Gæstebog
Tak for besøget! Håber du fandt noget af interesse. Skriv en hilsen i gæstebogen ved at klikke på den blå knap. Du kan også indsætte et foto ved din hilsen.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Bjørnar Rasch Nilsen, d. 13-10-2010
Tusen takk for din fine hjemmeside. Jeg stammer fra "Bornholm-Raschene". Den første av Rasch-slekten, Erasmus Rasch,som kom til Trøndelag/Norge er min tipp-tipp-tippoldefar.Han kom fra Rønne. Vi har papirer på slekten tilbake til Johan Rasch. Det var derfor svært interessant å lese om hans hustrus
slekt tilbake til 8-900 tallet. Tusen takk.


E-mail:
Skrevet af Merete Vranov, d. 20-08-2010
Jeg har lige lært min familie at kende,på samme tid som min 16 årige datter.
Tak Sigvard


E-mail:
Skrevet af Klaus Erik Westh, d. 18-06-2010
Hej.
Flot stykke arbejde. Ja, vi er mange ud af Kofoed-slægten, selv min kan jeg se.
Er godt igang med at lave en slægtsbog, og med proffesionel hjælp er jeg kommet et godt stykke tilbage i tiden.
Hvis du er interesseret kan jeg sende dig en PDF-fil, som jeg meget gerne vil have du kigger igennem og retter diverse forkerte oplysninger vedr. Kofoed-slægten (se side 61-64-70-75-80-82)
Hilsen Klaus Erik Westh


E-mail:
Hjemmeside: klaus-erik-westh.dk
Skrevet af Niels Jakobsen, d. 02-01-2010
Hej Sigvard det er en meget spændende side du har lavet, jeg er begyndt at søge på Bornholm efter slægten til hans Anton Jensen og Cecilie Margrethe kofoed, det er vist noget omkring Pedersker og Rønne.
Hilsen Niels jakobsen


E-mail:
Hjemmeside: www.123hjemmeside.dk/niels2
Skrevet af Lene Tommerup Johnsen, d. 26-09-2009
Hej Sigvard

Det har været en overraskelse at lande på din side om slægten Mahler Dam og genfinde din far og hans bornholmerfamile, som jeg har kendt så godt i min barndom.

Jeg fandt din side, da jeg googlede lidt på Ludvig Andreas Mahler. Har her i september været på en lille ferie på Bornholm sammen med min mand, og her bl.a genset min barndoms huse i Rønne: Sct. Mortensgade 25,min mors barndomshjem, hvor jeg har boet i sommer og juleferier, og Provstegade 8, hvor "moster Kylle boede, og hvor jeeg er kommmet rigtig meget.
"
Min morfar, Oluf Jensen, var gift med Ebba, din farfars søster. Min mor, Rina, og vores familie har altid kaldt Ebba for mormor. Hun var et rigtig dejligt menneske,og en herlig mor og mormor. Vi kender ikke til "onde stedmødre"!!

Jeg kan huske "bedstefar Dam", din oldefar, som sit sidste år blev passet hos min mormor. - Her en lille korrektion til dig: I 1945 var Ebba alene, idet min morfar Oluf døde i sept. 1942.

Kender du for øvrigt dette mundheld fra "bedstefar Dam"?: "A little bit in the morning is better than nothing the whole day" (sådan taler en gl. skibstømrer om morgendrammen!)

Kylle boede efter krigen en periode i et "svenskerhus" i Pæretræsdalen i Rønne, indtil Provstegade blev bygget op igen.

Jeg har i min barndoms ferier på Bornholm også været på besøg på Ibsker skole hos "onkel Peder og tante Esther" og leget med "Vikke"(Vibeke) (jeg er årgang 1941). Og jeg kan huske, at din far, Poul, mens han gik på Teknisk skole i Rønne, kom og fik aftensmad hos mormor i Sct. Mortensgade. Spørg ham, om ikke det passer?

Min mor, Rina f. Jensen, som desværre døde i 2000, havde gennem hele livet skriftlig kontakt (jule og fødselsdagshilsner) til Kirsten, som jeg og mine forældre sammen med mormor og Kylle har besøgt i hendes og Hans Konrads hjem i Espergærde. Hvad mon der er blevet af sønnen Gert?

Ja.. der er mange erindringer, og også lidt spørgsmål. Men jeg vil da gerne vide, hvordan det er gået Peder og Esthers børn - ja Poul har jeg så nu fået lidt rede på. Vil du hilse ham fra Rina´s datter, Lene, så tror jeg han ved besked.

Venlig hilsen
Lene Tommerup Johnsen
EsbjergE-mail:
Skrevet af Uffe Meulengracht, d. 28-07-2009
Hej Sigvard

Det er spændende at læse om generationerne før Gorm den gamle i kongeslægten. Men det forekommer mig der er rod i fremstillingen af Knud den helliges datter Cecilie. For det første kommer du til at forveksle hende med en anden Cecilie som du mener er hendes svigermor. Og for det andet tror jeg netop ikke hun var gift med Erik den hellige af Sverige. Det er ikke umuligt. Men var de nogenlunde jævnaldrende - hvis ikke han var lidt ældre - ville Erik i 1156 være en noget ældre herre for sin tid. Ikke en mand der drager på korstog. Så vidt mine kilder er alle vist direkte eller indirekte enige om at Erik den hellige var gift med Bjørn Jernsides datter Christina. Det er muligvis nogle svenskere på Wikipedia(engelske del) der ikke åbent vil skrive det. De henviser på den anden side til hendes afstamning fra en svensk kongeslægt. Hvilket også var tilfældet gennem hendes mor. Men hvis hun virkelig var Erik den helliges anden kone så skulle han først have haft Knud den helliges datter for derefter at gifte sig med Knuds bror - Erik Ejegods - oldebarn?! Jeg tillægger det derfor mere troværdighed når alternative kilder (Leo de Pas)opgiver en Jarl Erik af Falster som Cecilie Knudsdatters ægtemand og far til Inge Eriksdatter.

Med venlig hilsen Uffe Meulengracht


E-mail:
Skrevet af Birgit Mariane Hulgaard Cancilla, d. 24-07-2009
Gern Herred - Tingbog 1662-1681
18-9-1674
...solgte til Søren Albretsen i Dallerup og hans fæstmø Anne Nielsdatter i Skørring den selvejergård i Dallerup, Jens Sørensen iboer ...jeg tænker ... Albert/Albret Sørensen (Westenhoff), forpagter i Ørslev Kloster født omkring 1650 ... hans mor var Anne Nielsdatter født i 1604 men jeg har hendes navn som Anne Nielsdatter Drostrup, datter af Niels Hansen Drostrup gift en gang med Rasmus Nielsen og anden gang med Søren Jensen Vestergaard af Skjellerup... måske den samme Anne?

Forældre til Jens Lauritsen Bonne, sognepræst var Laurits Andersen Bonne og Karen Nielsdatter Mollerup og de var noteret trolovet i tingbogen i 1678... som var Jens L. Bonnes bedsteforældre Andersen Lauritsen Bonne og Berete Jensdatter ... Tingbog 6/4 1678 ... Laurids Andersen Bonde i Sorrring et skøde... Anders Lauridsen Bonde på egne og Berete Jensdatters vegne solgte til hans søn Laurids Andersen og fæstemø Karen Nielsdatter ... underskrevet af begge hans morbrødre Søren Jensener i Mollerup ... så Berete Jensdatters brødre var Søren Jensen i Mollerup .. hendes far Jens Sørensen? ... er Søren Jensen i Mollerup den samme Søren Jensen Vestergård viet med Anne Nielsdatter (Drostrup)?

Navnet Vestergård ... Westenhoff ... det samme?
Søren Jensen Vestergård (Westenhof) og Ane Nielsdatter (Drostrup)s søn Albert/Albret Sørensen forpagter af Ørlsev Kloster viet med Maren andersdatter Winding hvis søn var Anders Westenhoff Albertsen Winding, sognepræst/provst i Vestervig-Agger, Refs, Viborg gift med Magdalene Christine Pedersdatter Mollerup ...see Wibergs ...

gaard-gård på Tysk er bauernhof

Jeg tror at Anders Westenhoff Albertsen Winding tog navnet Westenhof/Westenhoff stammer fra hans fars side Vestergård siden og navnet Winding fra hans mors Winding side.

Noget at tænke på ... har andre noget at tilføje?

Undskyld mit Dansk ... jeg kom til Canada som 10 år gammel og mine forældre ville ikke lade mig og mine søskende tale Dansk og orbogen hjælper ikke med stavning eller min grammatik.

Hilsen,
Birgit Mariane Hulgaard Cancilla
Barrie, Ontario
Canada


E-mail:
Skrevet af Bit Fibæk, d. 24-07-2009
Jeg sidder med et slægtsforskningsproblem vedr. Brask kontra Dahl slægten... Det drejer sig om Eilif Ørn Andersen født3. juli 1912 i København (hans forældre var Anna Emilie Hilda Brask - født 1.10.1887 døde 2. juni 1962 - gift med Karl Christian Mairn Andersen - født 10. maj 1884 død februar 1956... - Eilif Ørn Andersen giftede sig med Elly Bejer/Bager fødselsår ukendt - hendes mor var Dagmar Dahl født 19. august 1882 i København - Dagmar Dahls far var Hans Peter Jensen Dahl født 19. august 1853 på Nørregård i Vestermarie på Bornholm - min morfar Lars Christian Jensen og Hans Peter Jensen Dahl var halvbrødre - de havde begge Jens Peter Larsen Dahl som far - Hans Peter Jensens mor Carolina Pedersen/Pedersdatter døde 9. marts 1867 og blev begravet 14. marts 1867 på Vestermarie kirkegård - året efter gifter Jens Peter Larsen Dahl sig med Hansine Marie Jespersen og min morfar bliver født som nr. 1 af 9 børn - min oldefar havde også 9/10 børn med Carolina - der står godtnok Caroline i deres vielsesreg. i kirkebogen men i hendes dåbsreg. står der Carolina.. - Har du mulighed for at "kaste lys" over hvornår Eilif Ørn Andersen og Elly Bejer/Bager blev gift og hvornår Elly evt. er blevet født - alt jeg ved er at det var i Rønne, Bornholm

Med håbet om at høre fra dig forbliver jeg

Med venlig hilsen

Bit Fibæk


E-mail:
Skrevet af Camilla, d. 16-06-2009
Hejsa.

Jeg fandt din hjemmeside, da jeg søgte på "Egeby". Jeg hedder selv Egeby, og det er iflg. min familie et gammelt slægtsnavn som vi altid har haft. Jeg har i lang tid prøvet at finde ud af hvor det stammer fra, og om jeg evt. kunne finde tilbage til slægten. Nu lader det til at det stammer fra Bornholm! Det havde jeg ikke regnet med, da jeg mente det var en afledning af Ejby, en by på Fyn hvor jeg har noget familie.
Jeg vil meget gerne grave lidt mere i denne historie, for det kan da være jeg har noget slægtskab jeg kan finde frem! :)


E-mail:
Skrevet af Henning Christensen, d. 11-06-2009
Hej.
Voldsom flot hjemmeside som jeg tilfældigt faldt over ved søgning efter Abraham Meiland i Næstved.
For noget af min familie søger jeg nyt om en af hans sønner, Johan, gift Eva Marie (?Rammundsdatter) De har en stor efterslægt i Tikøb, Asminderød og Østerbro, Kbh.
Så, hvis du kan hjælpe mig med denne Johan *1781 vil jeg blive glad, ligesom du kan få hvad jeg har.
Venlig hilsen


E-mail:
Skrevet af Lars Skovvang Larsen, d. 09-05-2009
Jeg dumpede ind på din hjemmeside ved at google "Hans Jacobsen Brask".
Jeg var netop faldet over en dåb i 1785 i Vordingborg Kirkebog - døbt Hans Jacob Brask og Else Jørgensdatters søn Jacob.
Det der vakte min interesse var kvinden der gik hos - nemlig Jens Jørgensens hustru i "Toubye", Tågeby i Mern sogn.
Jens Jørgensen og hans kone Kirsten Rasmusdatter er mine aner.
Jeg undrede mig meget over at finde hende som fadder ved den dåb. Kan det tænkes at barnets mor Else Jørgensdatter og (gårdmand) Jens Jørgensen i Tågeby er søskende? Jens Jørgensen er født omkring 1760 i Tågeby og Else Jørgensdatter omk. 1761 iflg. folketællingen 1801.
Der findes ikke bevarede kirkebøger for Mern sogn før efter 1815. Mig bekendt findes der ikke et skifte efter Jens Jørgensens far Jørgen Jensen eller mor Maren Hansdatter. Disse 2 sidst nævnte var også gårdforlk i Tågeby.
Med venlig hilsen
Lars Skovvang Larsen
Fakse

Se min hjemmeside www.aneopslag.dk


E-mail:
Hjemmeside: www.aneopslag.dk
Skrevet af Helen Jensen, d. 15-01-2009
Hej.
Jeg ser vi har sammenfaldende aner - Nielsen Rousing.
Viggo Nielsen var bror til min mormor som døde i 1944 en uge før sin mor Maren.
Anton er min oldefar. Ham kan jeg huske som en meget gammel mand, der "bare" sad i en stol hos Viggo og Magna på Vidarsvej i Randers.
Med hensyn til billeder, ved jeg ikke om der er nogle i min mors efterladenskaber. Jeg har også en
del om Rousing.
Iver Jørgensen Rousing er død 7/11 1908 i Randers og Mathilde er død 17/5 1912 i Randers
mvh Helen Jensen


E-mail:
Skrevet af Rex Ljungqvist, d. 06-01-2009
Hej Sigvard!

Tack för denna fina sida med så många intressanta upplysningar!

MVH Rex


E-mail:
Hjemmeside: www.rexnroll.com
Skrevet af Ulrich Normann Pedersen, d. 13-12-2008
Hej
Jeg forsker i Plom/Plum og Blom Bornholm og fandt tilfældig din hjemmeside.

Under Niels Pedersen Plom & Karen Kirstine Fridriksdatter fandt jeg følgende:

Når Peder Nielsen Blom er rodet ind i sagen om den afdøde snedkers hus, så må han næsten have noget med arvingerne at gøre, snedkeren kan dog ikke være halvbror til Peders far, Niels Pedersen Plom, for så skulle han være nævnt i dennes fars (Peder Mogensen Plom) skifte. Moderen Inger Hansdatter giftede sig ikke igen, og hun nævnes i tællingen 1771 at have 4 umyndige børn, altså de 4 der nævnes i faderens skifte. Så hvordan det hænger sammen, har jeg endnu ikke fundet ud af.

Jeg tror denne snedker Niels Larsen er Peder Nielsen Bloms farfars brors søn.

Mvh
Ulrich Normann pedersen


E-mail:
Hjemmeside: www.kroped.dk
Skrevet af ulrik golodnoff, d. 14-11-2008
Kære Sigvard
Det var en stor fornøjelse at læse de indledende kapitler i din Fixstjernebog. Selve oplslagsværket må komme hen ad vejen...
Jeg håber du og Pia og børnene har det godt-
Og jeg vil gerne have en snak om dekanatherskerne igen, så jeg vil ringe til dig- eller send mig din mailadresse, please.
Mange kærlige hilsner fra ulrik


E-mail:
Hjemmeside: www.golodnoff.dk

Nyeste kommentarer

16.04 | 16:40

Interessant side. Jeg kom frem til din side da jeg søgte på Gundhild Uf (1525-1550), der er en af mine forfædre.

...
23.02 | 16:17

https://drive.google.com/open?id=1LQimtfhOoOGi2DcL9EGr_4r1ugUKuvBG 7 Karten, die Hermann von Urikon mit meiner Urgroßmutter Frances Wirtz verbinden

...
30.12 | 12:19

Interessant læsning. Jeg har grundet dette, nu fundet en ny slægtsgren, tak.
Just Valentin Lidøe og Mette Aarbye er mine 9 x tip bedsteforældre.

...
07.10 | 15:01

Hej Fantastisk men modige teorier. Dejlig læsni g. en ak , det er ikke muligt at komme ind på din side, for at bestille din bog???

...
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE