurblåt vand. Ingen sten eller muslinger - og slet ikke tang. Vandet var dejligt varmt ca. 25 gr. Så det var ingen sag at komme under.

Formiddagen brugte vi som regel på stranden og eftermiddagen ved Olivias yndlingssted swimming-poolen! Der var i øvrigt underholdning i form af forskellige danse, aerobic, gymnastik, mv. så der var noget for enhver smag. Olivia var efter et par dage mere under vand end ovenover! Hun er blevet ret skrap til at dykke og har lært at flyde, svømme rygcrawlben og crawlben og er så småt begyndt at lære at bruge armene også. Vi brugte lidt tid hver dag på svømmeundervisning og hun er klar til på mandag hvor hun starter til svømning i Herlufsholm svømmeklub. Det glæder hun sig til !

Resten af vores ferie skal bruges hjemme hvor der skal gøres klar til en travl hverdag, torsdag kommer vores gamle genbo til middag. Gitte mistede desværre hendes mand Svend mens vi var i Tunesien. Han tabte kampen mod kræft efter 2 hårde år. Så nu vil vi ikke miste flere på den konto i år, efter som vi har mistet Lars´ farbror Viggo og hans kusine Helle som begge også tabte kampen til kræft.

På lørdag skal vi i Bonbonland samme med fætter Nicklas, det var hans fødselsdagsgave en dag i Bonbon land sammen med Olivia, så vi håber på godt vejr. Lørdag aften er der så vejfest på Tubavej så hvis vejret tillader det slutter vi ferien af der.

Søndag skal  vi på udflugt med mormor og Moffe Vagn, moster, fætter Magnus, Kim og Julie. Turen går til Agersø med madpakker!

20. juli 2010

Endelig kom sommeren. Nu spiller vi masser af fodbold og har vandkamp i børnehaven. Det er super sjovt!

Siden sidst har Mor været en tur i Canada på kongres. Hun var væk i 6 dage og mens var far og jeg alene hjemme. Det gik rigtig fint. Jeg sov i hendes seng hele ugen og far og jeg var en tur i BonBonland en hel dag. Super fedt! Jeg må dog lige sige at jeg ikke er modig nok til at prøve ”Svend svingarm”- så det er godt at man skal være stor for at få lov at prøve den!

Far tør nu heller ikke prøve den!

Da Mor kom hjem havde hun en super fed pistol med hjem og det var rigtig dejligt at se hende igen. Far og jeg hentede hende i lufthavnen. Hun havde haft en spændende tur og lært noget nyt! Så det var det hele værd!

Vi har også holdt sommerfest i børnehaven. Vi sagde farvel til de store børn som skal i skole efter sommerferie- og snart rykker jeg op på den store stue. Jeg glæder mig!

Sidste weekend var vi til stor fest hos mormor som fyldte 60 år. Der var en stor fest med mange gæster og der var musik. Det var bare så sjovt. Desværre faldt jeg i søvn inden vi skulle danse, men vi skulle sove det sted hvor festen blev holdt så jeg mødte alle gæsterne igen næste morgen.

I næste uge skal jeg på camping sammen med morfar og bedste- Ruth. Vi skal samme sted som vi plejer og jeg skal sove der 5 dage. Det er sammen med fætter Magnus, Simon og Janni. Jeg glæder mig rigtig meget og skal have min sovepose og min nye cykel med. Jeg er blevet rigtig god til at cykle- og faktisk også til at stå på rulleskøjter! Jeg håber bare at det bliver meget solskin så vi kan bade meget.  Senere på sommeren skal jeg med mor og far på ferie til Tunesien hvor vi skal bade rigtig meget !

Jeg har haft sidste dag i børnehaven og når jeg starter igen efter ferien skal jeg starte på den stue hvor alle de børn går som skal starte i skole til næste sommer, det glæder jeg mig til.

Ellers nyder vi bare det dejlige danske sommer vejr og glæder os til det bliver vores tur til at holde ferie.

 

Søndag d. 16.maj 2010

Forår ! 

Nu har jeg jo lært at cykle og det er dejligt nogle dage at cykle i børnehave med mor eller far. Det værste er bare hvis jeg også skal cykle hjem- for der er en lang bakke opad mod huset. Derfor har jeg sagt til dem at jeg gerne vil cykle til børnehaven, men hentes i bil! Det synes jeg selv er smart, men den går desværre ikke altid!!!!!!

 

Jeg er startet til fodbold. Vi er 40 drenge på holdet og 3 piger. Desværre er vi endnu ikke kommet i gang med at spille kamp. Vi skal først lære at ”håndtere” bolden og det er lidt kedeligt. Jeg havde nok forestillet mig at vi skule se at få lært at tackle og drible mv. Nå, men jeg tager sæsonen ud så må vi se. Min fars tålmodighed kan også ligge på et meget lille sted!!!!!

Jeg spiller sammen med Gustav og Nikolaj fra min børnehave.

Jeg har meget længe ønsket mig en trampolin i haven og nu har jeg fået en fin en. Den står ved siden af mit legehus og er grøn! Den er super duper og det er bare så sjovt at hoppe i den.

Jeg tror også det vil være godt for min mor og far at hoppe i den. De har prøvet og det er rigtig sjovt, men de er ikke så modige som mig!Desværre er det ikke så godt at hoppe i den når det er våd- og det er det snart hele tiden i Danmark!!!!!

Ellers har jeg haft meget besøg af min farfar, dejligt at han har tid til at komme og hjælpe mor & far med de større projekter i haven, så som at samle min nye store trampolin og flytte mit legehus. Jeg har også været på ferie hos farmor & farfar mens mor & far var de tur i Budapest sammen med Rikke og Søren.

Så har vi også været ude at løbe konkurrence. I år løb farfar og jeg ikke. Vi passede på farmor, mor & fars ting mens de løb. Far løb sit første ½ maratonløb mens farmor og mor løb 10 km. Det var dejligt vejr og så mødte vi far´s fætter Peter som også  løb ½ maraton. Næste gang mor og far skal ud at løbe bliver det til Sverige sammen med min moster hvor alle skal prøve kræfter med Øresundsbroen og de 21,1 km.

Vi har lige haft 4 dages fri. Det har været rigtig dejligt. Jeg har haft min veninde Pernille fra børnehaven på  besøg. Emma og Oliver har også været her. I går var jeg på sygehuset for at besøge min oldefar. Han er syg og ligger på sygehuset, men jeg tror han snart bliver rask igen så han kan komme hjem til min oldemor.

 

Nå, men jeg vil gå i seng så jeg er frisk til at komme i børnehave igen i morgen.

21. marts 2010
Endelig forår!!!
Nu er sneen endelig smeltet og regnvejret er taget et andet sted hen, så her til formiddag besluttede far og jeg os for at jeg skulle se at få lært at cykle. Vi tog støttehjulene af cyklen sidste år, men jeg har ikke rigtig kunne finde ud af at holde balancen! Min løbecykel har jeg brugt en del, men der er jo ingen pedaler på så det er lidt hårdt at "cykle" op af bakkerne. Nå, men jeg satte mig op på cyklen- og så kørte jeg bare derudaf!!!!!!. Helt fantastisk- jeg kan cykle! Jeg cyklede ned i Rema 1000 sammen med far så vi kunne handle lidt ind. Bagefter cyklede jeg hele vejen rundt på Tubavej og ned af stien bagved huset.Det er bare så sjovt!
Vi havde aftalt at vi alle tre skulle cykle en tur- og jeg skulle lige pudse stilen af da - BAANG............. baghjulet sprang Øv! Nu er jeg sat tilbage i min træning og må pænt vente på at far får cykelhandleren til at sætte et nyt dæk på. 
Nå, men resten af dagen gik med at lege i min hule samt lege med Nikolaj og Natasja- mine søde naboer.
I går var jeg forresten til gymnastikopvisning. Vi var små rengøringspiger og skulle også lave nogle spring. Mor, mormor og morfar Vagn var med i hallen for at se mig. Jeg er faktisk ikke særlig begejstret for gymnastik- og er ret glad for at sæsonen er slut. Jeg skal til at gå til fodbold når sæsonen starter om nogle uger. Jeg er bare klar- har købt tøj, men mangler stadig nogle fodboldstøvler!
Søndag d. 7.marts 2010

Skiferie i børnehøjde i uge 7!

Hvor har jeg glædet mig! En uges ferie fra mine venner i børnehaven - og så af sted i en stor bus til Østrig. Det magiske land i syd med de store bjerge og masser af hvid sne - faktisk mere end det vi har i haven! Fantastisk.! Derudover har jeg mormor, farmor og farfar med

 - og så mine to frække fætre. Hvad mere kan man ønske sig!?

Jeg har i forvejen øvet mig på et par gloser - en af de vigtigste er vist ” Prost meine freunde” og den kan jeg!

Michaels hotel med Günther som kok- så kan man vist få en del livretter i løbet af ugen.

Skiskolen var helt i top. Ole skilærer er bare såååå sød og mine 4 andre skivenner Caroline, Magnus, Nicklas og Valdemar  var et hit. Vi havde det sjovt og fik masser af kakao og ”børnebenzin” . Det kunne vist også ses på de fine orange veste vi havde på - så dem har min mor måtte vaske- så de er klar til næste år.

Vi havde en fantastisk uge selv om vi kørte på ski i tåge, regn og snestorm. Den sidste dag var der alt for meget sne og jeg kunne ikke få mine ski til at køre ( 75 cm nysne) Må overveje at få nogle andre ski næste år!

Super med den tur på snescooter som vi fik af Bernhard. Min mor siger at han er sej - han deltog i OL i 1976!

Bare jeg kommer af sted næste vinter!

 


20. januar 2010
Vinter i Danmark med masser af frost og sne! De sidste to tirsdage jeg har været til gymnastik har vi taget kælken henover boldbanen- super transportmiddel!
Jeg holdt fødselsdag d. 9.januar for 8 af mine venner fra børnehaven. Jeg havde inviteret 6 drenge og tre piger, men desværre kunne min bedste veninde Pernille ikke komme. Det var en rigtig sjov dag. Mor og far havde bagt pizzasnegle og pølsehorn. Jeg fik mange flotte "drengetingsgaver". Og inden vi skulle have kagemand og kakao var vi alle sammen ude at lege og kælke. Det var godt farmor og farfar var kommet forbi for at hjælpe!
I sidste weekend var jeg sammen med en hel masse andre fra Slagelse Skiklub på tur til Klâppen i Sverige. Vi kørte med bus hele natten inden vi skulle ud at stå på ski. Vi boede i hytter og vi var sammen med mormor og fætter Magnus, farmor og farfar, Lene og Jan og deres to piger Anna og Laura. Det var rigtig sjovt og efter skiskolen om eftermiddagen kørte vi om kap på løjperne- og vi var en tur i stoleliften og ned af den røde piste! Super sejt synes jeg. Den sidste dag var vi også på hopbakken! Den sidste dag var vi til mini-OL og begyndermesterskaber hvor man skal løbe i porte- det var svært, men vi var rigtig supergode!
I dag har jeg været til 5 års undersøgelse hos lægen. Jeg blev også vaccineret- og det gjorde kun lidt ondt. Til gengæld fik jeg et super sejt plaster på!
Jeg skulle også til tandlægen, men hun var desværre blevet syg- så nu må hun vente med at se min nye fine 6-års tand. jeg er ritig stolt over den, men desværre har jeg endnu ikke fået en rokketand. Det kunne jeg ellers godt tænke mig! 
januar 2010
Min fødselsdag!
 I dag er det min 5 års fødselsdag !!!
Jeg har glædet mig rigtig meget i flere dage og var meget spændt på mine gaver og til mine gæster kom.  Mor og far stod op først og jeg skulle så 
 vente til far havde været bageren inden de kom ind og jeg blev vækket med sang og gaver. Jeg fik rigtig mange gaver; en del legetøj, cowboybukser, vinterjakke, Peter Pedal bog og CDér. Jeg  fik make-up sæt samt frisørsæt Jeg fik også nye skisokker og gymnastikdragt.
december 2009

Masser af hygge, stearinlys og traditioner. Vi forsøger at lave vores egne små traditioner omkring december måned og en af dem er naturligvis at vi har hængt pakkekalenderen op.

Olivia vågner som den første og springer bogstaveligt talt ud af sengen for at se om nissen har været her i løbet af natten- og tænk! Indtil videre har han været her hver nat. Hun er også meget omhyggelig med at huske det man skal såsom at tage af bordet, sige tak for mad, tale pænt- og hvis der måtte smutte et grimt ord ud af munden undskylder hun med det samme!

 

I mandags tænkte hun meget over hvordan nissen nu skulle komme ind i huset.

”Mor, der er 2 problemer. 1) Rensdyrene kan ikke holde på taget. 2) Ovenlysvinduerne kan kun åbne med fjernbetjeningen og den ligger jo inde i stuen!!!!!

Lars og hende blev dog så enige om at han nok går gennem den ene terrassedør.

 

Nu spekulerer hun på om drillenisserne kommer forbi og laver ballade her.

 

Her til aften har vi kogt risengrød og sat i en stor skål med en stor ske i på loftet og håber at der kommer besøg snart. Olivia er MEGET spændt!

 

D.1 december var børnehaven til julegudstjeneste i Holsted Kirke og det var alle tiders. Samme eftermiddag var der juleklip i børnehaven og der deltog mor og Olivia. Hun fik klippet nogle fine hjerter til at hænge i vinduet og lavet en dekoration. Superhyggeligt!

 

Vi glæder hver dag over at se denne uspolerede glæde og forventning om hvad nissen har haft med og hvad der ellers kommer til at ske.

 

I dag har Olivia og jeg brugt et par timer på at ordne hendes værelse og sortere i mange ting  hun har, så der er plads til nye ting-  hvis man skulle være så heldig at få noget af det, der står på ønskesedlen!

 

Tirsdag d. 17.november 2009

                        4 års "komme-dag"
I dag er det 4 år siden vi stod forventningsfulde og med sommerfugle i maven og ventede på endelig at blive forenet med vores søde datter. En stor dag som vi ofte ser tilbage på og taler om.
I år er det første gang vi har talt med Olivia om det og hvor hun synes at forstå en lille smule af det. Hun er stolt og siger at det er i dag hun fik sin mor og far. Vi er lykkelige og kan slet ikke forestille os hvordan livet ville være uden hende. Hun er bare en gave!!!!
Dagen er gået som vanligt med børnehave og arbejde. I børnehaven var fotografen forbi i dag så alle blev fotograferet og var i deres stiveste puds- og sjovt at se de små drenge på 4 år med pænt tøj og gele i håret!Olivia har det med gerne at ville have drengetøj på- og faktisk bare gerne være en dreng, men i dag indvilligede hun i at have buksedragt på og spænder i håret- store sager. Efter vi havde været nede at stemme havde vi besluttet at spise på restaurant. Vi valgte kinesisk og det var fint. Det var hyggeligt og Olivia nyder at blive vartet op!

I dag var det også Olivias tur til at have frugt og brød med til hele stuen. Det er en god oplevelse for barnet idet de får lov at vælge den kammerat der skal hjælpe med at anrette frugt og dele det ud til de andre. Blot kan det være lidt svært at vælge den allerbedtse ven som skal hjælpe i " frugtbutikken". I dag var det Malthe som skulle hjælpe. Alle Olivias dukker og bamser er opkaldt efter ham, som er en af de bedste drengevenner på stuen. Hun stortrives i børnehaven og sammen med kammeraterne. Om tirsdagen går hun til gymnastik- og de er hele 6 piger fra stuen på holdet.

I den foregående weekend har vi været en tur i Jylland. Først på hotel Legoland i Billund hvor far havde et møde lørdag formiddag. Det var rigtig sjovt for der var masser af lego at lege med og masser af sjove ting for børn at lave. Derefter gik turen videre nordpå til Kolind på Djursland for at besøge Lise og Esben. Selv om de bor på en gård har de ingen dyr- jo altså 3 hunde, men ellers ikke. Tilgengæld har de en meget stor traktor og en ATV som jeg var ude at køre på sammen med Esben; det var super!!!

I oktober var jeg sammen med mor og far på La Santa Sport. Mor var på kursus en hel uge så far og jeg hyggede os sammen med Jesper, Sophie og Emil. Det var rigtig dejligt og vi var meget ved swimmingpoolen, men også nede at spille badminton, fodbold, løbe og bare hygge og holde ferie. Jeg mødte ham fra Gepetto News og snakkede endda med ham! Nu ser jeg ham i fjernsynet hver lørdag aften. Sejt!

 Vedr. vores forhåbentlige familieforøgelse er det desværre sådan at formidlingen fra Nigeria er sat lidt i stand-by. En ny formidler skal ansættes dernede og indtil da forventer man ikke at der bliver formidlet flere børn foreløbig! Vi føler os ikke særlige heldige hvad det angår!!!!!!!!!!!!!!!! Nu ser vi hvad tiden bringer- desværre er det jo ikke ting vi overhovedet har indflydelse på, men vi håber og tror på at det nok skal lykkes! Men hvis der er nogle som spørger hvad vi ønsker os i julegave- er svaret ikke så svært!!!!!!!!!!!!

nyheder oktober 2009

Olivia er i denne weekend på besøg hos mormor og morfar Vagn. Derfor benytter vi lige chancen til at skrive lidt på hendes hjemmeside. Vi er taget en tur til Berlin hvor vi nyder lidt ”voksentid”.

Olivias tilstedeværelse i vores liv er en kæmpe gave. Hun bringer så meget liv og glæde ind i vores liv og er solen der skinner på vores vej!

Hun stortrives og det er svært at forstå at det snart er 4 år siden vi drog af sted til Kina for at blive forenet med hende.

Da Olivia havde været hos os i ca. ½ år besluttede vi at hun om muligt ikke skulle være enebarn. Vi gennemgik derfor endnu engang godkendelsesproceduren og fik papirerne klar på et par måneder. Siden 31/12 2006 har vi indtil for nylig stået på Kina ventelisten og ventet og ventet og ventet……………..

 

I løbet af foråret 2009 blev det muligt, i en meget kort periode,  at skifte venteliste idet formidlingen fra Kina er meget vanskelig og har været det i et par år. Den endelige beslutning blev taget og vi skiftede venteliste til Nigeria. Det krævede nye papirer til klargøring samt betydelig flere detaljer omkring os og vores lille familie. Vi fik det klaret og kom på ventelisten i juni 2009.

Vi står pt. nr. 5 på ventelisten. Tidsperspektivet er svært at spå om, men vi tror og håber på at vi indenfor de næste 6 mdr. får at vide at vores nye lillebror eller søster venter på os i Nigeria!

 

Olivia er helt klar til at blive storesøster. Hun ønsker sig vildt meget en lillebror, men bliver det en lillesøster er det også bare ok- som hun siger!

Vi har dog valgt ikke at fortælle hende at muligheden foreligger! Tid er jo et abstrakt fænomen for at barn i og med at vi ikke ved noget som helst selv har vi valgt at hun først skal vide det når vi får barn i forslag.

Nigeria er jo et land der er meget forskelligt fra Kina og vi ser frem til at lære noget mere om landet som for os er ret ukendt. Landet er beliggende i Afrika på landets vestkyst og hovedstaden hedder Lagos. Planen er at vi skal opholde os der og udrejsen vil vare mlm. 4 - 12 uger!

Nå, men når der kommer mere nyt vil vi naturligvis opdatere hjemmesiden igen.

August 2009

Sikke en dejlig sommer! Jeg var på ferie på Bornholm sammen med mor og far i 1 uge. Vi boede som vanligt i sommerhus ret tæt på vandet et par km udenfor Allinge. Jeg er rigtig glad for at være på ferie der og kender snart det hele rigtig godt. Vi var på stranden nogle dage og jeg fik lokket mor i vandet op til flere gange- men jeg siger bare at det var hundekoldt!!! Mor er for nem - hun gør altid hvad jeg siger. Ikke ligesom far der absolut IKKE kan lide koldt vand. I stedet klatrede jeg på klipper sammen med ham. Det er mor ikke så god til !

                       

Far og jeg tog tit ind til fiskehandleren og købte friske fisk. Jeg elsker de store flotte fiskefrikadeller og fiskefilet. Desværre havde jeg tandpine i flere dage. Jeg havde fået lavet et lille hul i en tand et par dage inden vi skulle af sted- og så fik jeg rigtig ondt i tanden mens vi var på ferien. Det var bare ikke rart. Karius og Baktus bankede dagen lang og til sidst måtte mor ringe rundt til alle de tandlæger hun kunne finde på Bornholm- og en af dem ville gerne se min tand! Han sleb på den og jeg synes det var synd for ham at sige det ikke var bedre- for han havde virkelig gjort sig umage, men med det samme vi kom tilbage til sommerhuset gjorde det rigtig ondt igen. Godt mor havde nogle gode piller med!

 

Vi slappede af og hyggede os. Gík mange ture, var på Middelaldermarked, badede, sov i telt, spiste is og rigtig holdt ferie.

Efter en dejlig uge tog vi hjem igen- til Tubavej. Jeg er meget glad for vores nye hus. Især mit værelse. Jeg leger tit derinde og der er masser af plads til at have alle mine ting på gulvet – på en gang! Det synes mor ikke altid lige godt om! Turen til børnehaven går lige ned af stien der ligger bag huset. Smart! Når jeg bliver større og går i skole kan jeg selv køre af sted.

 

Nå, men ellers er der vist ikke sket så meget nyt i mit liv. I sidste uge var vi på besøg hos vores gode venner i Varde og i denne weekend har jeg haft besøg af Anne og Laura. Det er dejligt når der kommer nogle legekammerater.

Jeg har fået en ny god legekammerat. Det er Nikolaj der er min nabo. Vi går i samme børnehave, men på hver sin stue. Vi leger tit sammen i weekenden.

 

Juli 2009

Uha- som sædvanlig er det svært at få de forældre til at opdatere min hjemmeside!

Nå, men der er sket en masse siden der er blevet skrevet sidst.

I starten af juni var jeg sammen med Mormor, Vagn, min moster og fætter Magnus samt mor og far på weekend i Vimmerby i Sverige. Vi var i Astrid Lindgrens Verden og det var rigtig sjovt og spændende. Vi mødte Emil fra Lønneberg og hans familie. Jeg lærte at kaste med hestesko. En gammel leg man leger i Sverige. Jeg talte med ”Tyttebær Maja” og var inde at se Emils skur og alle hans små træmænd. Pippi Langstrømpe var der naturligvis også. Jeg var inde i hendes hus og så sørøverne komme sejlende med Blodsvelte og Jokke der har taget hendes far til fange. Der udover så vi ”Karlson på taget”, ”Brødrende Løvehjerte” og en del af de andre eventyr vi kender fra Astrid Lindgren. En rigtig dejlig weekend!

Vi har også været på weekend med de andre Kinapiger. Vi var på Fyn hvor vi altid mødes og det var en rigtig dejlig weekend med masser af solskin og leg. Jeg fandt hurtig sammen med Maja og vi hyggede os og fik rigtig ”snakket” Jeg tror også de voksne hyggede sig for de snakkede i hvert fald meget og til langt ud på natten!

 

Vi har også fejret min fars fødselsdag. Han blev 40 år og vi holdt en stor fødselsdag for ham med hele vores familie og mange af mine gode venner. Først fik vi mad og der var en kok som havde lavet noget lækkert mad til os. Bagefter legede vi på boldbanen og legepladsen. Vi var 14 børn så det var rigtig sjovt.

 

Efter fars fødselsdag var jeg på camping med morfar og bedste Ruth. Vi var ved Storebælt Camping og jeg var der i 3 dage. Der var 3 andre børn og det var rigtig hyggeligt. Vejret var varmt og vi badede flere gange om dagen i svømmebassinet. Det var dejligt at starte ferien før mor og far.

Dagen efter jeg kom hjem fra camping skulle vi flytte. Farmor og fætter Nicklas og jeg tog bare til stranden mens far, mor og farfar flyttede næsten alle vores ting fra det gamle hus op til det nye. Jeg tror de synes det var lidt hårdt og de svedte rigtig meget!

 

Nu er vi så flyttet helt ind og har afleveret det gamle hus. Jeg har fået et flot nyt værelse og en ny seng med hyggekrog nedenunder. Der er masser af børn lige omkring os og jeg har allerede fået mange nye venner.

 

Nu varer det ikke så længe inden jeg skal på sommerferie sammen med mor og far. Ju-huu!

Lørdag d. 16. maj 2009
"Kom Maj du søde milde" Nu er skoven atter sprunget ud og anemonerne desværre ikke længere at finde i skovbunden. Jeg elsker anemoner og kan godt lide at plukke dem når vi er i skoven. Så ved jeg også det er blevet forår!
For et par uger siden var jeg med til "kapløb" i skoven. Vi var moster,farmor,farfar,far,mor og mig.  Farfar og jeg løb sammen- dvs. jeg sad i løbevognen og heppede og sang. Vi skulle løbe 5 km og vi klarede det rigtig flot på 30 min. På et tidspunkt blev jeg dog lidt utålmodig og råbte til farfar- "løber vi nu eller hva`?" De andre løb 10 km så vi heppede på dem da de nåede i mål. Bagefter tog vi alle sammen hjem i haven og grillede og spiste mad sammen.
Det går fint i børnehaven. Når vi har tid cykler jeg selv afsted derover til. Mor eller far kører lige bag ved mig, men jeg er blevet rigtig god på cykel og nu skal vi snart have støttehjulene af.
Her i april satte mor og far vores hus til salg. Jeg skulle egentlig være flyttet ned i gæsteværelset og have en ny seng, men nu skal vi altså flytte i stedet for!
Der kom en del og kiggede på vores hus og det var lidt irriterende om morgenen for så skulle jeg hele tiden rydde op på værelset, men heldigvis gik der kun 10 dage før der kom nogle som gerne ville købe huset. Nu har vi fundet et andet hus og der er et kæmpe badekar som jeg glæder mig til at prøve. Jeg får et dejligt stort værelse og skal snart ud og have en ny seng. Hvis jeg kan bestemme bliver det med rutschebane og med Spider-man sengetøj, men jeg er ikke helt sikker på den går!!!?
Mor har sagt at jeg snart skal til at pakke alt mit legetøj ned så vi kan flytte- det bliver vist i sommerferien.
Om et par uger skal jeg sammen med Mormor og Moffe Vagn til Sverige og i Astrid Lindgrens Verden. Fætter Magnus Moster, mor og far skal også med. Jeg glæder mig helt vildt til at møde Pippi og Emil fra Lønneberg.
I morgen skal jeg til børnefødselsdag for allerførste gang uden mor og far. Det er en af mine veninder fra børnehaven der fylder 4 år og jeg glæder mig rigtig meget.

Påskeferie 2009
Så er Påskeferien slut! Jeg har været hjemme fra børnehave i hele 2 uger- og i dag var jeg afsted for første gang i lang tid. Det var rigtig dejligt at se mine venidende og venner igen og jeg har leget så dejligt hele dagen.

Først holdt jeg nogle fridage sammen med mor, farmor og moster- for børnehaven havde lukket. Så var der alle helligdagene hvor jeg havde fri sammen med Mor og Far. Vi lavede en masse hyggeting herhjemme og var på besøg hos vores familie. Hvert sted vi kom hen fik jeg påskeæg for der var ingen der kunne gætte at jeg havde sendt dem et gækkebrev! Jeg er bare så god!

Lige som ferien var ved at være slut fik jeg skoldkopper! Jeg har vist haft omkring 50 og har faktisk ikke været særlig syg så jeg har bare hygget mig herhjemme. Jeg har været hos moster og farmor og så har far også været hjemme en dag. Nu er jeg helt frisk igen. Måske skal jeg snart have et nyt værelse!? Min mor og far har sat vores hus til salg så vi skal vel finde et andet sted at bo. Det bliver spændende- jeg tror jeg glæder mig bare jeg får lov at tage alle mine ting med!

Marts 2009

Vinteren går nu på held. Jeg har næsten lige været på skiferie igen sammen med mormor, Jette, Ole, far og mor. Denne gang var vi i Østrig i en lille fredelig by der hedder Weissbriach. Vi boede på Michaels hotel og havde vores egen lille lejlighed. Günther lavede den dejligste mad til os hver dag når vi kom trætte hjem fra skibakken. Skiområdet hedder Nassfeld og ligger lige på grænsen til Italien. Der er over 100 km pister, men jeg nåede ikke at løbe på dem alle sammen. Den første dag vi kom derned stod vi på ski på de små øvebakker i byen hvor vi boede. Det var mor og jeg og skilærer Ole. Jeg skulle lige have pudset formen af og lige have den sidste detalje med at kunne bremse helt på plads. Allerede dagen efter var jeg med i det store skiområde - først med selen på, men der gik nu ikke lang tid inden jeg kunne løbe uden den. Fart er ikke noget problem- jo hurtigere jo sjovere. Min mor råbte nu en del noget med at passe på og dreje op i bakken! Tror ikke hun helt forstår at det handler om at komme først ned til liften!?

Jeg synes det var vældig sjovt at lege skiskole- nogle gange var det mig der var læreren og nogle gange mor og far. Vi skiftedes meget godt. Jeg blev en hel haj til at løbe slalom ned i gennem figurerne på børnebakken. Vi stod på ski hver dag- dog ikke mor. Hun blev lidt syg og måtte holde en hel dags pause mens hun lå i sengen.
Nogle dage kørte jeg dog hjem sammen med en af de voksne ved 14-tiden for så var jeg lidt træt i benene- og det var vel ferie jeg var på! Solen skinnede hver dag og der var så meget sne over alt.

Vi hyggede os rigtig meget; drak masser af dejlig varm kakao og fik børnebenzin når vi holdt pause. Jeg var for resten også ude at køre snescooter sammen med min gode ven Bernhard og far. Fuld fart på op af bakkerne - sejt! Jeg ønsker mig altså sådan en!

Det var så dejligt at være på ferie sammen med dem jeg holder af - og jeg blev vist lidt forkælet.

Vi har også været en tur i Sverige sammen med mine gode venner Emma og Oliver. Deres mor og far havde lånt en ødegård i Sverige og der var masser af plads til vi kunne komme og besøge dem. Der var sne så vi legede i sneen og de voksne løb på langrendsski. Vi nøjedes med at kælke! Solen skinnede og vi grillede pølser udenfor.
Torsdag d. 5.februar 2009
Influenzaen er over mig! Suk- 8 dage med feber og utilpashed. Ingen børnehave og middagslur hver dag. Ikke særlig sjovt! Faktisk er det første gang at jeg har været syg i så lang tid i træk. Jeg har været med mor på arbejde en dag. Hun siger hun er læge, men gøre mig rask kunne hun ikke!? Nogle dage har jeg været hos Gitte & Svend og Morfar Vagn har også været her en dag og passe mig.
Jeg er blevet forkælet, men nu er jeg altså ved at være klar til at skulle i Cassiopeia igen. Jeg glæder mig rigtig meget til at se mine bedste venner igen og komme ud at lege.
God bedring til alle dem der er syge!
Januar 2009

Så blev det 2009 og vi startede det nye år hos Lisbeth & Steen i Slagelse sammen med deres børn og familien Kolding fra Holbæk, så det var en dejlig aften/nat. Olivia gik først i seng kl. 02.00 men var naturligvis klar igen klokken 8.00.
Den 3. januar fyldte Olivia 4 år og dagen blev fejret med hele familien med en masse gaver og en stor kagemand. Mandag blev det tid til at holde fødseldag i Børnehaven for alle vennerne, her bagte Olivia & mor snemandskage som var et stor hit for alle.
Så blev det onsdag og Olivia var inviteret på skiferie af farmor & farfar sammen med fætterne Nicklas & Christian og kusine Christina . Mor & far valgte også at tage med, sammen med familien Thanning som skulle have deres 2 store piger ski for første gang, så vi tog alle med Slagelse Skiklub til Klappen i Sverige sammen med 240 andre. Vi havde dejligt vejr og alle børnene blev bare så gode til at stå på ski. Vi havde en rigtig dejlig tur alle sammen, masser af skiløb, hygge & god mad.
Efter 3 uger med jul, Nytår, fødselsdag & skiferie bliver det for alvor hverdag i morgen, og vi kan nu se frem til vores ferie til Østrig senere på vinteren. 
 

Onsdag d. 24. december 2008

Julen 2008.
Juleaften blev fejret hos mormor og Moffe Vagn. Vi startede med at gå i kirke. Det var dog kun pigerne; moster, mormor, mor og mig selv. Det var sjovt at synge og det var også ok at høre ræsten fortælle en historie, men resten af tiden kedede jeg mig lidt. Bagefter hjem til mormor og Vagn. Magnus ventede der og vi så julekalender mens vi ventede på julemiddagen. Vi spiste meget mad og især ris a´lamanden var et stort hit. Jeg kom endnu engang til at spise mandlen, men fik dog alligevel mandelgaven! Efter maden tændte vi juletræet og så kom julemanden. Han bankede hårdt på døren,men jeg opdagede hurtigt at det var min mor- jeg kunne genkende hendes sko!!!! og en enkelt krølle der stak uden for nissehuen. Hun fortalte dog bagefter en historie om at julemanden ikke kunne komme så langt ud på landet og derfor havde lånt hende noget nissetøj så hun kunne hjælpe med at dele nogle af gaverne ud!
Nå,men de bor også lidt uden for byen så måske er det rigtigt!! Vi fik allesammen en masse gaver og legede nogle timer mens vi drak kaffe og spiste lækkerier. Dejlig aften!
I morgen skal jeg med mor og far til julefrokost sammne med hele min mors familie og 2. juledag er det sammen med Fars familie. Dejligt med Julen!

Onsdag d. 10.december 2008
Mor-og Olivia hyggedag!
Vi holdt begge en velfortjent- synes vi selv- fridag fra arbejde og børnehave. Startede dagen med at bage boller til far så han kunne få helt nybagte boller med på arbejde. Derefter gik turen til tandlægen. Hmmmm- Olivia var faktisk ikke særlig meget for at blotte sine flotte hvide tænder overfor denne underlige dame der skulle tælle tænder og kigge hende langt ned i halsen, men vi slap derfra uden hun havde bidt nogen i fingeren! Så tog vi på tur i byen for at finde nogle af de mange hemmelige ting som vi havde planlagt at købe. En hyggelig formiddag i Næstved centrum i flot solskinsvejr.Fandt en del af det vi skulle bruge og Olivia går meget op i det er helt hemmeligt for alle andre end os to!  Super! Frokost på café- kan nok tro hun var stolt! Det er bare så hyggeligt at kunne gøre sådan nogle ting med hende nu. Om eftermiddagen havde vi købt billetter til teater forestillingen "Jul På Jorden" Det var en julehistorie om en pige hvis mor havde så travl med arbejde og sig selv at hun ikke havde tid til at nyde hyggen og glemte alt om sin datter. De nåede heldigvis at blive "smittet" med julestemning og fandt hinanden og tiden til at hygge og julesammen. Et rigtig godt teaterstykke med et godt budskab!
Hjemme igen lavede vi havregrynskugler og kogte risengrød som er en af Olivias store livretter.
En dejlig dag sammen der giver masser af glæde og energi.
november 2008
Kap Verde 2008.
Så er vi atter kommet hjem fra en fantastisk ferie på øgruppen Kap Verde som ligger 450 km. ud fra Senegals kyst i Atlanterhavet, ca. 2 timer flyvning syd for Tenerife.
Vi havde bokket os ind på det helt nybyggede hotel Riu Karamboa, et stort sandslot som er bygget direkte på stranden med 750 værelser. Hotellet åbnede søndag hvor vi ankom mandag, så der var ingen der havde sovet i sengene eller spist af bestikket og vandet i poolen var meget nyt og koldt (til at starte med).
Olivia havde vi tilmeldt Bamseklubben som er en klub for børn mellem 3-6 år hvor de så hverdag laver forskellige ting mellem 10 & 12, det var klart det bedste for Olivia og så gav det også tid til en løbetur for mor & far, som oftest i strandkanten i bare tæer. Dejlig hårdt og varmt! Olivia er begyndt at snakke noget svensk da de fleste børn i Bamseklubben var svenske.
Vi havde det mest fantastiske vejr med masser af sol og samtidigt noget blæst / vind så det var til at holde ud. 
Vi var afsted i 2 uger og det var perfekt - vi nåede alle 3 at få slappet af og nydt turen. Hotellet var med "all inclucive" hvilket betyder at man bare henter hvad man kan tænke sig døgnet rundt, med alt var man kan ønske sig af både kager, is, øl, vand, mad, snacks & sprut.
 Heldigvis skulle Olivia jo i seng tidligt så vi kunne ikke bare sidde i baren, så som oftest gik vi i seng sammen med hende omkring kl. 21.00!! Hvem siger det ikke er hårdt at holde ferie.
Der var ikke så meget sight seeing på øen, men det var nu heller ikke det primære for denne ferie. Vi var i Sal Rei, som er hovedbyen på øen, et par gange. Her så vi hvordan lokal befolkningen bor og lever. Man kan stort set intet dyrke så alt hvad der findes på øen er importeret. Det eneste de er selvforsynende i, er fisk. Et fattigt, men meget venligt folk. 
En fantastisk ferie for os alle tre er slut og vi ser tilbage på turen til Boa Vista med glæde! Der er lagt billeder ud under hverdagsbilleder 2. 
Søndag d. 14. september 2008.
Nu er jeg en af de store på stuen i min børnehave. Jeg har rigtig mange gode venner i børnehaven og har flere gange været hjemme hos Pernille og hun har været og lege her hos mig. Det er rigtig hyggeligt at have veninder på besøg. Jeg er også startet til gymnastik. Det er hver tirsdag eftermiddag. Jeg har fået gymnastikdragt og bukser og når mor henter mig i børnehaven skifter vi tøj inden vi tager op i hallen. Det er heldigvis lige ved siden af børnehaven så vi cykler. Jeg går sammen med mange af mine gode venner. Vi er 6 piger fra min børnehavestue og det er rigtig sjovt. Chili går der også. Vi laver sanglege og  løber på forhindringsbane. Vi slår ogå kolbøtter. De voksne må ikke være med , men sidder bare og kigger på.
I går var jeg sammen med Mor og Far i Næstved Zoo. Det var en dejlig dag. Vi så slanger, lamaer, kaniner, hængebigsvin, bisonokser og meget mere. Men det mest spændende var tigrene- der var to voksen tigre, men også en babytiger på 3 måneder.
Den var ude at gå tur sammen med sin dyrepasser. Der var e stor dejlig legeplads og på den var to store hoppepuder. Mor og jeg hoppede rigtig længe. Far havde pakket frokost som vi spiste ved siden af legepladsen. Det var en dejlig dag.
Mandag d. 28.juli 2008
Ferie, ferie, ferie!

Nu er det allerede blevet hverdag igen efter 3 ugers sommerferie. Det var bare rigtig dejligt. Jeg var sammen med mor og far på ferie på Bornholm. Vi havde lånt Tom og Anne Maries sommerhus ligesom sidste år. Vi pakkede alt det vi kunne ind i bilen og tog afsted. Vi skulle køre lidt, sejle og køre lidt igen inden vi kom frem til sommerhuset. Jeg kunne heldigvis kende stedet og fandt med det samme mit værelse. 
Nede i haven har Krølle- Bølle en hule og jeg kiggede til ham hver dag, men jeg har endnu ikke mødt ham for han sover om dagen når jeg er vågen! Det siger min mor ihvert fald!

Vi lavede mange hyggelige ting; gik lange ture, cyklede- dvs. mor cyklede og jeg sad bagpå og heppede på hende. Hun pustede en del ind imellem for der er ret mange bakker på Bornholm! Min far elsker at køre på racercykel så han kørte for det meste af tiden alene- for min mor kunne ikke følge med ham!
Vi var også på stranden flere gange. Vi byggede sandslotte, spiste is, soppede, kastede med sten og badede; dvs. det var stort set kun mor der badede. Min far kan ikke lide koldt vand og jeg synes det var sjovere at se på mor end at bade selv!
Vi var også en tur i Joboland hvor vi prøvede forskellige ting; hoppepuder, rutschebaner, så på mini- zoo. Vi så trylleshow med Fætter Fjong og havde en rigtig dejlig dag.
Min far og jeg prøvede også at sove i telt. Mor ville også gerne have været med, men der var ikke plads til hende i teltet! Vi sov der hele natten og det var rigtig hyggeligt.
Vi var på Bornholm i 2 uger og da vi kom hjem igen havde vi stadig en uges ferie. Vi besøgte nogle venner, jeg var på besøg hos min veninde Pernille og legede med hende. Vi cyklede til stranden og så var jeg på weekend hos min mormor og Moffe Vagn sammen´med min fætter Magnus. Det var rigtig sjovt.
I dag har jeg igen været i børnehave og det var dejligt at se alle mine venner igen.

 
Søndag d. 15. juni 2008
Ja, ja- det sædvanlige problem- min mor og far har ikke så meget tid til at skrive og jeg må jo altså stadig ikke få installeret bredbånd og en bærbar computer legehuset, så det er godt I har god tålmodighed!
Nu er det blevet sommer! Vi har haft masser af solskin og min mor måtte i byen og købe nye shorts til mig i går for jeg har ikke nok, men det er jo heller ikke så ringe!
Jeg er glad for i børnehave. Min stue hedder Cassiopeia og min bedste veninde er stadig Pernille. Vi leget dejligt hver dag og der går rigtig meget tid på gyngerne og jeg er blevet god til at gynge på mit gyngestativ - derhjemme også. Nu er det søndag aften og jeg har haft en dejlig weekend. Fredag blev jeg hentet af Fætter Magnus og moster i børnehaven. Vi kørte så hjem til Moster og Magnus og jeg legede indtil Momor og Moffe Vagn hentede mig. Jeg skulle sove der for min mor og far var på sommerudflugt med lægepraksis- og børn var ikke inviteret!
I sidste weekend var jeg med mor og far på Fyn. Vi skulle mødes med de andre piger fra Kina og deres forældre. Vejret var meget varmt og vi boede et dejligt sted med geder, heste og springvand i haven hvor vi kunne få kølet fødderne ned- for det var meget varmt! Det var rigtig sjovt at lege med de andre piger og jeg håber vi snart skal ses igen. Vi spillede fodbold, kørte i mooncars, gyngede og spillede golf.

Nu varer det kun et par dage før min far har fødselsdag. Det betyder faktisk også at det er 2 år siden d. 18/6 jeg blev døbt! Selv samme dag skal jeg sammen med mor til ørelægen. Jeg skal snuse i en maske og sove der lidt tid. Når jeg vågner får jeg vingummi og så skal det nok gå det hele. Det er noget med noget væske i mellemøret og så skal der lægges et lille plastikrør gennem trommehinden- nå, men det går nok. Mor siger jeg har prøvet det før, men jeg kan ikke så godt huske det. Min mor har derfor fri et par dage i denne uge så vi kan få klaret både det med Fars fødselsdag og drænene! Nu varer det heller ikke så længe inden det er sommerferietid. Vi skal til Bornholm i sommerhus som vi plejer og det glæder jeg mig meget til.
April 2008.
Foråret er kommet og det er mit flotte legehus også! Jeg har ventet spændt i flere uger og i går kom det så endelig. Det blev sat af i carporten og i dag kom der så en stor kran der løftede det ind over hækken så vi kunne sætte det på sin plads i haven. det er rigtig flot og jeg har flyttet mine ting derind. Jeg synes bare der mangler en seng for jeg kunne godt tænke mig at sove derude når det bliver sommer!
Den anden dag cyklede jeg selv hele vejen til børnehaven. Jeg er blevet rigtig god til at cykle - jeg kan bare ikke så godt lide når det går ned ad bakke- så vil jeg hellere stå af og gå!
Jeg er blevet rigtig glad for at gå i Cassiopeia- min bedste veninde Pernille og jeg leger sammen næsten hele dagen. Jeg har også været på besøg hos Pernille og hendes storesøster Laura. Jeg var der en hel formiddag og vi legede og hyggede os alle tre- hendes mor er rigtig sød og lavede mad og popcorn til os.
Næste gang er det Pernilles tur til at lege hos mig- og så skal vi holde housewarming i legehuset med pølser og saftevand. Det bliver rigtig sjovt!
Søndag d. 6/4 2008
Gymnastikopvisning- Påskeferie og Diamantbryllup.

Lige inden Påskeferien begyndte var vi til gymnatsik-opvisning- dvs. Mor og jeg gjorde gymnastik mens far, mormor og fætter Magnus så på- sammen med en masse andre mennesker jeg ikke kendte. Det var rigtig sjovt! Mor og jeg har gået til gymnastik sammen med Chili og hendes mor hele vinteren. Vi har haft det rigtig sjovt; løbet, kravlet i ribber, hoppet og lavet forskellige lege. Til gymnastik-opvisningen havde vi fine dragter på og vi skulle gå ind på en lang række. Jeg var rigtig dygtig og gjorde lige som jeg skulle. Min mor var meget stolt af mig!
Bagefter hyggede vi os sammen med Mormor og fætter Magnus og vi fik en is!

Så blev det Påskeferie- Børnehaven var lukket og den første dag skulle jeg med far på arbejde. Vi kørte meget langt og havde madpakke med. Jeg så nogle af de nye busser som lige var kommet til Danmark. De skulle være klar til 1/4. Jeg var ude at køre en tur sammen med Far og det er super sjovt at køre bus!
På vejen hjem kørte vi op til en mand som havde lovet Far at bygge et legehus til mig! Jeg glæder mig bare så meget til det bliver færdigt. Det er sort og hvidt med postkasse, vinduer og en altankasse til blomster. Jeg har besluttet at Far og jeg skal sove derude når det bliver sommer! Jeg tror det bliver færdigt om 2 uger. Nu mangler Far bare lige at lægge sten i haven og grave ud til det!
Resten af Påskeferien slappede vi af herhjemme. Vi legede i haven, cyklede ture, fodrede ænder og slappede af. En dag var vi hos Mormor og Moffe Vagn sammen med Moster og fætter Magnus. Vi fik dejlig mad og skulle lede efter påskeæg.
Vi besøgte også Farmor og Farfar sammen med faster Gitte, Christian, Christina og Nicklas. Vi gik en lang tur hen til legepladsen og vi fik dejlige Påskeæg! Jeg elsker Påske!


I sidste uge var vi til en meget stor fest hos Oldemor og Oldefar. De havde været gift i rigtig mange år og holdt diamantbryllup. Det var en dejlig fest. Alle mine grandfættrte og grandkusiner var med og vi sad ved et meget stort bord og spiste dejlig mad. Til dessert fik vi en kæmpe stor is og vi legede og hyggede os. Efter maden var der en mand som spillede- og så dansede vi alle sammen. Det var en dejlig aften. 
uge 9 2008
Lørdag den 22. februar startede med at vi tog til oldemors 80 års fødeselsdag i Ringsted kl. 10.00. Her legede jeg meget med fætter Magnus og de andre børn. Da festen sluttede tog mormor med hjem til Næstved og vi pakkede bilen og kørte til Weissbriach i Østrig. Vi kørte hele natten, men da jeg havde 39 i feber sov jeg heldigvis det meste af vejen.
Næste morgen mødtes jeg en masse menneske som var kørt med bussen til Østrig, bla. farfar & farmor var med.
Så nu skulle der rigtig stås på ski; vejret var lige en tand for varmt, men hellere det når jeg rigtig skulle øve mig end at jeg frøs. Som I kan se så øvede jeg mig med løb om aftenen gennem hele hotelværelset- iført hule og undertøj, hvor kommer den energi dog fra!
Vi havde en rigtig dejlig uge og jeg blev faktisk ret godt til at stå på ski. Vi havde lånt en sele og så skiftedes mor, far, mormor & farfar til at køre efter mig for at holde farten nede, jeg var god til at holde balancen og ville meget gerne "gå på ski" som jeg kalder det.
Jeg har lagt en del billeder ud på siden- nu ikke noget med at grine!!
Ellers er det blevet hverdag igen og i den kommende weekend skal jeg til Jylland for at besøg Sophie & Emil, deres mor, Anette holder reception i hendes nye lægepraksis.
Mandag d. 4.februar 2008

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have.........
                                                            
Nu er jeg blevet en stor pige. Jeg startede i børnehave i fredags. Det er stadig i "Busters Verden", men nu hedder min stue "Casiopeia". Her går der børn på 3 og 4 år. Der er også en del flere børn end i vuggestuen, men indtil videre synes jeg det er rigtig sjovt. Jeg er heldigvis flyttet sammen med mine to gode legekammerater Pernille og Alberte og vi leger meget sammen.
I går var jeg til fastelavnsfest på brandstationen sammen med Morfar og Bedste Ruth. Moster, Magnus, Simon og Janni var der også. Som I kan se på billederne var jeg klædt ud som bi. Det var rigtig sjovt selv om det larmer meget når man slår "Tønden af katten." Min fætter blev både kattekonge og kattedronning og det synes jeg var ret sejt! da vi var færdige fik vi fastelavnsboller.
Dagen efter holdt vi fastelavnsfest i børnehaven.
 

fredag d. 18. januar 2008
Så kom dagen hvor mor skulle holde reception i lægehuset, sammen med hendes nye kollega Tom samt Henrik der jo er gået på pension. De havde rigtig inviteret en masse mennesker, som alle kom for at hilse på dem alle tre. Jeg har lagt lidt flere billeder ind fra receptionen under hverdagsbilleder. Som I kan se var både mine venner fra Varde, Sophie & Emil kommet og naturligvis fætter Magnus, vi hyggede os rigtig specielt til sidst hvor der ikke var så mange menesker. Vi spiste en masse slik og legede med legetøjet i venteværelset.
I sidste uge var jeg sammen med far, farfar, farmor, fætter Nicklas & fætter Christian taget på skiferie med bus helt op til Kláppen i Sverige, vi kørte hele natten inden vi kom op i sneen. Vi havde 3 dejlige dage i sneen og på ski inden vi igen skulle køre med bussen hjem. Jeg kunne selv løbe på ski også uden at falde - når bare far & farmor var i nærheden, men jeg tror det var lidt hårdt for far og hans ryg.
Jeg har også lagt lidt billeder ind fra vores skiferie.
Jeg er også begyndt at gøre klar til at skulle starte i børnehave her d. 1.februar.  Jeg har været på besøg flere gange, og jeg skal heldigvis starte sammen med Pernille og Alberte som jeg kender fra vuggestuen. 
Fredag d. 4.januar 2008

                  JUL - NYTÅR - OG FØDSELSDAG!
Vi har holdt mange fester siden min mor skrev sidst. Først var det Jul. Rigtig dejligt! Vi holdt juleaften hos Farmor og Farfar sammen med min faster, 2 fætre og min eneste kusine. Dejlig mad- især ris a`lamanden var jeg ret vild med- og tænk jeg fandt mandelen!
Vi dansede omkring juletræet- og tænk hvem der kom på besøg! Julemanden! Ho,ho, ho - han havde en stor sæk med hvor der var gaver til os alle. Til gengæld havde jeg pakket alle mine sutter ned i en pose, tegnet en tegning på den og afleverede som det første posen stolt til julemanden og proklamerede at de var til de små babyer der ikke har nogle. Jeg har kun savnet dem een gang siden, nemlig på vej hjem fra juleaften hvor jeg var meget træt og mente at julemanden skulle komme tilbage med dem. Jeg fik mange fine gaver bl.a en motorcykel, et løbehjul og en ny kjole. Jeg fik en stor hest man kan sidde på og som kan sige "hestelyde". Jeg fik også en cd-afspiller med mikrofon- og jeg er rigtig god til at synge meget højt i den!!!!!
Juledag var vi til en meget stor julefrokost sammen med alle min mors mostre, morbrødre, tanter, kusiner og fætre. Min oldemor og oldefar, moster, fætter Magnus, mormor og morfar Vagn var der også. Vi legede i mange timer og de voksne spiste alt for meget mad- og drak øl og snaps!
2.juledag var vi igen til julefrokost sammen med fars familie. Også der blev leget, men vi var meget trætte så vi kørte tidligt hjem.

Mellem Jul og Nytår var vuggestuen lukket så jeg var hjemme sammen med mor. Vi brugte meget tid på at sætte mors nye kontor istand og det var sjovt at være med til at male og rode op!!! Jeg er ikke sikker på de voksne var helt tilfredse med min hjælp!!
Nytårsaften havde vi besøg af mine gode venner Emma og Olivia. De kom sammen med deres forældre og så kom min søde moster også. Vi legede med alt mit legetøj og hyggede os. Vi fik livretter, is og var ude at skyde krudt af. Det var ret sjovt!

I går var det min fødselsdag. Jeg blev 3 år. Havde aftenen i forvejen besluttet mig for at jeg ikke længere bruger ble om natten så det meddelte jeg mine forældre! Jeg er jo en stor pige nu- og derfor ingen sut og ingen ble. Sådan er det bare!
Jeg havde en dejlig dag- fik fine gaver, masser af breve med posten og fødselsdagssang. Min mor og far kom hen i Tryllehatten med snemandskage og frugtspyd. Snemanden havde snebolde med og indeni dem var der vingummi. Mine kammerater sang for mig og råbte 3 hurraèr. Vi spiste meget kage og drak hyldeblomstdrik inden jeg tog hjem sammen med mor og far. Om aftenen kom der gæster. I dag var det Morfar og Bedste ruth, min faster Gitte og Nicklas, Christian og Christina samt farmor og farfar. Vi spiste god mad og lagkage- uhm!

Jeg glæder mig til at lege med alle de nye ting jeg har fået. Min mor er lidt bekymret for nu er der snart ikke plads til mere på mit værelse. Har sagt til min far at vi bare kan bygge ud!
I morgen skal vi holde mere fødselsdag og min mormor har lovet at komme med en lagkage.

Søndag d. 23. december 2007

Decemberferie ved Virksund i Jylland..

 

Endelig en fornuftig beslutning fra min mor og fars side! Min far og jeg sad en dag og liggede på nettet mens min mor var til møde og det resulterede i at vi lejede et sommerhus ved Virksund lige ud til Limfjorden. Vi tog af sted lige efter vi havde været til min fætter Magnus´ 6 års fødselsdag.

Vi var bare os tre og havde lejet et helt nyt sommerhus med god plads og boblebad på badeværelset. Jeg var egentlig ikke så begejstret for det i starten, men efterhånden synes jeg det var helt ok.

Vi var på juleindkøb i Ålborg, havde besøg af Jesper, Anette og Sophie i 2 dage. Det var dejligt at lege med Sophie - og hun havde en fin cykel med til mig med støttehjul og det hele. Nu fylder jeg snart 3 år og så er det ved at være tid til at kunne køre på en rigtig cykel.

 

Vi var også på Hvidsten Kro ved Randers. Der spiste vi frokost og det synes jeg var rigtig spændende. Jeg fik fiskefilet og spiste næsten 2 store stk.  Det var et meget gammelt hus med en masse spændende ting.  Min far fortalte en historie fra 2. Verdenskrig hvor der her på kroen var noget der hed modstandsbevægelsen der holdt til.

 

Ellers lavede vi ikke så meget, dvs. vi hyggede os, lavede konfekt, havregrynskugler, gik lange ture, var ude at løbe og cykle. Vi lavede puslespil, legede med perler og så Rasmus Klump og julekalender. Det var rigtig dejligt at være sammen med min Mor og Far en hel uge uden at skulle i vuggestuen hver dag. Nissen kom også heldigvis også helt herover hver morgen så det var ikke noget problem at komme  op om morgenen! Det er så dejligt at stå op til en ny og spændende gave hver morgen. Sådan skulle det være året rundt!

Jeg er holdt op med at bruge ble mens vi holdt ferie. Det er dejligt at slippe af med den og jeg er rigtig dygtig til at sige til når jeg skal på toilettet.

Nu skal jeg snart i børnehave. Det bliver i slutningen af januar efter jeg er fyldt 3 år. Jeg glæder mig, men kommer nok også til at savne mine venner i vuggestuen.

    

Lige om lidt er det Jul!!!

Jeg har haft besøg af nissen hver morgen i hele december og han har haft mange fine ting med til mig. Jeg kommer virkelig til at savne ham efter jul!

Vi skal holde juleaften hos min farmor og farfar sammen med min faster, mine 2 fætre og min kusine.  Jeg håber Julemanden kommer forbi for jeg har pakket mine sutter ned i en pose som jeg vil give ham. Jeg bruger dem nemlig ikke mere.

I går var min mormor og Moffe på besøg. Jeg fik julegave af dem og det var et løbehjul. Fantastisk!! Jeg har løbet rundt i huset på det hele dagen og det stod ved siden af min seng da jeg skulle sove til eftermiddag. Det skulle jo også sove!!

Jeg glæder mig meget til i morgen- bare hygge og så gaver og god mad. Ju-huu!

 

Mine forældre og jeg ønsker jer alle en Glædelig Jul og et godt Nytår. Håber I kigger forbi min hjemmeside igen i 2008!

Søndag d.18.november 2007

2 års komme-dag!

I går havde Olivia 2 års komme-dag. Det er utroligt at tænke sig at vi for 2 år siden sad på et hotelværelse i det sydlige Kina, tusindvis af kilometer herfra og forsøgte at finde ud af hvornår Olivia var sulten og hvordan hendes hverdag var vant til at forme sig, så vi på bedst mulig vis kunne lære hende at kende. 
Hun har været et fantastisk menneske; lærte os ret hurtigt at kende og har i den grad accepteret os og ladet os komme ind til hende. 
Hun er kvik og møder verden med åbne arme. Er en glad og imødekommende pige, der elsker at komme ud sammen med os og lære nye ting at kende. Hun er en meget kærlig pige. Elsker knus og kram som hun gerne deler ud af til dem hun kender og holder af. 
Vi fejrede dagen hjemme. Slappede af og hyggede os. Mor og Olivia tog en tur i byen om formiddagen hvor hun fik lov at vælge en gave i en lille legetøjsbutk. Hun valgte noget legemad i træ; flødeboller, vingummibamser og  æg i æggebakke- og jeg må sige, hun har stort set leget med det alle hendes vågne timer siden vi kom hjem med det.
Olivia fik lov at vælge hvad hun gerne ville have til aften; hun bekendtgjorde at hu gerne ville på restaurant og spise pizza, så vi tog på italiensk restaurant og spiste pizza. Det var rigtig hyggeligt og vi nød det alle tre.
Vi føler os utroligt priviligerede over at have fået Olivia. Hun har været den største gave vi har kunne få og vi nyder hver eneste dag vi har sammen med hende.

Mandag d. 4. november 2007

Hallo!!!!

Nu er det endelig lykkedes mig at få min mor og far til at skrive igen. De er lidt sløve, men ikke desto mindre oplever vi mange ting og det er nok mest derfor de ikke har så meget tid!

 

Jeg prøver lige at huske tilbage;

 Jeg går stadig væk til gymnastik hver mandag sammen med Mor, Chili og hendes mor. Det er supersjovt og Chili og jeg løber fra den ene ende af gymnastiksalen til den anden rigtig mange gange. Vi kan kravle hele vejen op i ribberne og ned igen. Jeg har faktisk også lært at stå på hænder!

Jeg har været på ferie hos Farmor & Farfar i hele 4 dage, da Mor og  Far var taget med mors arbejde til Rom, hvor de havde en dejlig tur med masser af solskin og 25 grader. Det var dejligt at blive forkælet i hele 4 dage. Jeg var med Farmor på besøg på fætter Nicklas´ skole. Han går i 0`te klasse og det så ud til at være rigtig sjovt. Det næste skridt jeg tager er, at jeg indenfor de næste par måneder skal rykke op i børnehave for jeg er nemlig blevet en stor pige!

 

Jeg har været på weekend hos Mormor og morfar Vagn. Mor og Far skulle til fest så jeg blev forkælet der. Var ude at gå lang tur, fik læst historie og legede med min moster.

 

For nogle uger siden var vi på besøg hos Victor og hans mor og far. Der var også 2 andre piger fra Kina, en lille pige fra Vietnam og Victor der er fra Thailand og så selvfølgelig deres forældre. Det var rigtig sjovt og vi legede fint sammen.

 

I den uge der lige er gået er min mor blevet færdig som speciallæge i almen medicin. Derfor kom alle mine bedsteforældre på besøg sammen med nogle af min mors kolleger og min moster og fætter Magnus. Det var en dejlig aften.

 

I fredags var vi til fødselsdagsfest hos min morfar. Han blev 60 år og til hans fest kom der en masse mennesker som jeg aldrig havde set før- og selvfølgelig mange som jeg godt kendte. Der kom også nogle brandbiler, ikke fordi der var ildebrand, men fordi min morfar er brandmand! Der var en rigtig god dag og jeg spiste en masse kager og slik!

 

I dag har solen skinnet hele dagen og Mor og jeg startede med en løbetur i skoven i formiddag mens far var ude at cykle lang tur.  Jeg elsker at komme med i skoven. Mens Mor puster og skubber løbevognen sidder jeg og synger, spiser rosiner og kalder på skovtrolden. Det er dejligt! I eftermiddags var vi alle tre i en skov hvor vi gik en tur og så på mange blade der var faldet af træerne. Det er så dejligt at komme ud i naturen og lege. Jeg er meget nysgerrig i øjeblikket og min yndlingssætning er ” Hvad er det” og ”hvorfor det”, så Mor og Far har nok at gøre med at finde nogle gode svar!

 

Nu starter en ny uge- og jeg er meget glad for min vuggestue Tryllehatten, så jeg glæder mig altid til at komme af sted og lege med mine små veninder.

 

19. September 2007
I dag har jeg gået i vuggestuen Tryllehatten i 1 år. Jeg er nu en af de store og har også fået en veninde. Hun hedder Pernille og vi leger sammen hver dag i vuggestuen. Det varer nok ikke så længe inden vi skal i børnehave. Der er kommet nogle helt små børn i vuggestuen og de er rigtig søde. Jeg kan vældig godt lide babyer.
Jeg er startet til gymnastik sammen med min anden veninde Chili. Det er super sjovt. Vi løber, hopper og har det rigtig sjovt. Jeg håber også at vi snart skal lave noget med at slå kolbøtter- for det er jeg god til!

Min far er ude at rejse i øjeblikket så mor og jeg hygger os herhjemme. Jeg forsøgte ellers at få ham til at blive hjemme;
"Jeg tager til Tyskland nogle dage ,Olivia- nej, far Tyskland er lukket!" Men det hjalp ikke rigtig noget.
I morgen kommer min fætter Magnus og moster og de skal hente mig i vuggestuen så jeg må hellere se at komme i seng!
Søndag d. 26. august 2007

Nul huller! 
I sidste uge har jeg været rigtigt til tandlægen for første gang.Tandlægen hedder Hans og er rigtig flink. Jeg fik lov at sidde hos mor og så skulle han kigge på alle mine tænder. Det måtte han gerne og han fik også lov at undersøge dem for huller. Jeg var ret dygtig- sagde han! Da vi var færdige fik jeg en Teletubbies tandbørste og en Postmand Per tandpasta. Ikke dårligt. Jeg holdt stolt fast i begge dele hele vejen på cyklen over til vuggestuen.
Her i weekenden har jeg været i BonBonland sammen med Mor og Far. Det var Fars arbejde der havde arrangeret en udflugt som vi var med på. Det var super sjovt. Jeg prøvede en masse ting; sprutten, Leofarterne, karuseller, hoppepuderne, sejltur på De Syv Verdenshave, cyklede på vandcykler og legede på sørøverstien. Vi havde madpakker med som vi spiste inden vi så teater med Peter Drillepind og alle hans venner. Det var rigtig sjovt. Jeg klappede og sang med på de sjove sange. inden vi var på restaurant så vi koncert med Anna David i det store telt. Super fedt!
Vi spiste selvfølgelig også is og det var en rigtig dejlig dag vi havde.
I dag har min moster været på besøg. Vi har leget og hygget os. Jeg elsker  når hun kommer og besøger mig for hun er bare så sød. Desværre var fætter Magnus ikke med.
 

august 2007

Sommerferie på Bornholm.

 

Pu-ha- sikke en tur derover. Det blæste en del og jeg fik det rigtig skidt på færgen. Var lige ved at kaste op, så jeg sagde til Mor og Far, at det der med at sejle har jeg ikke lyst til at prøve igen!

Sommerhuset ventede og jeg kunne med det samme kende det. Jeg gik lige ind i det lille værelse, hvor jeg sov sidste år og fortalte straks mor hvor min rejseseng skulle stå! Hvem siger at små børn ingen hukommelse har?!

De første dage var vejret lidt blandet så vi cyklede nogle ture, kørte lidt rundt og så bl.a Tropeland hvor der var mange flotte sommerfugle og nogle enkelte andre dyr at se på. Jeg synes det var sjovt at puste til de sommerfugle, der sad på blomsterne så jeg kunne få dem til at flyve.

Bornholm har mange klipper og vi har gået nogle lange ture af små hyggelige stier- det med at sidde i klapvognen gider jeg ikke så jeg har gået mange kilometer på mine små ben og har klatret på mange klipper. Det har været super dejligt.

En dag var vi i ”Bamsehuset” og jeg fik helt selv lov at vælge den bamse blandt mange hundrede jeg allerhelst ville have. Jeg valgte en sød kanin og den har jeg stort set leget med siden.

En dag besøgte vi en bondegård der så ud som for ca. 200 år siden. Der var mange dyr; frilandsgrise, køer, kalve, høns og en hane der gik rundt mellem os. Der var katte, kaniner og heste og det var rigtig sjovt at klappe alle dyrene. Vi smagte mælken der kom lige fra koen. Efter nogle dage blev det godt vejr så vi kunne komme på stranden. Mor og jeg var i vandet, men det var issss-koldt! 

Min far havde sin racercykel med på ferie og han var på mange cykelture mens mor og jeg hyggede os med andre ting. Han har kørt hele Bornholm rundt flere gange ! Sejt mand!

I haven ved sommerhuset havde vi hver dag besøg af en stor påfugl der gik rundt på terrassen og græsplænen. Der var også fasaner, en hare og masser af fugle. 

Da vi havde været der en uge kom Mormor, Moffe, Moster og fætter Magnus også en tur til Bornholm. De boede ikke så langt fra os så vi besøgte hinanden flere gange og var bl.a i Jobo-Land sammen. Der sejlede vi, gyngede og legede næsten en hel dag. Det var super sjovt og Magnus og jeg vil meget gerne derhen en anden gang. 

 

Vores sidste feriedag blev brugt sammen med mine 2 veninder Sandra & Chili og deres forældre som var på besøg.

fredag d. 20. juli 2007

Fredag den 20. juli 2007.

 

Det blev dagen hvor vi måtte sige farvel til vores elskede Luffe, som i næste måned ville være fyldt 15 år. Vi havde sammen med mormor & Vagn besluttet at Luffes sidste timer skulle komme i hans vante omgivelser, så derfor besøgte dyrlægen Luffe og ikke omvendt. Det var dejligt at se hvordan Luffe tog i mod Olivia da vi kom. Moster & fætter Magnus hentede Olivia inden dyrlægen kom, så de tog over til Moster for at spise aftensmad. Det bliver svært for Olivia næste gang vi besøger mormor & Vagn, for hvor er Luffe!!??

I morgen skal mor & jeg til 3 års fødselsdag hos Noah så det bliver rigtigt dejligt og sikkert med masser af kage mm.

Vi starter ferie i næste uge og det glæder jeg mig meget til. Vi skal igen i år til Bornholm hvor vi skal bo i sommerhus ved Allinge/Sandkås.

Juli 2007

Sommer, sommer og sommer!

Det er rigtig dejligt at kunne løbe rundt i bare tæer – og plaske i de mange, mange vandpytter der har været den sidste tid.

Vi har holdt sommerfest i ”Busters Verden” og næsten alle børnene sammen med deres forældre var med. Vi legede en masse lege og så kom der et orkester og spillede musik så vi kunne danse og lege.  Det var super sjovt!

 

Min mor var på Island i 4 dage i juni måned så jeg hyggede mig hjemme med Far. Mor var lidt bekymret da hun skulle af sted for det var først gang hun skulle være væk fra mig så længe. Det gik rigtig fint for os alle tre. Mor lærte en masse nyt- og hun havde gaver med hjem til os. Far og jeg hyggede os rigtig og var bl.a i ”Fantasyworld” sammen. Der kiggede vi på de elektriske dukker, var i biografen, pustede glas, lavede bolsjer og spiste på restaurant. Det var en herlig dag.

 

Mange af mine legekammerater fra ”Tryllehatten” holder ferie lige nu så vi er kun 4 børn i vuggestuen. Vi leger og hygger os sammen med de andre børn fra ”Pottemånen”.

Derhjemme leger jeg rigtig meget i haven når det ikke regner. Jeg drøner rundt på min 3-hjulede cykel og min politimotorcykel! Nogle gange cykler mor, far og jeg en lang tur. Min mor har lige købt en flot ny cykel og jeg elsker at sidde bag på. Så synger jeg min yndlingssang som er ”Bro, bro brille.” og hilser på alle dem der kommer forbi.

 

Jeg har endnu ikke været i vandet og bade i år, men jeg regner med at skulle bade og lege ved stranden når vi skal på sommerferie. Vi skal til Bornholm om et par uger i sommerhus. Vi skal bare være os tre det meste af tiden. I tre dage kommer Mormor, Moffe, Fætter Magnus og Moster også til Bornholm. De skal bo et andet sted, men vi skal helt sikkert være sammen og hygge os.

 

 

Torsdag d. 24. maj 2007
La Santa, La Santa , La Santa Sport! Den sang er jeg bare blevet rigtig god til at synge med på!
Vi har været en uge på La Santa Sport sammen med farmor, farfar, faster, og mine to fætre og kusine. Vi fløj i næsten 5 timer hver vej - og det synes mor og far var meget langt, vist nok mest fordi jeg var lige så urolig som en myre! Men ikke desto mindre kom vi både frem og tilbage uden de store problemer.
På La Santa Sport boede vi i hver sin lejlighed og det var rigtig hyggeligt at kunne gå på besøg hos hinanden. Vi lavede en masse sport hver dag og badede mange gange i den meget store swimmingpool. Hver morgen gjorde vi morgengymnastik. Det var vældig sjovt at starte dagen med at tage gymnastiktøj på og stå ved den store pool og svinge med armene og løbe rundt. Efter gymnastikken gik jeg med til bageren sammen med farfar eller far mens mor og farmor løb tur med en masse andre. De løb alt for stærkt til at jeg kunne få lov at være med! Nogle dage lånte vi cykler og var inde at handle og nogle dage lånte mor en babyjogger så hende og jeg kunne løbe tur mens far cyklede tur på racercykel eller mountainbike sammen med fætter Christian eller farfar.
Om eftermiddagen var vi tit ved poolen og fætter Nicklas og jeg legede rigtig godt. Selv farfar badede i poolen og det plejer han ellers aldrig at gøre! Vejret var rigtig dejligt selv om det blæser meget dernede og nogle dage skinnede solen ikke så meget. Jeg har spurgt mor og far om vi ikke snart skal derned igen for det var bare så sjovt! Der er en masse gode billeder derfra som vi har sat ind.
Onsdag d. 9. maj 2007
Tiden flyver afsted- og vi har fået lidt mere at se til efter min mor d. 1/5 fik nyt arbejde. Vi kører afsted kl. 7.20 om morgenen og er tit først hjemme efter kl.16. Og så kan jeg ikke holde nogen fridage sammen med min mor i løbet af ugen. Det er lidt surt, men der er vist ikke noget at gøre ved det. Mor arbejder i en lægepraksis nu og det er hun rigtig glad for. Hun har lovet mig at jeg får mit eget lille hjørne med bord og stol når mor køber en praksis selv!
Lige nu glæder vi os alle tre rigtig meget til på fredag hvor vi skal på ferie. Vi skal til Club La santa sport på Lanzarote sammen med min farmor, farfar, Faster Gitte, Christina, Christian og Nicklas. Jeg har fået nye "løbesko", træningstøj og badedragt så jeg er bare klar!

I slutningen af uge 21 har mor og far lovet at der er en reportage og billeder derfra.
Torsdag d. 26.april 2007

I går fik jeg lagt dræn i begge ører hos ørelægen! Jeg har haft ondt i ørerne rigtig mange gange og ørelægen havde sagt til min mor at jeg burde have dræn i for der var masser af væske i mellemøret! Mor tænkte lidt over det og endte op med, at det var den bedste løsning - så igår skulle det være. Jeg måtte ikke få morgenmad- og det er ikke sjovt eftersom jeg skal have morgenmad hurtigt efter jeg er vågnet! Mor vækkede mig derfor kl. 03.00 og havde lavet dejlig grød til mig og vi hyggede os med natmad! Om morgenen forsøgte mor og far mange gange at forklare mig at jeg ikke måtte få noget at spise eller drikke, så istedet fik jeg lov at se morgenTV og vi hyggede os.
Hos ørelægen fik jeg en maske hen over hovedet og faldt ret hurtigt i søvn. Jeg mærkede ingenting og efter ½ time kunne vi køre hjem igen. Resten af dagen hyggede vi os og legede. Mormor og Moffe kom en tur forbi og det var dejligt at se dem.
Jeg var meget træt og faldt i søvn allerede kl. 18.30!

Påsken 2007
Så blev det påske og jeg skulle rigtig på påskeferie sammen med mor & far. Far havde ferie mens mor arbejdede mandag til tirsdag og så skulle vi til Jylland tirsdag middag for at besøge Maja, faster Kirsten & Henry samt Esben & Lise.
Desværre ringede mor hjem tirsdag morgen og sagde at hun var syg og vi måtte blive hjemme fra Jylland de 2 første dage, så vi måtte aflyse vores besøg hos Maja samt Kirsten & Henry.
Så blev vi atter friske og kunne bevæge os mod Jylland hvor Esben & Lise ventede med dejlig mad, samt de 3 hunde Victor, Bertel & Albert (som hele tiden ville kysse mig) og 2 heste som var meget store. Efter en meget hård nat specielt for mor & far spiste vi morgen mad og vendte atter næsen mod Sjælland. Jeg havde igen fået ondt i ørene og mellemørebetændelse for 3. gang på 1 måned!!
Resten af Påsken besøgte vi Moster og fætter samt farmor og farfar. Det var dejligt at se alle dem jeg kender og holder af og vi hyggede os sammen og spiste masser af dejlig mad. Det var superdejligt vejr de fleste dage så vi var en del i haven og jeg synes det er dejligt at komme ud og lege i sandkassen og på gyngen igen.

I weekenden inden Påske var jeg i Lalandia sammen med min mormor og Moffe Vagn, Moster og fætter Magnus og så selvfølgelig min mor og far. Vi boede der tre dage og det var så sjovt for vi var i badeland og legeland flere gange. Der var nogle store rutschebaner som vi prøvede flere gange. Jeg kunne dog bedst lide de små rutschebaner i det varme bassin.
Fætter og jeg prøvede også de store trampoliner. Man kunne hoppe rigtig højt og lave kolbøtter i luften.

I dag har jeg været på besøg hos min veninde Chili. Hun har et stort legetårn i haven som hendes far har bygget til hende og en stor trampolin. Det er så sjovt at lege med de ting og vi grinede og havde det sjovt. Bagefter fik vi kage og saftevand i haven.  
 
29. marts 2007
"Oppe i Norge, der boede tre trolde; troldefar og troldemor og lille Olle bolle"
Jeg har ledt efter dem og kaldt på dem, men jeg fandt dem ikke!
Til gengæld legede jeg en hel masse i sneen og på den legeplads der var ved skiområdet.
Far havde købt et par fine plasticski til mig da han var i Østrig og han var meget entuasistisk da han den første morgen fandt dem frem og forsøgte at overtale mig til at tage dem på - og så gå med hen på børneskibakken. Glem det, far! "Tag dem af!" var min eneste kommentar! Jeg synes ikke det var specielt spændende det der med at stå på et par brædder, men det var rigtig hyggeligt at kælke og lege i flere timer på legepladsen.
Vi boede i en hyggelig hytte og der var en dejlig sauna. Den kunne blive rigtig varm og det var sjovt at lege derinde - også når den ikke var varm. Vi boede sammen med to af mine bedste venner; Emma og Oliver og deres mor og far
 . Vi legede rigtig godt og hyggede os sammen når de ikke var på skiskole. Vi fik læst historier, tegnede og legede med vores dukker. Det var rigtig dejligt. Når vi alle - både voksne og børn var kommet hjem fra skibakken og legepladsen fik vi popcorn og saftevand.
Vi sejlede til Norge og det var rigtig dejligt. Min mor og jeg var nede i svømmehallen og lege, vi spiste på restaurant og hyggede os i supermarkedet- især da jeg havde fundet en pose slik, åbnet den og spiste løs af den uden far kunne nå at stoppe mig!     
 
Efter en dejlig uge i Trysil kørte vi hele vejen hjem i bil. Mor og far var meget spændt på hvordan det skulle gå med mig på bagsædet, men jeg synes nu det var ok at køre langt så jeg hyggede mig bare med mine bøger, Cirkelinefilm og med at drille mor lidt.
Jeg er helt sikker på jeg gerne vil med på skiferie en anden gang.
Tirsdag d. 6. marts 2007
Så er vi ved at være klar til skiferien! Dvs. min mor og far er vist begyndt at pakke lidt mens jeg ligger i sengen med meget høj feber! Øv!
Mange af mine venner i vuggestuen er også syge og så blev jeg vist smittet.
Mor siger det ikke er noget alvorligt jeg fejler, men at jeg skal blive hjemme indtil jeg har det godt igen. Det er nu også rigtig hyggeligt at være herhjemme sammen med enten mor eller far. Jeg får lov til at lave lige det jeg har lyst til- næsten da! Og så får jeg masser af æblejuice og yoghurt- min yndlingsmad!
På lørdag tager vi til Norge. Vi skal sejle derop med en meget stor færge og når vi skal hjem skal vi køre hele vejen; så langt har jeg aldrig prøvet at køre før! Vi skal bo sammen med nogle af mine bedste venner; Emma og Oliver så vi skal rigtig lege og hygge os.

Jeg har øvet mig lidt på det der med at stå på ski, men mest inde i stuen! 

Nu håber jeg bare at der er rigtig meget sne så vi også kan bygge en snemand!
Fredag d. 23.februar 2007

Ju-huu - snevejr igen!!
I går blev jeg trukket på min kælk hele vejen op til vuggestuen. Det var rigtig sjovt - jeg tror dog at Far synes det var lidt hårdt for ham.
I sidste uge var Mor og jeg alene hjemme for Far var på skiferie i Østrig. Det gik rigtig fint og jeg hyggede mig rigtig med mor. Nogle gange er det dejligt at være alene med den ene for så b´liver man lidt forkælet! Nogle af dagene var Mor og jeg på besøg hos Mormor og Moffe. Moster og Magnus var på besøg nogle gange og det er så dejligt at lege med Magnus. Han kan en masse sjove tricks som jeg hurtigt lærer.
Den ene dag var vi en tur i svømmehallen og det elsker vi.
Det har også lige været fastelavn. Jeg var kat! Jeg slog katten af tønden to gange, dvs. første gang som var på Brandstationen sammen med Morfar og Bedste, var jeg lidt sløj så der så jeg bare på. Anden gang var i vuggestuen og det var vældig sjovt selv om det larmer lidt. Vi spiste fastelavnsboller og drak saftevand.
Jeg er blevet superglad for vuggestuen. Løber selv ind på stuen om morgenen og nogle gange glemmer jeg næsten at sige farvel til mor eller far. 

onsdag d. 7.februar 2007
Min mor og far siger det er vinter, men det er ikke meget sne jeg har set i år. For 2 uger siden var der en lille smule i haven og jeg forsøgte at lave en snemand sammen med min mor. Det er ikke nemt at lave snebolde så dem lavede mor for mig og så samlede jeg dem sammen og prøvede at lave det til en snemand, men der var ikke nok sne!
Jeg er meget glad for at gå i Busters Verden på Tryllehatten. Vi laver en masse sjove og kreative ting. I fredags var jeg på malerkursus sammen med 2 af de andre børn. Vi malede nogle rigtig fine billeder og idag har vi været til fernisering der. Vi kørte derop med bus og jeg elsker at køre i bus.
I næste uge skal far på skitur til Østrig så mor og jeg skal være alene hjemme. Jeg håber vi skal lave nogle hyggelige ting, men det tror jeg. Det varer ikke så længe inden vi alle tre skal på skiferie til Norge. Det glæder jeg mig til. Far siger at jeg skal lære at stå på ski, men jeg ved ikke om man kan få så små skistøvler!
Min 2 års fødselsdag- 3.januar 2007.
En dejlig dag er ved at være slut!
Jeg er i dag blevet 2 år og har holdt en dejlig fødselsdag.
Mor havde bagt boller til morgen og jeg blev vækket med sang fra min mor- min far nåede det ikke; han var i bad.
Bordet var dækket og der var gaver!
I vuggestuen var der flag og der blev sunget sang og råbt højt hurra. Min mor, far og mormor kom over med dejlig frokost; pizzasnegle, sandwich og muffins. Jeg tror at de alle synes det smagte godt for de spiste rigtig meget.
I eftermiddags kom min søde moster og min fætter Magnus. Jeg elsker at lege med ham for han får mig til at grine hele tiden. Jeg fik flere gaver; nattøj, undertøj, fritidssæt og en bondegård til at lege med. Der var dyr i.

Vi var en tur på legepladsen sammen med min mormor mens mor og far gjorde klar til flere gæster.
Om aftenen kom min oldemor, oldefar, farmor, farfar og Moffe Vagn. Igen fik jeg gaver; dukketøj, nattøj og kondisko.
Jeg har også fået nogle fine bøger som jeg glæder mig til min mor og far skal læse for mig.
Inden jeg skulle i seng fik vi lagkage. Jeg elsker kage og spiste  hele 3 stykker!!!
Det har været en dejlig dag og jeg glæder mig allerede til næste gang jeg har fødselsdag.
Lørdag d. 30.december 2006
Så er Julen slut og hvilken en herlig Jul!
Vi har fået en masse dejlig mad, godter og rigtig hygget os med familien.
Jeg har haft besøg af julemanden hele to gange- og begge gange havde han en gave med til mig. 
Første gang var lillejuleaften hvor vi var på besøg hos Farmor og Farfar. Vi dansede også om juletræet der og fik nogle gaver.
Efter vi havde danset om juletræet kom julemanden forbi med gaver i sin store sæk.
Juleaftensdag blev jeg syg- det var mellemørebetændelse som sædvanlig. Heldigvis fik jeg hurtigt noget medicin så jeg kunne blive rask igen!  
Juleaften var vi hos Mormor og Morfar sammen med Moster, onkel og min fætter Magnus. Jeg spiste andesteg og mange brun kartofler. Jeg spiste også en stor portion ris alamande, men desværre var det ikke mig, men min fætter der fik mandlen! Efter vi havde spist dansede vi om det fine juletræ og julemanden kom igen forbi med fine gaver til mig og Magnus. Jeg kan godt lide julemanden og jeg blev slet ikke bange for ham.
Juledag var vi på besøg hos min morfar og Bedste. Vi fik en masse god mad og gik en tur. 
2.juledag var vi igen til julefrokost sammen med alle min fars farbrødre, tanter, fætre og kusiner. Der var en del børn så det var rigtig sjovt at lege med dem alle sammen.
Vuggestuen har været lukket i denne uge så i stedet er jeg blevet passet af mormor en dag og farmor en dag. Det har været en rigtig dejlig uge og jeg har leget en masse og hygget mig.
I morgen skal vi til Emma og Oliver i Holbæk og holde Nytår. Det glæder jeg mig til.  
Torsdag d. 7/12 2006
Det summer af Jul alle vegne. Mor laver konfekt og jeg vil meget gerne være med, men det går vist ikke!
Hver morgen når jeg står op har "Ulemanden" været på besøg med en lille ting til mig, så jeg løber ud i køkkenet for at finde og åbne min pakke- spændende. Til gengæld kan jeg ikke rigtig finde ud af det med U-landskalenderen og Pyrus-kalenderen, for der vil jeg bare gerne åbne alle lågerne på en gang!
 
I vuggestuen har vi også en pakkekalender som vi skiftes til at åbne. Vi laver mange spændende og hemmelige ting derovre i denne måned!!!!
Jeg har lige været syg- først med maven og så med ørerne. Mor og Far var lidt trætte til sidst for jeg var vågen mange gange og ret længe om natten- og de kan jo ikke sove om dagen som jeg gør! Nu er jeg frisk igen og glæder mig til Jul.
Lørdag d. 18.november
I går fejrede vi min 1 års komme-dag. Det betyder at jeg nu har haft min mor og far i 1 år. Jeg kan slet ikke huske hvordan det var uden dem og jeg er meget glad for dem.
I går var jeg i vuggestue som jeg plejer. Vi hyggede os rigtig derovre og legede en masse. Min mor kom lidt tidligere end hun plejer og hentede mig. Vi cyklede hjem. Det kan jeg rigtig godt lide.
Derhjemme legede vi lidt inden far kom hjem. Vi skulle en tur i byen for sidst jeg var i BR havde jeg fået øje på Fifi, en lille dukke jeg kender fra TV og som jeg ønsker mig. Min mor havde lovet mig den og jeg gik meget målrette ind i BR og fandt den på hylden!
Jeg fik lov at få en tur på Fætter BR og vi skulle også lige handle lidt, men det er ok for det synes jeg er spændende.


Til aften hentede far mad fra Mc Donald. det har jeg ikke prøvet før, men jeg fik ret hurtigt smag for pomfritterne. Burgeren var sjov at bide af, men ikke lige min livret. Det bedste ved maden var kassen det var i for der var en sjov klovn på. Desuden var der en lille gave i kassen og min gave var en kokkehus; den har jeg stort set haft på siden!

Jeg var længe oppe og vi hyggede os med at læse historier og nusse i sofaen. Dejlig dag!
Søndag d. 5. november 2006
I dag er det præcist 1 år siden vi tog den lange vej til Kina for at hente Olivia.
Utrolig som tiden flyver afsted og når vi alle tre tænker tilbage på det seneste år er der sket så meget i vores liv.
Det at blive forældre er en kæmpe omvæltning, men hvor har det været dejligt! Man kan næppe forestille sig noget mere livsbekræftende end at se et lille individ vokse og udikle sig. Den kærlighed vi har oplevet at få tilbage fra hende er enorm og intet kan måle sig med det. Det har været en udfordring at nå hertil, men nu får vi belønningen så rigeligt igen og det betyder alt!

Nu ser vi et harmonisk barn der fuldt ud er på højde i udviklingen med andre børn på hendes alder. hun trives i vuggestuen og lærer en masse gode- og ind i mellem mindre gode ting der. Vi kan ihvert fald mærke en kæmpe forandring, og der er en stor glæde at se hvor glad hun er for at være der.


D.1/11 startede jeg på job igen efter en lang og dejlig orlov. jeg har på ingen måde fortrudt at jeg valgte at tage den fulde orlov og jeg er sikker på Olivia synes det samme.
At få en hverdag til at fungere optimalt kræver vist lidt mere end 3 dage, men det skal nok komme. Den største udfordring ligger i at få det bedste ud af de vågnetimer vi alle tre har sammen derhjemme og få Olivia til at føle at hverdagen på ingen måde er stresset.
Heldigvis bliver hun jo hele tiden ældre og kan forstå flere og flere ting hvilket er en stor hjælp.

I går var vi alle tre til stor fest hos farmor og farfar. de holdt 120 års fødselsdag og det var en rigtig dejlig dag. Olivia legede med sin fætter Nicklas og det var en dejlig dag for dem begge to. det er jo en fryd at se børn lege sammen og gine så de får helt ondt i maven.
Sangene under maden var et hit! Olivia dansede til og når vi var færdige råbte hun af sine lungers fulde kraft; "Mere, mere"
Hun bliver en rigtig festabe!
Mandag d. 16.oktober 2006
Så er det atter blevet hverdag igen efter en dejlig ferie i Spanien.
Vi fløj den lange vej til Malaga- det tog 3½ time - og jeg tror nok min mor og far synes det var lidt hårdt. Jeg ville rigtig gerne have lov til at løbe op og ned ad gangen inde i flyveren og meget gerne sidde på mit eget sæde, men ingen af delene kunne lade sig gøre så de prøvede hele tiden at fange min opmærksomhed. Vi læste en masse bøger, så film og spiste en masse rosiner!
Nede i Spanien boede vi i et stort hus med swimmingpool på terrassen. Solen skinnede hver dag
 og det var dejlig varmt så min mor og jeg badede i swimmingpoolen hver dag. Vi legede også en masse med bolde og det var vældig skægt. Min far er ikke så meget for at svømme og så syntes han at vandet var koldt!
Efter et par dage kom min mormor og moffe også derbed. det var rigtig hyggeligt og vi gik en lang tur sammen hver aften. Vejen vi boede på var meget stejl og jeg kunne rigtig godt lide at gå op ad den, men det var endnu sjovere at løbe ned af den. Vi gik også mange ture i den lille have der lå ved huset. Der var appelsin og grapetræer og vi duftede til frugterne og snakkede om de andre flotte blomster der var i haven. 
En dag var vi nede ved stranden og det var rigtig sjovt at grave i sandet og jeg forsøgte at grave min moffe ned. Desværre var Middelhavet meget koldt så jeg har endnu ikke prøvet at bade rigtigt i det.
Flyveturen hjem gik fint. Jeg kan rigtig godt lide at flyve og synes især det er spændende at kigge ud af vinduet når man skal lette og lande. Næste gang vi skal ud at flyve har jeg mit eget sæde og det tror jeg min mor glæder sig til !
Nu er jeg tilbage i vuggestuen igen i dagtimerne. Jeg lærer en masse spændende ting derovre og jeg er også begyndt at sove til middag der inden min mor eller far henter mig. Jeg er bare ikke så meget for at sove der, men det går så længe jeg har min bamse og min sut!
 
Tirsdag d. 26.september 2006

Jeg har nu gået i "Busters Verden" i 6 dage. På min stue, som ikke har noget navn endnu, er der 11 børn og der kommer en ny i næste uge, men så bliver vi heller ikke flere.
Det er nogle søde børn, men jeg har ikke leget så meget med dem endnu -det meste af tiden holder jeg øje med hvad de laver og forsøger at lære nogle numre af de store piger.
På min stue er der 3 pædagoger og de er rigtig søde alle tre, men især Benita er min bedste ven. Blot hun er der kan Mor sagtens tage hjem. Jeg har været der nogle timer alene de sidste 4 dage. Vi synger og får fortalt historier og leger. Vi har også en dejlig legeplads som vi leger på. I dag spiste vi vores madpakker udenfor. Nogle gange når jeg slet ikke at spise min mad fordi jeg har travlt med at holde øje med hvad de andre børn laver!
den anden dag var jeg i køkkenet sammen med 2 af de andre børn og Benita. Vi bagte boller til de andre børn og det var superskægt. Da vi var færdige havde jeg mel over det hele.
Hver morgen cykler mor og jeg afsted til vuggestuen og det synes jeg er hyggeligt. Jeg har min nye fine madkasse med med små mariehøner.
Nu skal jeg snart holde fri fra vuggestuen i en hel uge fordi jeg skal på ferie sammen med min mor, far. mormor og moffe. Vi skal til Spanien og flyve i næsten 4 timer. Det bliver spændende.

Mandag d. 18.september 2006

I morgen starter jeg i vuggestue!
Det bliver meget spændende og jeg tror nok jeg glæder mig. I sidste uge var jeg på besøg derovre sammen med mor og der var nogle søde damer og masser af spændende legetøj. Der var også mange børn, men dem kiggede jeg bare på. I dag har jeg været ude at få nye gummistøvler og min mor har pakket en taske jeg skal have med. Min mor skal med de første dage så det bliver hyggeligt.
I går blev jeg passet af min farmor og farfar. Min mor og far var til stor fest - min oldefar blev 85 år. Jeg hyggede mig rigtig meget og vi legede meget.  
I dag har jeg været til svømning. Jeg er blevet rigtig god til at boltre mig i vandet og plaske med benene. Det bedste jeg ved er, at hoppe i vandet fra en stor plade og dykke under vandet. Nu skal jeg snart til Spanien på ferie og der er en swimmingpool så jeg rigtig kan øve mig.
 

29.august 2006
Endelig har jeg fået lokket min mor til at skrive lidt igen. Mine forældre har altid så meget at se til - og de siger det er mig der holder dem igang! Jeg keder mig heller aldrig! Elsker at lege med alle mine sager samtidig, tømme skabene og lave det, jeg godt ved jeg ikke må ,når mor kigger den anden vej!
Det er ikke længere sommer mere og derfor har jeg heller ikke været så meget i haven. Mor gider ikke gå ud når det øser ned! Trist for jeg synes det er sjovt. Så stiller jeg mig op og råber "bad" når det styrter ned fra himmelen.

Hverdagen er så småt begyndt igen. Min nabopige Stine som ellers kom nogle gange og legede med mig i sommerferien er begyndt i skole igen. Jeg er også begyndt til svømning igen. Jeg er blevet rigtig god til det og kan plaske med arme og ben samtidig så jeg kommer frem i vandet. Jeg kan også godt lide at være under vandet.

I sidste weekend havde vi besøg af "Mil" (Emil)og Fie fra Jylland. Vi var allesammen i BonBon-Land og ahvde en dejlig dag. Der er mange sjove ting man kan prøve og jo vildere det er, jo sjovere. Far er mest til små karusseller og rolige ting så det bliver ikke sjovt for ham når jeg bliver større!

Nu varer det ikke så længe inden jeg skal starte i vuggestue. Mor og jeg var derhenne en dag for at besøge dem. Der var mange børn, men også meget legetøj der så rigtig spændende ud, så jeg tror det bliver sjovt.
August 2006
Sommerferie på Bornholm! Det har bare været dejligt med masser af sol og sommer og jeg er blevet en rigtig lille vandhund, som elsker at blive kastet rundt i vandet og meget gerne sammen med far, som jo elsker vand!!
Vi mødtes med min veninde Maja og hendes forældre lige før Ystad hvorfra vi skulle sejle til Bornholm. Der var en masse trapper på færgen som skulle bestiges- mange gange- godt det kun tager en god time at sejle til Bornholm.
Vi havde lånt et dejligt sommerhus af mor´s kollega Tom fra Mogenstrup. Det var et rigtigt hyggeligt sommerhus med den dejligste have og udsigt over Sandkås og vandet. Perfekt!
Maja, Tina & Asger var kørende i deres mobilhome som lige kunne holde på p-pladsen ved huset, så vi kunne spise sammen og samtidig sove hver for sig, og det var nok meget godt da jeg gerne vil tidligt i seng og tidligt op, hvor Maja gerne ville sent i seng og sent op, så det var helt perfekt.
Jeg fik cyklet lidt sammen med far, vi kørte efter morgenbrød hver morgen en frisk lille tur på 5 km ind til Allinge, jeg nød turen og kan stadig ikke forstå hvorfor far blev så varm efter sådan en lille tur i bakkerne.
Jeg cyklede en dag sammen med både mor & far en tur ud til Helligdomsklipperne, det var rigtigt varmt og vejen var meget stejl til tider måtte vi af cyklerne og trække. Da vi havde set klipperne fik jeg en is, men jeg ville heller have mor´s iskaffe.
Vi besøgte også Chistiansø- og der fik jeg en stor is for det var meget varmt.
Efter 8 dejlige dage på Bornholm var det tid til at sige farvel og tak for alt det dejlige solskinsvejr vi havde haft.
Den sidste uge af fars ferie blev brugt hjemme i Næstved hvor far bla. fik klippet hæk. Ellers var vi ved stranden både hos mormor og ved Næstved.
Jeg sov også ude for første gang uden min mor og far, da de var taget til Grøn koncert. Jeg blev passet hos farmor & farfar, det var rigtig hyggeligt, så det er nok ikke sidste gang jeg prøver det.
Nu er det blevet hverdag igen og far er begyndt at arbejde, så mor og mig nyder hinanden for inden vi ser os om skal jeg starte i vuggestue den 18. september 2006 i noget som hedder Busters verden, det ligger kun 5 min. gang hjemmefra.


den 13. juli 2006.

Skønt med sommer og sol. Jeg trives med at lege i haven og elsker når min mor kommer med vandfadet som jeg får lov at bade i. Jeg sidder der og plasker ud over det hele og leger med mine badedyr. Nætterne er dog ikke så rare når det er varmt for så sover jeg meget dårligt og holder min mor og far vågne.

 

I sidste weekend tog min mor og far mig med i Knuthenborg sammen med mine to venner Oliver og Emma og deres mor og far. Det var rigtig sjovt at se de mange forskellige dyr. Jeg var slet ikke bange for dem -æslerne prøvede jeg at hive i ørene og da jeg var inde og besøge gederne prøvede jeg at kravle op på ryggen af den ene, så jeg kunne få en ridetur. Det gik dog ikke!

 

Vi så giraffer, bøfler, aber, næsehorn og tigre samt en masse andre dyr. Det var en rigtig spændende dag.

 

Inden så længe skal jeg på sommerferie sammen med min mor og far. Vi skal en tur til Bornholm og jeg glæder mig til at bade sammen med min far og komme med ud at cykle. Min veninde Maja og hendes mor og far kommer også.

Onsdag d. 21.juni 2006

Hold da op!
Sikke en fest der blev holdt for mig i søndags!

Jeg havde min nye fine kjole på, men i starten synes jeg bestemt ikke om det for den var næsten helt lang og med 3 lag så jeg skulle lige vænne mig til at gå i den.

Vi skulle først op i kirken hvor der kom en masse søde mennesker som jeg kender. Så skulle jeg gå ind i kirken med min moster i hånden mens alle dem der var inde i kirken stod og kiggede på mig. Det var ok, men jeg måtte bæres den sidste del af vejen. I kirken sang vi sange og så fik jeg vand i håret og så var jeg døbt. Jeg sagde ikke noget til det. Præsten var rigtig sød og jeg synes vældig godt om hende, så derfor blev jeg ikke bange. Da alt det var overstået legede jeg med en af mine veninder og min far i et legerum der er i kirken mens de voksne sang færdig. Til sidst gik vi ud igen og hilste på alle gæsterne.

Til selve festen fik vi kinesisk mad og der blev holdt en masse fine taler til mig. Jeg legede dog det meste af tiden sammen med de andre børn udenfor for solen skinnede fint hele dagen.

Jeg fik også en masse flotte gaver. Mine venner og veninder hjalp mig med at pakke dem op så min mor havde travlt med at holde styr på det hele. Jeg fik bl.a nogle fine halskæder, 2 meget flotte dukkevogne og en dukke som jeg er blevet rigtig glad for. Jeg fik også bøger, legetøj, en sparegris og bestik. Rigtig mange flotte ting som min mor og jeg kigger på hverdag og min mor fortæller mig hvem jeg har fået det af.

 

Da festen var forbi og alle gæsterne kørt hjem var jeg så træt at jeg slet ikke kunne sove så min mor måtte sidde hos mig meget længe.

 

Det var en rigtig dejlig dag og min mor og far snakker hele tiden om hvor godt det hele var gået.


Tusind tak for alle de fine gaver jeg har fået!

lørdag d. 17.juni 2006

Så er det dagen før dagen!

Jeg skal døbes i morgen og jeg har fået den flotteste kjole I kan forestille jer. I dag har vi alle tre og min mormor haft travlt med at ordne en masse ting - som at dække bord, bage kager og forberede det sidste. Jeg forstår ikke så meget af det hele, men ihvertfald har vi været et nyt sted henne en del gange og min mor og far har flyttet rundt på nogle borde og gjort klar. Jeg har hygget mig med at tømme nogle skuffer og lege med skeer imens.

Nu er jeg lagt i seng og har lokket min mor til at skrive det her. Min mor og far glæder sig vist rigtig meget, men jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal glæde mig til, men det er min første fest. Min mor har lovet at jeg godt må danse hvis jeg får lyst! Jeg tror alle mine venner kommer så vi skal nok lege lidt. Jeg skriver mere når festen er forbi.

Forresten er det idag 7 måneder siden jeg fik min mor og far.

Mandag 5.juni 2006
Uh-ha hvor tiden går - jeg er lige fyldt 17 måneder og for 10 dage siden var det ½ år siden jeg kom til Danmark.
Jeg har det rigtig godt og oplever en masse ting. Jeg har også travlt med at lære alt det man skal  når man er på min alder. Heldigvis går det godt og for noget tid siden havde min mor og jeg besøg af en børneergoterapeut som skulle se om jeg jeg ligeså dygtig som børn der er født i Danmark. Hun legede med mig og hørte på alle de ord jeg kan sige - og min mor blev meget glad og stolt da hun sagde at jeg bare var helt fin!
Jeg bliver stadig passet hjemme af min mor og far, dvs. min far går jo på arbejde, men når han kommer hjem leger vi og hygger os. Mens han er på arbejde løber min mor og jeg en tur i løbevognen, cykler en tur når det ikke regner eller besøger nogle vi kender.
I sidste uge blev jeg passet af min moster og min frække fætter en hel dag. Det var rigtig sjovt- og det var i deres helt nye hus. Jeg har også været 2 dage dage hos min mormor og moffe sammen med min mor. Det er sjovt at lege med Luffe og vi er ved at bliver ret gode venner.
I går var jeg til barnedåb for første gang i mit liv. Det var hos Maja som kommer samme sted fra som jeg. Hun bor nu i Jylland sammen med sin mor og far. Det var første gang jeg var i Jylland så det var mange nye ting på en dag. det var sjovt at være til fest og vi fik Kinamad- jeg spiste så meget at jeg har
 haft ondt i maven hele natten og i dag Det var dejligt at se Maja igen og jeg tror at vi nok skal blive rigtig gode venner. Min mor og far var meget glade for at se Majas mor og far igen.
I dag har vi leget i haven og mit sidste nye påfund er at bade i fugebadet- det synes min mor og far vist bare ikke så meget om.
Onsdag d. 3.maj 2006

Jeg er i dag blevet 16 måneder. Der er fuld fart på hver dag og jeg nyder mit liv. Jeg er næsten altid glad og også meget nysgerrig. Jeg elsker at tømme min mors køkkenskabe og vi bruger meget tid på at jeg tømmer skabene og min mor rydder op! 
Nu er det endelig blevet forår og jeg kan godt lide alle de dejlige dufte der er at finde i naturen. Jeg snuser til alle de fine blomster vi kan finde og synes det er vældig spændende.
Jeg har fået mit fine gyngestativ op i haven og elsker at sidde i min gynge. Jeg bliver ret sur når de voksne siger jeg skal ned! Jeg har også fået en fin sandkasse og jeg har lært at lave sandkager- og spiser en del af sandet!
Jeg er ret god til at sidde og lege der selv mens min mor og far arbejder i haven. I dag var jeg ude på en lang cykeltur sammen med min mor og far - det er dejligt bare at sidde bagpå og snakke mens mor cykler derudaf.
I dag har min mormor været på besøg. Vi var ude at kigge på en fin kjole jeg skal have på når jeg skal døbes.

Min første skiferie april 2006

Min første skiferie startede 2. påskedag.Turen gik til Norge og vi skulle sejle med færgen fra København til Oslo. Om bord på færgen skulle vi både spise i den fine restaurant og sove til næste morgen. Jeg sad og hyggede mig med maden i ca. 1,5 time uden at lave ret meget ballade, så mor & far også kunne få noget mad. Efter et godt måltid gik vi en tur rundt på den store og fine færge, vi handlede og så gik vi alle ned i kahytten kl. 21.30 for at sove, så det gjorde jeg hele natten. Næste morgen fik vi morgenmad på færgen inden vi begyndte at køre mod Hemsedal; der er ca. 220 km fra Oslo til Hemsedal så med et par pauser under vejs var vi fremme kl. 13.30.  Vi fik nøglerne til vores hytte, jeg blev pakket i min klapvogn og kørte tur med mor mens far pakkede ud. Den næste dag skulle det store øjeblik så være hvor jeg på ryggen af far, i en rygsæk, skulle køre ned af de norske fjelde, men ak! da vi stod af stoleliften kom der en dame som fortalte far at han ikke måtte køre med mig på ryggen, surt!!!!, men da vi jo var kommet op fik vi lov at køre ned i bund og det var bare rigtigt fedt, jeg råbte højt hver gang far drejede. Derfor var det ekstra surt at vi ikke måtte bruge rygsækken.

Den næste morgen kom der en stor dobbeltdækker bus fra far´s arbejde, med 60 glade skigæster fra Slagelse Skiklub, her i blandt min mormor og mange af mor & far´s skivenner. 

De næste dage prøvede far & jer om vi måtte køre nede på børnebakkerne, det måtte vi gerne bare jeg ikke sad i rygsækken, men gerne i far´s arme foran, ja det giver ikke nogen mening, så far løb med mig i armene nogle ture på børnebakken og det var rigtig sjovt, da der både var slalombane og hop. Den sidste dag havde far fundet bæreselen frem, så der fik vi rigtig løbet nogle gode ture.

I det hele taget var jeg meget glad for at komme op i den norske natur og suse ned af bakkerne, så jeg har besluttet mig for at tage ski på næste år, hvis jeg kan finde nogle som passer.

Lørdag aften skulle den store bus køre hjem til Danmark igen, så jeg måtte tage afsked med mormor og alle de andre, dagen efter pakkede vi sammen og kørte retur til færgen i Oslo og sejlede hjem til Danmark.
Jeg lægger lige nogle billeder her på siden så i kan se min finde stil.

17. april 2006

Jeg er nu blevet 15½ måned gammel og har nu kendt mine forældre i 5 måneder. Tiden flyver af sted siger min mor og hun har svært ved at forstå at jeg vokser så hurtigt. Samtidig kan hun ikke forstå at mine ben bliver ved med at være så korte- jeg kan stadig passe str. 68 i bukser! Jeg spiser godt og kan lide næsten al den mad de laver til mig. Da jeg blev vejet sidst vejede jeg 10,8 kg og var 74,5 cm lang.

Jeg elsker at gå på opdagelse i nye ting, især min mors og fars skuffer og skabe undersøger jeg hver dag og nogle gange flere gange om dagen - det kunne jo være at der var kommet nye ting i! Jeg har været med i haven et par gange og det kan jeg godt lide. Jeg synes bare at vores græsplæne er noget ujævn og det er lidt svært for mig at gå på den så jeg falder mange gange og så ligger jeg der og råber indtil der kommer en og hjælper mig op igen!

Min mor og jeg har været ude at cykle nogle gange. Det er rigtig sjovt. Det eneste jeg ikke gider er, at holde for rødt - og så sidder jeg og råber et eller andet til min mor, men jeg tror ikke altid hun forstår det!

 

Jeg er startet med at gå til gymnastik sammen med mor, Chili og hendes mor. Det er vældig sjovt. Vi synger og løber og så leger vi på alle redskaberne. Chili og jeg prøver at kravle helt op i ribberne, men jeg er ikke helt så skrap som Chili – endnu!

 

I morgen tager vi alle tre på ferie til Norge. Min mor og far siger vi skal stå på ski. Jeg skal vist ikke, men der er noget med en stor rygsæk jeg skal sidde i mens de løber ned af de store bakker- hmmmm, mon det går?

Vi skal sejle meget langt og sove ombord på færgen - vist nok mest fordi jeg ikke gider køre langt i bilen.

 

Her i påsken har jeg haft besøg af min fætter Magnus, Onkel, Moster, Mormor og Moffe. Vi har leget og hygget os. Magnus og jeg fik også påskeæg og det var spændende. Jeg fik 2 nye kjoler, en bluse og en masse rosiner. Uhmm, det kan jeg godt lide.

Vi har også været på besøg hos min farmor og farfar. Der var også mine 2 frække fætre og min kusine. Vi legede og havde det rigtig sjovt. Der fik jeg også et stort påskeæg.

Onsdag d. 29.marts 2006
I denne uge er både min mor og far hjemme - dejligt at have dem begge lige ved hånden når man har lyst til at lege eller hænge på armen.
Min far har ferie, og jeg tror han nyder at være hjemme hos mig hele dgen selv om han siger det er lidt hårdt! Vi har lavet mange sjove ting. Jeg var hos fotografen den anden dag- og det var rigtig sjovt for de løb alle sammen rundt efter mig! Jeg skulle vist helst sidde stille, men det havde jeg ikke lyst til! Bagefter var vi ude i min moster og onkels nye hus. Det er ikke helt færdigt endnu så jeg kunne ikke lege med min fætter.
I går var far med til babysvømning. Jeg kan rigtig godt lide vandet, men det er vist ikke så godt for mine ører. Jeg er supersej til at dykke under vandet.
I dag var vi på besøg hos min oldemor og oldefar. De er rigtig søde og jeg bliver rigtig forkælet der.
Jeg har været i haven og lege mens far er ved at bygge et minidrivhus til mig. Vi skal have tomater og agurker derinde.
I morgen skal vi ud at cykle- min mor har fået cykelstol bagpå så vi kan komme ud i det blå. Jeg har også fået en rigtig smart cykelhjelm, men jeg er ikke så glad for at have den på hovedet!
MARTS 2006

 

Nu er det vist snart forår. Min og far glæder sig meget og jeg skal have mit gyngestativ og min sandkasse op så jeg kan komme ud og lege. Jeg har været med ude et par gange og jeg kan godt lide at lege med sten og samle blade op. Hvis mor ikke ser det, spiser jeg bladene!

 

For ikke så længe siden blev jeg klippet for første gang. Min farmor er frisør og hun klippede mig derhjemme ved køkkenbordet. Min farfar hjalp til –han underholdt mig i bedste stil og det er han rigtig god til. Mit hår vokser fint, men er stadig ikke så langt så jeg blev bare klippet lidt ved ørerne.

 

Jeg har en rigtig god veninde der hedder Chili og hun kommer også fra Kina. Hun kommer og besøger mig og vi leger dejligt sammen. Min mor går også i noget der hedder mødregruppe sammen med Chilis mor og en der hedder Maria. I mens leger Chili, Sandra og jeg sammen. Vi har aftalt at vi skal lave en masse sjove ting sammen- også når vi bliver større.

 

Jeg har ikke haft ondt i ørerne længe og det er dejligt. Jeg har fået i alt 8 tænder så nogle gange er jeg lidt sur om natten når mine gummer klør.

15. marts 2006

4 måneder er gået- og det føles som om jeg har været hos min mor og far altid- ihvert fald i lang tid!

Den sidste måned har været lidt svær for mig for jeg har ikke været rigtig rask. Der gik noget tid før min mor og far fandt ud af at det var mine ører det var galt med- og jeg har nok heller ikke været så god til at få dem til at forstå at det var der jeg havde ondt.

Jeg har haft nogle dårlige nætter hvor jeg har været vågen mange gange og så vækkede jeg både min mor og far. Nogle gange endte det mad at min mor sov på gulvet på en madras i mit værelse og jeg sov sammen med hende der- andre gange kom jeg med ind i hendes seng, men lige meget hjalp det for jeg havde ondt i ørerne!

Min mor tog mig med til en ørelæge der egentlig skulle finde ud af om jeg kunne høre- i stedet fandt han ud af at jeg havde mellemørebetændelse på begge ører- og nok havde haft det noget tid!

Han var en væmmelig fyr for han besluttede sammen med min mor og prikke hul på mine trommehinder og suge betændelsen ud- Det gjorde meget ondt og jeg græd i meget lang tid bag efter. Min mor var også meget ked af det, men hun skulle jo trøste mig så det kunne ikke hjælpe at hun også græd!

Efter en uge hvor jeg fik medicin blev jeg igen syg og fik ondt i ørerne. Jeg fik høj feber og besøgte en anden ørelæge. Han var ligeså slem som den første for han prikkede hul på den ene trommehinde igen! Denne gang græd jeg allerede da jeg blev lagt ned på briksen for jeg vidste godt der skule ske noget væmmeligt! Jeg havde igen mellemørebetændelse og skulle nu i gang med noget andet medicin. Heldigvis synes jeg det smager godt og det har bestemt hjulpet så nu har jeg ikke ondt mere. Jeg er også begyndt at sove om natten og det kan min mor og far godt lide.

Jeg var ellers begyndt at gå til babysvømning og var blevet ret god til at dykke, men nu må jeg ikke komme til svømning før mine ører er i orden igen.

Jeg spiser alting nu- selv rugbrød er jeg begyndt at kunne lide. Nu venter min mor og far bare på at jeg begynder at vokse lidt i længden. Jeg tager fint på i vægt og vejer 10,5 kg.

Jeg har fået nogle gode legekammerater; Chili og Sandra. De bor i Næstved, men kommer også fra Kina. Vi leger sammen 1-2 gange om måneden mens vores mødre spiser, drikker kaffe og snakker. Det er rigtig hyggeligt for os alle sammen.

Nu glæder jeg mig meget til det snart bliver forår for så skal jeg have mit gyngestativ sat op og min sandkasse frem så vi kan komme ud at lege!

Tirsdag d. 28 februar 2006
Så er februar ved at være gået og jeg glæder mig til det bliver forår, jeg var for første gang med mor & far i haven her i weekenden og det var dejligt at kunne gå rundt og pille ved alt ting. Jeg er blevet rigtigt god og hurtigt til at gå, så mor har fået noget at se til. Jeg har også beslutte mig for ikke at sove min dag & nat væk. Jeg er blevet meget bevist om hvor mor & far er henne og vil ikke falde i søvn hvis de ikke sidder ved siden af min seng. Jeg tror jeg er lidt bange for de ikke er der når jeg vågner igen. Far snød mig jo i uge 7 hvor han bare var taget til Østrig på ferie/arbejde. Jeg har lige været syg og er samtidig ved at udvide mit tandsæt med et par kindtænder, så jeg er lidt morsyg for tiden, men det er ok siger min dada/far.
I weekenden skal jeg til fødselsdag hos moffe Vagn på lørdag, så det glæder jeg mig til. Jeg vil slutte for denne gang. 
 
Fredag d. 17.februar 2006
Jeg har i dag været sammen med min mor og far i 3 måneder. Tiden flyver afsted og jeg vokser og lærer hele tiden nye ting. Jeg er en glad og meget nysgerrig pige der hele tiden vil udforske verden. Nogle gange synes min mor og far vist at det er lidt for meget af det gode!
I den forgangne uge har min far været i Østrig og jeg glæder mig rigtig meget til han kommer hjem igen. Jeg har sammen med min mor været hos mormor og moffe det meste af ugen og det har været rigtig hyggeligt og sjovt. Vi har rigtig hygget os og leget meget. Jeg har også været sammen min moster og fætter Magnus. Vi var en tur i svømmehallen og der var et rigtigt babybassin med dejligt varmt vand.Vi  dykkede og havde det rigtig sjovt, men jeg er stadig lidt utryg ved vandet.
Jeg har også været en tur hos farmor og farfar hvor vi havde det rigtig sjovt, så tiden er gået hurtigt selvom jeg har savnet far.
D. 14.februar begyndte jeg for alvor selv at gå rundt. Jeg rejste mig op og gik fra det ene møbel til det andet og jeg har øvet mig rigtig meget siden. Jeg er faktisk blevet ret god og ind imellem løber jeg næsten. Jeg kravler også op af alt hvad jeg kan komme i nærheden af så nu skal mor rigtig til at holde øje med mig! Jeg tror far bliver meget stolt af mig.
Jeg sover ikke min tid væk! Om natten sover jeg mellem 10-11 timer, men om dagen er det meget forskelligt. Nogle dage sover jeg 1 time og andre dage 3 timer. Ind imellem driller jeg mor og så går hun rundt på vejene med barnevognen i 1 time uden jeg gider sove. Jeg kan godt forstå at hun glæder sig til det bliver sommer!

1. februar var en stor dag ; der fik min or og far adoptionsbevillingen fra Amtet, hvilket ny officielt betyder at jeg er deres. Det er vi alle tre rigtig glade for. 
februar 2006

Det er stadig rigtig meget vinter- igen i dag masser af nyfaldet sne og det vælter ned fra himlen! Min mor er ved at være lidt træt af det for det er ikke så let at gå med barnevognen i al sneen. Og jeg vil ikke sove inden døre om dagen - så hun må pænt ud at gå hver gang!

Siden sidst har jeg været på besøg hos min moster og fætter Magnus. Han er rigtig sød og havde lavet en flot bil til mig af træ.

Jeg har været til noget, der hedder ”tøjparty” hos min mormor og der var en masse andre damer - og en masse tøj som de så på og købte noget af. Jeg syntes faktisk det var ret hyggeligt så jeg bliver nok god til at shoppe engang!

Jeg har haft besøg af min farmor og farfar. De synes bare jeg er så sød og så gider de rigtig godt at lege og det nyder jeg!

Jeg var en tur hos min morfar og Bedste. Jeg holdt mig vågen helt til kl. 21 selvom jeg næsten ikke havde sovet til middag - og det bedste ved det hele er, at jeg ikke bliver sur selvom det er sent.  

Jeg har også oplevet noget der ikke var så spændende. Min mor tog mig med op på sygehuset hvor der var nogle damer, der skulle tage blodprøver og bagefter skulle jeg stikkes i den anden arm for at se om jeg var vaccineret for tuberkulose. Det havde de ellers sagt i Kina at jeg var, men prøven viste noget andet! Jeg tog nu ellers det med at blive stukket ret flot- græd stort set ikke. Jeg tror nok min mor var ret stolt!   

Jeg er også begyndt at kunne gå selv, ikke så langt af gangen men 7-8 skridt men det er nu bedre hvis mor eller far giver en hånd.  

I morgen skal jeg begynde til babysvømning sammen med min mor. Det tror jeg bliver sjovt.

Søndag 29. januar 2006.

Utroligt som tiden flyver af sted! Olivia har nu været i Danmark i over 2 måneder- og der er bare sket så meget i det lille menneskes liv! Hun har mødt en masse nye ansigter, fejret Jul, Nytår og hendes 1 års fødselsdag.

Vinteren har bidt sig godt fast her i Næstved og vi har haft en god del sne i mere end 1 måned. Vi tror at hun har vænnet sig til vejret – i hvert fald vil hun nu gerne have vanter og hue på!

Sneen kigger hun meget interesseret på og har fundet ud af at den er temmelig kold og våd!

 

I sidste uge var Olivia til 1 års undersøgelse. Hun blev vaccineret og tog det ganske fint. Først om aftenen kunne vi mærke at hun var vaccineret; hun fik lidt feber og havde ondt omkring indstiksstedet og vi måtte slet ikke røre hendes lår! Vi blev enige med lægen om at hun skulle starte vaccinationsprogrammet op forfra og i øvrigt have taget div. blodprøver for at checke om de prøver der var taget i Kina er ok.

 

I går var Olivia til sin første fest. Vi var til Chilis navngivningsfest der blev fejret sammen med det kinesiske Nytår! Det foregik på en kinesisk restaurant, så omgivelserne og maden var efter bogen. Olivia hyggede sig og der var i alt 4 kinesiske piger hvoraf Olivia var den yngste. Hun nød at være på restaurant og skulle smage det meste af den mad Mor havde på tallerkenen!

Olivia og Chili er meget glade for hinanden og det er en fornøjelse at se hvordan de to nyder hinandens selskab. Lad os håbe det fortsætter!

Tirsdag 17. januar 2005

Jeg har i dag været sammen med min mor og far i 2 måneder. Der er virkelig sket meget på den tid. Jeg har det rigtig godt og er meget glad for mit nye hjem- specielt mit værelse hvor jeg har en masse legeting, bøger og bamser. Det er også her jeg sover hver nat og det går faktisk rigtig fint. Jeg bliver puttet ved 19.30-tiden, men det er ikke altid jeg gider sove med det samme- og nogle gange må min mor tage mig op og gå rundt med mig på armen til jeg falder til ro. Det synes jeg er rigtig hyggeligt!

Jeg har fået en masse gode venner, som jeg har besøgt eller haft besøg af. Det synes jeg er hyggeligt.

Jeg er blevet rigtig glad for min barnevogn og vil slet ikke sove til formiddag eller eftermiddag i min seng- min mor har også godt af at komme ud at gå nogle ture med mig!

I går prøvede vi noget helt nyt.  Min mor og min moster satte mig i babyjoggeren og så løb vi alle tre en tur. Det kunne jeg rigtig godt lide. Jeg har sagt til min mor at hun bare må se at komme af sted, men hun klagede lidt over at det var hårdt at løbe med den. Måske er hun bare i dårlig form!

 

Mens jeg har boet hos min mor og far er jeg vokset 1 cm og har taget 1 kg på! Jeg har fået nogle meget runde kinder og små deller på lårene, men jeg skal nok få løbet det af mig når jeg selv begynder at gå. Jeg går ikke helt selv endnu, jeg har taget de første skridt, men det var lidt farligt, så jeg venter lige lidt endnu. Jeg elsker at skubbe gåvognen af sted og at gå med mor og far i hænderne.

Januar 2006

Vi er nu kommet halvvejs ind i januar måned og jeg har holdt min fødselsdag i flere omgange- hvor fik jeg mange fine gaver!

Vi har haft en masse af noget hvidt koldt noget i haven og på vejene som min mor og far kalder sne. Jeg synes det var lidt irriterende for det var ret koldt og så havde min mor svært ved at køre min barnevogn så i mange dage måtte vi gå den samme vej når jeg skulle ud og sove. Nu er sneen dog ved at være væk igen.

For et par dage siden havde vi besøg af sundhedsplejersken. Hun synes jeg så fin ud. Jeg har fået meget runde kinder - men spiser også godt! Jeg er 71 cm lang og vejer nu 9,4 kg! Min mor klager også ind i mellem over at hun har ondt i den ene arm.

Jeg spiser næsten alt – i hvert fald hvis det kommer fra min mor eller fars tallerken. Jeg er vild med oliven- både grønne og sorte. Avocado og mexicansk mad er også blandt mine favoritter. Jeg er ikke så glad for rugbrød eller andre ting hvor man skal tygge alt for meget - selv om jeg nu har 7 tænder og nr.8 er på vej.

Jeg lærer en del nye ting hver dag. Bl.a har jeg lært at sige ”Bøh”. Jeg kan endnu ikke kalde på min mor og far selv om de ihærdigt prøver at lære mig det.

 

Vi har haft besøg af Signe som lige er kommet til sin mor og far fra Kina. Det var hyggeligt at byde hende velkommen!

 

Den sidste 1½ uge har jeg haft mellemørebetændelse og min ene trommehinde er sprunget. Jeg har ikke rigtig ville sove om aftenen og nu får jeg medicin så det kan blive bedre.

 

Jeg bliver meget forkælet af min mor og far. De leger hele tiden med mig og er meget glade for at vise mig frem til folk de kender. Jeg tror de er helt vilde med mig!

tirsdag d. 3/1-2006 (fødselsdag)
Så blev jeg 1 år! Det har været en fantastisk dag som startede med morgenmad sammen med mor & far, (dog ikke på sengen) men jeg fik havregrød sammen med de første af dagens mange gaver, og mor havde bagt boller. Far startede lidt senere end normalt så det var dejligt at vi kunne spise morgenmad sammen midt på ugen. Jeg tog mig en formiddagslur fra kl. 10 til 12 og da jeg stod op var mormor og Luffe kommet. Vi hyggede, dansede og jeg tog endnu en lur inden resten af mine gæster kom. Det var moffe, farmor, farfar, oldemor og oldefar der kom på besøg. Jeg fik en masse fine gaver bl.a en sandkasse og et gyngestativ- som jeg glæder mig til at få op i haven så jeg kan komme ud at lege!
Vi spiste lækker mad- mexicansk og det kunne jeg godt lide, men det bedste var nu lagkagen som jeg spiste med stor vellyst.
Mit humør var helt i top og jeg tror at jeg endnu engang har charmeret mig ind på alle der var på besøg.
Der var også en del som ringede til mig- moster sang for mig i telefonen og jeg fik besøg af Gitte, vores genbo. Posten havde en masse søde kort med som min mor læste højt for mig. Sikke en dejlig dag! Jeg glæder mig allerede til jeg fylder 2 år!
 
NYTÅRSAFTEN 2005/2006
NYTÅRSAFTEN;det er anden gang jeg fejrer nytåret. Sidste gang var den 5. februar 2005. Det kinesiske nytår ligger ikke fast, men er altid i januar eller februar, så derfor har jeg holdt nytårsaften 2 gange inden jeg fylder 1 år. Det er nemlig min fødselsdag i morgen- og jeg ved ikke rigtig hvad det er, men det er vist noget med at få gaver igen- og det er jo ikke så tosset!
Der er ingen tvivl om at det var meget bedre at fejre nytår sammen med Oliver & Emma i Holbæk. Det gik rigtig godt. Jeg var et mønster barn som gik i seng, næsten uden ballade, kl. 20.30 og sov til kl. 08.30 næste morgen, da fars mobiltelefon vækkede hele huset!!! Jeg var kun lige vågen kl. 24, der var en farlig larm, men jeg faldt hurtig i søvn igen og kl. 06.00 fik jeg lidt at spise. Jeg har fået mig et par gode legekammerater i Holbæk, det er bare surt at der er så langt at køre. På vejen hjem til Næstved ville jeg ikke sove men til gengæld tog jeg lige 2,5 time i barnevognen da vi kom hjem. Det tror jeg min mor og far nød.
Nu venter jeg kun på at jeg får gæster i morgen til min fødselsdag, jeg håber at jeg kan nå at skrive lidt om den senere.
Julen 2005
Så er julen overstået og jeg har hilst på en masse mennesker som jeg ikke tidligere har mødt. Jeg har været på farten 4 dage i træk og mor & far siger, at jeg har klaret det flot - også selvom jeg ikke rigtigt vil sove her mandag aften.
Jeg startede lillejuleaften hos morfar & bedste Ruth, juleaften hos farmor & farfar med overnatning, 1. juledag hos mormor & Moffe og 2. juledag med hele familien Jensen (uha de er mange!) Jeg har også mødt julemanden, en gammel mand med et stort hvidt skæg som havde gaver med til alle børnene, så han må gerne komme en anden gang.

Jeg har fået en masse fine julegaver- både tøj, bøger og legetøj så jeg ved godt hvad jeg skal lave de næste mange dage sammen med mor.
I denne uge skal vi vist bare slappe lidt af i starten af ugen, lige bortset fra far som skal arbejde hele ugen. På lørdag skal jeg til nytårsaften hos Oliver, Emma, Rikke & Søren i Holbæk sammen med mor & far. Der er noget jeg ikke rigtigt kan forstå jeg er ikke fyldt 1 år endnu men det er 2. gang jeg holder nytårsaftensfest ?!! Sidste gang var d. 5.feb!

 
lørdag d. 17/12-2005

I dag har vi været sammen med Olivia 1 måned. Det har været en dejlig måned og tiden flyver af sted!

Hun er en dejlig glad pige der har let til smil og vi fornemmer begge to at hun trives her hos os. Hun spiser stort set alt det vi tilbyder hende- selv rugbrød er hun begyndt at spise og frugt er et stort hit. Hun får stadig sin sutteflaske et par gange om dagen- og har stadig meget brug for den hun får til sovetid, men alt i alt er vi godt tilfredse med det set i lyset af at hun kun var vant til at få flaske da vi fik hende.

Hun er faldet godt til i huset og er meget glad for sit værelse. Hun er god til at sidde der og lege selv –helt op til 15 min. inden hun begynder at lede efter os. Hun kravler rundt, rejser sig op af alting og går meget fint med støtte. Hun er blevet meget glad for sin barnevogn og 2-3 gange om dagen bliver hun lagt i den og der er aldrig nogle problemer. Hun sover som oftest inden for få minutter. Klapvognen kan gå hvis blot man ikke står stille ellers begynder hun at græde eller sno sig i vognen så hun er lige ved at falde ud, så der bliver ikke meget powershopping for vores vedkommende!

 

Siden vi kom hjem har vi haft en del besøg og hun har fået rigtig mange fine gaver som vi alle sammen er meget glade for. Vi har bl.a også haft besøg af sundhedsplejersken der var godt tilfreds med hende. Hun er nu 70,5 cm lang og vejer 8,7 kg! Hun kommer igen om 1 måned. Vi har også haft besøg af vores socialrådgiver fra Amtet der skulle se om Olivia havde det godt. Kineserne skal i løbet af de første år have et par rapporter på hvert bortadopterede barn og det er vores socialrådgiver der skal udfærdige den.

For 2 dage siden havde vi besøg af Chili og hendes forældre. Det var rigtig sjovt at se de to lege sammen og jeg er sikker på at de får mange gode timer sammen.

I dag var hun i haven sammen med far og rørte ved den første sne hun nogensinde har set. Det var meget spændende, men også ret kold for de små hænder.

Nu glæder vi os over at Julen nærmer sig!

 

 

 

onsdag d. 14/12-2005
Idag har jeg været med mor i byen og handle, det er jo meget sjovt de første 2 butikker og så bliver det lidt kedeligt, og når man kun kan skrige kan man jo ligeså godt gøre det! Det betyder vist nok at mor måtte forkorte indkøbsturen med et par butikker, men vi kan jo prøve igen i morgen. Hun har jo masser af tid når hun ikke går på arbejde!!!!
Ellers har jeg leget i mit værelse sammen med "Sprutten" og en masse andet af mit legetøj. Til aften fik jeg besøg af Birthe (som arbejder i lægehuset i Mogenstrup) og hun havde en stor dejlig bamse med til mig, det var bare dejligt den røg lige op i gåvognen og så kørte vi huset rundt inden vi skulle spise.
Her til aften var jeg i bad med mor,men senere måtte far skifte mig efter et lille uheld efter jeg var blevet lagt i seng. Det går mig så dejligt frisk når jeg bliver taget op af sengen- og det var far ikke så glad for. Mor havde nemlig travlt med at snakke i telefon.
Nu glæder jeg mig til i morgen hvor Chili- min veninde der også kommer fra Kina- kommer på besøg for første gang.
tirsdag d. 13/12-2005

Hjemme igen og hverdagen er begyndt, far er begyndt at arbejde og jeg er alene hjemme med mor hele dagen.Det går rigtigt godt jeg er blevet glad for at sove i min barnevogn både formiddag og eftermiddag, så mor kan få lavet noget praktisk mens jeg sover. Jeg kan nu godt lege lidt selv men helst ikke mere end 30 min af gangen.
Jeg spiser stort set alt lige fra fisk, kylling og kød meget gerne med kartoffel og gulerod.
Når jeg skal sove får jeg stadig en flaske mælk, men det er nu ikke altid at jeg vil overgive mig med det samme og det hænder også at jeg skal op om natten for at trøstes lidt og måske lige have en flaske at sove på, men for det meste sover jeg fra kl. 20.00 til kl. 07.00 så det kan de vist ikke klage over.
Jeg vil prøve at opdatere hjemmesiden lidt oftere de næste par uger.